Kis spanyol körút

Kis spanyol körút

8 napos körutazás Costa Blanca-n

A körút során egy kis kört teszünk az országban (Alicante, Murcia, Almeria és Granada tartományok), mely során felkeressük a térség legszebb történelmi épületeit, hangulatos óvárosokban sétálhatunk és megcsodálhatjuk, hogy az arab építészet és képzőművészet hogy olvadt bele az európai művészetbe. A körút tartalmazza a világörökség részét képező az iszlám építészet egyik csodájának számító granadai varázslatos palotaerődítményt, az Alhambrát is.

Alapár tartalmazza

Szállást 2+1 éjszaka Benidorm, 2 éjszaka Murcia, 1 éjszaka Mojácar, 1 éjszaka Granada, reggelis ellátással, utazást menetrendszerinti Wizzair járattal Budapest– Alicante - Budapest útvonalon, transzfereket, városnézést: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, foglalási díjat 1 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást 1%, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a helyszínen belépőt és idegenvezetői díjakat összege: 60 Euro/fő, esetleges fakultatív programok

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimális utaslétszám: 20 fő
Program: 

1. nap: Budapest–Alicante
Elutazás Budapestről közvetlen repülőjárattal Alicante városba. Érkezést követően találkozás idegenvezetőnkkel, majd transzfer a Benidormba, a Gran Hotel Bali **** szállodához. Szállodai szobák elfoglalása.

2. nap: Benidorm
Reggeli, napközben szabad program, strandolási lehetőség Benidorm csodálatos homokos strandjain. Szállás a Gran Hotel Bali **** szállodában, vacsora (opcionális).

3. nap: Benidorm – Alicante – Elche- Murcia (kb.120 km)
Reggeli a szállodában. Reggelit követően, kijelentkezés a szállodából. A 9 órakor induló körutazásunk első állomása Costa Blanca kapujának számító, történelmi de egyben modern nagyvárosnak számító Alicante. A kikötőtől induló gyalogos városnézésünk során megcsodálhatjuk az Explanada de Espana-t a pálmafás tengerparti márványlapos promenádot. Az elsőre modernek tűnő városkép mögött mindösszesen pár lépésnyire fekszik az El Barrio, a régi negyed, mely hangulata visszavisz a régmúlt időkbe, az itt található utcák szűkek, épületek színesek és alacsonyak, a mai napig jó állapotban találhatóak. Megtekintjük a városháza, a Santa Maria Bazilika és a St. Nicolas Katedrálist majd felkeressük az igen érdekes és színes városi vásárcsarnok épületét ahol vásárlásra is lehetőség nyílik. Alicante kihagyhatatlan látnivalója a Szent Borbála Vár mely a város szívében, tengerszint felett 166 méter magasan található, a Benacantil-hegy tetején. Elhelyezkedésének köszönhetően Alicante városa stratégiai jelentőségű várossá vált, az itt található erőd a mai napig látogatható, a városfalakról pedig csodálatos panoráma nyílik az egész városra. Koradélután elbúcsúzunk Alicante-től, következő megállónk a hatalmas pálmafaligeteiről híres Elche város, mely Spanyolország egyik legmelegebb éghajlatú részén található és ahol Európa legnagyobb pálmafaerdője található. Egyes számítások szerint 200 000 pálmafa található a városban, durván annyi ahány lakosa van. A séta a Huerto del Cura - a papok kertje - botanikus kertben mely a trópusok dús, paradicsomi hangulatát idézi. Sétánk a pálmafák árnyékában megköveteli a jó és kényelmes cipók viseletét talán ezért is vált a város a világ egyik legnagyobb cipőgyártási központjává. A városban közel ezer cipőgyár található. A város híres vallási előadásáról, a ‘Misterio de Elche’ melyet az UNESCO is felvett a világörökségi listára. A misztériumjátékot a középkor óta augusztusban (13-án, Nit de l’Albá ünnepnapon) adják elő a városlakók melyet jelentős tűzijáték, petárda és rakétadurrogtatás követ. Késő délután továbbutazunk Murcia tartomány központjába, Murcia városba. Szállás a belvárosi Murcia Zenit *** szállodában. Szállodai szobák elfoglalása, vacsora (opcionális).

