Keresztül Amerikán

Keresztül Amerikán

21 napos körutazás New York-tól San Francisco-ig

Amerika – a Times Square nyüzsgése, a Kapitólium kupolája, a Niagara vizén megcsillanó napfény és szivárvány, Szelek városa,sivatag és Nemzeti Parkok, a Grand Canyon sziklái, csilingelő játékgépek Las Vegasban, a sztárok világa Los Angelesben és a Golden Gate híd San Franciscóban. Amerika töményen 3 hét alatt, amikor egy élet is kevés lenne rá, hogy mindent lásson.

Alapár tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyeket, 18 éjszaka szállást 3 illetve 4 csillagos szállodákban a programban leírtak szerint, légkondicionált buszos körutazást angol idegenvezetővel a jelzett programokkal és a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíját, egy ebédet vagy vacsorát Santa Monica-n. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket (változhat), ESTA és eTA engedély (biometrikus - bordó - útlevél másolata kell hozzá, repülőjegy kiállítása előtt, de indulás előtt minimum 72 órával kérvényezhető Irodánkon keresztül), fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. A részvételi díj ellátást nem tartalmaz! (célszerű napi 50 USD/fő összeggel számolni az étkezésekre). 

Hossz: 
21 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 


1.nap - Budapest - New York

Érkezés New Yorkba menetrendszerinti járattal. Transzfer a szállodába. Szállás: The Manhattan at Time Square Hotel

2.nap - New York - Philadelphia - Washington D.C.
Indulás 08:00-kor New York-ból a The Manhattan at Time Square szállodától. Utazás Philadelphia felé, ahol városnézés keretében ismerkedünk az óvárossal, megtekintjük a Szabadságharangot és sétát teszünk a Függetlenség Nemzeti Történeti Emlékparkban. Ezután folytatjuk utunkat a főváros, Washington D.C. felé. Szállás: Omni Shoreham Hotel.

3.nap - Washington D.C.
Egésznapos városnézés Washington nevezetességek megtekintése: Capitolium, Fehér Ház, Kongresszusi Könyvtár, Washington Emlékmű, Lincoln Emlékmű, Arlington Temető. Délután  Smithsonian Múzeum kiállításaiba is belepillanthatunk. Szállás: Omni Shoreham Hotel.

4.nap - Washington D.C. - Gettysburg - Niagara Falls (Kanada)
Az Amerikai Polgárháború egyik legnagyobb csatájának helyszínén emelt történelmi emlékhely megtekintése után, továbbutazunk New York államon keresztül Buffalo felé, majd a Niagara-vízesés következik (kanadai oldal) Szállás: Best Western Cairn Croft.

5.nap - Niagara vízesés- The Great Lakes - Detroit
A délelőtt a Niagaránál, séta a Table Rock kilátóhelyre, ahonnan gyönyörködhetünk a vízesésben. Továbbutazunk az amerikai autógyártás fellegvára felé, Detroitba. Este szabadprogram. Szállás: Best Western Greenfield Inn.

6.nap - Detroit - Chicago
Detroitból folytatjuk utunkat Chacago felé, útközben megtekintjük a Michigan-tavat is. Chicago-ban városnézés a legfontosabb látnivalókkal: Lake Shore Drive, Magnificent Mile, Navy Pier. Lenyűgöző látnivalót kínál a „Szelek városa" felhőkarcolóinak együttese. Fakultatív program: látogatás a világ egyik legmagasabb épületében, a Sears Tower-ben. Szállás: Hilton Oakbrook Resort.

7.nap - Chicago
Egésznapos szabadprogram Chicagoban. Szállás: Hilton Oakbrook Resort.

8.nap - Chicago - Sioux City
Reggel indulás Chicago-ból Sioux City-be. Az utat végig búza-és kukoricaföldek, farmok szegélyezik nemhiába nevezik ezt az országrészt az USA éléskamrájának.A Mississippi folyót kjeresztezve megérkezünk az Iowa állambeli Sioux City-be, a Missouri folyó partjára. Szállás: Mariana Inn & Suites.

9.nap - Sioux City - Badlands National Park - Mt. Rushmore - Deadwood/Rapid City
Reggel a dél-dakotai prérin keresztül a Badlands Nemzeti Parkba, a bölények és antilopok élőhelyére utazunk, majd  tovább a Black Hills felé. Megtekintjük a világhírű Mount Rushmore-t, ahol 4 amerikai elnök: Washington, Jefferson, Lincoln és Roosevelt óriási arcképe van a hegyoldalba faragva. Szállás: Best Western Ramkota.

