Kolumbia - Ecuador körutazás

13 napos körút Kolumbia és Ecuador területén

Kolumbiában ellátogatunk a csodálatos sókatedrálisba, egy tradicionális kávéültetvényre, majd a Rosario Nemzeti parkban fürdőzhetünk a Karib-tengerben. Ecuadorban az egyenlítőnél a Föld "közepén" állunk, majd 3 napos hosszabbítás során megismerkedhetünk a Galápagos-szigetek csodálatos élővilágával.

Alapár tartalmazza

11 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, a körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), a 7. napon csak reggelit, a helyszíni közlekedést, a magyar nyelvű idegenvezetést, a belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz.

Alapár nem tartalmazza

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőjegyet, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást.

Hossz: 
13 nap + 3 nap hosszabbítási lehetőség
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!
Program: 

1. nap: Budapest – Bogota
Elutazás Budapestről európai átszállással, menetrend szerinti járattal Bogotába, Kolumbia fővárosába. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Bogotában (2 éj).

2. nap: Bogota
Reggeli, majd városnézés Bogotában. A történelmi belvárosban gyönyörű koloniális épületek között sétálva ismerkedünk a fővárossal. Felkeressük a La Candelaria negyedet, az Arany múzeumot, Simon Bolivar teret és a fantasztikus festő, Fernando Botero múzeumát. Délután felvonóval ellátogatunk a 3.152 m magas Monserrate hegyre (ami a spanyolországi Monserrate-ról kapta a nevét), ahonnan Bogota lélegzetelállító látványában gyönyörködhetünk, és megnézzük az 1657-ben elkészült Monserrate templomot. Vacsora és szállás Bogotában.

3. nap: Zipaquira só katedrális – Pereira
A reggelit követően kirándulás Zipayuira hatalmas, földalatti, sóból készült katedrálisába, melynek különlegessége, hogy egy sóbányában hozták létre. A délutáni órákban Pereirába repülünk. Vacsora és szállás Pereira környékén (2 éj).

4. nap: Kávé háromszög: Cocora völgy – Salento – Filandia
Reggeli, majd dzsipekkel kirándulás a csodálatos Cocora völgybe, az óriás viaszpálmák hazájába, ami az ország nemzeti fája. Ebéd útközben, majd Salentoba, egy csodálatos városkába látogatunk, majd Filandiában élvezzük az igazi kolumbiai hangulatot.

5. nap: Kávéültetvény
Reggeli után a kávétermesztés rejtelmeibe vezetnek be minket egy tradicionális birtokon, ahol saját magunk megtapasztalhatjuk a kávészedés nehézségeit, és megismerkedhetünk a kávépörkölés hagyományos módszerével is. Ebéd után utazás Bogotaba a repülőtérre és átszállással elrepülünk Cartagenába. Szállás Cartagenában (3 éj).

6. nap: Cartagena
Reggeli után Kolumbia 5. legnagyobb – egyben Földünk egyik leghangulatosabb – városában, Cartagenában megismerkedünk e szépséges várossal: először a XVII. században az Ágoston-rendiek által épített Convento de la Popát nézzük meg, amely a városon kívül egy hegyen áll, csodálatos kilátással Cartagenára. Felfedező sétát teszünk a Világörökség részét képező óvárosban: Inkvizíció palota, Aranymúzeum, Katedrális, városfal és a Castillo de San Felipe de Barajas felkeresése. (Ebben az erődítményben forgatták a „Smaragd románca” című film egyes jeleneteit.) Ebéd a városban. 

7. nap: Cartagena – Rosario Korallszigetek Nemzeti Park
Szabadidő Cartagenában vagy fakultatív programlehetőség: csodálatos karib-tengeri hajókirándulás a Rosario Korallszigetek Nemzeti Parkba, a 27 szigetből álló Rosario-szigetek egyikére (Playa Blanca). Napozás, búvárkodás, ebéd, pihenés. 

