Kis maláj körutazás

11 napos körutazás Malajziában

Malajzia történelemében egyik leggazdagabb városával Melakkával is megismerkedünk utunk során. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Melakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a Kelet-Indiai fűszer kereskedelem "ellenőrzéséhez".

-7%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Előfoglalási akciónkat meghosszabbítottuk 10.31-ig!
Az akciós előfoglalási árak a 2017.10.31-ig beérkezett fix foglalások esetén, a szabad helyek függvényében érvényesek!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyeket, szállást 4*-os szállodák 2 ágyas szobáiban reggelis ellátással (Kuala Lumpur 4 éj, Ipoh 1 éj, Penang 3éj), a megadott programokat a feltüntetett ellátással, a belépőket (kivéve a Petronas tornyokba, mely a helyszínen fizetendő - kb. 25USD/fő), helyszíni közlekedést (metró, vonat, privát transzfer) magyar idegenvezetést a túra alatt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket (145 000 Ft/fő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,4%).
Helyszínen fizetendő: maláj idegenforgalmi adó kb. 10 MYR/szoba/éjszaka
1 MYR = kb. 60 HUF)

Hossz: 
11 nap / 8 éjszaka
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
min. 2 fő
Program: 

1.nap Budapest - Kuala Lumpur
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Kuala Lumpurba egy átszállással.

2. nap: Kuala Lumpur
Érkezést követően útlevélkezelés, csomagfelvétel, találkozó a magyar idegenvezetővel a repülőtéren; majd transzfer a szállodába. Útközben megismerkedünk a város nevezetességeivel. Érkezés a szállodához, szobák átvétele. A nap hátralévő része szabad időtöltés. Vacsora egy helyi indiai étteremben majd közös esti séta, amely során kivilágított pompájában csodáljuk meg a Petronas ikertornyokat, amely Ázsia egyik kereskedelmi központja és egyben Kuala Lumpur jelképei. Szállás: WP Hotel 4* - 4 éj

3. nap: Kuala Lumpur – Kuala Tahan – Batu Cave
Reggeli a szállodában. Délelőtt kirándulás teszünk vonattal a Batu Cave barlanghoz. Elhagyjuk Kuala Lumpurt, majd utazás Kuala Tahan felé. Megnézzük a Batu folyónál található sziklákba vájt templomokban, ahol csodálatos, Hindi istenségeket ábrázoló szobrokat láthatunk. Ezen hindu szentélyt évente több millió hívő keresi fel. A barlang bejáratánál Murungan hindu istenség 42,7 m magas arany szobra látható, amely a világ legnagyobb aranyszobra. Ezután a KL Menara toronyba látogatunk, amelynek kilátója 270 m magasan található. A világ hetedik legmagasabb épülete. Gyönyörű kilátás nyílik innen a maláj fővárosra. Lehetőség lesz a híres arab bazárban, ill. a kínai-indiai negyedben, vagy a luxus plázákkal tarkított Bukit Bintang negyedben vásárolni. Délutáni városnézésünk során a Függetlenségi teret keressük fel először, amely Kuala Lumpur történelmi központja. Itt található a Royal Selangor Club, az óratornyáról és a mór építészetéről híres Abdul Szamad szultán épülete, és a világ egyik legmagasabb zászlórúdja (95 m magas). Bukit Bintang hangulatos szórakozónegyedének nyüzsgésében vacsorázhatunk. A mai napon KL Transit tömegközlekedéssel utazunk. 

4.nap Kuala Lumpur – Melakka – Putrajaya - Kuala Lumpur
Reggeli után egész napos buszos kirándulást teszünk az egykori portugál / holland / angol gyarmati szultánságba, Melakkába. Programunk során Malajzia történelemében egyik leggazdagabb városával ismerkedünk meg. Az évezredek óta kereskedelmi főútvonalként (Malaka-szoros) használt szoros körül számos város emelkedett ki időről időre. A Világörökségi védettséget élvező Melakát először a portugál gyarmatosítók, majd a holland és brit ellenfeleik kaparintották meg, főként a Kelet-Indiai fűszerkereskedelem "ellenőrzéséhez". Gyalogosan és virágokkal feldíszített riksákon járjuk be a várost, miközben holland, portugál és angol megszállás alatt itt maradt emlékeket keresünk fel: Famosa, Szent Pál templom, Holland tér: Stadhuyst és Christ Church, régi szultáni palota, Melaka folyó, Jonker Street. Visszautazunk a maláj fővárosba. Útközben megállunk Malajzia hipermodern kormányzati negyedébe, a nemrég felépített Putrajaya-ba. Rövid gyalogos városnézés során megtekintjük a Putrajaya mecsetet, és a Miniszterelnöki Palotát is.