10.nap - Deadwood/Rapid City - Bighorn Mountains - Cody
Továbbutazunk Wyoming államba, mely természeti adottságairól híres. Területén hegyek, prérik és sivatagok váltakoznak. Este érkezünk a Yellowstone Nemzeti Parkba, Cody-city-be. (Amennyiben az időjárás vagy az útviszonyok miatt  Yellowstone nem érhető el, úgy az éjszakát Montana államban, Billings vagyLivingstone-ban tölti a csoport). Szállás: Buffalo Bill Village.

11.nap - Cody - Yellowstone National Park
Látogatás a Yellowstone Nemezeti Parkban. Gejzírek, vízesések, kanyonok és a vadvilág  a park megannyi csodája. A látogatás során olyan nevezetességek tekinthetőek meg, mint a Yellowstone Lake, Old Faithful, Mammoth Hot Springs, Hayden Valley. Szállás: Gray Wolf Inn/Brandin Iron Inn.

12.nap - Yellowstone National Park - Grand Teton N.P. - Salt Lake City
Reggel továbbutazunk a Grand Teton Nemzeti Parkba és megtekintjük a hatalmas, 4.000 méteres hegycsúcsokat ( időjárástól függő program). Ezt követően a mormonok hazáját látogatjuk meg Utah államot. Rövid városnézés Salt Lake City-ben: a Parlament épülete, Temple Square, Mormon székesegyház. Szállás: Red Lion Hotel Salt Lake Downtown.

13.nap - Salt Lake City - Bryce Canyon National Park
 USA egyik legszebb nemzeti parkját, a Bryce Canyon-t tekintjük meg. Megcsodálhatjuk a természet által kialakított sziklaoszlopokat, sziklaíveket és csúcsokat. Délután szabadprogram. Szállás: Bryce View Lodge.

14.nap - Bryce - Powell-tó - Grand Canyon - Flagsatff
Reggel indulás Bryce Canyon-ból a Powell-tó felé, mely a második legnagyobb ember alkotta tó az USA-ban. Majd a világ 7 természeti csodájának egyike a Grand Canyon Nemzeti Park következik. Pihenő a Desert View Tower-nél, ahonnan csodálatos kilátás nyílik a hatalmas kanyonra: szurdokok, kialudt vulkánok, sziklacsúcsok és a kanyargó Colorado folyó. Szállás: Days Inn Flagstaff.

15.nap - Flagstaff - Seligman/Route 66 - Las Vegas
Továbbutazás Las Vegasba. Szabadprogram.
Séta Vegas világhírű főutcáján, a Strip-en, esti show-műsorok és számos attrakció várja az idelátogatót. Szállás: Luxor Las Vegas.

16.nap - Las Vegas - Mojave sivatag - Los Angeles
Reggel indulás Los Angeles-be a Mojave sivatagon keresztül. Városnézés az „Angyalok városában": Hollywood, Sunset Boulevard, Beverly Hills. Szállás: Marriott Los Angeles.

17.nap - Los Angeles
Egésznapos fakultatív program keretén belül látogatás a Universal Studios-ban. Szállás: Marriott Los Angeles.

18.nap - Los Angeles - Malibu - Santa Barbara - Shell/Pismo Beach
Indulás észak felé, érintve Malibu és Santa Barbara híres fehér homokos partjait. A nap végén érkezés Pismo Beach-re. Szállás: Oxford Suites.

19.nap - Shell/Pismo Beach - Carmel/Monterey - San Francisco
Reggel elhagyjuk Pismo Beach-et, utunkat Carmel felé vesszük mely számos hírességnek, többek között Clint Eastwood otthona is. Pihenő után továbbutazás Monterey felé. Rövid városnézés során felfedezhetjük ennek az üdülőhelynek a nevezetességeit. Délután, San Francisco felé elhaladunk Castroville és Santa Clara völgyek mellett. Érkezés 18:00 körül San Francisco-ba. Szállás: Hotel Fusion

20.nap - San Francisco
Délelőtt szabadprogram, majd transzfer a repülőtérre. Hazautazás.

21.nap - Budapest
Érkezés Budapestre a menetrend függvényében

Fontos! Változások az útvonallal kapcsolatban:
Még a „lehetőségek országában” sem lehet mindent az utolsó részletig megtervezni. Éppen ezért fel kell készülni bizonyos elkerülhetetlen változásokra. Az utak, a hágók és nemzeti parkok zárva lehetnek a nem megfelelő időjárás vagy erdőtűz miatt. Ezek miatt lehetséges, hogy másik hotelt és akár egy teljesen új útvonalat kell választani. Hogy megkíméljük a kellemetlenségektől, megteszünk mindent annak érdekében, hogy ez elkerülhető legyen, de ha mégis felmerül ilyen probléma, szíves megértését kérjük.

