Körutazás a Baltikumban II.

8 napos körutazás a Balti fővárosokban

A Balti-tenger összesen 9 ország partjait mossa, mégis hagyományosan csak 3 ország tartozik a Balti államok közé: Észtország, Lettország és Lit­vá­nia. Bár a 3 ország nyelve, kultúrája, tör­té­nel­me teljesen különböző, vannak hason­ló­sá­gok is.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az ide­gen­ve­ze­tést és a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

 

1. Nap: Riga
Elutazás Budapestről az airBaltic légitársaság közvetlen járatával Rigába, Lettország fővárosába a kora délutáni órákban.
A késő délutáni megérkezést követően transzfer a városközponthoz közeli szállodába (1 éj).

2. Nap: Rundāle-Kastély, Keresztek Hegye, Klaipéda
Utazás Lettország déli részébe. Itt található a Baltikum talán leglátványosabb kastélya, a Rundāle-kastély. A helyiek által kis Versailles-nak is nevezett egykori cári palotát ugyanaz az építész tervezte, aki a szentpétervári Téli Palotát. A gazdagon berendezett belső termek és a szép park megtekintése után átkelés Litvániába, ahol első megállónk az immár európai hírű zarándokhely, a Keresztek Hegye lesz. A kis dombon felállított több ezer kereszt a litván nép mély vallásosságának és a Szovjet Birodalommal szembeni ellenállásának nagyszerű példája.
Késő délután érkezés a Balti-tengernél fekvő Klaipédába, mely a litván partvidék legjelentősebb városa. A német neve Memel, valaha németek lakták, a Német Birodalom egyik fontos városa volt. Rövid városnézés, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

3. Nap: Kur-Földnyelv, Nida
Délelőtt komppal átkelünk a Kur-földnyelvre egy keskeny tengerszoroson keresztül. A közel 100 km hosszú, átlagosan 1 km széles félsziget (a Kur-földnyelv) a Baltikum talán legjelentősebb természeti látnivalója, része az UNESCO világörökségnek. Barangolás a homokdűnék különös világában, majd séta egy hangulatos halászfaluban, Nidában.
Ezt követően visszatérünk komppal Klaipédába, majd utazás Vilniusba, a litván fővárosba, szállás (2 éj).

4. Nap: Vilnius, Trakai
Vilnius gyönyörű fekvésű város, erdős dombvidékre épült, hangulatos barokk óvárosa igazi ékszerdoboz közel 30 templommal és rengeteg műemlékkel. A városnéző séta fő látnivalói a következők: a Hajnalpír-kapu (a Csodatévő Madonna képével), a Teréz-templom, az ortodox Szentlélek-templom, a Városháza tér, a Dominikánus-templom, az Anna-templom (amit szépsége miatt Napóleon Párizsba akart vitetni), az egyetem épületei, az Elnöki Palota és a katedrális. Ez utóbbi igazi gyöngyszeme a barokk Kázmér-kápolna. A közös séta után szabadidő, illetve lehetőség idegenvezetőnkkel felmenni a katedrális mellett álló várdombra (csodálatos panoráma az egész városra).
Mielőtt délután a közeli Trakaiba indulnánk, még megállunk az autóbusszal az óvárostól kissé távolabb eső Péter-Pál-templomnál, amely mintegy megkoronázását jelenti a vilniusi városnézésnek (egészen egyedülálló, meseszép stukkók).
Vilnius mellett található egy hangulatos tóvidék, az egyik tó félszigetén fekszik a színes házairól ismert Trakai falu, a faluval szemben, egy kis szigeten pedig Trakai romantikus várkastélya található (gyalogos híd vezet át a szigetre). Látogatás a várkastélyban, az érdekes iparművészeti és történelmi kiállítások megtekintése, rövid szabadidő, majd visszautazás Vilniusba.

5. Nap: Pärnu
Vilniust észak felé elhagyva utazás Lettországba, majd a hatalmas Rigai-öböl mentén tovább Pärnu városába, melyet kedvező klímája és hosszú homokos tengerpartja miatt Észtország első számú gyógy- és üdülővárosának tartanak. Séta a történelmi belvárosban (egykor Hanza-város volt) és a boldog békeidők hangulatára emlékeztető tengerparti üdülőnegyedben.
Kora este érkezés Tallinnba, szállás az észt fővárosban (2 éj).