4. nap: Murcia- Cartagena – Murcia (kb. 100km)
Reggeli a szállodában. Délelőtt felfedezzük Murciát, mely a termékeny Segura folyó völgyében fekszik és melynek történelme egészen az ókorig vezethető vissza. A várost a mórok alapították, akik fejlett öntözőrendszert telepítettek, ezáltal biztosítva a város jelentőségét évszázadokon keresztül. Kivételes fekvésének köszönhetően számos civilizáció alakította, formálta arculatát. A lenyűgöző, több mint 500 éves Santa Maria Katedrális ideális kiindulópont a városi barangoláshoz. Innen indulva felfedezhetjük a színes, élénk kis tereket, melyeket kis szűk, árnyékos utcákon közelíthetünk meg. A városban számos képtár, múzeum, történelmi épület ámulatba ejti az idelátogatókat. A városban rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra és étkezésre majd továbbutazunk Cartagena-ba, a híres kikötővárosba. A várost ie. 228-ban alapították a főníciaiak melyet akkor Qart Hadasht-nak nevezetek el. Római Birodalom hódítása után Carthago Nova néven az Ibériai félsziget legjelentősebb kikötővárosa és polgári találkozóhelye volt fürdőivel, körszínházaival, szobraival. A látnivalók közül kiemelkedik az a 12-13. században román és gótikus stílusban épült Santa Maria de la Vieja Katedrális és az 1985-ben feltárt római színház romjai. Kikötője egy erődítmény, manapság jelentős haditengerészeti bázis. A késő délutáni órákban visszautazás Murciában. Szállás a belvárosban található Murcia Zenit *** szállodában, vacsora (opcionális).

5. nap: Murcia –Cabo de Gata - Mojácar (kb. 240 km)
Reggeli a szállodában. Reggelit követően, kijelentkezés a szállodából. Utunk délre a Cabo de Gata Nemzeti Parkba vezet mely Andalúzia legnagyobb part menti védett területe, fantasztikus strandokkal, izgalmas, kietlen, sivatagos vad tájakkal, érintetlen környezettel, csodálatos kilátópontokkal. A parkban hangulatos falvak találhatók, színes és gazdag történelmi, néprajzi jelentőséggel. Programunk San Jose város csodálatos homokos strandja melletti kikötőből indul ahol hajóra szállva kb. 1 órás hajókirándulásunk alatt (melynek végpontja a Cabo da Gata világítótorony) érintjük a Genoveses, Cala Chica and Cala Grande Barronal, Monsul, Media Luna, Cala Coal strandokat és megcsodálhatjuk az ott található sziklákat, barlanghasadékokat. Visszatértünk után rövid szabadidőt biztosítunk vásárlásra és étkezésre majd a délutáni órákban továbbutazunk Almeríai tartományba. Almeríát történelme több mint 4000 évre vezethető vissza. Uralkodtak itt a főníciaiak, rómaiak, görögök és a mórok is. Az itt talált fontos régészeti maradványok segítségével számos régi kultúráról kapunk képet. A tartomány egyik legszebb városa, a Levente partszakaszon, a gyönyörű természeti környezet található Mojácar. A városközpont sajátos elrendezésű szűk utcái, rikítóan fehér házak, eldugott sarkok és a város domboldalba vájt lépcsőszerű teraszos elrendezése az arab időket idézi. Legfőbb nevezetességek a vár, a Puerta de la Ciudad (városkapu), a nagy torony és a Santa Maria templom mind-mind a város gazdag építészeti örökségét képezi. Szállásunk a Punta del Cantal*** Hotelben lesz, érkezést követően a szobák elfoglalása, vacsora (opcionális).

6. nap: Mojácar – Granada (kb. 220 km)
Reggeli a szállodában. Reggelit követően, kijelentkezés a szállodából. Körutazásunk csúcspontja a Sierra Nevada örök hófedte csúcsai lábánál, a tengerszint felett 680 m fekvő, termékeny zöld völgyben, található Granada. A híres spanyol mondás szerint: "Aki nem látta Granadát, az nem látott semmit". Ez talán igaz is, hiszen a tartomány rendkívül gazdag látnivalókban. A városában számos csodálatos szépségű műemlék található - az Alhambra vagy a Katedrális de Granada például híres arról is hogy a flamenco szülőhazája, így turistaként vétek lenne kihagyni egy flamenco est megtekintését a híres Albacin-i barlangétteremben (opcionális). Granadában a leírhatatlan szépségű épületek közül kiemelkedik az Alhambra mely az ókori Mór Monarchia szent helye, és erődítménykomplexuma volt. A lélegzetállítóan szép épületegyüttes 1248 és 1354 között épült. Erődítménye az Alcazaba, a komplexum legrégebbi része, melynek tornyaiból csodás kilátás nyílik Granada városára. Az Alhambra megtekintése több órát vesz igényben. Szállás a granadai Abades Nevada Palace **** szállodában. Szállodai szobák elfoglalása, vacsora (opcionális).

