Kenya - Zanzibár

14 napos körút Kenya és Zanzibár területén

Kenyáról minden embernek más jut az eszébe, a régészek az emberiség bölcsőjének nevezik, a vadászok, és a turisták hihetetlenül gazdag állatvilága és az óceán miatt imádják. Az állatvilág sehol máshol a kontinensen nem ilyen változatos, mint itt, Kenya azon kevés ország közé tartozik, ahol az 5 nagyemlős, az oroszlán, a bölény, az elefánt, a leopárd és az orrszarvú egyaránt megtalálható.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Egészségügyi előírás: A sárgaláz elleni védőoltás kötelező!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 310 HUF, 1 EUR = 360 HUF árfolyamig érvényesek. Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, de más árakon és más szolgáltatásokkal.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
Betegség-, baéleset-, poggyászbiztosítás; BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal, dzsipekkel, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Szafarik teljes ellátással
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programokat
Útlemondási biztosítást
Vízumokat, kilépési illetéket
Személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon)
A további étkezéseket.
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő,
10-13 fő közötti felár: 35.000 Ft

Hossz: 
14 nap

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyégyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest ...
Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: ... Nairobi (Kenya)
Megérkezés Kenya fővárosába, Nairobiba. Nairobi szubtrópusi hegyvidéki éghajlattal rendelkezik. A nagy tengerszint feletti magassága miatt az éjszakák különösen hűvösek lehetnek. Az év legmelegebb időszaka itt decembertől márciusig tart. Városnézés, mely során megtekintjük a főváros legfontosabb látnivalóit. Transzfer a szállodába. Vacsora. Szállás Nairobiban.

3. nap: Nairobi – Nakuru-tó Nemzeti Park (Lake Nakuru)
Korai reggeli, majd utazás a Nakuru-tó Nemzeti Parkba. Utunk során a Nagy-hasadékvölgy festői szintjein haladunk keresztül, hogy elérjük a madárvilágáról híres parkot. Délután vad- és madárles, mely során a flamingókon kívül jó eséllyel láthatunk leopárdot, illetve fekete és fehér orrszarvút is. Ebéd és vacsora napközben. Szállás lodge-ban, a nemzeti park közelében.

4. nap: Amboseli Nemzeti Park
Korai reggeli után utazás a hósapkás Kilimandzsáró lábánál fekvő Amboseli Nemzeti Parkba. Kenya leglátogatottabb parkja teljesen sík, füves puszta, mely főképp patás állatokban és elefántokban gazdag, de persze megtalálhatóak itt a ragadozók és dögevők is, mint például a hiénák, sakálok és keselyűk. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

5. nap: Tsavo Nemzeti Park
Reggeli, majd utazás a Tsavo Nemzeti Parkba, mely madárvilágáról és nagyméretű emlőseiről híres. A délutánt a nyugati park területén fekete rinocéroszok, elefántok, leopárdok, bivalyok, vízilovak és oroszlánok megfigyelésével töltjük. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

6. nap: Tsavo Nemzeti Park
Reggeli, majd folytatjuk Kenya legnagyobb és legrégebbi nemzeti parkjának, a Tsavo Nemzeti Parknak a felfedezését. Délelőtt vadles a Ngutuni Rezervátumban, délután pedig a Tsavo keleti oldalával ismerkedünk meg. Ebéd és vacsora napközben. Szállás a nemzeti park közelében.

7. nap: Mombasa
Hajnalban vadles a park területén, majd reggeli. Ezt követően utazás Mombasába. Érkezés után informális városnézés. Vacsora és szállás Mombasa tengerparti részén.

8. nap: Mombasa – Malindi
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re felvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (A program ára: 28.000 Ft.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

9. nap: Mombasa – Zanzibár (Tanzánia)
Reggeli után transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállással Zanzibár szigetére. Érkezés után a szálláshely elfoglalása. Szabad program, fürdési lehetőség. Vacsora. Szállás 4*-os hotelben a Nungwi Beach-en.

10. nap: Zanzibár
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Számtalan fakultatív lehetőség adódik a helyszínen, amennyiben időnket aktív pihenéssel szeretnénk eltölteni. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

11. nap: Zanzibár
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség vagy fakultatív programlehetőség a helyszínen: félnapos városnézés Stone Town-ban. Zanzibár fővárosának szűk, múltat idéző utcácskái, faragott kapui, gyönyörű kikötője elfeledteti velünk, hogy Afrikában vagyunk: egy kicsit Kairó, egy kicsit Indonézia, vagy éppen Omán és egy kicsit Tanzánia. (A helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

12. nap: Zanzibár
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség, további fakultatív programlehetőségek a helyszínen. Vacsora. Szállás az előző napi szálláshelyen.