8. nap: Cartagena – Bogota – Quito
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre, és Bogotán keresztül elrepülés Quitóba. Érkezés után Quito történelmi városrészébe látogatunk: Metropolitana katedrális, La Plaza Grande, elnöki palota, El Sagrario. A program végén az El Panecillo dombra látogatunk, 3.016 m-re a tenger szintje fölé, ahol a quitói Madonna szobra található. Vacsora és szállás Quitóban (1 éj).

9. nap: Quito – Egyenlítői Emlékmű – Otavalo – Riobamba
Reggeli, majd folytatjuk városnézésünket Quitóban. Látogatás a Világ Közepéhez, az Egyenlítő Vonal Emlékműhöz. Itt lehetőségünk lesz egyszerre állni az északi és a déli félgömbön. Délután utazás a kézműves piacáról ismert Otavalon keresztül Riobambába. Vacsora és szállás Riobambában (1 éj).

10. nap: Riobamba – Aluasí – Ingapirca – Cuenca
Korai indulás vonattal a csodálatos Andokba, Aluasí városába, ahol „az Ördög orra” szikla található. Ezután Ingapircához, az inka romvároshoz utazunk, ami Ecuador legfontosabb ásatási területe. Bebarangoljuk a régen jól virágzó város maradványait. Valamikor házak, erődítmények, teraszok és egy Nap szentély hirdette az inkák nagyságát. Dél-Amerika másik csodaszép, koloniális városában, Cuencában töltjük az esténket. Vacsora és szállás Cuencában (1 éj).

11. nap: Cuenca – Guayaquil
Reggeli után városnézés Cuencában: San Sebastian tér, kézműves piac, és egy kalapműhely, ahol a híres panamai kalapot készítik. Délután utazás Guayaquilba. Vacsora és szállás Guayaquilban (1 éj).

12-13. nap: Guayaquil - Budapest
Reggeli után hazautazás Budapestre átszállással, érkezés Budapestre a 13. napon.

Galápagos-szigetek hosszabbítás
A közigazgatásilag Ecuadorhoz tartozó Galápagos-szigetek 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport. A szigetek az Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 kilométerre nyugatra. Az első sziget körülbelül 5-10 millió éve keletkezett, a legutóbbi vulkánkitörés 2005-ben volt. A két legfiatalabb sziget, az Isabela és a Fernandina még mindig folyamatosan változnak. Charles Darwin 1835-ben érkezett a szigetekre, ahol alig egy hónapot töltött, megszerzett tapasztalatai azonban nagyban hozzájárultak evolúciós elméletének kidolgozásához.

12. nap: Baltra - Santa Cruz sziget
Hosszabbítás esetén reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés Baltrába, a Galápagos-szigetekre. Érkezés után transzfer a kikötőbe, majd Santa Cruz szigetére. A szigetek leghíresebb állatai a galápagónak nevezett galápagosi óriásteknősök vagy elefántteknősök és a szigetről szigetre költöző Darwin-pintyek, amelyek valójában nem is pinty-, hanem sármányfélék. Ayora kikötőjébe érve látogatás a Darwin kutatóállomáson, ahol equadori és külföldi tudósok a hüllők, madarak és növények fajtafennmaradása érdekében különböző tudományos munkát és kutatásokat végeznek. Ebéd és vacsora útközben. Szállás Santa Cruz szigetén (3 éj).

13. nap: Las Bachas part - North Seymour vagy Santa Fe sziget
Reggeli után hajókirándulás Santa Cruz északi részén található Las Bachas partra, ahol szabadidő a tengeri iguánák és a vörös tarisznyarákok megfigyelésére. Ebéd, majd továbbhajózunk North Seymour vagy Santa Fe szigetére: a szigetek rendkívül gazdag madárvilága az ornitológusok paradicsoma. Vörös mellényű fregattmadarakat és kéklábú szulákat is láthatunk. Santa Fe egyik különlegessége a varacskos fejű leguán, emellett a parti köveken nagy számban oroszlánfókákat is megfigyelhetünk. Vacsora és szállás Santa Cruz szigetén.

