Kazahsztán

8 napos körutazás Kazahsztánban

Az út során bepillantást kaphatunk Kazahsztán régi nomád kultúrájába és a szovjet idők építészeti emlékeibe.

Alapár tartalmazza

A repülőtéri transzfereket, az utazást végig, bérelt jeepel, a szállásokat apartmanokban, a hegyi túrákat, az engedélyeket, a helyi vezetők díját, továbbá a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza

A nemzetközi repülőjegyeket, a reptéri illetékeket, étkezéseket, a belépő jegyeket, a BBP és az útlemondási (1,5%) biztosítást, a programban nem említett étkezéseket és a borravalót.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest – Almaty
Utazás Budapestről repülővel, menetrend szerinti járattal, átszállással.

2. nap: Almaty - Nagy Alma-Ata tó
Érkezés a kora hajnali órákban. Elfoglaljuk a szállásunkat. Pihenés után rövid felfedező sétára indulunk a városban, kóborlunk a bazárban, a zöldség piacon, majd felkeressük a helyi ’Arbat’ utcát és megebédelünk. Ezt követően kirándulni indulunk a Nagy Alma-Ata tóhoz. Bérelt jeepünkkel 1500 méter fölé kapaszkodunk. A vízerőművet elhagyva szerpentineken kanyargunk, megállva egy-egy fotószünetre megcsodálni az alattunk elterülő hatalmas várost. Ékszerdobozba zárt gyémánt ez a tó, melyet havas hegycsúcsok ölelnek körbe. Miután beteltünk a látvánnyal, felfedezzük a környező dombokat, séta a tó körül, majd egy kis piknik a virágzó hegyoldalban. A délutáni órákban visszatérünk a városba, megvacsorázunk, s akik szeretnék, azokkal fakultatívan részt veszünk a város éjszakai életében. Szállás Almatyban.

2.nap: Altyn Emel Nemzeti Park - éneklő dűnék
Kora reggel indulás az Altyn Emel Nemzeti Park felé, útközben a Kapshagay tó mellett haladunk el, majd a tőle északra fekvő hegyvidéken haladunk a nagyon speciális mikroklímával rendelkező nemzeti parkig. Útközben rövid megállók a kilátópontoknál fotószünetekkel. A beléptető formalitások után elfoglaljuk a parkon belüli szállásunkat, mely egy erdészház és egy forrás mellett található. Ha marad időnk, akkor egy kisebb, 70 km-es kiruccanást teszünk a világon egyedülálló zenélő dűnékhez. Amennyiben erre már nem lesz alkalmunk, akkor a kirándulás a következő reggelre marad. Miért hívják a dombokat zenélő dűnéknek? Ez a természeti jelenség akkor hallatszik, amikor száraz időben lábunkkal a dűne homokját tapossuk, s mintha egy repülő búgó motorját hallanánk. A naplementét is itt várjuk be. Este vissza a kempinghez, ahol a kősivatag közepén egy kis hőforrás és szauna is található. Szállás jurtában, esetleg a vendégházban is lehet aludni kis ráfizetéssel, igénynek és pénztárcának megfelelően (2 éj).

3. nap: Altyn Emel Nemzeti Park - Színes hegyek
Ma felfedezzük a park egyéb látványosságait, a sok száz éves fát a sztyeppe közepén, forrásokat, láthatunk gazellákat, vadlovakat és különböző madarakat útközben. A 3 órás jeep túra után eljutunk a mai nap fénypontjához, a Színes hegyekhez. A különböző színű, fehér üledékes hegyek évmillióknak voltak a szemtanúi, erodálódásuknak köszönhetően különleges szemet és lelket gyönyörködtető formákat hozva létre. Kisebb kirándulásokat teszünk a kiszáradt folyómedrekben és kanyonokban. Kb. 3 órán keresztül sétálunk, majd ha a 30-40 fok melegtől kitikkadunk, akkor piknikezünk egyet. Végül ellátogatunk a vörös sziklaképződményekhez is. Estére visszatérünk a kempingünkbe, megfürdünk, majd elfogyasztjuk a háziak által készített finom vacsorát (fakultatív, fizetés a helyszínen).

4. nap: Charin kanyon - Saty
Reggeli után elhagyjuk a nemzeti parkot, és a lenyűgöző szépségű kazah Grand Canyonhoz, a Charin kanyonhoz utazunk, melynek hossza 80 km, és 300 méter mély. Ahogy megpillantjuk a kastélyok völgyét, eláll a lélegzetünk, a sok kőbástya és az erodált oszlopok egy kicsit a mesevilágba visznek minket vissza. Először madártávlatból szemléljük a csodálatos kanyont, különböző kilátópontokhoz sétálunk el. Ez a hely minden erre járónak örök emléket hagy, és a fényképezőgépünket is folyamatos készenlétben tartja. A kirándulni vágyókkal lépcsőn ereszkedünk le a mélybe, és egy 4 km-es kirándulást teszünk a folyó vájta kanyon aljában. Eljutunk a folyókanyarulatban lévő pici oázisig, ahol elfogyaszthatjuk megérdemelt söreinket. Majd búcsút veszünk a helytől, és elindulunk a kirgiz határ közelében fekvő hegyek felé. 2-3 óra autózásnak nézünk elébe, pazar völgyeken keresztül az Ile Alatau Nemzeti Park felé, a Kolsay-tó közelébe. Saty faluja a térképen sem található meg, ez lesz a kiindulópontunk a következő napi kirándulásainkhoz. Szállásunk a falusi vendéglátás keretei között, magánházaknál lesz, ahol a finom lakománkat is készítik. Szállás Satyban családi vendégházakban (2 éj).

