Kína - Hongkong csodái

14 napos nagy körutazás Kínában

Kipróbáljuk a hagyományos kínai ételeket, bejárjuk Hongkong-ot, Makaót, Pekinget, Shanghait, eljutunk a Nagy Fal Peking felé eső közeli részéhez.

Alapár tartalmazza

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, turista osztályon, helyi repülőjáratokkal, vonattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 11 éjszakai szállást helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, félpanziós ellátást a programleírás szerint (11 reggeli, 6 ebéd, 6 vacsora), programokat belépőjegyekkel, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, vízum díjat, fakultatív program díjait.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum létszám: 25 fő
Program: 

1. nap Elutazás Budapestről Pekingbe menetrend szerinti járatokkal, átszállással.

2. nap Megérkezés kora délután Pekingbe. Ismerkedés Kína második legnagyobb városával, mely nevének jelentése: „északi főváros”. Látogatás a Tian’anmen téren - a világ legnagyobb terén. Este egy igazi
pekingi kacsavacsora élménye vár az utazóra. Szállás Pekingben.

3. nap A pekingi városnézés folytatása: a Kumming-tó partján emelkedő Nyári Palota megtekintése, kínaiul Yiheyuan, a táplálkozási és nevelési harmónia kertje, a Gyöngygyár, a 1406-1420 között épült Tiltott Város, amely a Ming és a Qing dinasztia uralkodóinak lakóhelye volt, majd látogatás egy hagyományos kínai kórházban. Este vacsora, utána fakultatív programlehetőség: Kungfu show. Vacsora és szállás Pekingben.

4. nap A 2008-as pekingi Olimpiai falu, a stadion – a Madárfészek és a Pekingi Nemzeti Vízi Központ, a Vizes kocka megtekintése kívülről, majd a Szellemek Útja és a Ming császárok temetkezési helyének
megtekintése. Utazás a Yu Yong-hágóhoz, a Kínai Nagy Fal Pekinghez legközelebb eső részéhez. A lenyűgöző Nagy Fal egyike a világ hét csodájának, a különböző korszakokban épült falszakaszok,
erődítményrendszerek hossza megközelíti a 7200 km-t. Látogatás egy tradicionális teaházban. Vacsora és szállás Pekingben.

5. nap A Menny Templomának megtekintése, majd Peking további felfedezése Hutong túra keretében, jellegzetes helyi riksákkal a város keskeny sikátorain. Látogatás a Láma templomban, amely eredetileg uralkodói palota a Csing dinasztiából, és séta Liulichang antik utcáján, végül vásárlási lehetőség a Selyem utca piacain. A vacsora után utazás a pályaudvarra, elutazás négyágyas hálókocsis vonaton Xi'an városába.

6. nap Városnézés Xi’anban, Kína egykori fővárosában, nevének jelentése „örök béke”. Városnézés során a 652-ben épült Nagy Vadlúd Pagoda és a régi városfal megtekintése, majd látogatás a Shanxi Történeti Múzeumban. Vacsora, majd fakultatív programlehetőség: Tang Dinasztia Show. Szállás Xi’anban.

7. nap Xi’an leginkább az agyaghadseregről nevezetes, de innen indult a híres selyemút is. A városnézés rögtön a páratlan terrakotta katonák megtekintésével kezdődik. A kínai agyagkatonákat ie. 209-210-ben temették el az első kínai császárral, Qin Shi Huangdivel, aki a több mint nyolcezer figurából álló terrakotta hadsereget azért formáztatta meg, hogy a lelkek világában is legyen támasza  birodalma fenntartásában. Ebéd, majd napközben utazás helyi repülőjárattal Sanghajba. Látogatás és vásárlási lehetőség egy selyem manufaktúrában, majd séta a Bundon - Sanghaj gyarmati korszakából származó méltóságteljes utcáján, és a Nanjing úton, Kína első bevásárló utcáján. Este fakultatív programlehetőség: akrobata show. Szállás Sanghajban.

8. nap Városnézés Sanghajban, Kína legnagyobb városában: az óváros, a Yu Yuan (Örömök) Kertje, amely a város legnagyobb kertje, a Sanghaj Múzeum, majd látogatás egy selyemfestő üzemben. Továbbá
a csillogó sáfrány falairól felismerhető Jade Buddha Templom megtekintése, amelynek belsejében egy két méter magas, ékszerekkel feldíszített fehér jade Buddha szobor ül. Vacsora egy mongol barbecue étteremben. Fakultatív programlehetőség: hajókázás a Huang Pu folyón. Szállás Sanghajban.

9. nap Transzfer a repülőtérre, elutazás helyi repülőjárattal Kína déli részére, Guilinbe, a Délkínai-hegyvidék jellegzetes mészkőtornyainak lábánál fekvő városba. Városnézés: a Nádas Fuvola cseppkőbarlang,
az Elefántormány-hegy, a Fubo-hegy megtekintése. Vacsora után fakultatív programlehetőség: kormorán show. Szállás Guilinben.

