Kirándulás Baranyában, hajózás a Dráván és a Dunán

2 napos buszos és hajós körutazás idegenvezetéssel.

Első megállónk a szépséges tavairól is nevezetes Orfű, ahol az egyedülálló Malommúzeumot tekintjük meg, megcsodáljuk régmúlt évszázadok titkait, a vízimalmot, a szárazmalmot, a papírmalmot.

Alapár tartalmazza

Az utazást autóbusszal és hajóval, a szállást reggelivel és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Kikötői illetéket, útlemondási biztosítást, utasbiztosítást, a belépők összegét, audio guide.

Hossz: 
2 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

*** -os hotelben.

Program: 

1 nap:
Reggel autóbusszal indulás Budapestről, utazás a Mecsekbe. Első megállónk a szépséges tavairól is nevezetes Orfű, ahol az egyedülálló Malommúzeumot tekintjük meg, megcsodáljuk régmúlt évszázadok titkait, a vízimalmot, a szárazmalmot, a papírmalmot. Innen a Mecsek szelíd hegyei között kanyargunk Pécsre. Városnézés a hazai Baranya lenyűgöző fővárosában: a híres barbakán, a római és a török kor emlékei, Gázi Kászim Pasa Dzsámi, a vár, a székesegyház, a városközpont. Szabadprogram után Siklósra megyünk, felkeressük a Tenkes kapitánya sorozat egyik „főszereplőjét”, a jó állapotban fennmaradt várat. Napunkat harkányi szállásunkon fejezzük be.

2 nap:
Reggeli után Horvátországba utazunk. Áthaladva a Drávaszögön Eszékre érünk: séta a várnegyedben és a főtéren, majd a Dráván ringó hajónkra szállunk (Dráva 21 fkm). Horvát kilépő vizsgálat után elhajózunk a délelőtt meglátogatott eszéki vár, majd kikötők mellett. Eszék után a bal parton már a Kopácsi-rét természetvédelmi terület, csodálatos vízivilág mellett hajózunk. Almás község közelében elérjük a Dunát (1383 fkm). Balra fordulva innen kezdve felfelé, árral szemben hajózunk. A Duna ezen szakaszát az éles kanyarok, szigetek, fehérlő homokpadok jellemzik. Apatin (1402 fkm) mellett elhaladva megismerjük a város történetét. A vitatott horvát-szerb határon haladva, egyszer horvát, máskor szerb vizeken hajózva közelről érzékelhetjük a helyzet furcsaságait, nézhetjük meg „Liberland államát”. Bezdánnál (1425 fkm) a Ferenc-csatorna zsilipjénél a bácskai öntöző és hajózó csatornarendszerről beszélünk, míg a kiskőszegi (Batina) partizánemlékmű kapcsán a jugoszláv időket idézzük fel. Késő délután elérjük a magyarországi Duna szakaszt (1433 fkm). Kisvártatva feltűnik Mohács városa (1447 fkm), majd a határkikötőben kikötve belépünk Magyarországra. Ezután a hajó visszaáll a városi kikötőbe. Hajós utunk befejeztével autóbuszra szállunk, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Pécs belvárosa képekben - Nyéki Roberta, 2014. szeptember. 09

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Horvátország:

Koronavírus információ: 
Nyitás: A Horvátországgal kötött kétoldalú megállapodás következtében 2020.06.12-e után magyar állampolgárok szabadon beutazhatnak az országba. A szállások folyamatosan nyitnak és fogadják a turistákat.
Kiutazás: Az országba való belépéshez nincs szükség előzetesen elvégzett tesztre.
Visszatérés Magyarországra: Az országból belépő magyar állampolgár automatikusan mentesül a hatósági házi karantén kötelezettsége alól.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Az utazást autóbusszal és hajóval, a szállást reggelivel és az idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Kikötői illetéket, útlemondási biztosítást, utasbiztosítást, a belépők összegét, audio guide.

Kötelező költségek: 

Kikötői illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő díjak: Malommúzeum – 850 Ft, Siklós – 1800 Ft, Pécs – összesen 5000 Ft.

Audio guide felár (rádió adó-vevős idegenvezetés): 490 Ft/fő (A hajó nyitott részén e nélkül nem hallható az idegenvezetés.)

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal és hajóval.

Szállás: 

*** -os hotelben.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.
Vízum: 
A beutazási feltételekről érdeklődjön a Konzuli Szolgálat honlapján: https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Kötelező védőoltás nincs. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Amennyiben tájékozódni szeretne a térségben előforduló egyéb megbetegedésekről, kérjük, forduljon orvosához, vagy a nemzetközi oltóközpontokhoz. Országos Epidemiológiai Központ Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpont 1097 Budapest, Gyáli út 3/a Tel.: (06-1) 476-1364 Rendelés Hétfõ – csütörtök: 9 -14 óra (13.30-ig lehet sorszámot húzni!) Nemzetközi Oltóközpont 1134 Budapest, Váci út 70. Telefon: (06-1) 78-78-770, 06/20-208-7878 Rendelés Hétfő – péntek: 10:00 – 20:00 Szombat: 10:00 – 16:00
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!