5. nap: Nyárfa-tó - Kolsay-tó
Kora reggel jeepünkkel kanyargós hegyi utakon, folyókon keresztül elautózunk a Nyárfa-tóhoz, mely az Ile Alatau Nemzeti Park területén található. A Nyárfa-tó nagyon hasonlít az erdélyi Gyilkos-tóhoz. Egy földomlás eltorlaszolta a hegyi patakot, mely ezáltal tóvá duzzadt, a fákat pedig ellepte a víz. Fantasztikus a kilátás, leereszkedünk a tóhoz, ahol idillikus a környezet. Kicsit sétálgatunk a környéken, majd pár óra múlva visszaindulunk a szállásunkra. Délután jeepünkkel egy tengerszemhez utazunk, mely szintén a nemzeti park része. A Kolsay-tó körül teszünk egy kisebb 90 perces sétát. Akik nem szeretnének részt venni a kiránduláson, azok sétálhatnak, a tó partján levő éttermeknél saslikozhatnak, csónakázhatnak a tavon, élvezve a természet adta nyugalmat. Kellemes alpesi jellegű erdős környezetben, környéken legelésző lovak, birkák, pásztorok és jurták tarkítják a tájat. Megnézünk egy hagyományos jurtát, elmesélik hogyan építik, és egy tea mellett élvezzük a tájat. Este kérés esetén lehetőség lesz szaunázni, ami jól fog esni, mert itt a hegyek között estére nagyon lehűl a levegő, hiába vagyunk a nyár közepén.

6. nap: Saty - Almaty
Reggeli után felfedezzük Saty falucskát, melynek csodaszép mecsetje van, ez különleges meglepetés itt a világ végi faluban. Beszélgethetünk a helyiekkel, bepillantást nyerhetünk a portáikba, a közép-ázsiai kazahok mindennapjaiba, olyan hangulatú a hely, mintha megállt volna az idő. Majd visszautazás Kazahsztán legnagyobb városába, Almatyba, mely Közép-Ázsia egyik legérdekesebb és legnyüzsgőbb városa (kb. 6 órás út). Félúton megállunk egy saslikosnál ebédelni, délután érünk Almaatyba. Elfoglaljuk a szállásunkat, majd városnézés: orosz ortodox Zenkov Katedrális, Gorkij Park, Szent Miklós templom, századfordulós, gyarmati időket idéző épületek. Szállás Almatyban szállodában (2 éj).

7. nap: Almaty - Chimbulak
A mai napon Chimbulak felé, a várost délről körülölelő hegyekbe, egészen 2400 méteres magasságig egy kisebb jeepes kirándulásra indulunk. A Medeo jégpályát elhagyva egyre meredekebbé válik az út, és egészen a Chimbulak síparadicsomig jutunk fel, kacskaringózva a nagyszerű hegyi tájon keresztül. Elképesztő, hogy a nyárból ilyen gyorsan feljutunk a hideg őszbe. Kicsit nézelődünk, fotózunk, majd vagy felvonóval lehet lemenni a hatalmas völgy fölött, vagy továbbra is jeepünkkel jutunk le Chimbulakba. Napunk további részét városnézéssel töltjük. Kontrasztként a modern csillogásban, az Elnöki Palota, Függetlenségi Emlékmű, majd a Sztálin-barokkban merítkezünk meg. Látványosak az Opera- és Balett Háza, a Filharmónia és a Dráma Színház épületei, és ha marad időnk, benézünk a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Múzeum kiállításaira is. Kinézünk újra a piacra és a bazárba, ahol megvehetjük a szuveníreket: sajtot, szárított gyümölcsöket és egy nagy üveg kumiszt, hogy elvigyük az ősi kazah erjesztett kancatej igazi ízét az otthonmaradt ismerőseinknek. Este pihenés, búcsúvacsora.

8. nap: Almaty - Budapest
Hajnalban transzfer a repülőtérre, majd menetrend szerinti járattal, átszállással hazautazás Budapestre.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőtéri transzfereket, az utazást végig, bérelt jeepel, a szállásokat apartmanokban, a hegyi túrákat, az engedélyeket, a helyi vezetők díját, továbbá a szervezést és a magyar nyelvű túravezetést és tolmácsolást.

Alapár nem tartalmazza: 

A nemzetközi repülőjegyeket, a reptéri illetékeket, étkezéseket, a belépő jegyeket, a BBP és az útlemondási (1,5%) biztosítást, a programban nem említett étkezéseket és a borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járatokkal.

Szállás: 

3*-os szállodákban 2-3 fős szobákban, a nemzeti parkokban jurtában, családi vendégházak szobáiban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
Vízum: 
A magyar állampolgárok részére nem kell beutazási engedély, amennyiben a tartózkodás nem haladja meg a fél hónapot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!