Kapcsolódó cikkek

» New York a Grand Canyonban - Etédi Alexa, 2013. július. 24
» A világ 10 leglátogatottabb látványossága - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2016. május. 09
» San Francisco utcáin - Kovács Attila, 2014. július. 25
» A világ legrondább pályaudvarai? - Etédi Alexa, 2013. július. 26
» Elérte végleges magasságát a WTC-utódtorony - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Perzsaszőnyeg 7 MILLIÁRD forintért? - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» A világ legnagyobb kötélhintája - Kovács Attila, 2017. november. 19
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyeket, 18 éjszaka szállást 3 illetve 4 csillagos szállodákban a programban leírtak szerint, légkondicionált buszos körutazást angol idegenvezetővel a jelzett programokkal és a szükséges belépőkkel, adók, szerviz- és csomagdíját, egy ebédet vagy vacsorát Santa Monica-n. A megadott árak 1 USD = 300 HUF árfolyamig érvényesek!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket (változhat), ESTA és eTA engedély (biometrikus - bordó - útlevél másolata kell hozzá, repülőjegy kiállítása előtt, de indulás előtt minimum 72 órával kérvényezhető Irodánkon keresztül), fakultatív programok árait, a programcsomagban nem szereplő külön programok árait és a belépőket, útlemondási biztosítást, valamint a baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást. A részvételi díj ellátást nem tartalmaz! (célszerű napi 50 USD/fő összeggel számolni az étkezésekre). 

Kötelező költségek: 

ESTA díj
eTA díj
Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív programok díja, étkezések.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Nemzetközi repülőjáratokkal átszállással, illetve a helyszínen légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

 Középkategóriájú (3*-4*) szállodák 2 fős szobáiban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz. (célszerű napi 50 USD/fő összeggel számolni az étkezésekre).
Időjárás: 
Míg az Egyesült Államok nagy részén szeszélyes az időjárás, a csendes-óceáni partvidéknek kiegyensúlyozott éghajlata van. Az óceán kiegyenlítő hatásának következtében San Franciscóban nincs hideg tél és forró nyár, mindössze egy hosszúra nyúlt tavaszból és őszből áll az év. A nemzeti parkokban (Grand Canyon, Yosemite) tavaszias időjárásra kell számítani. Kalifornia déli része mediterrán éghajlatú, Los Angelesben és San Diegóban a nappali csúcshőmérsékletek már megközelíthetik a 25-30 °C-ot. A Halál Völgyében és a Mojave sivatagban szintén meleg idő várható, hiszen ezek éghajlata sivatagi.
Vízum: 
Az utazáshoz 2006. okt. 26. után kiállított, biometrikus (bordó) útlevél szükséges, amelynek a hazautazást követően további 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Az érvényes útlevél beszerzése az utasfelelőssége. Magyar állampolgár vízum nélkül utazhat az Egyesült Államokba, azonban rendelkeznie kell ESTA engedéllyel. ESTA engedély (biometrikus - bordó - útlevél másolata kell hozzá, repülőjegy kiállítása előtt, de indulás előtt minimum 72 órával kérvényezhető Irodánkon keresztül). Az engedély beszerzését irodánk segíti, de felelőssége az engedély elbírálására nem terjed ki. Az ESTA engedély két évig érvényes, többszöri kiutazásra jogosít fel,alkalmanként maximum 90 napos kinttartózkodással. Az Egyesült Államokba a belépést az érvényes vízum, ill. ESTA engedély nem garantálja, a végső döntést a belépési pontnál a Bevándorlási Hivatal tisztviselője hozza meg. Az Amerikai Bevándorlási Hivatal döntéséért az utazási iroda felelősséget nem vállal, az ebből eredő valamennyi kár az utast terheli.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltásra nincs szükség.
Vélemények, értékelések
4.7
3 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.3
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.0
Keresztül Amerikán
Szentes
4.8
Jó volt. Jól éreztük magunkat. Főleg Vegasban. Mert nyertünk. Nagyon nagyok voltak a szobák! Imádtuk a nagy házakat is.
Szentendre
4.6
Azért adtunk csak JÓ osztályzatot az utazásra, mert rövid volt :)
Nagyon sok mindent láttunk a túra során, az idegenvezetőnk felkészült volt és a társaságot is jól összehozta. A szállásaink ideálisak voltak, de néha fárasztó volt már a ki-be pakolás a harmadik héten.
Nagyon köszönünk mindent! Más barátainknak is fogjuk jó szívvel ajánlani.
Budapest, XX. kerület
4.6
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!