Kolumbia-Ecuador - Az Egyenlítőtől a Galápagos-szigetekig

15 napos kirándulás Kolumbia és Ecuador területén

Dél-amerikai körutazásunk első állomása Kolumbia, amelyet még kevésbé fedeztek fel az európai turisták, pedig legalább olyan színes gyarmati múlttal rendelkezik, mint a szomszédos országok! Bogota a történelmi és a modern épületek egyvelege, míg a karibi hangulatú Cartagena fallal körülvett Óvárosa a Világörökség része. Kolumbia természeti szépségei is lenyűgözőek, és vajon hol láthatnánk máshol egy sóból épült katedrálist is?

Alapár tartalmazza

Elhelyezést 3* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, Reggelis ellátást, magyar idegenvezetőt, csoportkísérőt.

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak 1Usd = 275 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi és belső repülőjegyeket+illetéket, Galapagos-szigetek retúr repülőjegyet kb.600 Usd, ebédet/vacsorát kb. 15 Usd/nap/fő, kilépési illetékeket a reptereken (esetleges), Storno biztosítást+BBP biztosítást, borravalót, személyes jellegű kiadásokat.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 14 fő

Szállás

Bogota: Hotel Vilar America***
http://www.hotelvilaramerica.com/

Cartagena: Hotel Don Pedro de Heredia***
http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/

Quito: Hotel Fuente de Piedra II.
http://www.hotelfuentedepiedra2.com/es-es/photos.htm

San Cristóbal: Grand Hotel Paraíso Insular
http://grandparaisoinsular.com-galapagos.com/

Santa Cruz: Hotel Palmeras
https://naturegalapagos.com/es/hoteles-en-galapagos/santa-cruz-galapagos/hotel-las-palmeras-galapagos/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Program: 

1.nap Budapest - Bogota
Indulás Budapestről a délelőtti órákban, átszállás után érkezés Bogotába az esti órákban.
Szállás: Bogota (3 éj)

2.nap Bogota
Reggeli után városnézés Kolumbia fővárosában. Megismerkedünk a hangulatos, koloniális  Óvárossal: Bolivár tér, Katedrális, Capitólium, Igazságügyi Palota. Majd látogatás az Aranymúzeumban, mely világviszonylatban is egyedülálló: különlegességét az adja, hogy 55 ezer darabos gyűjteményének többségét sikerült megmenteni a spanyol hódítók fosztogatásától.
Szállás: Bogota

3.nap Bogota - Zipaquirá - Guatavita
Reggel a fővárostól mintegy 50 km-re található Zipaquirába indulunk, melynek sóból készült katedrálisa Kolumbia egyik legnagyobb látványossága, melyet az 1950-es években építtetett a bányavállalat a bányászainak, akik korábban az elhagyott tárnákat használták imahelyként. A katedrális méretei impozánsak, bár a katolikus egyház sosem szentelte fel, mégis zarándokhellyé vált az idők során. Programunk után a Guatavita-lagúnához utazunk, amelyhez kötődik El Dorado legendája.
Szállás: Bogota

4.nap Bogota - Cartagena
Reggel Cartagenaba repülünk, ahol belevetjük magunkat a koloniális és a karibi hangulat egyvelegébe! 1533-ban a spanyol Pedro de Heredia alapította a mai város elődjét, ami a spanyolországi Cartagena után kapta a nevét, de hogy megkülönböztessék a két várost, ez a település a Cartagena de Poniente, azaz Nyugati Cartagena nevet kapta. Érkezés után sétás városnézésre indulunk, a 12 km hosszú fallal körülvett Óváros a Világörökség része. Megtekintjük a Katedrálist, a San Felipe de Barajas erődöt, és megkóstoljuk a híres kolumbiai kávét is.
Szállás: Cartagena (2 éj)

5.nap Rosario-sziget
A Karib-tengeren nem lehet kihagyni a fürdőzést, így a mai napon hajókirándulást teszünk a kristálytiszta vizű Rosario-szigetre, ahol hódolhatunk a napozásnak, pihenésnek, búvárkodásnak. Programunk után visszatérünk Cartagenába.
Szállás: Cartagena

