Kócs-havas, Nagy-Kócs

Gyalogtúra a Nagy-Kócs kilátócsúcsára

A Tátrák és Fátrák árnyékában megbújó Kócs-hegységnek a híre is alig jut el kis hazánkba, pedig kis területe és közepes magassága ellenére bővelkedik látványos túralehetőségekben. A hegycsoport az Árva és a Vág völgye közé szorulva Szlovákia középső részén található. Ezen a túrán a hegység legmagasabb csúcsát, a Felvidék ismertebb hegységeibe vezető útjaink során sokszor megcsodált Nagy-Kócsot (1608 m) másszuk meg.

Alapár tartalmazza

az utazást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Nehéz túra, a túra távja és szintemelkedése alapján gyakorlottabb túrázókat várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes napot szeretnének eltölteni a Felvidék egyik kevéssé ismert, de páratlan panorámát kínáló hegységében. 

Várkonyi-Nickel Réka
Szabadidejét a természetben és a hegyek között tölti, aktív sziklamászó és terepfutó...
Bankó Erika
Erika gyerek kora óta mozgásban van. Talajtornától az úszásig sok sportot kipróbált. Mostanában fut, kerékpározik.

Kapcsolódó cikkek

» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
» A hét Tátra csúcs megmászása - Radics Ákos, 2013. november. 10
» Tavaszi túra a Tátrában - Kovács Attila, 2013. május. 26
» Magas-Tátra - túra a Hosszú tavi menedékházhoz - Kovács Attila, 2013. március. 25
» A Hazajáróval a Tengerszem-csúcsra - Nagy Árpád, 2012. szeptember. 26
» Tavaszi pillanatok a Magas-Tátrában - Hudanik Zsolt, 2012. március. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

“Nagyon változatos túra volt,kihagyhatatlan!A Túravezetők profik és nagyon segítőkészek voltak minden helyzetben!”
Hasonló utazások, nyaralások:
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
» Szlovák Paradicsom – Hernád-áttörés - 1 nap
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - Dereše - 1 nap
» Magas-Tátra túra: Hosszú-tavi menedékház - 1 nap
» Magas-Tátra, Téry menedékház - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Oláhdubova. Oláhdubova – Nagy-Kócs – Lucski. Lucski – Budapest.

Reggel 4.45-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Tátrák és a Fátrák által közrefogott, Árva és Liptó határán híresebb testvérei árnyékában megbújó Kócs-hegységbe, ahol a hegység legmagasabb csúcsa, a Nagy-Kócs (1608 m) megmászására indulunk. A Kócs-hegységben minden megtalálható, amit egy természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, virággal szórt rétek, ritka növények és Felvidék egyik legszebb csúcspanorámája. Túránk Oláhdubováról, a hírhedt felvidéki rablóvezér, Jánošík elfogásának helyszínéről indul. Utunk eleinte sűrű erdőben, egyenletesen és meredeken emelkedve vezet felfelé, majd egy szép tisztást elérve a kinyílik a látóhatár, és a terep kicsit lankásabbá válik. A Nagy-Kócsot sokan Szlovákia legszebb hegyének tartják, elsősorban ritka állat- és növényvilága, valamint a tetejéről nyíló páratlan kilátásának köszönhetően. A fenyőerdőt magunk mögött hagyva törpefenyős, sziklás részhez érkezünk, és egyre szebb kilátás közepette érkezünk meg a hegység legmagasabb csúcsára. A meseszép panoráma megörökítése és a csúcs-csoki elmajszolása után Lucski felé, rövid szakaszon láncokkal biztosított sziklás turistaúton ereszkedünk el a hegyről. Az egyre kellemesebben lejtő út végén a 32 fokos gyógyvizéről és fürdőjéről ismert Lucskiba megérkezve megnézzük a település közepén található, 12 méter magas Lucski-vízesést, majd élményekkel gazdagodva indulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 12 kilométer, szintkülönbség 1000 méter, menetidő 6-7 óra.

Természetvédelem útjainkon:

Fontos, hogy a túraösvényeken, hegyi ösvényeken való jelenlétünkkor mindenki tartson be alapvető fontosságú szabályokat:
A magaddal hozott élelmiszerek és italok csomagolóanyagait ne dobd el menet közben! Hozz erre a célra egy külön zacskót magaddal.
Ha a hegyi menedékházakban fogyasztod el saját elemózsiád, ne hagyd ott a szemetet, hozd le azt! Általában az ott kitett szemetesek az ott vásárolt dolgok maradékainak vannak kitéve.
Ne hangoskodj feleslegesen!
Ha dohányzol, a csikket se hagyd ott kövek alá, faüregekbe dobva!
Ne szedj le a virágokat, mert védettek és büntethetnek is érte!
Figyelmeztesd azokat, akik ezeket elfelejtik!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást és a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó túrabakancs. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és a túrabolt is jó szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg holmi. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.
Szendvics, csoki és minnimum 1,5 liter folyadék szükséges. A túra során nincs menedékház!
Aktív túráinkon (a busz tisztaságát megóvandó) váltó cipő és váltó ruházat használata kötelező, kérjük mindenképp hozz magaddal!!