6. Nap: Tallinn
Egész napos program az egykori büszke Hanza-városban, Tallinnban, ahol a nagy területen fekvő középkori óváros bebarangolása egyike a nagy európai városélményeknek. A felsővárosban található a dóm és az ortodox katedrális is, két kilátópontról pedig csodálatos panoráma nyílik a hatalmas falakkal és bástyákkal körbevett alsóvárosra és a kikötőre. Az alsóvárosban szinte minden kis utca újabb meglepetést tartogat, különösen a gyönyörű Városháza tér környékén. Lehetőség lesz a gótikus városháza belső termeinek megtekintésére is.
Délután néhány órás szabad program a tallinni óvárosban, ezalatt az érdeklődők idegenvezetőnkkel egy kirándulást tesznek a „Rocca al Mare” skanzenbe, az Észt Szabadtéri Múzeumba. A skanzen Tallinn külvárosában található, gyönyörű környezetben, egy erdős tengerparton.

7. Nap: Riga
Búcsú Észtországtól, utazás vissza Lettországba, a kora délutáni órákban érkezés Rigába. Lettország egykor német kereskedők lakta fővárosában szinte minden építészeti korszakból maradtak fenn értékes műemlékek. Ezek közül a legfontosabbak a céh-házak, a városháza, a Lőportorony, a Svédkapu, a 3 fivér házak, a dóm, a Szt. Péter-templom és a különleges homlokzatú Feketefejűek Háza. A városnézés után szabadidő az óvárosban.
Szállás Rigában, a városközponthoz közel (1 éj).

8. Nap: Riga
Délelőtt még marad egy kis idő a rigai híres szecessziós negyed felkeresésére, majd transzfer a repülőtérre. Elutazás Rigából Budapestre, érkezés Ferihegyre a kora délutáni órákban.

* A június 29-i csoportnál a szállodákat fordított sorrendben tudtuk foglalni, ezért a programokat is fordított sorrendben bonyolítjuk le az alábbiak szerint:

1. nap: elutazás Rigába
2. nap: Riga
3. nap: Tallinn
4. nap: Pärnu
5. nap: Vilnius, Trakai
6. nap: Kur-földnyelv, Nida
7. nap: Klaipéda, Keresztek Hegye, Rundāle-kastély
8. nap: Riga, elutazás Rigából

Tehát valamennyi program teljesülni fog, csak más sorrendben.

Kapcsolódó cikkek

» Varsó és nevezetességei - Etédi Alexa, 2019. március. 05
» Lettország bevezetheti az eurót - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» Európa 9 legolcsóbb nagyvárosa! - Etédi Alexa, 2013. május. 14
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2019. augusztus. 23
» Last Great Climb egy egy antarktiszi nagyfal első megmászása - Kovács Attila, 2019. augusztus. 21
» CONGO – THE GRAND INGA PROJECT - gyémántkemény vadvízi kajakfilm - Kollmann András, 2019. augusztus. 21
» The North Face Reel Rock Filmfesztivál: kiváló bringás film a WHERE THE TRAIL ENDS - Kollmann András, 2019. augusztus. 17
» Cesky Krumlov hangulata - Kovács Attila, 2019. augusztus. 16

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Kur-földnyelvre és vissza, a 7 éjszakai szállást reggelivel, az útlemondási biztosítást, az ide­gen­ve­ze­tést és a felsorolt progra­mo­kat.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Az árak tájékoztató jellegűek!
Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.

Riga dóm EUR 3,-
Tallinn dóm EUR 2,-
városháza EUR 5,-
skanzen EUR 10,-
Rundāle-kastély EUR 8,-
kastélypark EUR 4,-
Vilnius Gediminas torony EUR 5,-
Trakai várkastély EUR 8,-

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Az airBaltic lett nemzeti légitársaság menetrendszerinti, közvetlen járatával Budapestről Rigába és vissza. A helyszínen modern, légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

3-4 csillagos szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
A területről: 
Lettország, Litvánia történelméről annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy megtelepedett errefelé a Német Lovagrend, majd a Hanza városok gazdag kereskedői virágoztatták fel a Baltikumot. A középkort zivatarosabb évszázadok, a világháborúk, majd a szovjet uralom szomorú évtizedei követték. A két északi ország a függetlenség megszerzése óta hihetetlen fejlődésen ment keresztül. Habár történelmileg sok a közös vonás, kulturálisan számos különbség fedezhető fel a balti országok között. A lett és litván nyelv az indoeurópai nyelvcsalád balti ágához tartoznak. Vallásilag is különböznek, de máshol húzódik a határvonal: Lettország többségében evangélikus, míg Litvánia főleg katolikus.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak az utazáshoz az út indulásától számított min. 6 hónapig érvényes útlevél, személyi okmány szükséges! Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak, amennyiben a tartózkodásuk ideje 6 hónapon belül nem haladja meg a 90 napot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!