Kócs hegység csodái

2 napos túra Szlovákiában

Túránk a felvidéki Kócs-hegység legszebb és leglátványosabb szurdokait és csúcsát fűzi egy láncra. A Kócs-hegység csodás szurdokai valóban egyedülálló természeti látnivalót képviselnek, ahol vadregényes úton haladva, néhol izgalmasan láncok segítségével, pallókon, létrákon átkelve csodálhatunk meg vízeséseket, vízimalmokat. A Kócs-hegységben minden megtalálható, amit a természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, virággal szórt rétek, szűk szorosok, vízesések, patakok, ritka növények és Felvidék egyik legszebb csúcspanorámája. Mindezt úgy barangolhatod be, hogy még szabadságra sem kell gondolj, mert hétvégén indulunk, hogy az új hetet feltöltődve és élményekkel gazdagodva kezdhesd.

Alapár tartalmazza

az utazást, a szállást , a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
2
Szállás: 
menedékház
Létszám: 
35-45 fő

Kapcsolódó cikkek

» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2018. április. 25
» Kajakkal az Ipolyon - , 2018. április. 15
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2017. augusztus. 04
» Szlovák autópálya matrica - Kovács Attila, 2016. június. 14
» Túra a Szlovák Paradicsomban - Sucha Bela - Nagy Árpád, 2016. március. 22
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
» Kócs-havas, Nagy-Kócs - 1 nap (új)
» A Tengerszem csúcs meghódítása (2499 méter) - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
» Gerinctúrák a Lengyel-Tátrában - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
Részletes program
1. nap: Budapest, Prószéki-szurdok, Kvacsányi-szurdok, Alsókubin

Budapestről a kora reggeli órákban indulunk el hosszú utunkra. Reggel 5 órakor találkozunk a Hősök terén lévő homokóránál. A Kocs-hegység lábánál megbújó Prószékig utazva Magyarországon, Szovákián át érkezünk meg túránk kezdetéhez. A hegység két legszebb völgyét keressük fel, melyeket Felvidék és a hegyek jó ismerője Siegmeth Károly úgy jellemzett: "a Prószéki-völgy szikláit a szobrász alakította, a Kvacsáni-völgyet a festő díszítette". A településről kiérve hívja már az arrajárót a sötétzöld fenyvesek közül kitűnő sziklákkal csipkézett völgybejárat csábító látképe. Hamarosan már a vadregényes szurdokvölgyön haladunk ámulva és bámulva. A gyönyörű szurdokban van néhány lánccal és létrával biztosított szakasz, de mindegyik rövid és könnyű, igazi kalandcsemege. Kiérve a szurdokból és a susogó fenyvesből egy széles mezőn folytatjuk túránkat. Szép kilátás nyílik innen a havasok környező csúcsaira. Erről a gyönyörű helyről gyalogolunk be Nagyborove településre. A falu után ismét zúgókkal, vízeséssel és sziklákkal színesített szakasza következik barangolásunknak: a Kvacsányi-szurdok. Gyönyörű utunk legszebb része a híres vízimalom. Miután kigyönyörködtük magunkat a szurdok oldalában vezető turistaúton sétálunk el buszunkig. Távolság: 14 km, szint: fel 410 m, le 380 m. Innét már szálláshelyünkre vezet utunk. Az esti órákban már csak annyi a dolgunk, hogy jól kipihenjük magunkat és a hosszú út fáradalmait és felkészüljünk a következő nap kalandjaira.

 

2. nap: Alsókubin, Likavka vára, Nagy Kócs (1613 m), Budapest

Elhagyjuk alsókubini szállásunkat és útnak indulunk hazafelé. A Rózsahegy-Alsókubin közötti úttól már látszódik a hegység legszebb és legmerészebb csúcsa a Nagy Kócs (1613 m). Hármas, törpefenyős, sziklacsipkés, csúcsából sugarasan futnak szét pompás sziklás-erdős gerincek Rózsahegy, Alsókubin, Lucskifürdő, Rózsahegy felé. Rózsahegy felé lefutó gerinc végén meredeznek Likava várának romjai, túránk kezdőpontja. A fáradtságos túra szinte minden szusszanásnál kárpótolja az embert varázslatos helyekkel: elképesztő kilátópontok, bámulatos sziklaalakzatok, gyönyörű fenyvesek, virággazdag hegyirétek. Az egyre feljebb tekergő ösvény hamarosan már törpefenyők és sziklák között kanyarog és  kiérünk a Nagy-Kócs csúcsára. Felvidék egy legszebb kilátópontja ez a csúcs. Lábunk alatt az Árva és a Vág völgye, körben mindenfelé hegyláncok futnak. A csúcsról lefele erdőkön és réteken keresztül vezet az út a Lucski-völgybe, majd a völgyön át a településre. Távolság: 15 km, szint: fel 1051 m, le 1013 m. Túránk zárásaképp Lucskifürdő gyönyörű vízesését nézzük meg, majd ezt követően buszra szállunk és hazautazunk Magyarországra. A késő esti órákban érkezünk Budapestre.

 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szállást , a magyar nyelvű túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket és az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Felszerelés ajánló

Felszerelés: Javasoljuk egy, kb. 30-35 literes hátizsák használatát a 2 napi felszerelés szállítására.
Öltözék: túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, fejfedő a nap ellen, kulacs, túrabot, napszemüveg, napvédő krém, fürdőruha. A jó minőségű túracipő, esőkabát fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, ezekre mindenképpen figyelj oda! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz. Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad! A szálláson vékony hálózsák vagy egy lepedő ajánlott.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.

Szállás: 

Kempingben

Étkezés: 
Napköben vásárlásra van lehetőség, vacsorázni étteremben vagy a kempingben önnelátóan. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elfogyasztasz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a túrák során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz! Útközben vízvételi forrásnál szállásunkon a vezetékes víz fogyasztható, napi minimum 1,5 liter vizet hozz magaddal!
Csomagolás: 
Egy kisebb 25 - 30 literes hátizsákba csomagold a szükséges élelmet, ruházatot, és az innivalót. A váltóruházatot a buszon hagyhatod.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz,- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!