Az Arab-öböl gyöngyszeme, Doha

5 napos körutazás Dohában

A fiatal város több mint egy tranzit állomás. Akár egy ázsiai út után is érdemes megállni néhány napra, de ideális választás lehet, ha egy hosszú hétvégét szeretne eltölteni családjával egy egzotikus helyen, mindössze 5 és fél órányi repülőútra Budapestről. Legújabb hosszúhétvégés programunk során megismerheti ezt a rohamléptekben fejlődő várost, mely Dubaihoz hasonlóan a „semmi közepén” épült és épül folyamatosan. A türkiztől a mélykékig minden árnyalatban pompázó tenger és az aranyló sivatag ölelésében fekvő Dohában sétálhatunk a bazárban, ellátogathatunk az iszlám művészet remekműveit felvonultató múzeumok egyikébe, remek sofőrök vezetésével száguldozhatunk a homokdűnéken, de hajókázhatunk is.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

4 éjszakai szállást 5*-os tengerparti szállodákban, kétágyas szobákban, svédasztalos reggelit, a megadott programokat a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

nemzetközi repülőjegyet és illetékeket, útlemondási biztosítást, borravalók
egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felárt, fakultatív programok, tengerparti hosszabbítás

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
max. 20 fő

Szállás

5* szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Doha
Elutazás Budapestről közvetlen járattal, érkezés késő este. Transzfer a szállodába. Szállás Dohában, közvetlen tengerparti 5*-os hotelben (4 éj).

Szállás: Intercontinental Doha 5*

2. nap: Doha
Doha Dubaihoz hasonlóan a 20. század közepén indult fejlődésnek, korábban csak egy kis halászfalu volt a sivatag közepén, az Arab-öböl partján és gyöngyhalászatból éltek. A későbbiekben azonban a japán gyöngyhalászat erősödésének köszönhetően visszaesett a kereslet és elszegényedtek. Ezt követően értékes földgáz lelőhelyekre bukkantak Doha környékén és szerte a Katari-félszigeten, mely meghozta a fellendülést.

Reggeli után Doha felfedezésére indulunk: félnapos panorámás városnézésünk első állomása a város egyik jelképe, a Pearl, melyet a Dubai Palm-hoz hasonlóan mesterségesen alakítottak ki, 4 millió négyzetméteren elhelyezkedő gyöngykagyló formájú félszigetekből áll. Apartmanházak, elegáns szállodák, éttermek, világmárkákat felvonultató üzletek és középen jacht kikötők találhatók. Ezután a Katara Culture Village-be látogatunk, mely igazi arab hangulatú épületekből, szűk, hangulatos utcácskákból áll, megcsodálhatjuk a kék csempékkel díszített Katara-mecsetet, majd a kúp alakú galambdúcot, végül a Colosseum mintájára épült, bár sokkal modernebb szabadtéri színházat, ahol számos koncertet, színházi előadást és rendezvényt tartanak kiváló akusztikája miatt. A nézőtér félköríves, lépcsős kialakításának köszönhetően a legfelső sorokból is kiválóan láthatunk és hallhatunk mindent. Ezután lesétálunk a partra, ahol esténként számos bár és étterem várja a szórakozni vágyókat. A buszra visszaszállva elhaladunk a West Bay mellett, mely Doha első tengerparti üdülőhelye volt. Itt található a legrégebbi szálloda is, az 1979-ben épült Sheraton Hotel. Tovább haladva láthatjuk a hosszú, pálmafákkal szegélyezett tengerparti sétányt, a Corniche-t, ahol a Pearl szobor is látható, majd a Dhow kikötőt, ahonnan annak idejének a gyöngyhalászok útnak indultak hajóikkal – ma már szinte csak a turistákat viszik hajókázni a tradicionális fa hajókon. A kikötő mellett található a különleges, modern stílusú hófehér épület, az Iszlám Művészetek Múzeuma, melynek szökőkutas teraszáról a West Bay felhőkarcolói és az ikonikus piramis formájú Sheraton Hotel látványa tárul elénk. Következő fotós állomásunk a március végén megnyílt csodálatos sivatagi rózsát formáló épület, a Nemzeti Múzeum. Városnézésünket a Souq Waqif bazárban fejezzük be, ahol lehetőségünk lesz egyénileg bejárni a szűk utcákat, helyi termékeket és ajándéktárgyakat vásárolni, vagy akár ebédelni valamelyik hangulatos étteremben. Érdemes felkeresni az itt található sólyom kórházat és a sólyomkereskedést is, ahol e különleges madarak várják, hogy megvásárolják őket (kb. 2 óra szabadidő). A program végeztével transzfer a szállodába vagy fakultatív program a bazárból kiindulva: Katar ízei túra során ismerkedés a katari fűszerekkel, ételekkel, a keveredő arab, ázsiai és nemzetközi ízvilággal.

