Kócs-havas, Nagy-Kócs

Gyalogtúra a Nagy-Kócs kilátócsúcsára

A Tátrák és Fátrák árnyékában megbújó Kócs-hegységnek a híre is alig jut el kis hazánkba, pedig kis területe és közepes magassága ellenére bővelkedik látványos túralehetőségekben. A hegycsoport az Árva és a Vág völgye közé szorulva Szlovákia középső részén található. Ezen a túrán a hegység legmagasabb csúcsát, a Felvidék ismertebb hegységeibe vezető útjaink során sokszor megcsodált Nagy-Kócsot (1608 m) másszuk meg.

GARANTÁLT INDULÁS  04.23. IDŐPONTBAN!

Alapár tartalmazza

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

Nehézség:

Közepes nehézségű túra, amely sportos erőnléttel és némi kitartással biztosan teljesíthető. A túra távja és szintemelkedése alapján a kezdőktől haladókig mindenkit várunk erre a programunkra, ezt a túránkat mindenkinek ajánljuk, akik egy kellemes napot szeretnének eltölteni a Felvidék egyik kevéssé ismert, de páratlan panorámát kínáló hegységében. 

Nagy Árpád
Rendszeresen túrázom a Magas-, a Liptói-, a Bélai-, a Lengyel- és az Alacsony-Tátrában, a Szlovák Paradicsomban, a Kis- és Nagy-Fátrában, Szlovákia és Dél-Lengyelország legszebb...
Szopkó László
A futás, bringázás, úszás mellett a túrázás, a hegymászás, a via ferraták világának kifogyhatatlan élményeiből meríti energiáit.

Kapcsolódó cikkek

» Kajakkal az Ipolyon - , 2017. március. 27
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 1.rész - Kálmán Flórián, 2016. november. 28
» Bécstől Pozsonyig fixivel - The Slovakia Experiment 2.rész - Kálmán Flórián, 2016. október. 02
» Szlovák autópálya matrica - Kovács Attila, 2016. június. 14
» Túra a Szlovák Paradicsomban - Sucha Bela - Nagy Árpád, 2016. március. 22
» Szlovák nyelvtan gyorstalpaló sörrel - magas-tatra.info, 2014. december. 10
» Hogy kaphatunk segítséget a hegyekben? - magas-tatra.info, 2014. október. 11
» Gyalogtúra a Tátrában -a Téry-menedékházhoz - Kovács Attila, 2014. július. 29
Hasonló utazások, nyaralások:
» Szlovák Paradicsom - 3 nap
» Lengyel Tátra gyalogtúra - 4 nap - (2 nap szabadság)
» Alacsony - Tátra főgerinc, Gyömbér - Chopok - 1 nap
» Alacsony-Tátra: Csúcstúra a Király-hegyre (1946 méter) - 1 napos túra
» Magas-Tátra gyalogtúra: Zöld-tavi menedékház - 1 nap
Részletes program
1 nap: Budapest – Oláhdubova. Oláhdubova – Nagy-Kócs – Lucski. Lucski – Budapest.

Reggel 4.45-kor találkozunk Budapesten a Hősök terén a Műcsarnok mögötti buszparkolóban, indulás 5.00-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a Tátrák és a Fátrák által közrefogott, Árva és Liptó határán híresebb testvérei árnyékában megbújó Kócs-hegységbe, ahol a hegység legmagasabb csúcsa, a Nagy-Kócs (1608 m) megmászására indulunk. A Kócs-hegységben minden megtalálható, amit egy természetjáró csak kívánhat: sűrű erdők, virággal szórt rétek, ritka növények és Felvidék egyik legszebb csúcspanorámája. Túránk Oláhdubováról, a hírhedt felvidéki rablóvezér, Jánošík elfogásának helyszínéről indul. Utunk eleinte sűrű erdőben, egyenletesen és meredeken emelkedve vezet felfelé, majd egy szép tisztást elérve a kinyílik a látóhatár, és a terep kicsit lankásabbá válik. A Nagy-Kócsot sokan Szlovákia legszebb hegyének tartják, elsősorban ritka állat- és növényvilága, valamint a tetejéről nyíló páratlan kilátásának köszönhetően. A fenyőerdőt magunk mögött hagyva törpefenyős, sziklás részhez érkezünk, és egyre szebb kilátás közepette érkezünk meg a hegység legmagasabb csúcsára. A meseszép panoráma megörökítése és a csúcs-csoki elmajszolása után Lucski felé, rövid szakaszon láncokkal biztosított sziklás turistaúton ereszkedünk el a hegyről. Az egyre kellemesebben lejtő út végén a 32 fokos gyógyvizéről és fürdőjéről ismert Lucskiba megérkezve megnézzük a település közepén található, 12 méter magas Lucski-vízesést, majd élményekkel gazdagodva indulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratáv 12 kilométer, szintkülönbség 1000 méter, menetidő 6-7 óra.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást a túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést az utas valamint az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A teljes összeg jelentkezéskor, egy összegben fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbeli, trekkingcipő vagy bakancs. Egy 25 - 30 literes hátizsák, amibe a enni- és innivalót tesszük, és esetlegesen túrabolt is szolgálatot tehet. Szél- és esőálló kabát és meleg pulóver jó, ha van. Váltóruhát a buszon hagyhatunk.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek. 

Étkezés: 
Önellátó. Érdemes hoznod az utazásra néhány szendvicset, rágcsálnivalót és innivalót. A túra során menedékház nincs így az étkezést hátizsákból kell megoldani
Időjárás: 
Alapvetően jó időre számíthatunk, de a magas hegyekre jellemző változékony idő is lehetséges. Célszerű esőkabátot, esőnadrágot mindenképp becsomagolni, esetlegesen a buszon váltás ruhát hagyni a hazautazásra.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovákiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő utasbiztosítás megkötése ajánlott, ezt jelentkezéskor irodánknál is megkötheted! Olyan biztosításra van szükség ami tartalmaz esetleges helikopteres mentést is! Bankkártya mellé rendelt biztosítás nem minden esetben megfelelő, kérjük ellenőrizd!
Korhatár: 
12 éves kortól
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Budapest, II. kerület
4.8
Isteni túra volt! Azt hiszem, senki nem számított 30-40 centis friss hóra, és sűrű hóesésre április 23-án, de ebben is megtaláltuk az élvezeti értéket, nagyon jól szórakoztunk. :)
Köszönet az utazom.com csapatnak!
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!