Kerékpártúra a Salzkammerguti tóvidéken

4 napos kerékpártúra

Az Alpok kristálytiszta tavai között bringázunk Salzkammergut mesebeli, titokzatos tavait keressük fel: Mondsee, Wolfgangsee, Hallstattsee, Traunsee, Attersee.Egy káprázatos kerékpártúra vár rád, ha velünk tartasz!

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- az idén már kényelmes kétágyas szobákban is töltheted az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Alapár tartalmazza

az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a kerékpáros túravezetést.

Alapár nem tartalmazza

a szállásokat (jelentkezéskor kötelezően választandó), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
kemping/panzió
Létszám: 
6 - 16 fő

Nehézség:

Mintegy 200 kilométer kerékpározunk 4 nap alatt. A napi távok nem túlságosan hosszúak (55-68 km), de számítani kell néhány meredekebb, emelkedő szakaszra is. 

Czinke István
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Horvátország hangulata - Kovács Attila, 2018. április. 30
» Pasman-sziget, Horvátország - Kovács Attila, 2017. december. 12
» Horvátország márciusban - Kovács Attila, 2015. július. 06
» Novigrad esti hangulata - Kovács Attila, 2014. szeptember. 05
» Pula szépséges városa - Kovács Attila, 2014. augusztus. 21
» Látnivalók és érdekességek Krk szigetén - Kovács Attila, 2014. augusztus. 18
» Rovinj csodás kisvárosa: videón - Kovács Attila, 2014. április. 23
» Az egyik legszebb kisváros Dalmáciában - Trogir - Kovács Attila, 2014. január. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1. nap: Budapest, Salzburg, St. Gilgen, St. Wolfgang, Strobl

Találkozó reggel 05.00 Lurdy ház parkolója, indulás 06.00.Korán reggel indulunk Budapestről és a déli órákban érkezünk meg Mozart városába, Salzburgba. Itt lepakoljuk kerékpárjainkat és elindulunk a káprázatos Salzkammerguti-tóvidék felderítésére.  Jó minőségű kerékpárutakon haladva érjük el bringatúránk első állóvizét, Mondsee partját St. Lorenz településnél.  Innen a tóparton tekerünk tovább, majd elhagyva a Mondsee partját egy meredekebb szakasz vár ránk a Wolfgangse partján fekvő St. Gilgenig. Mozart édesanyjának városában megpihenünk, majd utunkat a tó mellett kígyózó kerékpárúton folytattuk mai szállásunkig, Strobl kisvárosig. Elfoglaljuk szállásunk, amely „alaptáborunk” lesz az elkövetkezendő napokban. Ezen a szálláson három éjszakát töltünk.

Táv kerékpárral: 58 kilométer.

2. nap: Strobl, Hallstatt, Bad Aussee, Bad Ischl, Strobl

Reggel kisbusszal utazunk a tóvidék talán legszebb városába, Hallstattba. Míg túravezetőink lepakolják kerékpárjainkat felkeressük a bájos tóparti település látnivalóit.  Hallstatt települést magunk mögött hagyva a Traun-folyó völgyén bringázunk Bad Aussee településig. Itt egy rövid pihenőt tartunk, majd folytatjuk bringatúránk fantasztikus tájon haladva érkezünk meg Ferenc József és Zsófia főhercegné kedvenc városában, Bad Ischlbe. Gyönyörű villák és festői parkok őrzik a békeidők hangulatát. A délután a hangulatos kisvárosban kalandozunk, majd egy rövid kerékpározás vár még ránk srobli szállásunkig.
Táv kerékpárral: 54 kilométer.

3. nap: Srobl, Schörfling, Gmunden, BadIschl, Srobl

Kisbuszra szállunk az Attersee partján fekvő Schörfling településre utazunk. Itt indul mai kerékpártúránk. Változatos szakaszon haladunk érintve apró falvakat alpesi zöld mezőket és erdőket. A déli órákban érkezünk meg a titokzatos Traunsee partjára. Gmundenben megebédelünk felkeressük a város nevezetességeit. Sok érdekes látnivalót tartogat a városka az ide látogató utazónak, ám a leghíresebb talán a "vízi kastély", mait mi is felkeresünk..  A tóparton kerékpározunk tovább Ebensee településig, majd a Traun-folyó völgyét követő bringaúton haladunk tovább Bad Ischlbe. Innen már egy ismerős kerékpáros útvonalon gurulunk tovább szállásunkra.
Táv kerékpárral: 68 kilométer.

