Kenya szafarik és óceánparti pihenés

Kenya szafarik 15 Napos Körút Afrikában

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Fontos! Az útlevélnek a visszaérkezéstől számított 6 hónapig még érvényesnek kell lennie és minimum 2 egymással szembeni üres oldalnak kell benne lennie!

Az utazás egyes látnivalói érinthetnek olyan területeket, melyek megtalálhatóak a Külgazdasági- és Külügyminisztérium I-es, illetve II-es besorolású listáján.

Az árfolyamváltozások az árakat módosíthatják. Az árak 1 USD = 400 HUF árfolyamig érvényesek.

Az utat kisebb létszámmal is tudjuk indítani, csak más áron és más szolgáltatásokkal.

Részvételi díj tartalmazza

- repülőjegy illetékekkel a nemzetközi járatokon
- 1 db belső repülőjegy Nairobi - Mombasa útvonalon, turista osztályon
- 1 db belső repülőjegy Mombasa - Nairobi útvonalon, turista osztályon
- közlekedés külön szafari kocsikkal
- elhelyezés: szafarik alatt lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, az óceánparton a Travellers Beach hotelben kétágyas, fürdőszobás szobákban
- ellátás: szafarik alatt teljes ellátás, az óceánparton büfé reggelik és vacsorák, ital nélkül
- krokodilfarm meglátogatása belépővel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumdíjat, kilépési illetéket (helyszínen fizetendők), személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Hossz: 
15 nap
Létszám: 
min. 8 fő

Szállás

Szafarik alatt lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, az óceánparton a Travellers Beach hotelben kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Várható szállodák: 
Naivasha: 1 éj Lake Naivasha Country Club
Maasai Mara: 2 éj Keekorok Lodge
Mombasa: 9 éj Travellers Beach Hotel

Program: 

1. nap: Február 14. Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Nairobiba. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: Február 15. Nairobi – Naivasha
Érkezés a hajnali órákban Nairobiba. A csomagok felvételét követően szafarikocsink megkeresése. Ezt követően indulás a Naivasha Nemzeti Parkba. A Naivasha édesvízi-tó Naivasha település mellett, Nakuru megyében, Nairobi északnyugati részén helyezkedik el, a Nagy-hasadékvölgy részeként. A tó 1890 méter tengerszint feletti magaságával Kenya legmagasabb törésvonali pontján található. A tavat és környékét vulkanikus tevékenységek formázták. A név a helyi Maasai Naiposha névből származik. A tavat és környékét felvették az UNESCOvilágörökségi javaslati listájára. A Naivasha-tó igen izgalmas szafari helyszín. Élővilága igen változatos, több mint 400 speciális madárfajnak ad otthont, többek között pelikánoknak, halászsasoknak, kormoránoknak. Népes víziló populáció él itt. Érkezést követően, pihenés, majd a helyi élővilág felfedezése, csónak, hajótúra a tavon, hogy vízközelből is megcsodálhassuk aktív élővilágát. Várható szállás: Lake Naivasha Country Club vagy hasonló. Ebéd és vacsora.

3. nap: Február 16. Naivasha – Maasai Mara
Reggeli a lodgeban, majd továbbutazás Kenya vadakban leggazdagabb Nemzeti Parkjába a Maasai-Marába. A mara-maszáj-szó jelentése: foltos, utalás arra, hogy fák és cserjés területek, foltok szakítják meg a füves szavannát, továbbá időnkénti felhőárnyékok jelölik a területet. A Nemzeti Park vadrezervátuma világhírű, a Serengeti (tanzán) északi folytatása. A park otthont ad a „Big five”-nak (oroszlán, orrszarvú, leopárd, kafferbivaly, elefánt). Szafarink során lencsevégre kaphatunk még legelésző zebrákat, különböző antilopfajtákat, krokodilt, vízilovat, hiénát, stb., és számtalan madárfajt is. Reggeli, ebéd, vacsora. Várható szállás: Keekorok Lodge vagy hasonló (2 éjszaka).

4. nap: Február 17. Maasai Mara
Ezen a napon kétszer is élvezhetjük a szafari biztosította élményeket és esélyünk van rá, hogy talákozzunk a „nagy ötös”-sel, ha ez még nem történt meg. A „Big Five” kifejezést a vadászatból vették át, mivel ezeket a fajokat lehetett a legnehezebben elejteni. Az orvvadászatot egyébként nagyon szigorúan büntetik, a vadőröknek tűzparancsuk van a vadorzók ellen. Ma már tilos a vadaktól származó csont- és bőrkereskedelem. 2019 előtt akár életfogytiglan tartó börtönbüntetés járt érte vagy 200 000 dolláros bírság. Mivel azonban ez sem bizonyult kellőképp hatékony intézkedésnek, 2019 februárjától az orvvadászat halállal büntethetővé vált, így jelentősen visszaszorult a vadorzók tevékenysége. A táj elengedhetetlen látnivalója az akácia (Acacia sp.), mely akár hat méter magasra is megnő, mivel nagy szárazság idején a talaj mélyebb rétegeiből képes a nedvességet felszívni, valamint keveset is párologtat a tövisein keresztül. A tövisei viszont nem tudják megóvni a maszáj zsiráfoktól (Giraffa camelopardalis tippelskirchi), akik hosszú nyakukat nyújtogatva legelik a felsőbb lombkoronáikat. Speciális nyelvük segítségével megeszik a leveleket, hosszú szempillájuk óvja őket a tövisektől. Reggeli, ebéd, vacsora. Ezen a napon lehetőség nyílik hőlégballonozásra, hogy fentről is megcsodálhassuk a vadvilágot (helyszínen fizetendő). Szállás az előző napi szálláshelyen.