7. nap: Granada – Benidorm (kb. 400 km) 
Reggeli a szállodában. Reggelit követően, kijelentkezés a szállodából. Visszautazás Benidormba. Érkezés a délutáni órákban. Bejelentkezés és a szobák elfoglalása, a Gran Hotel Bali **** szállodában. A nap hátralévő részében szabadprogram, strandolási lehetőség Benidorm csodálatos homokos strandjain. Vacsora a Gran Hotel Bali-ban (opcionális).

8. nap: Benidorm – Alicante -Budapest
Reggeli a szállodában. Kijelentkezés a szállodából (11óráig), szabadidő majd transzfer a repülőtérre. Visszautazás Budapestre a Wizzair menetrendszerinti repülőjáratával.

Kapcsolódó cikkek

» Ibiza fényei - Kovács Attila, 2018. március. 01
» Extrém séta, El Camino del Rey - Kovács Attila, 2018. január. 10
» A misztikus Baszkföld - Kovács Attila, 2017. november. 29
» A Guell Park, Barcelona - Kovács Attila, 2017. szeptember. 21
» Tenerife hegyvidéki tájain... - Kovács Attila, 2017. július. 23
» Tenerife csodái - Kovács Attila, 2017. július. 13
» A nyár Barcelonában - Kovács Attila, 2017. június. 30
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást 2+1 éjszaka Benidorm, 2 éjszaka Murcia, 1 éjszaka Mojácar, 1 éjszaka Granada, reggelis ellátással, utazást menetrendszerinti Wizzair járattal Budapest– Alicante - Budapest útvonalon, transzfereket, városnézést: légkondicionált autóbusszal, magyar nyelvű idegenvezetővel.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, foglalási díjat 1 000 Ft/fő, útlemondási biztosítást 1%, betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, a helyszínen belépőt és idegenvezetői díjakat összege: 60 Euro/fő, esetleges fakultatív programok

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Foglalási díj
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Elche Botanikus kert 5 Euro/fő, Cartagena római színház 5 Euro/fő, Alhambra 30 Euro/főés a hajókirándulás 20 Euro/fő, személyes kiadások, további étkezések.

Várható költőpénz szükséglet: 
60 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti Wizzair járattal Budapest– Alicante - Budapest útvonalon. Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, 

Szállás: 

Abades Nevada Palace Hotel 4*

Gran Bali Hotel 4*
Fekvése
: a kétségtelenül utasaink körében a legnépszerűbb, hatalmas területen fekvő, népszerű 776 szobával rendelkező szálloda Alicante repülőterétől kb. 45 percnyi transzferútra, Benidorm bevásárlóközpontjától 600 méterre, az óvárostól 3 km-re található. A hotel egy 186 m magas üvegpalota, gyönyörű kilátással a kékzászló minősítésű tengerpartra (450 m) és este a kivilágított városra. A menetrend szerinti buszmegálló a szálloda mellett található, ahonnan gyakori buszjáratok indulnak Benidorm belvárosába.

Szobák: szobái praktikusan berendezettek, légkondicionáltak, fürdőszobásak, hajszárítóval, telefonnal, rádióval, műholdas tv-vel, minibárral és széffel (térítés ellenében) felszereltek. A szobákhoz erkély vagy terasz tartozik. A szobákban 2 felnőtt és 2 gyermek, 3 felnőtt + 1 gyermek vagy 4 felnőtt elhelyezése is lehetséges. Panoráma szobák, fantasztikus kilátással 30-39.emelet között felár ellenében foglalható.

Szolgáltatások: recepció, lift, csomagszoba, éttermek, bárok, medencebár, kávézók, üzletek, parkoló, internetezési lehetőség, fedett diszkó, játékterem, játszótér.

Sport és szórakozás: több medence, gyermekmedence, szökőkutakkal és pezsgőfürdővel, napozóágyak és napernyők, biliárd, egész napos animáció, esténként élőzene, tánc, műsor. Térítés ellenében fitneszterem, szauna, jacuzzi, masszázs, fodrászat, kozmetika.

Ellátás: büfé reggeli. Felár ellenében félpanzió (reggeli és vacsora) büfé rendszerben vagy teljes panzió (reggeli, ebéd és vacsora) foglalható.

Murcia Zenit HotelSzállás 3*

Naturaleza Rodalquiar Hotel & SpaSzállás: Hotel 4*

Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
Reggeli. Felár ellenében félpanzió (vacsora) foglalható.
Vízum: 
Új típusú személyigazolvány vagy érvényes útlevél szükséges a kiutazáshoz.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!