4. nap: Srobl, Matsee, Obertrum, Salzburg, Budapest

Reggel összepakoljuk felszerelésünket és Wolfgangsee partjáról a Mattsee parjára buszozunk. A hasonló nevű tóparti kisvárosból indul utolsó bringatúránk.  Egy keskeny földnyelven halad a kerékpáros útvonalunk a Mattsee partján, majd az Obertrumersee szélén kerekezünk tovább. A Salzach-folyó felé vesszük az irányt, ahol az osztrák-német határvonal is kígyózik. A folyó vonalát követve gördülünk be Salzburgba.  A belvárosban nézelődünk  egy keveset, megebédelünk, majd elindulunk Magyarország felé. Érkezés Budapestre az esti órákban.
Táv kerékpárral: 27 kilométer.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

az utazást, a szervezést, a kerékpárok és a felszerelés szállítását, a kísérő autó költségét, valamint a kerékpáros túravezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

a szállásokat (jelentkezéskor kötelezően választandó), az étkezéseket, az esetleges belépőket, a személyes költségeket és a biztosításokat.

Várható költőpénz szükséglet: 
Ajánlott költőpénz: kb. 500-800 HRK, amely egyéni igényektől függően változhat.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
kisbusz
Felszerelés ajánló

Javasoljuk, hogy kisméretű hátizsákba pakold a napközben szükséges holmikat, amelyekre kerékpározás során szükséged lehet, míg a kísérőautóban egy, maximum 20 kg súlyú táskában elfér a többi holmid.

Ruházat: strapabíró ruházat, mely alkalmas a kerékpározásra, ugyanakkor utcai viseletnek is megfelel, biciklis nadrág, edzőcipő, jól szellőző, vékony esőkabát, meleg ruha, alsó- és felső aláöltözet, papucs, világos napszem­üveg, napvédő krém, szúnyogriasztó, kulacs, fejlámpa. Ezenkívül fontos a kerékpáros sisak, kesztyű, nadrág, dzseki, pumpa.

Kerékpár: Mindenki saját, megbízható és jól szervizelt kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges, tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Mountain Bike, vagy Trekking típusú kerékpárra is részt vehetsz a túrán,. A bringázások nagy része aszfaltozott kerékpárutakon vagy alsóbb rendű műutakon vezet. Kérünk, hogy hozz néhány alapalkatrészt, amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt. Szerszámokat biztosítunk a kísérőautóban. A kerékpárokat speciális kerékpárszállító tréleren fuvarozzuk a túra kiindulópontjára, majd a túra végeztével vissza Magyarországra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Kényelmes, modern kisbusszal utazunk Magyarországról. Buszunk a kerékpározások alatt is velünk marad, biztonságos háttérként szolgál, valamint szállítja a kerékpárokat és a csapat felszerelését a napi távok között. A kerékpártúra végén kisbusszal utazunk haza Magyarországra.

Szállás: 

Választható kategóriák!

Utazásunk három éjszakáját egy helyen, Strobl település közelében, a Wolfgangsee partján töltjük. Választhatsz kemping, vagy panzió között. 

Amennyiben a kempinget választod sátorban kell töltened a z éjszakákat. Ha nem rendelkezel sátorral irodánktól tudsz bérelni. (700 Ft/nap/2 fős sátor) Matracról és hálózsákról gondoskodnod kell!
Panzió szállás esetén, két ágyas szobákban töltheted az éjszakákat.

Szálláslehetőségek (jelentkezéskor kötelezően választandó):

A szállás kempingben, sátorban:  12.800 Ft/fő/3 éj
A szállás ára 2 ágyas szobákban: 38.000 Ft/fő/3 éj

Igény esetén egyágyas elhelyezés is lehetséges. Ezzel kapcsolatban érdeklődj irodánkban.

Mivel egy helyen töltjük az éjszakákat előfordul, hogy nem az aznapi kerékpártúra befejező pontjánál található a szállásunk. Ilyen esetben irodánk a kerékpározás után a szállás pontos helyszínére, másnap reggel pedig az aznapi kiindulópontra fuvarozza a csapatot.

Étkezés: 
A túra kempinges szállás esetén önellátó, panziós szállás esetén reggelit tartalmaz az ár. Folyamatosan lesz alkalom élelmiszert vásárolni, illetve étteremben étkezni. Amit érdemes hoznod: Csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit a hosszú út során majd elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a bringázások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat ellenben kérünk, ne hozz az utazásra.
Időjárás: 
Mérsékelten meleg nyári időjárásra kell számítani. Mivel hegyek között leszünk előfordulhat csapadék és szél.
Csomagolás: 
A kerékpározás során a kis hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet és ivóvizet tudsz pakolni.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak az érintett területre.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!