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Modern, szép autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Önellátó. Érdemes hoznod az utazásra néhány szendvicset, rágcsálnivalót és innivalót. A túra során menedékház nincs így az étkezést hátizsákból kell megoldani
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd! Europai egészségbiztosítási kártya (ingyenes) kiváltása külföldi utak esetén ajánlott. http://www.oep.hu/felso_menu/lakossagnak/ellatas_kulfoldon/az_europai_egeszsegbiztositasi_kartya
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.9
29 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.8
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.7
Kunszentmiklós
5.0
Tökéletes szombati program!
Budapest, VIII. kerület
5.0
Remek kis túra volt annak ellenére is hogy kilátástalan helyzetbe kerültünk. Egy jó presszókávé a hegy tetején segített feldolgozni a traumát, hogy nem láthatjuk a panorámát a fellegek miatt.
Kalocsa
4.4
Remek túra volt egy jó társasággal.
Göd
5.0
Nagyon változatos túra volt,kihagyhatatlan!A Túravezetők profik és nagyon segítőkészek voltak minden helyzetben!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Szuper volt
Budapest, XXII. kerület
4.5
Jó kis teszt arra, milyen állapotban vagyunk... 1000 m fel 4 km-en, utána 1000 m le majdnem 8 km-en ;-). Szervezés, túravezetés profi.
Szolnok
4.8
Csodálatos nap volt. Profi szervezés!
Budapest, XIII. kerület
5.0
Köszönöm ezt a remek túrát, érdemes volt megküzdeni a csúcsért, igazán szép vidék! Szép új volt a busz, de ami a legfontosabb hogy nagyon kényelmes volt. Köszönet a túravezetőknek a sok érdekes információért. Jó kiegészítése volt a túrának a sajtgazdaság meglátogatása.
Budapest, XIX. kerület
5.0
Nagyon jo túra volt,pompás időben,pazar kilátással!!
Nagyon jól éreztem magam!!
Pomáz
5.0
Gyönyörű napot töltöttünk el, remek túravezetéssel és programmal. Most még az időjárás is szuper volt, a kilátás pedig a csúcsról csodálatos. Hűsítő látvány volt a túra végén a vízesés, ránk fért a melegben. Finomak voltak a sajtok és péksütemények a sajtgazdaságban, amire még maradt időnk, mivel a csapat elég jól tartotta az időt. Köszönet Mindenkinek!
Budapest, VIII. kerület
5.0
Szinte hibátlan túra volt. Köszönöm.
Pilis
4.5
Nem éppen téli túrára készültem lelkiekben, de erről nem tehet senki, hogy így alakult az időjárás. Mint téli táj nagyon szép volt, csak kár, hogy emiatt és a felhőzet miatt nem sok látnivaló volt. Persze azért összességében nem bántam, hogy elmentem, legalább a vízesést már szép időben tudtuk megnézni, ráadásul nekem ez volt az első külföldi utazásom, emiatt is felejthetetlen volt ez a nap.
Kecskemét
5.0
Tökéletes volt ez a túra is. A tavaszi túra téli lett, így még jobb volt, mert ez különlegessé tette....ritkán részesül az ember április 23-án ilyen látványban. A havas táj gyönyörű, az időjárás jó volt - mert ettől lehetett volna sokkal rosszabb is -, az út ki volt taposva felfelé, így könnyen feljutottunk a csúcsra, a vezetésről szuperlatívuszokban lehet beszélni, kell-e ettől több...... Nem. Üdv: Edit
Csemő
5.0
Köszönök mindent! Nagyon jól éreztük magunkat!
Nagykanizsa
5.0
Remek út volt, én kellemesen elfáradtam. Nem vagyok hozzászokva ilyesfajta terheléshez, jó volt a komfortzónából kilépni és megerőltetni magunkat :)
Budapest, VIII. kerület
5.0
A mostoha időjárás ellenére remek élményben volt részünk. Köszönjük szépen!
Budapest, XXI. kerület
4.8
Köszönjük ezt a felejthetettlen túrát!! Különleges volt a hely és ehhez méltó az időjárás: 30-40 cm friss hó április végén!! Én nagyon élveztem!! Télen nem volt szerencsém ilyen látványban :)
Budapest, II. kerület
4.8
Isteni túra volt! Azt hiszem, senki nem számított 30-40 centis friss hóra, és sűrű hóesésre április 23-án, de ebben is megtaláltuk az élvezeti értéket, nagyon jól szórakoztunk. :)
Köszönet az utazom.com csapatnak!
Budapest, IV. kerület
4.8
<szöveg nélkül>
Budapest
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!