5. nap: Kuala Lumpur esőerdő
Reggeli után a „magasba emelkedünk”! Reggeli után a főváros melletti nemzeti parkba kirándulunk, a KL esőerdőbe, és a Kanopy ride parkba. A dzsungel falombjai között kifeszített kötélpályás gyalogösvényen fedezzük fel az élővilágot. Utazás a dzsungelbe! Az esőerdőhöz érve ismerkedés az erdei nomádok fegyvereivel, élelmiszereivel, majd "megmártózás" az esőerdő világában, könnyű kirándulás a sűrűben. A Kanopy ride felejthetetlen programunk, ugyanis a 40 méter magasságban, 450 méter hosszan húzódó „függő ösvény” egyedülálló, jelen pillanatban mindössze 4 hasonló létezik a világon.
Következő programunk a helyi őslakosok, az úgynevezett „első emberek”, vagyis Orang Asli múzeumba vezet.

6. nap: Kuala Lumpur - Ipoh
Reggelit követően kicsekkolás a szállodából, majd a modern KTM vonattal utazunk Ipoh városába. Az út hossza kb. 2 óra. A napot egy szelíd programmal kezdjük: Perak tartomány különleges barlangjait fedezzük fel, majd Gopeng városa melletti folyóján már kicsit intenzívebb élmények várnak ránk: vadvízi evezés (rafting)! Napközben gondoskodunk az ebédről is. Transzfer a szállodához, a nap hátralévő része szabad időtöltés. Szállás: Symphony Suites Hotel* - 1 éj

7. nap: Ipoh – Penang
Reggelit követően kicsekkolás a szállodából, majd maláj túránkat folytatjuk Penang felé. Útközben megállunk a királyi városban, Kuala Kangsar-ban. Készítünk néhány remek fotót az Ubudiah Mecsetről, az Iskandariah Palotáról valamint az Istana Kenangan királyi rezidenciáról. Következő megállónk az ország legjobb állapotban lévő, legjobban megóvott mangrove mocsara, a Kuala Sepetang lesz. A mangrove mocsarak nagyon fontos szerepet töltenek be a partvidék védelmében. Egy rövid túra után átkelünk a világ egyik leghosszabb, a „Kelet Gyöngyének” becézett hídján és megérkezünk Penang-ra. Szobák átvétele, majd vacsora a szállodában. Szállás: Cititel Hotel Penang 4* - 3 éj

8. nap: Penang
Reggeli a szállodában. Városnézés Penang-ban: a túrát a sziget közepén található, 830 méter hegyen, a Penang Hill-en kezdjük. Itt megnézzük a Kek Lok Si monumentális templomot. Innen csodálatos kilátás nyílik George Town-ra, a sziget legnagyobb városára. Következő állomásunk a Wat Chayamangkalaram templom lesz, ahol a monumentális Fekvő Buddha szobor található. A Jalan Mesjid Kapitan Keling városrész (A Harmónia Utcája) arról híres, hogy számos vallás temploma épült egy helyre: az anglikán Szent György Templom, a kínai Isteni Könyörület Temploma, a hindu Sri Mariamman Templom és a Kapitan Keling Mecset. A túra végén az egyik leghíresebb kínai családnak, klánnak az imatemplomához, a gazdagon díszített Khoo Clan Ancestral House-hoz látogatunk. A nap hátralévő része szabad.

9. nap: Penang
Reggeli a szállodában. Egész napos látogatás a Penang Nemzeti Parkba. A nemzeti park egyik bejáratánál, az álmos kis halászfalunál, Kuala Sungei Pinang-nál kezdődik. Hajóra szállunk és
felfedezzük a szomszédos mangrove mocsarat, ahol láthatunk többek között brahmin kányát, tengeri sasokat, jégmadarakat, varánuszokat. Visszatérve a faluba megnézhetjük, hogy a halászoknak aznap milyen volt a fogás! Innen már belépünk a nemzeti park területére. Első állomásunk a csodálatos, tengerparti környezettel rendelkező Pantai Kerachut lesz, amely népszerű piknik helyszín is. Itt fogyaszthatjuk el a csomagolt ebédünket, és előtte lehetőség adódik arra, hogy a környéket felfedezzük, megmártózzunk valamelyik természetesen forrásban. Ebéd után egy közel 2 órás gyalogtúra során ellátogatunk Pasir Pandak-ba. A túra során megismerjük a környék fantasztikus gazdag élővilágát és a természetesen forrásokat, valamint különleges gyógyhatású pálmákat, növényeket, páfrányokat. Transzfer vissza a szállodába, a nap hátralévő része szabad.

