Kawaii – Utazás az animék világába

10 napos körutazás Japánban magyar idegenvetéssel

Augusztusban induló, elsősorban, de nem kizárólag fiataloknak szóló programunk során tapasztalt, magyar nyelvű idegenvezetőnk segítségével szeretnénk elkalauzolni utasainkat a hazánkban is egyre népszerűbb japán mesefilmek, az animék világába, valamint betekintést engedni a tokiói fiatalok nyüzsgő, színes mindennapjaiba.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon, átszállással, 2 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, valamint egy ebédet 3. napon, transzfereket tömegközlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, négy egész napos és két félnapos városnézést Tokióban, illetve Kamakurában és Yokohamában, a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,4 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, a fakultatív programok árát.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
**
Létszám: 
Minimum létszám: 10 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről Tokióba átszállással, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. NAP
A késő délutáni órákban érkezünk meg Tokióba a Narita repülőtérre, majd vonattal és metróval jutunk el a szállodánkhoz, ahol elfoglaljuk a szobáinkat. Szállás Tokióban.

3. NAP
A szállodai reggeli elfogyasztása után mai napunk főszereplői a modern kütyük és az anime figurák lesznek, ugyanis az elektronikai cikkek és anime kultúra fellegvárába, az Akihabara városrészbe látogatunk. Kezdésképp sétálgatunk a mindenféle aranyos őrültséget kínálgató, kisebb-nagyobb üzletekkel szegélyezett, szűkös sikátorokkal teletűzdelt városrész utcáin, ahol vásárolgathatunk például a fiatalok körében igen népszerű láncok, mint a Don Quijote vagy a Mandarake üzleteiben. Ebédünket a Maidreamin’ maid caféban fogyasztjuk el. Ezek a kávézók azért igazán különlegesek, mert minden egyes felszolgáló csinos szobalánynak van öltözve, akikkel az ebéd mellett vicces játékokat játszhatunk, beszélgethetünk, sőt fotózkodhatunk is. A nap hátralévő részében kapunk néhány órát, hogy bejárhassuk bolygónk leghatalmasabb elektronikai áruházát, a Yodobashi Akibát. Az összesen kilenc szintes, több mint 23 ezer négyzetméteres óriásban szinte biztosan minden megtalálható, ami árammal működik, és persze ezek mindenféle kiegészítői is.

4. NAP
Délelőtt folyatjuk utazásunkat az animék világába, méghozzá a Ghibli Múzeumba, amit a híres animátor, Miyazaki Hayao úr alapított – a Mononoke hercegnő, Szomszédom Totoro, az Oscar-díjas Chihiro Szellemországban és sok más anime megálmodója. A múzeumban megtekinthetjük többek közt Totoro „macska-buszát”, és különböző rövidfilmeket nézhetünk meg a rajzfilmek készítéséről. A látogatás végeztével vonattal jutunk vissza Tokióba.
Este fakultatív programlehetőség: Robot Show. Shinjuku híres Kabukicho negyedében tölthetünk el egy felejthetetlen estét villódzó fények, pörgő zene, izgalmas táncosok és persze robotok társaságában. A program ára: 17.000 Ft /fő.

5. NAP
Reggeli a szállodában, majd ismételten gyalogos városnézésre indulunk, napunkat az Asakusa negyedben kezdjük, ami az Edo kori Tokió legfőbb szórakozó negyede volt. Mára inkább úgy ismeretes, mint a hatalmas, modern metropolisz leginkább hagyományőrző része. Megtekintjük a 7. században épült Senso-ji templomot, amely valószínűleg a főváros leghíresebb buddhista temploma, valamint kedvünkre válogatunk a szuvenírek hihetetlen választékából a több mint 200 méter hosszú Nakamise bevásárló utcán. Utunkat az Uenovárosrészben folytatjuk, ahol egy kellemes sétát teszünk a hatalmas parkban, és meglátogatjuk az Ueno állatkert leghíresebb lakóit, az óriáspandákat. A nap hátralévő részében szabad program Tokióban.

6. NAP 
Reggeli után az Ikebukuro városrészbe utazunk, ahol első állomásunk aJ-World Tokyo lesz. A J-World a japán Bandai Namco Entertaiment, az ország egyik legismertebb videojáték-gyártó vállalatának saját szórakoztatóközpontja. E cég nevéhez fűződnek többek közt olyan világszerte ismert címek is, mint a Dragon Ball Z, vagy a Naruto. A hatalmas komplexumban számtalan interaktív- és videojáték, kiállítások, valamint tematikus éttermek várnak minket a színes díszletek között. Ikebukuróból vonattal indulunk tovább Shinjuku felé, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. Következő célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződésShibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen már gyalog sincs messze a Yoyogi park, ami a város leghíresebb shinto szentélyének, a Meiji szentélynek ad otthont. A “csipetnyi” hagyományos után egyből vissza is térünk a fiatalok világába, a park közvetlen szomszédságában található Harajukunegyed Takeshita utcáján teszünk egy sétát, ahol elsősorban kissé extrémnek mondható divatboltokat, és különféle őrült kiegészítőket kínáló üzleteket találunk. 
Délutántól szabad program keretében fedezhetjük fel a metropoliszt.