6.nap Cartagena - Bogota - Quito
Reggeli után transzfer a repülőtérre, először Bogotába repülünk, majd onnan Ecuador fővárosába, Quitóba. Érkezés a délutáni órákban, ezután transzfer a szállodába.
Szállás: Quito (3 éj)

7.nap Quito
Ma megismerkedünk Ecuador fővárosával. Quito helyén már ezer éve is kereskedelmi központ működött, amelyet az inkák is meghódítottak. A mai város leginkább a spanyol gyarmatosítók ízlését tükrözi, az Óváros szűk utcácskái, a Szent Ferenc és a Jezsuita templom ennek a korszaknak a hírmondói. Miután megismerkedtünk a gyarmati hangulatú Belvárossal, az El Panecillo hegyre megyünk, ahonnan remek kilátás tárul elénk az egész városra. Ezt követően a Néprajzi Múzeumot látogatjuk meg, és megtekintjük az Egyenlítő emlékművét is.
Szállás: Quito

8.nap Otavalo
Ma Quitóból először Cayambe városába utazunk, hogy megkóstoljuk a helyi édességet, a “bizcochot”, majd folytatjuk utunkat a színpompás folklórjáról híres Otavaloba, ahol belevetjük magunkat a helyi piac forgatagába. Remek lehetőség ez a szuvenír vásárlásra is! Ezután a Cuicocha-tóhoz megyünk, melynek jelentése az Istenek Lagúnája. Ez a Quitótól 120 km-re található vulkáni kaldera 3.068 m magasságban található, az ecuadori Andok nyugati kordillerájában. Majd meglátogatjuk a közeli Cotacachi falut, mely a minőségi bőrdíszműves termékeiről híres, és útba ejtjük Peguche városát is, ahol találkozhatunk a sajátos viseletű otavalo indiánokkal is.
Szállás: Quito 

9.nap Quito - Galápagos-szigetek (San Cristóbal)
Reggeli után transzfer a repülőtérre, ahonnan a Galápagos-szigetekre indulunk. A Galápagos-szigetek egy 14 nagyobb, 6 kisebb szigetből és 107 sziklából álló vulkanikus szigetcsoport. A szigetek az  Egyenlítő környékén helyezkednek el, Ecuadortól 965 km-re nyugatra. Híres az endemikus fajok magas számáról, és közkeletű tévhit, hogy egy helyi madárfaj tanulmányozása adta a döntő lökést Darwinnak az evolúció  elméletének kifejlesztéséhez. Puerto Baquerizoba  érkezésünk után a hotelba megyünk, majd meglátogatjuk a San Cristóbal Interpretation Center-t, ahol megismerkedünk a szigetek kialakulásával, lakóival, élővilágával. A délután folyamán megtekintjük a “Cerro de las Tijeretas”-t, mely egyedülálló hely, hiszen két különböző féle fregattmadár fészkel itt ugyanabban a kolóniában. A páratlan szépségű táj és kilátás után búvárkodhatunk Cabo de Hornosnál, majd visszatérünk a hotelba.
Szállás: San Cristóbal (2 éj)

10.nap Puerto Grande - Kicker Rock
Reggel San Cristobal nyugati partjai mentén a helyiek számára is népszerű „Puerto Grande” homokos tengerpartjára megyünk. Ez a hely az ikonikus „Kicker Rock-kal”, helyi nevén „Leon Dormido” (Alvó Oroszlán), szemben található, mely a szigetek egyik leginkább fotózott pontja. Remek hely ez búvárkodásra és úszásra. Motorcsónakunkkal ezután közelebb navigálunk az óceánból kiemelkedő Alvó Oroszlánhoz, ahol különböző vízimadarak kolóniáit is láthatjuk. Ezután visszatérünk a városba, és a délután hátralévő részében szabadidő, strandolás és pihenés.
Szállás: San Cristóbal