3. nap: Doha
Délelőtt szabadidő a tengerparton vagy félnapos fakultatív program a művészetek kedvelőinek: látogatás a Sheikh Faisal Múzeumba és a Mathaf Múzeumba. A Sheikh Faisal Bin Qassim Al Thani Múzeum egy kiváló magángyűjtemény, mely az őskortól egészen napjainkig mutatja be az iszlám emlékeket. A Sheikh utazásai során gyűjtött tárgyakat négy téma szerint csoportosítva láthatjuk: iszlám művészet, Katar történelmi emlékei, járművek, pénzérmék és bankjegyek. Ezután a Mathaf Múzeumban a modern arab művészet alkotásait csodálhatjuk meg.

Délután terepjárókkal sivatagi túrára indulunk az aranyló homokdűnéken, ahol hullámvasúthoz hasonló élményben lesz részünk. Majd egy hangulatos táborba érkezve naplemente után igazi arab vacsora vár ránk grill ételekkel, tevegelési lehetőséggel, hennafestéssel, hastánc bemutatóval.

4. nap: Doha
Reggeli után szabadidő a tengerparton vagy fakultatív program: kirándulás a Katari-félsziget északi részére dzsipekkel. Először Al Khor halászfaluban sétálhatunk, majd az ország egyetlen UNESCO Világörökségi helyszínére, az  Al Zubara erődbe és régészeti területre látogatunk.

Esti fakultatív program lehetőségek: dhow hajókázás vacsorával vagy vacsora a Souq Waqif egyik hangulatos éttermében.

5. nap: Doha – Budapest
Kora reggel transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Katar ízei (kb. 3 órás program): 31 000 Ft
Sheikh Faisal Múzeum és Mathaf Múzeum látogatás (kb. 4 órás program, min. 6 fő esetén): 24 000  Ft
Kirándulás Al Khorba és az Al Zubarah régészeti területre (kb. 6 órás program, min. 6 fő esetén): 51 000 Ft (min. 8 fő esetén 41 000 Ft)
Dhow hajókázás vacsorával, transzferrel (kb. 3 órás program): 23 000 Ft
Vacsora a Souq Waqif egyik éttermében (transzfer nélkül):  8 500 Ft

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

4 éjszakai szállást 5*-os tengerparti szállodákban, kétágyas szobákban, svédasztalos reggelit, a megadott programokat a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

nemzetközi repülőjegyet és illetékeket, útlemondási biztosítást, borravalók
egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felárt, fakultatív programok, tengerparti hosszabbítás

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.
Vízum díj.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, további étkezések, személyes kiadások, borravalók kb. 25 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel

Tervezett menetrend (változhat)

Október 23. Budapest-Doha   17:30 - 23:50   QR200 / kb. 5 óra 20 perc
Október 27. Doha-Budapest  08:25 - 12:10   QR199 / kb. 5 óra 45 perc 

December 4. Budapest-Doha   16:20 - 23:35   QR200 / kb. 5 óra 15 perc
December 8. Doha-Budapest   08:25 - 12:10   QR199 / kb. 5 óra 45 perc

2021

Március 12. Budapest-Doha   17:30 - 23:50   QR200 / kb. 5 óra 20 perc
Március 16. Doha-Budapest  08:25 - 12:10   QR199 / kb. 5 óra 45 perc

Április 9. Budapest-Doha   17:30 - 23:50   QR200 / kb. 5 óra 20 perc
Április 13. Doha-Budapest  08:25 - 12:10   QR199 / kb. 5 óra 45 perc

Szeptember 24. Budapest-Doha   17:30 - 23:50   QR200 / kb. 5 óra 20 perc
Szeptember 28. Doha-Budapest  08:25 - 12:10   QR199 / kb. 5 óra 45 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Étkezés: 

A részvételi díj svédasztalos reggeli ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető.

Időjárás: 
Katar időjárása szélsőséges. Szemben az októbertől májusig tartó kellemes téli időjárással, amikor napközben 15-26 fok körül mozog az átlag hőmérséklet, a nyári hónapokban a hőség szabadtéren nehezebben viselhető, időnként árnyéban is magas a hőfok. A nyári forróságot augusztus-szeptember hónapokban magas páratartalom tetézheti. Csapadékra a január-februári időszakban számíthatnak elenyésző mértékben.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!