Kecskemét - Nagykőrös - Jászberény adventi hangulatban

1 napos buszos utazás Barangolás a Dél-Alföld híres városaiban

A „Hírös Város” legközismertebb épülete a magyaros szecessziós stílusban épült Cifra palota, melyben jelenleg a Kecskeméti Képtár működik. Mázas homlokzatdíszeit és tetőcserepeit a pécsi Zsolnay gyár készítette. Ezek csillogásának köszönheti az elnevezését. Egy gyönyörű eklektikus stílusú épületben működik a Katona József Színház, homlokzatán Kisfaludy Károly és Katona József szoborportréja látható.

Alapár tartalmazza

- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza

- útlemondási biztosítás,
- belépők,
- egyéb személyes kiadások

Hossz: 
1 nap
Létszám: 
40 fő
Program: 

Indulás reggel 05:00-kor Nyíregyházáról a Római Katolikus templom parkolójából (nem nyíregyházi lakosok ingyenesen tudnak parkolni), Debrecenből (Tesco parkoló, Kishegyesi u. oldala) 06:00 órakor.

Utazás kisebb pihenővel, majd érkezés NAGYKŐRÖSRE. Rövid séta keretében ismerkedünk a város nevezetességeivel. Nagykőrös egyik jelképe, a tornyos, egyemeletes Városháza, vele szemközt látható a Hősi Emlékmű és a Hősök szobra. Arany János és családja szoborkompozíció a költő születésének 200. évfordulójára készült. (Arany János családjával 1851-ben költözött Nagykőrösre, és kilenc évig tanított a Református Gimnáziumban.) Az Arany János Református Gimnázium 1957-ben ünnepelte fennállásának 400. évfordulóját a költő Nagykőrösön írta „A walesi bárdok” című költeményét.) 

Folytatva az utazást a Kiskunság fővárosába KECSKEMÉTRE érkezünk. (Itt született Katona József drámaíró és Kodály Zoltán zeneszerző) A „Hírös Város” legközismertebb épülete a magyaros szecessziós stílusban épült Cifra palota, melyben jelenleg a Kecskeméti Képtár működik. Mázas homlokzatdíszeit és tetőcserepeit a pécsi Zsolnay gyár készítette. Ezek csillogásának köszönheti az elnevezését. Egy gyönyörű eklektikus stílusú épületben működik a Katona József Színház, homlokzatán Kisfaludy Károly és Katona József szoborportréja látható. A színház épülete előtt a Szentháromság oszlop emlékeztet a pestisjárványra, innen indítjuk sétánkat. A város főterén áll a tér névadója, a Kossuth szobor, mely a nagy hazafi 1848-ban itt elmondott toborzó beszédének állít emléket. Szemközt vele a szecessziós stílusú Városháza, melyet gazdagon színezett üvegablakok és egy harangsor díszít. Minden egész órakor felcsendül egy harangjáték, a híres „Kecskemét is kiállítja nyalka verbunkját” című népdallal. A Kecskeméti Nagytemplom a XVIII. században épült copfstílusban.A templom toronysisakján lévő réz lemezburkolat csaknem 59 mázsát nyom. A tér középpontját jelzi a Címerdomb, egyben megmutatja több nagyobb magyar város és Kecskemét közti távolságot is kilométerben. A gótikus stílusú Szent Miklós-templom a XIII. és a XIV. század között épült, a város legrégebbi temploma. A Psalmus Hungaricus-emlékmű Kodály Zoltánnak tiszteleg. Az árnyas Szabadság téren végig sétálva jutunk el az egykori zsinagóga épületéhez, mely ma a Tudomány és Technika Háza. Egy rövidebb szabadprogram keretében ismerkedünk tovább a várossal.

Programunk következő állomása JÁSZBERÉNY, melyet a „jászok fővárosának” is hívnak. A Jász Múzeum hazánk egyik leg régebbi vidéki táj múzeuma. Legnevesebb műtárgya a jászság szimbólumának tartott Lehel kürtje.Itt őrzik Székely Mihály operaénekes hagyatékát is. A Lehel Vezér Gimnázium a megye leg régebbi középiskolája. A tartalmas városnézéseket követően késő délután indulás haza, érkezés Debrecenbe és Nyíregyházára a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Tavasz az erdőben - Kovács Attila, 2014. március. 11
» Új imázsfilm Magyarországról - neked tetszik? - Kovács Attila, 2014. március. 11

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Koronavírus információ

Európa:

A hivatalos beutazási szabályokat könnyen ellenőrizheti itt: https://konzuliszolgalat.kormany.hu
Utazásainkhoz önrészmentes útlemondási- és utasbiztosítást kínálunk!
Honlapunkon számos ajánlat közül válogathat, de ha más szállodát, hosszabb-rövidebb utazást keres vagy akár kész útitervét segítsünk megvalósítani, írjon nekünk itt!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

- utazás turista autóbusszal
- idegenvezetés
- szervezési díj és ÁFA

Alapár nem tartalmazza: 

- útlemondási biztosítás,
- belépők,
- egyéb személyes kiadások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
-Kecskemét: Katona József Múzeum Cifrapalota Kiállítóhelye:  kb. 1.000 Ft / fő
-Jászberény: Jász múzeum (Lehel kürtje):kb. 700 Ft / fő
-Nagykőrös: Arany János kulturális központ: kb. 1.000 Ft / fő

Minden utas csak azt a belépőjegyet fizeti, ahova szeretne bemenni.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Csatlakozási lehetőségek:
Nyíregyháza, Debrecen, Hajdúszoboszló

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!