10. nap Hajózás a Li-folyón a Tű-hegyek mentén Yangshuoba. A hajóút során páratlan karsztképződmények, hegyek láthatók, a folyón tutajok úsznak, a parton bivalyok és lovak legelnek, különleges hangulatot áraszt a mesebeli táj. Napközben ebéd. Yangshou-ba érkezve séta a Nyugati utcán, a város legrégebbi utcáján. Este fakultatív programlehetőség: Liu San Jie fény show látványos előadása. Szállás Yangshou-ban.

11. nap Transzfer a vasútállomásra, elutazás másodosztályú vonaton Guangzhou érintésével Hongkongba, amely Makaó mellett a Kínai Népköztársaság különleges igazgatású területe. A nyüzsgő metropolisz a világ kereskedelmi és gazdasági központjainak egyike. Felhőkarcolói, esti fényei ámulatba ejtik az utazót. Transzfer a szállodába, szállás Hongkongban.

12. nap Egész napos szabad program Hongkongban vagy fakultatív kirándulás komppal Makaóra, a volt portugál gyarmatra, ahol városnézés: a Makaó Múzeum, a Szent Pál-katedrális romjai, Largo do Senado – a portugál városrész főtere, a Lou Lim Lok kert, majd látogatás egy kaszinóban. A program során ebéd. Délután visszautazás komppal Hongkongba, ahol szállás.

13. nap Délelőtt szabad program, vásárlási lehetőség. Ebéd, majd félnapos városnézés során ismerkedés a főbb nevezetességekkel: a Viktória csúcs siklóval - ahonnan káprázatos panoráma nyílik
a városra, a Repulse öböl, Aberdeen halászfalu, majd hajókázás szampannal, a helyiek jellegzetes közlekedési eszközével. Ezt követően transzfer a repülőtérre, elutazás Budapestre menetrend szerinti
repülőjáratokkal, átszállással.

14. nap Megérkezés Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Ledobták a nagy melegtől a fejüket a Nyári Palota Buddhái - Etédi Alexa, 2013. július. 30
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2018. április. 06
» A világ legmagasabb felhőkarcolójának építése kezdődött meg - Etédi Alexa, 2013. július. 23
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Ezt kapjuk ingyen, ha Tajvanra utazunk - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» Az Avatar a valóságban - lebegő hegyek Kínában - Világutazó.net, 2013. június. 03
» Arany és jáde a kínai császár sírjában - Etédi Alexa, 2013. május. 14
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív kirándulások minimum 15 fő esetén indulnak.

Peking – Kungfu show 13.000 Ft/fő
Xi'an, Tang Dinasztia show 15.000 Ft/fő
Sanghaj, akrobata-show 15.000 Ft/fő
Sanghaj, hajókázás a Huang Pu folyón 14.000 Ft/fő
Guilin, kormorán-show 15.000 Ft/fő
Yangshou, Liu San Jie fény show 17.000 Ft/fő
Hongkong – Makao kirándulás 40.000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást menetrend szerinti repülőjáratokkal, turista osztályon, helyi repülőjáratokkal, vonattal, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal, 11 éjszakai szállást helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban, félpanziós ellátást a programleírás szerint (11 reggeli, 6 ebéd, 6 vacsora), programokat belépőjegyekkel, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, vízum díjat, fakultatív program díjait.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Peking / Hongkong – Budapest útvonalon, turista osztályon.
A körutazás alatt:
- helyi repülőjáratokkal Xi'an – Sanghaj – Guilin útvonalon 
- Peking – Xi'an között vonattal négyágyas hálókocsikban 
- Guilin – Guangzhou – Hongkong útvonalon vonattal 
- a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal 

Szállás: 

11 éjszakai szállás helyi négycsillagos szállodák kétágyas szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz a programleírás szerint (11 reggeli, 6 ebéd, 6 vacsora)
A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Csomagolás: 
Vízum: 
Magyar állampolgárok részére vízum és a kiutazástól számítva legalább hat hónapig érvényes útlevél szükséges.
Egészségügyi tudnivalók: 
Csak palackozott víz fogyasztását javasoljuk, ami egyébként mindenütt kapható. Figyelj oda minden alkalommal, hogy a vásárolt zöldséget, gyümölcsöt alaposan megmosd, valamint érdemes éttermi étkezések előtt és után alkohollal fertőtleníteni a gyomrod. Ha odafigyelsz, jó eséllyel tudod elkerülni az emésztési jellegű kellemetlen szituációkat. Kötelezően előírt védőoltás nincs, de javasoljuk a Hepatitis A és esetleg a B védőoltást. Az oltásokról háziorvosodnál tudsz érdeklődni. Természetesen egy-két alapvető orvosságot érdemes magaddal hoznod: lázcsillapítót, fájdalomcsillapítót, hasfogót, hashajtót, görcsoldót valamint fertőtlenítőszert és ragtapaszt.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!