A vidéki Kína mindennapjai és meseszép tájai

17 napos Óriáskörút Délnyugat-Kínában

Kínáról az embernek az ősi kultúra és a XXI. század modern metropoliszai jutnak eszébe. Nem szabad azonban megfeledkezni a távoli, elzárt falvakról és a nagyvárosoktól távol élő emberek világáról sem. Utunkat mindenkinek ajánljuk, de elsősorban azoknak, akik már felfedezték Kína nagyvárosait és kíváncsiak a metropoliszoktól távoli vidéki Kína mindennapjaira és csodaszép tájaira.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, belső repülőjárattal, csónakkal, gyorsvonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok, belépők árát, vízum díjat.

Hossz: 
17 nap
Létszám: 
minimum 15 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú szállodákban (kb.3-4*-os), 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Kantonba. Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.
 
2. nap:  … Kanton
Érkezés Kantonba, majd rövid városnézés, mely során megtekintjük a nagy Pagodát, illetve az Orchidea kertet, ahol 3,9 hektáron több mint 200 fajta orchideában gyönyörködhetünk. Transzfer a szállodába. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kantonban.
 
3. nap: Kanton – Guilin
Reggeli után folytatjuk Kanton felfedezését: ellátogatunk a híres Qingping piacra, megnézzük a Chen Clan Akadémiát, a Liurong templomot és a Sun Yat-sen Emlékművet. Délután transzfer vasútállomásra és utazás gyorsvonattal Guilinba. Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.
 
4. nap: Guilin – Li folyó – Tű-hegyek
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: utazás a Li folyóhoz, 5 órás hajókirándulás a varázslatos Tű-hegyek mentén. A lélegzetelállító karszt sziklaformációk, a teraszos rizsföldek övezte Li folyó egy életre szóló élmény. Érkezés Yangshuoba, majd szabad program, vásárlási lehetőség. Visszautazás Guilinba. (A program ára: 24.500 Ft.) Vacsora egy városi étteremben. Szállás Guilinban.
 
5. nap: Guilin – Nádfuvola-cseppkőbarlang – Elefántormány-szikla - Sanjiang
Reggeli, majd látogatás a Nádfuvola-cseppkőbarlangban, amelyben a különböző színű megvilágításnak köszönhetően még lenyűgözőbbek a hatalmas nádsípra emlékeztető mészkőalakzatok. Ezután megtekintjük a Guilin szimbólumaként ismert Elefántormány-sziklát, amely olyan, mintha egy elefánt a folyóból vizet venne fel az ormányával. Séta a karszthegyek lábainál fekvő festői kis falvakban. Ezután utazás Sanjiangba. Útközben látogatás egy Dong faluban. A Dong nemzetiség az építészetéről ismert (dobtorony, fedett fahidak). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Sanjiangban.
 
6. nap: Sanjiang – Diping – Zhaoxing
Reggeli után utazás Zhaoxingba, útközben megálló Dipingben, ahol megtekintjük a fából épült szél és eső hídját és a három királyok templomát. Érkezés Zhaoxingba, amely a régió egyik legnagyobb Dong falva, kb. négyezren lakják. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Zhaoxingban.
 
7. nap: Zhaoxing – Kaili
Reggeli, majd utazás Kailiba, útközben látogatás néhány autentikus helyi faluban. Délután megérkezés Kailiba. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kailiban.
 
8. nap: Kaili – Datang – Kaili
Reggeli, majd kirándulás Kaili körzetében. Látogatás a "hosszú szoknyások" Miao falujában, majd folytatjuk utunkat Datangba, ahol a rövid szoknyás nők élnek és ahonnan (tiszta idő esetén) gyönyörű kilátás nyílik a Leigong hegyre. Délután egy flórklór program keretében megismerkedhetünk a helyi népdalokkal és -táncokkal, majd látogatás egy Miao családnál, mely során megismerkedhetünk a helyiek mindennapi életével. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kailiban.
 
9. nap: Kaili – Guiyang – Jiaxiu Pavilon – Kunming
Reggeli, majd látogatás az egyik Kejia nemzetiségi faluban. Utazás Guiyangba, amely több mint 1000 méteres tengerszint feletti magasságával egy igazi hegyi városnak számít. Látogatás az 1597-ben épült Jiaxiu Pavilonban, amely Guiyang szimbóluma. Vacsora egy helyi étteremben. Transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szállás Kunmingban.
 