13. nap: Zanzibár …
Reggeli, majd menetrendtől függően transzfer a repülőtérre. Hazarepülés menetrend szerinti járattal, átszállással Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

14. nap: … Budapest
Érkezés Budapestre.
 

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

-  Kenyai tórendszer
- Stone Town

A változtatás jogát fenntartjuk!

További információ

Jelenlegi beutazási feltételek (2021.11.24.):

- Kenyába egy 96 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (oltástól, védettségtől függetlenül) (5 éven aluliaknak nem szükséges)

- Zanzibárra egy 72 óránál nem régebbi, angol nyelvű negatív PCR teszt eredmény szükséges (oltástól, védettségtől függetlenül), majd az érkezéskor egy antigén gyorstesztet is végeznek a beutazókon

Kapcsolódó cikkek

» Kenya képekben - Kovács Attila, 2012. május. 29
» Egyiptom - Kovács Attila, 2021. november. 12
» Seychelle-szigetek: paradicsom az Indiai-óceánon - Kovács Attila, 2021. június. 10
» Namíbia éjjel - Kovács Attila, 2021. április. 21
» Tájak a Baktértő alatt... - Kovács Attila, 2020. december. 14
» A Szahara csodálatos világa - Kovács Attila, 2020. december. 01
» Madagaszkár tájain - Kovács Attila, 2020. október. 30
» Tenerife tájain... - Kovács Attila, 2017. június. 24

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

A 8. napi fakultatív program: 28.000 Ft (Malindi)

Fakultatív program: minimum 10 főtől

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyek (nemzetközi és belső) illetékekkel
Betegség-, baéleset-, poggyászbiztosítás; BBP biztosítás
Közlekedés külön busszal, dzsipekkel, belső repülőjárattal
Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3*+-4*-os) szállodákban, lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, reggelivel
Szafarik teljes ellátással
Magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programokat
Útlemondási biztosítást
Vízumokat, kilépési illetéket
Személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon)
A további étkezéseket.
Minimális induló utaslétszám hiányában a létszám felárat 

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 14 fő,
10-13 fő közötti felár: 35.000 Ft

Kötelező költségek: 

Vízum díja
Kilépési illetékek
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni nemzeti park belépők, valamint a programban feltüntetett főétkezések (Nairobiban – 2. nap; Mombasában – 7-8. nap és Zanzibáron – 9-12. nap): 280 USD (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak).

A 280 USD/fő a nemzeti park belépőket és a programban feltüntetett főétkezéseket;  az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási, és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a helyszíni szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj  60%-a, mely foglaláskor fizetendő. 
Az utazás megkezdése előtti 30 napon belüli foglalás esetén a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 40%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal.

Afrikában az autóbuszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Többször dzsipekkel történik az utazás.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A vadak mellett azonban egyéb látnivalót is kínál az ország, remek strandok, korallzátonyok, lélegzetelállító hegyek és ősi szuahéli városok várják a turistákat. Sajnos a közbiztonság hagy maga mögött némi kívánnivalót, de ha elővigyázatosak vagyunk, és nem kérkedünk a pénzünkkel, esetleg az aranyóránkkal, akkor csak kellemes élményekkel fogunk hazatérni. A turistákat leginkább érdeklő eseményt a biológia szervezi, a vadak vonulása a leglátványosabb kenyai rendezvény. Az állatok júliusban és augusztusban a Szerengeti Parkból indulnak észak felé legelőt keresve, és októberben indulnak vissza. A vonulást a Masai Mara Nemzeti Parkban lehet a legjobban megcsodálni.
Időjárás: 
Az Indiai-óceán partján, az Egyenlítőn, Szomália, Etiópia, Szudán, Uganda és Tanzánia szomszédságában fekszik az ország. A Rift-völgy, és a központi felföld gyönyörű tájairól nevezetes. Nyugat-Kenya a Viktória-tóval az ország vadakban leggazdagabb területe. Az északkeleti országrész elhagyatott, ide szerencsére még nem ért el a modernizált világ. Az éghajlat, annak ellenére, hogy az országot az Egyenlítő szinte pontosan középen szeli keresztül, meglepően változatos. A legkellemesebb az idő a Rift-völgyben, a félsivatagos, szavannás területeken óriási hőség uralkodik. Nyugat-Kenya és az óceánpart egész évben forró és csapadékos.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!