Kerékpártúra a Tátrában

1 napos kerékpártúra és gyalogtúra

Egyedülálló kalandtúrára! A szlovák Tátrából indulunk egy kellemes kerékpártúrára a Csendes-völgyben, majd bringáinkat hátrahagyva, egy nagyon szép, de rövid gyalogtúra a Lengyel-Tátra egyik leghíresebb ormára, a Kasprovy-csúcsra.

Alapár tartalmazza

az utazást, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a szervezést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
6-30 fő
Program: 

1 nap: Budapest, Podbanské (950 méter), Csendes-völgy, Kasprovy-csúcs (1987 méter), Podbanské, Budapest

Hajnalban találkozunk (5.15-kor) Budapesten a Hősök-terén az Időkeréknél, indulás 5.30-kor. Kora délelőtt érkezünk meg a túra kiindulópontjához, Podbanské parkolójába. Itt lepakoljuk bringáinkat, majd egy enyhén emelkedő forgalommentes aszfaltcsíkon kezdjük kerékpártúránkat. Káprázatos fenyveserdőben bringázunk, a Csendes-patak medrét követve, Liptovsky kosárig. A 17 kilométeres út, fantasztikus tátrai vidéken halad, alig emelkedve 300 méter szintet a végén lévő apró parkolóig. Itt megpihenünk. Körülöttünk ég felé törő csúcsok pompáznak!  Egyik túravezetőnk vigyázó tekintetére bízva kerékpárjainkat, gyalogosan kapaszkodunk fel a határ lengyel oldalán fekvő Kasprowy-csúcsra (1987m). A mintegy 700 méter szintemelkedés kb. másfél órát vesz igénybe. Az általában Zakopane felől elérhető csúcsról, fantasztikus a panoráma a Magas-Tátra és a Liptói-Tátra csúcsaira! Egy rövid pihenő és egy kis frissítő Lengyelország legmagasabban fekvő éttermében, majd a már ismert útvonalon ereszkedünk le bringáinkhoz. A Csendes-vögy vonalát követve gurulunk le Podbanské parkolójában várakozó buszunkhoz. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Távolság kerékpárral: 40 kilométer. Szint le: 500m, fel: 300 méter. Távolság gyalogosan: 11 km, szintkülönbség 725 méter fel és le, a menetidő 7-8 óra.

További információ

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a kerékpárok szállítását, a kerékpáros túravezetést, a szervezést, és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezéseket, a személyes költségeket, és az utasbiztosítást.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
nincs kötelező költség
Várható költőpénz szükséglet: 
10-20 euro
Előleg: 

Az utazás ára egy összegben jelentkezéskor fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy egy kisméretű hátizsákba  pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás és a gyalogtúra során szükséged lehet.
Öltözet: strapabíró ruházat, amely alkalmas kerékpározásra és túrázásra: túranadrág vagy sportos nadrág, túracipő vagy edzőcipő, vékony esőkabát, meleg ruha, világos napszemüveg, kerékpáros sisak és kesztyű.
Egyéb: napvédő krém, kulacs.
Kerékpár: Mindenki saját, megbízható, szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani. 
Részletekért kattints ide!
Szinte bármilyen típusú kerékpárral részt vehetsz a túrán. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt: pumpát, pótgumit. A kerékpárokat és a csomagokat Magyarországról szállítjuk a kiindulópontra, majd a túra végén vissza. A pontos indulási dátumról és helyszínről utasainkat indulás előtt egy héttel értesítjük. 

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!