Kerékpártúra a föld alatt és az Alpok völgyeiben

3 napos bringatúra Szlovéniában

Nem szokványos kerékpártúrára invitálunk! Pénteken a Karavankák hegység egykori bányajárataiban bringázunk egy kialakított kerékpárösvényen. Szombaton a Júliai-Alpok legszebb részein kerékpározunk, a Bled-, és a Bohinj-tó környékén. Vasárnap a híres Skocjan barlangba látogatunk, majd a túra zárásaként az Adriai-tenger partján, a bájos Piran kisvárosban kalandozunk. Esténként a fáradalmakat egy kényelmes hotelszobában pihenheted ki! Kalandra fel, Illetve le!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Matyuga Péter - Bringa
Kedvenc barlangászunk, született világjáró. Minden extrém körülményt vidám elszántsággal gyűr le. Nemcsak a mélyben, de a magaslatokon is otthon van.
Czinke István - bringa
Tapasztalt világjáró, megszámlálhatatlan túra fűződik a nevéhez. Otthon van Toszkánában vagy Franciaországban ugyanúgy, ahogy Peru és a Himalája ösvényeit is jól ismeri.

Nehézség:

Bányakerékpározás: Kerékpártúra: 3 kilométert kerékpározunk a felszínen s valamivel több, mint hat kilométert föld alatti járatokban. A bringatúra abszolút nem nehéz, teljesen sík terepen vezet. A járatok elég tágasak és magasak, csak egy rövid szakasz van, amikor le kell hajtanunk a fejünket kerékpározás közben. Magabiztos kerékpáros tudás elengedhetetlen!

Felszíni kerékpározás: A napi távok nem túlságosan hosszúak, átlagosan 45/60 km között váltakoznak, de előfordulnak rövid meredek szakaszok is. A résztvevők felszerelését a kísérőbusz szállítja, amely biztonságos háttérként szolgál.

Barlangtúra: Jól kiépített járatokban vezet.

MIÉRT MINKET VÁLASSZ?

- a kiscsoportos utazás során mindenkire odafigyelünk
- hotel kényelmes kétágyas szobáiban töltöd az éjszakákat
- a csomagokat a kísérőautó szállítja a bringázások során
- biztonságos háttérként egy szerviz autó folyamatosan a csapat közelében van
- ha elfáradnál, utazhatsz a kísérőautóban
- kerékpárod kisebb hibáit a helyszínen is megjavítjuk
- a váratlan eseményekre teljes Asszisztencia szolgáltatást biztosítunk!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a szállást hotel két ágyas szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok szállítását, a szervezés és a túravezetés költségét, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Hossz: 
3 nap
Létszám: 
6-30 fő

Szállás

Utazásunk két éjszakáját a Bled-tó partján lévő hotelünkben töltjük pazar természeti környezetben. A szobák két ágyasak és fürdőszobával rendelkeznek.
Igény esetén egyágyas elhelyezés megoldható, melynek ára 10.000 Ft/2 éjszaka.

Program: 

1. nap - Budapest, Szlovénia: Mežica
Találkozó 05.30-kor a Hősök terén, az Időkeréknél. Indulás 06.00 órakor.
A déli órákban érkezünk meg a Maribor közelében lévő Peca-hegység szívében fekvő Mežica településre. A városka hajdanán Szlovénia legfontosabb bányászati központja volt. Ólom és cink bányáit a 90-es években bezárták. Az egykori bánya területén látogató központot alakítottak ki. Kerékpáros kalandunk itt veszi kezdetét. A bányamúzeum előtt találkozunk szlovén túravezetőnkkel. Innen mintegy 10 kilométer buszozást követően érjük el a bánya bejáratát. Az igazi élmények ezután következnek! Egy feledhetetlen bringázás a Peca-hegy elhagyott bányajárataiban. Több mint hat kilométer, biztonságosan kiépített földalatti kerékpár utakon. A túra a szomszédos völgyben ér véget, ahonnan mintegy fél óra alatt kerékpározunk vissza a mežicai bányamúzeumhoz. Átöltözünk, megtekintjük a múzeum tárlatát, majd a Júliai-Alpok egyik legszebb résére, a Beld-tó partjára utazunk. Itt lesz a szállásunk egy tóparti hotelben, ahol két éjszakát töltünk.
Szállás: hotel