14. nap: Bartolome vagy Plaza sziget
Reggeli, majd hajókirándulás a közeli Bartolome vagy Plaza szigetekre, ahol a szigetvilág különleges flórájában és faunájában gyönyörködhetünk. Ebéd és vacsora útközben. Szállás Santa Cruz szigetén.

15-16. nap: Baltra – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, hazautazás Guayaquil érintésével Budapestre, érkezés a 16. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek:
Cartagena
Quito
Cuenca
Galápagos-szigetek (természeti)

Kapcsolódó cikkek

» Az evolúció a szemünk előtt - a különleges Galapagos-szigetek - Kovács Attila, 2015. szeptember. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Rosario Nemzeti Park hajókirándulás: 35 000 Ft
Galápagos-szigetek (teljes ellátással) 3 nap/3 éj: 570 000 Ft + repülőjegy illetékkel kb. 150 000 Ft
Galápagos-szigetek hosszabbítás egyágyas felár: 150 000 Ft
Galápagos-szigetek hosszabbítás borravaló: kb. 15 USD/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

11 éjszakai szállást, helyi 3-4*-os szállodákban, a körutazás során félpanziót (reggeli és ebéd vagy vacsora, italok nélkül), a 7. napon csak reggelit, a helyszíni közlekedést, a magyar nyelvű idegenvezetést, a belépőjegyeket a meghirdetett látnivalókhoz.

Alapár nem tartalmazza: 

A baleset-, betegség-, poggyászbiztosítást, repülőjegyet, repülőtéri illeték, fakultatív programok árát, helyi borravalókat, útlemondási biztosítást.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás, repülőjegy, repülőtéri illeték, helyi borravalók.

Helyszíni költségek leírása: 

Tájékoztató árak a helyszínen fizetendő belépőkről, egyéb költségekről:
Borravaló: kb. 5 USD/fő/nap

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravaló.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjárattal, átszállással; a helyszínen autóbusszal, hajóval és vonattal.

Tervezett menetrend (változhat)

November 22. Budapest-Párizs 09:45 - 12:10   AF 1395  / kb. 2 óra 25 perc
November 22. Párizs-Bogota 17:15 - 22:05   AF 422  / kb. 10 óra 50 perc

December 06. Guayaquil-Amszterdam 20:05-13:30(másnap) KL 755 / kb. 11óra 25perc
December 06. Amszterdam-Budapest 21:05 - 23:05  KL 1981  / kb. 2 óra 20 perc  