10. nap: Kunming – Kőerdő
Reggelit követően látogatás a Kőerdőben, ahol a Dél-kínai karszt több ezer érdekes és lenyűgöző sziklaformációit láthatjuk (állatok, növények, emberfigurák), és amely a Sani nép otthona. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Kunmingban.
 
11. nap: Kunming – Dali – Három Pagoda – Zhoucheng
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Daliba. Érkezést követően transzfer a hotelbe. Dali városa a Nanzhao és Dali királyságok fővárosa volt, valamint egy nagyon fontos állomása a Déli Selyemútnak. Látogatás a Három Pagodánál, mely már több mint 1800 éves történelemre tekint vissza, és a xiani Vadludak Nagy Pagodája mellett az ősi kínai építészet egyik különlegességének számít. Ezután kirándulás Dali óvárosába, Zhouchengbe, ahol a ruhafestésről híres Bai nép él. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Daliban.
 
12. nap: Dali
Reggeli, majd délelőtt városnézés, mely során megismerkedünk Dali modern városrészével. Délután szabad program, vásárlási lehetőség. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Daliban.
 
13. nap: Dali – Shibaoshan – Xizhou – Lijiang
Reggeli, majd utazás Lijiangba. Útközben látogatás Shibaoshanba, amely Buddha-ábrázolásairól és sziklatemplomairól ismert. Ezután látogatás Xizhou faluban. A délután folyamán érkezés Lijiangba, mely az UNESCO Világörökség része. Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lijiangban.
 
14. nap: Shuhe óváros - Yufeng kolostor
Reggeli, majd szabad program, vagy fakultatív programlehetőség: megtekintjük Lijiang óvárosát, Shuhet, ahol gyönyörű régi építésű házakban gyönyörködhetünk. Délután látogatás Baisha faluban, ahol a falfestményeken többféle nép és vallás is megjelenik, majd megtekintjük a Yufeng kolostort, amelynek fő látványossága egy 500 éves kaméliafa, amely decembertől márciusig virágzik. (A program ára: 19.500 Ft.) Vacsora egy helyi étteremben. Szállás Lijiangban.
 
15. nap: Lijiang – Kunming – Zöld-tó – Arany Templom
Reggeli, majd transzfer a repülőtérre és elrepülés Kunmingba. Városnézés: Zöld-tó (ennek pontos mása megtalálható a pekingi Nyári Palotánál), virág- és madárpiac, Arany Templom (Kína legnagyobb réztemploma). Vacsora egy városi étteremben. Szállás Kunmingban.
 
16. nap: Kunming …
Reggeli, délelőtt szabad program. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés Budapestre átszállással. Étkezések és éjszakázás a gépen.
 
17. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 4. napi fakultatív program: 24.500 Ft (Hajókázás a Li folyón)
A 14. napi fakultatív program: 19.500 Ft (Shuhe óváros - Yufeng kolostor)

A fakultatív programok minimum 10 főtől indulnak.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet (nemzetközi és belső), BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, belső repülőjárattal, csónakkal, gyorsvonattal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, kétágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, sztornó biztosítást, fakultatív programok, belépők árát, vízum díjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízum díja.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák vagy ebédek) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszíni szolgáltatóknak fizetendők. Ára: kb. 240 USD +/- 5%
Borravaló: ajánlott 4 USD/fő/nap

Előleg: 

I. részlet: előleg jelentkezéskor (a végösszeg 30%-a) Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő! 

Hátralék: 

II. részlet: kb. 60 nappal indulás előtt (a végösszeg 20%-a)
III. részlet: fennmaradó összeg – kb. 30 nappal az út indulása előtt

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Elrepülés Budapestről átszállással Kantonba (Guangzhou). Étkezések és éjszakázás a gép fedélzetén.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
Kína a világ legősibb folyamatos civilizációja, amely már az ókorban önálló kulturális egységet alkotott, és igen fejlettnek számított. Számos, Európában csak jóval később megismert találmány (iránytű, papír, nyomtatás, puskapor, porcelán, selyem) már az ókorban ismert volt Kínában.
Időjárás: 
Az ország déli területein a szubtrópusi monszunéghajlat az uralkodó. Az északi, tengerhez közeli vidékeken a nedves kontinentális, beljebb száraz kontinentális, illetve Belső-Mongólia egyes vidékein a mérsékelt övi sivatag éghajlat jellemző. A magashegységekben és Tibetben hegyvidéki éghajlat van
Csomagolás: 
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A BBP biztosítást az alapár tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!