11.nap Puerto Chino - Galapaguera - Santa Cruz-sziget
Reggeli után meglátogatjuk Puerto Chinot, ahol megfigyelhetjük a híres kéklábú szulákat és az oroszlánfókákat. Később, Galapaguerához megyünk, ahol szárazföldi teknősökkel találkozhatunk. A programunk után hajóval Santa Cruz szigetére utazunk, és késő délután érkezünk a hotelbe.
Szállás: Santa Cruz (2 éj)

12.nap Santa Cruz - Tortuga Bay
Santa Cruz felvidéke hihetetlen látványosságokkal büszkélkedhet: az egyedülállóan gyönyörű növényvilágtól kezdve a szabadon barangoló hatalmas teknősökön és magas füvön át a bámulatos geológiai történelmet bemutató lávabarlangokig. Miután visszatérünk Puerto Ayoraba kis pihenő, majd a Tortuga Bayhez sétálunk, mely a Galapagos-szigetek egyik legszebb tengerpartja: a hosszú, fehér homokos tengerpartot hatalmas területen ölelik körül a  homok dűnék. Később kirándulni megyünk a védett tengerpartra, ahol láthatunk számos tengeri iguánát és madárfajt (pelikánok, pintyek, sirályok). Ezen kívül találhatunk még itt vörös mangrove és kaktuszerdőt is.
Szállás: Santa Cruz

13.nap Galápagos - Guayaquil
A szigeteken töltött utolsó reggelen meglátogatjuk a Charles Darwin Kutató Állomást, mely a szigetek élővilágának fő kutató és fajtamentő központja. 1959 óta tárol biológiai és genetikai feljegyzéseket. Ezután a repülőtérre megyünk, ám út közben még megállunk egy lenyűgöző természeti képződmény előtt, melyet úgy hívnak, hogy „Los Gemelos” (Az Ikrek), és a két kráter az Itabaca-csatorna felé vezető úton található. Programunk után Guayaquilbe utazunk. Érkezés után transzfer a szállodába.
Szállás: Guayaquil (1 éj)

14.nap Guayaquil - Amszterdam
Ma városnézésre indulunk Guayaquilben: barangolunk a Las Peñas századfordulós hangulatú negyedében, elhaladunk a nyüzsgő folyópart és a La Rotonda mellett, ahonnan remek kilátásunk nyílik a Guayas folyóra. Végigmegyünk az Avenida 9 de Octubrén, majd a Centenario Parkot látogatjuk meg, mely a város legnagyobb tere számos látnivalóval. Következő állomásunk a Bolivar Park lesz, ahol szabadon barangolnak az iguánák.Végül a Nahim Isaias Múzeumot látogatjuk meg, mely számos régészeti leletet és vallási műremeket mutat be. A városnézés után, a késő délutáni órákban transzfer a repülőtérre, ahol búcsút intünk dél-amerikai kalandjainknak.

15.nap Budapest
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Patagónia hívó szava - Kovács Attila, 2019. október. 13
» Az Altiplano-fennsík - Kovács Attila, 2019. augusztus. 29
» Peru, Brazília: Dél-Amerika csodálatos tájain - Kovács Attila, 2018. november. 01
» Patagónia színei - Kovács Attila, 2018. július. 24
» Vonatozás a Machu Picchu-hoz - Kovács Attila, 2018. június. 23
» Patagónia hegyei között - Kovács Attila, 2018. január. 13
» Az Iguazú-vízesés - Kovács Attila, 2018. január. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Elhelyezést 3* szállodákban, transzfereket a helyszínen, privát autóbusz a körutazás során, belépőket a programban meghirdetett látnivalókhoz, Reggelis ellátást, magyar idegenvezetőt, csoportkísérőt.

A részvételi díj minimum 14 fő esetén érvényes.
A programban feltüntetett árak 1Usd = 275 Ft árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi és belső repülőjegyeket+illetéket, Galapagos-szigetek retúr repülőjegyet kb.600 Usd, ebédet/vacsorát kb. 15 Usd/nap/fő, kilépési illetékeket a reptereken (esetleges), Storno biztosítást+BBP biztosítást, borravalót, személyes jellegű kiadásokat.