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Étkezés: 
A részvételi díj a félpanziós ellátást tartalmaz. A 7. napon csak reggelit tartalmaz.
A területről: 
Kolumbia Dél-Amerika északnyugati részén fekvő ország. Hivatalos neve Kolumbiai Köztársaság, fővárosa Bogotá. Nevét a kontinens európai felfedezőjéről, Kolumbusz Kristófról kapta. A szárazföldön keleten Venezuela, délkeleten Brazília, délen Ecuador és Peru, északnyugaton pedig Panama határolja. Mind az Atlanti-, mind pedig a Csendes-óceánon van partszakasza. (A dél-amerikai országok esetén ez ritkaság, rajta kívül csak Chile mondhatja el ezt magáról, de az csak nyúlfarknyi szakaszon ér ki az Atlanti-óceánra.) Kolumbiához tartozik több sziget is a Karib-tengeren és a Csendes-óceánon.
Ecuador a legkisebb ország az Andok göröngyös magasföldjén; a kultúrájában ma is létező, sokszínű, bennszülött szokások élnek, jól megőrzött és bevált építészeti megoldásokkal rendelkeznek, és szokatlan vulkáni tájak és sűrű esőerdők váltakoznak. A hivatalos nyelv a spanyol, angolul csak nagyon kevesen beszélnek. Az utazás lebonyolításában résztvevő partnereinkkel angolul beszélhetünk. A magyar mobiltelefon szolgáltatók rendelkeznek a térségben roaming partnerrel. A hálózat 1800 MHz-en működik és jobbára csak a városok környékén van kiépítve. Ecuadorban különféle elektromos csatlakozók vannak használatban, de egyik sem felel meg az európai szabványnak.
Időjárás: 
Ecuadorban az Egyenlítő közelsége miatt egész évben egyenletesen magas a hőmérséklet. Napközben 20-25 °C-os csúcshőmérsékletek várhatóak, ez az érték azonban a hegyekben jóval alacsonyabb, az Amazonas-medencében viszont magasabb lesz. A túrák során a magasság növekedésével egyenletesen csökken a hőmérséklet. 4500-5000 m környékén már csak 10-15 °C valószínű. Az Amazonas-medencében viszont nagyon párás, meleg idő várható. Csapadék bármikor előfordulhat, különösen az Amazonas-medencében, ahol mindenképpen számítani kell esőre.
Kolumbia déli részén húzódik az Egyenlítő. Az évi középhőmérséklet 24 °C. A hőmérséklet elsősorban a tengerszint feletti magasságtól függ. Általában 300 m szintkülönbség 2 °C fok különbséget okoz az évi középhőmérsékletben. Az ország hegyvidéki részein így a forró folyóvölgyek felett havas csúcsok emelkednek. Az évi csapadék mennyisége 2000 mm körül mozog. Az ország északi részén 400 mm alatt van a csapadék. Legcsapadékosabb a csendes-óceáni tengerpartra néző hegyoldalak vidéke, legszárazabb pedig a Guajira félsziget. Mivel a széljárás meglehetősen állandó, a hegyeknek van esőnek kitett és esőárnyékban lévő oldala, jelentősen eltérő növény- és állatvilággal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízummentesen utazhatnak Ecuadorba. A belépéshez érvényes útlevél szükséges, mely a hazaérkezést követően még legalább 6 hónapig érvényes és 2db egymással szembeni üres oldal van benne. Nem magyar állampolgárok a lakhelyük szerint illetékes ecuadori nagykövetségen érdeklődhetnek a beutazás feltételeiről.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kolumbia:A főváros, Bogotá magas fekvése miatt a szív és érrendszeri betegségekre hajlamosak számára egészségügyi kockázatot jelent, de még az egészséges turistáknak is célszerű időt szánni a magassághoz való alkalmazkodásra. Miután az ország trópusi övezetben fekszik, az 1500 m alatti területeken (Amazónia, Atlanti partvidék, Csendes-óeáni partvidék) ajánlatos a hepatitisz A, B, a denge és a malária elleni szokásos óvintézkedések megtétele (védőoltás felvétele, szúnyogok és egyéb rovatok elleni védekezés, megbízható helyen való étkezés, stb.). Beutazáskor kötelezően az utazási védőoltás, a sárgaláz elleni oltás. Az egészségügyi ellátás színvonala a nagyvárosokban általában megfelelő.
Ecuador: Hepatitis A és B, tífusz, illetve tetanusz oltásokat javasoljuk az utazáshoz. áz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, akár többféle hasmenés elleni szer, hasfogó, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Az irodánk nem biztosít gyógyszert az utazáson résztvevőknek, kizárólag elsősegélynyújtásban tudunk segédkezni. A biztonság kedvéért utazás előtt (lehetőleg minél hamarabb) konzultálj a Nemzetközi Oltóközpont munkatársaival, vagy a megyei ÁNTSZ szakembereivel, illetve a háziorvosoddal. Nemzetközi Oltóközpont: Budapest, IX. ker. Gyáli út 2-6. E épület. Nemzetközi Oltóhely: Budapest, XIII. ker. Váci út 174. Érdemes ellátogatni a www.utazaselott.hu internetes oldalra.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!