10. nap: Penang - Kuala Lumpur -  Budapest
Reggeli után szabad program, majd a menetrend függvényében transzfer a repülőtérre és utazás menetrendszerinti járatokkal Budapest felé, kuala lumpuri és még egy  átszállással.

11. nap: Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Kelet-Malajzia tájai - Kovács Attila, 2017. június. 07
» Szokatlan szmogfehőben Szingapúr - Etédi Alexa, 2013. június. 21
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. április. 13
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2018. március. 17
» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» Thaiföld - Kovács Attila, 2018. január. 20
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyeket, szállást 4*-os szállodák 2 ágyas szobáiban reggelis ellátással (Kuala Lumpur 4 éj, Ipoh 1 éj, Penang 3éj), a megadott programokat a feltüntetett ellátással, a belépőket (kivéve a Petronas tornyokba, mely a helyszínen fizetendő - kb. 25USD/fő), helyszíni közlekedést (metró, vonat, privát transzfer) magyar idegenvezetést a túra alatt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket (145 000 Ft/fő), betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást (1,4%).
Helyszínen fizetendő: maláj idegenforgalmi adó kb. 10 MYR/szoba/éjszaka
1 MYR = kb. 60 HUF)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: 145 000 Ft/fő

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő a Petronas-tornyokba: kb. 25USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 25USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással. Helyszínen légkondicionált autóbusszal/személygépkocsival.

Szállás: 

Várható szállodák:
Kuala Lumpur: WP hotel 4* - 4 éj reggelis ellátás

http://www.wphotel.com.my/
A Petronas-ikertornyoktól és a Suria KLCC bevásárlóközponttól 1,5 km-re 2015-ben épült WP Hotel modern szobákkal várja vendégeit. A jól megvilágított, modern berendezésű szobák közül néhány Kuala Lumpur városképére nyújt kilátást. A szálláshelyen 24 órás recepció, ingyenes WiFi, fitnesz terem, tetőtéri medence, étterem, kávézó, csomagmegőrző, széf és portaszolgálat áll rendelkezésre.

Ipoh:​ Symphony Suites Hotel 4* - 1 éj
http://www.symphonysuites.com.my/
Ipoh központjában helyezkedik el a hotel Modern berendezésűek a szobák. A szálláshelyen 24 órás recepció, ingyenes WiFi, medence, csomagmegőrző, széf és portaszolgálat áll rendelkezésre. A
szobákban TV, minibár, légkondicionáló biztosított.

Penang: Cititel Hotel Penang 4* - 2 éj
http://www.cititelpenang.com/
Georgetown központjában helyezkedik el a hotel. A szálláshelyen 3 étterem, ingyenes WiFi, medence, csomagmegőrző, széf és portaszolgálat áll rendelkezésre. A szobákban TV, minibár, légkondicionáló biztosított.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást valamint a programok során 2 ebédet és 2 vacsorát tartalmaz.
Időjárás: 
Malajzia: Trópusi éghajlat jellemzi, egyenletesen magas hőmérséklettel, minden évszakban bőséges csapadékkal. A délelőtt napos, száraz, a délután esős. A relatív légnedvesség az egész év folyamán magas (75-85 százalék), az éghajlat ezáltal fülledt. A fennsíkokon hűvösebb, elviselhetőbb klíma uralkodik. Kuala Lumpur leghidegebb hónapja a január (középhőmérséklet: 27°C; maximum: 34°C; minimum: 20°C), legmelegebb hónapja pedig a május (középhőmérséklet: 28°C; maximum: 35°C; minimum: 22°C). A legcsapadékosabb hónap a november (19 csapadékos nap), a legkevésbé csapadékos a február (9 nap). A legderültebb hónap a február, a viszonylag legkevésbé derült a november. Indonézia éghajlata trópusi, májustól szeptemberig tartó száraz, illetve októbertől áprilisig tartó esős évszak jellemzi. Nagy meleg van, magas páratartalommal.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turisztikai céllal, vízummentesen utazhatnak Malajziába, amennyiben ott tartózkodásuk időtartama nem haladja meg a 90 napot. Az országba való belépéshez a hazautazástól számított 6 hónapig érvényes útlevél szükséges!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Malájzia-Indonézia: kötelező védőoltás nincs, de az egyenlítői égövi fekvése miatt a hepatitisz (A, B) és a malária elleni védekezésre ajánlatos felkészülni. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 RendelésHétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!