7. NAP
Egész napos szabad program Tokióban.
FAKULTATÍV PROGRAMLEHETŐSÉGEK A 6-7. NAPRA: Szeretnéd kipróbálni a shinkansen szuperexpresszt? Elugranál Oszakába, vagy Kiotóba? Szívesen töltenéd az éjszakát egy kapszula-hotelben? Egyedi ajánlatainkért a szabadnapokra kérdezd munkatársainkat!

8. NAP 
Utolsó napunkra Japán inkább hagyományosabb arcát bemutató programot terveztünk. Elhagyjuk Tokiót, és vonattal utazunk a közeli Kamakurába. Számos buddhista templom és szentély található a kellemes hangulatú kisvárosban. Itt csodálhatjuk meg a város jelképévé vált Nagy Buddha szobrot: a Daibutsu 12 méteres magasságával és közel 100 tonnás súlyával egyedülálló látványt nyújt. Következő állomásunk a Hasedera templom, mely a 11 arcú Kannon szobornak ad otthont. A tizenegyből a fő arc mellett a többi a megvilágosodás 10 lépcsőjét jelképezi.  Hazafelé megállunk Japán második legnépesebb városában, Yokohamában és belevetjük magunkat a China Town színes forgatagába. Végül pedig az ország egykor legmagasabb épületéből, a Landmark Toronyból csodálhatjuk meg az elénk táruló csodás kilátást.

9. NAP
Reggelit követően kijelentkezünk a szállodából, majd rövid szabad program. Ebéd után még ellátogatunk a Tokiói Császári Palotához,belülről ugyan nem tekinthetünk meg, hisz a császár és családja jelenleg is itt él, de láthatjuk a bejárathoz vezető híres Nijubashi hidat, illetve tehetünk egy sétát a palota kertjében, ahol rengeteg különleges növény, és a több száz éves korábbi erődítmény maradványai is láthatóak. A palotától a Ginza negyedbe vezet utunk, amely Tokió legfelkapottabb “elit” bevásárló negyede. Néhány háztömbnyi területen valószínűleg a világ összes top divattervezőjének üzlete megtalálható itt, ha szerencsénk van, akár egy-egy sztárt is megpillanthatunk, amint épp a ruhatárát bővíti. A program végeztével vonattal jutunk ki a repülőtérre, ahonnan a késő esti órákban indul járatunk átszállással Budapestre.

10. NAP
Hazaérkezés a reggeli órákban.

Magyar nyelvű idegenvezetés a fenti programok során áll rendelkezésre, a szabadidő egyéni eltöltéséhez idegenvezetőt nem tudunk biztosítani.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Robot Show, bento vacsorával. Shinjuku híres Kabukicho negyedében tölthetünk el egy felejthetetlen estét villódzó fények, pörgő zene, izgalmas táncosok és persze robotok társaságában. A program ára: 17.200 Ft /fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Tokió-Budapest útvonalon, átszállással, 2 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, valamint egy ebédet 3. napon, transzfereket tömegközlekedéssel, magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, négy egész napos és két félnapos városnézést Tokióban, illetve Kamakurában és Yokohamában, a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,4 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Kötelező útlemondási biztosítás.

 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravlók, leírásban nem szereplő étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal

Szállás: 

2 csillagos szálloda Tokióban, jó tömegközlekedési lehetőségekkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető, társítás kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz a tokiói szálláson. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani. Az éttermek ablakaiban a náluk kínált fogások műanyag mását fedezhetjük fel, így jelentősen megkönnyítik a választást. A sushi sokkal olcsóbb, mint Európában és legolcsóbban az önkiszolgáló éttermekben ehetünk, ahol a tányérok színe, és száma alapján kell fizetni. Amennyiben a szállás költsége nem tartalmazza a reggelit, a drága hotelreggeli helyett választhatjuk a japán kávéházak reggeli kínálatát, amelyek általában kávéból, pirítósból és salátából állnak, elfogadható áron. De szinte minden boltban vásárolhatunk friss szendvicseket vagy rizslabdákat (onigiri).
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!