5. nap: Február 18. Nairobi – Mombasa
Reggelit és a lodge elhagyását követően visszautazás Nairobiba. Itt informális városnézés után irány a reptér. A délutáni órákban (várhatóan 17.00-kor) helyi repülőjárattal elrepülés Mombasába. Megérkezést követően transzfer a Nyali beachen található Travellers Beach Hotelhez. Szobáink elfoglalását követően vacsora, szállás (9 éjszaka).

6. nap: Február 19. Mombasa tengerpart
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

7. nap: Február 20. Mombasa
Reggeli a szállodában, majd szabad program egész nap vagy délután fakultatív programlehetőség: városnézés Mombasában. A MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd megtekintése. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora és szállás az előző napi szálláshelyen.

8-9. nap: Február 21-22. Mombasa
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora és szállás Mombasában.

10. nap: Február 23. Mombasa – Malindi
Reggeli, majd szabad program vagy fakultatív programlehetőség: Malindi, a Mombasától 120 km-re fekvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.) Vacsora, szállás az előző napi szálláshelyen.

11. nap: Február 24. Mombasa – Krokodil farm
Reggeli a szállodában, majd a délután folyamán ellátogatunk a Mamba krokodilfarmra. Több száz krokodil található egy kis helyen, és ha szerencsénk van, nem mi leszünk az esti főfogás. Vacsora és szállás a hotelben.

12-13. nap: Február 25-26. Mombasa
Reggeli a szállodában, majd szabad program, pihenési, fürdési lehetőség. Vacsora, szállás.

14 -15. nap: Február 27-28. Mombasa … Budapest
Napközben kijelentkezés a szállodából. Délután transzfer a repülőtérre és elrepülés átszállásokkal Budapestre. Étkezések és éjszakázás a repülőgép fedélzetén. Hazaérkezés menetrendtől függően.

A változtatás jogát fenntartjuk!

Az út során érintett UNESCO Világörökségek:

  • Kenyai tórendszer
  • Fort Jesus erőd, Mombasa
További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Városnézés Mombasában. A MacKinnon gyümölcs- és zöldségpiac, az Akamba fafaragó falu, ahol mintegy 2000 kenyai fafaragó látható munka közben (itt garantált minőségű faragványok vásárlásra is lehetőség van), a meseszép Shere Sawimanarayan hindu templom, valamint a történelmi óváros és a portugál hódítók által alapított Fort Jesus erőd megtekintése. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.)

Malindi, a Mombasától 120 km-re fekvő tengerparti kisváros meglátogatása. A Malindi Bay torkolatánál, a Galana-folyó mellett, az Indiai-óceán partján található város Kilifi megye központja. Érkezést követően városnézés: az óváros, a Vasco da Gama emlékmű, stb. meglátogatása. A nap folyamán részt veszünk egy törzsi bemutatón is. (Helyszínen foglalandó és fizetendő.)

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

- repülőjegy illetékekkel a nemzetközi járatokon
- 1 db belső repülőjegy Nairobi - Mombasa útvonalon, turista osztályon
- 1 db belső repülőjegy Mombasa - Nairobi útvonalon, turista osztályon
- közlekedés külön szafari kocsikkal
- elhelyezés: szafarik alatt lodge-okban kétágyas, fürdőszobás szobákban, az óceánparton a Travellers Beach hotelben kétágyas, fürdőszobás szobákban
- ellátás: szafarik alatt teljes ellátás, az óceánparton büfé reggelik és vacsorák, ital nélkül
- krokodilfarm meglátogatása belépővel
- magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezető a helyszínen

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőjegyet és a reptéri illetéket, fakultatív programokat, útlemondási biztosítást, vízumdíjat, kilépési illetéket (helyszínen fizetendők), személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon).

Helyszíni költségek leírása: 

Helyszíni belépők és a program szerinti étkezések: 185 USD/fő (a helyszínen fizetendő a kinti szolgáltatóknak)
A 185 USD/fő a belépőket, a programban feltüntetett étkezéseket (vacsorák, néhány esetben ebédek), és az ezekhez kapcsolódó szervezési, foglalási és az esetenkénti transzfer költségeket tartalmazza. Ez a kinti szolgáltatóknak érkezéskor, egy összegben fizetendő.

Borravaló a programok alatt: ajánlott 5 USD/nap/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül foglaláskor már a teljes ár fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Várható menetrend (Turkish Airlines – Kenya Airways):

Feb. 14: TK 1034 Budapest – Isztambul     13.25-17.25     (kb. 2 ó 5 p)
Feb. 14: TK 607   Isztambul – Nairobi        20.55-03.30     (kb. 6 ó 35 p)
Feb. 18: KQ 610  Nairobi – Mombasa         17.00-18.00     (kb. 1 óra)

Feb. 27: KQ 611  Mombasa – Nairobi       20.45-21.45
Feb. 28: TK 608   Nairobi – Isztambul      04.55-11.25      (kb. 6 ó 30 p)
Feb. 28: TK 1033 Isztambul – Budapest   12.30-12.35      (kb. 2 ó 5 p)

Afrikában az autóbuszok/szafari buszok mérete eltér az Európában megszokottaktól. Sokszor a buszban, illetve néhány esetben a tetőn elhelyezett csomagtartón szállítják az utasok bőröndjét. Legtöbbször szafari kocsikkal történik az utazás.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Reggel-este 12-20, napközben 26-32 C fok körül.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség és poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!