Kötelező költségek: 

Nemzetközi és belső repülőjegyek+illeték, Galapagos-szigetek retúr repülőjegy kb.550 Usd, Kilépési illetékek a reptereken

Helyszíni költségek leírása: 

Galapagos-szigetek retúr repülőjegy kb.550 Usd

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó.
Előleg: 

Előleg: A részvételi díj 40%-a a jelentkezéskor
Fennmaradó összeg: Legkésőbb 30 nappal az indulás előtt

 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülés Budapestről menetrend szerinti járattal átszállással. A helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Bogota: Hotel Vilar America***
http://www.hotelvilaramerica.com/

Cartagena: Hotel Don Pedro de Heredia***
http://www.hoteldonpedrodeheredia.com/

Quito: Hotel Fuente de Piedra II.
http://www.hotelfuentedepiedra2.com/es-es/photos.htm

San Cristóbal: Grand Hotel Paraíso Insular
http://grandparaisoinsular.com-galapagos.com/

Santa Cruz: Hotel Palmeras
https://naturegalapagos.com/es/hoteles-en-galapagos/santa-cruz-galapagos/hotel-las-palmeras-galapagos/

Irodánk a kategórián belüli szállodaváltoztatás jogát fenntartja!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Kolumbia Dél-Amerika északnyugati részén található, kb. 47 milliós ország. Területe több mint 12-szer nagyobb Magyarországnál. A kolumbiai utazás optimális időzítése dolgában érdekes megjegyezni, hogy a dél-amerikai országnak tulajdonképpen nincsenek meghatározható éghajlati szezonjai. Az Egyenlítő közelében fekszik, így egész évben süt a nap. A parti területeken igaz tapasztalható trópusi hőség, és a hegyes területeken előfordul hóesés.
Ecuador 284 ezer négyzetkilométer területű és kb. 14 milliós lakosságú. A spanyol a hivatalos nyelv, és az amerikai dollár a fizetőeszköz. A lakosság 95 százaléka római katolikus. Ott 6 órával kevesebb van, mint nálunk. Ecuador Kolumbiával és Peruval határos, partjait a Csendes-óceán mossa. Nevét az országon is áthúzódó Egyenlítőről kapta.
Időjárás: 
Dél-Amerika éghajlata igen változatos, a tajga-tundra-állandóan fagyos éghajlaton kívül minden más éghajlat megtalálható a kontinensen. Ebben is Afrikához hasonlít. Az Amazonas-medence és környéke, az északi és az északkeleti partvidék, valamint az Egyenlítő környéki Andokon túli nyugati sáv az egyenlítői (trópusi) éghajlati öv része. Ez és a tőle északra, illetve délre, a trópusi szavannaövbe tartozó hatalmas terület együttesen a kontinens kétharmadát teszi ki. A Baktérítőtől délre eső vidékek is rendkívül változatosak, előbb a szubtrópusi monszun, majd a kontinentális éghajlat a jellemző. Utóbbiba beékelődik Patagónia mérsékelt övi sivatagi éghajlata. A sort a kontinens déli-délnyugati csücskén uralkodó hűvös óceáni éghajlat zárja. A nyugati parti sáv is igen változatos. Az Andokban sokféle hegyvidéki éghajlat alakult ki az Egyenlítőtől való távolság függvényében. Az időeltolódás Magyarországhoz képest -7 óra
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásokat nem írnak elő, de sárgaláz oltás és malária elleni gyógyszer előzetes szedése az őserdei túrára indulóknak szükséges. Általános elővigyázatosságból más (a tífusz, tetanusz, agyhártyagyulladás, hepatitis A és B elleni oltások) is szóba jöhet.
Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz.
Országos Epidemiológiai Központ
Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont
1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra
(13.30-ig lehet sorszámot húzni!)
Nemzetközi Oltóközpont
1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00
Szombat: 10:00 – 16:00
Vélemények, értékelések
5.0
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
dunaszerdahely
5.0
Tökéletes volt az egész út
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!