2. nap - Bled, Bohinj-tó, Bled
Reggeli után elindulunk kerékpárjainkkal, hogy felkeressük a hegyek ölelésében fekvő Bohinj-tavat. Utunk a Száva Bohinjka-folyó vonalát követi, majd Bohinjska Bistrica érintésével érjük el a vadregényes tó partját. A látvány magáért beszél, a hegyi tó káprázatos környezetben fekszik. Folytatjuk utunkat az erdőben kanyargó aszfaltcsíkon Savica-vízesésig. A mintegy 70 méter magas vízfüggönyt a Száva-folyó egyik forrása táplálja. Savicától a Bohinj-tó mellett újra elhaladva Stara Fuzinát, a bájos kis falut keressük fel, majd alpesi legelők mellett apró falvakat érintve vezet az utunk Bohonjska Bistricáig. Itt vár ránk buszunk, amellyel visszautazhatunk Bledbe. Akinek még van kedve és ereje, a túravezetővel hazatekerhet.
Táv kerékpárral: 45/60 kilométer
Szállás: hotel

3. nap - Bled, Skocjan barlang, Piran, Budapest
Reggel Európa egyik legszebb cseppkőbarlangjához, a Skocjan barlanghoz utazunk. 
Meglátogatjuk a Skocjan barlangot, az ország egyik legjelentősebb természeti látnivalóját. A gigantikus földalatti üregrendszer méretei lenyűgözőek. A legnagyobb terem 90 m magas, elférne benne egy 25 emeletes toronyház is. Ez Európa legnagyobb barlangi terme!
Egy keskeny hídon kell átkelnünk a szédítő mélység felett, alattunk pedig a Reka-folyó dübörög. A hatalmas reflektorok alig tudják bevilágítani a barlang termeit.
A barlangtúra után Adriai-tenger mellé, Piranba látogatunk. A szlovén tengerpart legszebb kisvárosáról van szó, amit olaszul Piranónak hívnak. Nem véletlen az olasz elnevezés, hiszen a város csak néhány évtizede tartozik Szlovéniához. A település velencei gótikus stílusban egy keskeny félszigetre épül. A főtérről szűk utcák és sikátorok nyílnak. Meglátogathatjuk a város fölé magasodó Szent György templomot és a régi városfal maradványait, ahonnan káprázatos panoráma nyílik az egész városra és a félszigetre. Sétálgathatunk Piran macskaköves utcáin-terein, s ha kedvünk tartja megebédelhetünk.
Délután indulunk haza Magyarországra. Érkezés a késő esti órákban.

További információ

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a szállást hotel két ágyas szobáiban, a reggeliket, a kerékpárok szállítását, a szervezés és a túravezetés költségét, valamint az útlemondási biztosítást.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a reggelin kívüli étkezéseket, a belépőket, a személyes költségeket, valamint az utasbiztosítást.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépő az ércbányába: 20 Euro
Bled vár: 5.50 Euro
Skocjan cseppkőbarlang: 17 Euro
Savica vízesés: 2.40 Euro
 

Az árak változhatnak!

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
50 Euro/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
50-150 Euro/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!
 

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Felszerelés ajánló

Kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa (első, hátsó!), pumpa, kis hátizsák (a napi túrákhoz). Fontos, hogy legyen nálad néhány kerékpáron is kényelmes, de meleg ruhadarab! Az Júliai-Alpok területén változékony időjárás uralkodik, nyáron is előfordulhatnak hűvös, esetenként hideg napok. Mivel csapadékra is fel kell készülni vékony, de esőálló kabátra is szükség van!

Kerékpáros felszerelések: kerékpáros sisak, szemüveg, kesztyű, nadrág, dzseki, kulacs, lámpa, pumpa, kis hátizsák.

Kerékpár: Mindenki saját kerékpárral vesz részt a túrán, de ha szükséges tudunk bérelt kerékpárt biztosítani.
Részletekért kattints ide!
Megbízható, szervizelt kerékpárral gyere az útra! Treking vagy Mountain Bike típusú kerékpárral is részt vehetsz. Ha hegyi kerékpárod van, aszfalt-, vagy vegyes használatú gumiköpenyt javasolunk, mert a tekerések során, bitumenes utakon haladunk. Kérünk, hogy hozz néhány "alapalkatrészt", amit a kísérőautó szállít a kerékpározás alatt.

 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

A csoport létszámától függően kisbusszal, vagy autóbusszal utazunk. Oda- és visszaúton kb. 3 - 4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson.

 

Étkezés: 

A reggeli kivételével önellátó.

Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szlovéniába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazz az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
10 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!