Kappadókia csodálatos vidékei

Utazás Kappadókia mesevilágában

Törökország egyedi hangulatú tájai közül is kiemelkedik a különleges Kappadókia, melynek szépségét már az ókorban megénekelték. Ezen az egy hetes utazáson ezt a mesebeli vidéket járjuk be - földalatti városok, sziklába vájt keresztény templomok, zölden ragyogó folyóvölgyek látványát megcsodálva és isteni ételeket kóstolva. Az utazás fénypontjaként egy hőlégballonnal emelkedünk a kappadókiai táj fölé majd isztambul leghíresebb nevezetességeivel fűszerezzük meg életre szóló élményeinket.

Alapár tartalmazza

A szállást három csillagos szálloda két ágyas szobáiban, reggelis ellátással, a túra folyamán a kisbuszos utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegyet, a múzeumi belépőket, az utasbiztosítást, az útlemondási biztosítást 1,4% és a reggelin felüli étkezéseket valamint a fakultatív programok árát (hőlégballonos utazás, hajókirándulás a Boszporuszon)

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
8-16 fő
Kovács Attila
Az utazom.com tartalom felelőseként tudósítok arról, miért érdemes velünk felfedezni a hazai tájakat, messzi vidékeket. A válasz egyszerű: utazom.com - az igazi kaland innen indul!

Kapcsolódó cikkek

» Hihetetlen Isztambul... - Kovács Attila, 2016. november. 15
» Törökországi kalandok - Kovács Attila, 2015. április. 07
» Látnivalók Isztambulban: a Boszporusz palotái és villái - Etédi Alexa, 2014. február. 12
» Kurdisztánnak fognak hívni egy kislányt - Etédi Alexa, 2013. július. 15
» Feltárják az ókor egy szabadtéri műtermét - Etédi Alexa, 2013. június. 27
» Törökországi kedvencek Líkiától Alanyáig - Etédi Alexa, 2013. június. 20
» Saját múzeuma lesz Trójának - Etédi Alexa, 2013. június. 13
» Nincs nyoma Noénak az Araráton - Etédi Alexa, 2013. június. 10
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Részletes program
1 nap Budapest - Isztambul - Nevsehir - Göreme

Ma Isztambuli átszállással messze Anatóliába, Nevsehir városába utazunk. Innen már négy keréken tesszük meg az utat Kappadókia fővárosa, a festői környezetben fekvő Göreme felé, ahol elfoglaljuk szállásunkat.

2 nap - Göreme - Rózsa völgy - Uchisari torony - Soganli völgy - Göreme

Ma Kappadókia egyik legszebb völgyébe látogatunk el - a vulkáni tufába gyönyörű szurdokvölgyeket vájt az erózió, elképesztő formákat, bizarr kőszobrokat kialakítva. A völgyben tett rövid séta után a képeslapokon is szereplő Uchisari-toronyhoz látogatunk el, ahol ezernyi barlanglakást vájtak a puha kőzetbe. Innen a Sogalni vagy Galambok völgyében teszünk látogatást, ahol a könnyen alakítható tufába nem csak templomokat és lakásokat vájtak, hanem galambdúcokat is. Az estét a göremei éttermek ízletes fogásainak tesztelésével töltjük.

3 nap Göreme - Derinkuyu - Cavusin - Zelve völgy - Szerelem völgy - Ürgüp - Göreme

Ma az ősi Derinkuyu földalatti városát fedezzük fel. A felszínen semmit sem láthatunk a sziklába vájt, több emelet mély várost, amely akár több hétig is biztonságos menedéked nyújtott az itt élőknek - a lefelé vezető járatokat hatalmas kőkorongokkal zárták el, ha ellenség közelített. Innen a híres Cavusin városához utazunk, ahol a hegybe vájt város metszete egy hatalmas földrengésnek köszönhetően nyílt meg. Láthatjuk, hogyan sorakoztak egymás felett a lakóbarlangok és a faragott díszítésekkel ékes ókeresztény templomok. A következő programunk, a Zelve-völgy is gyönyörű emlékeket rejt. A következő állomásunk a híres Szerelem-völgy, majd Ürgüp hangulatos városát keressük fel.

4 nap Görme szabadtéri múzeum - Selime - Ihlara-völgy- Göreme

Ma reggel a csodálatos Göremei Szabadtéri Múzeumban kedzjük a napot. A festői természeti környezetben fekvő völgyben csodálatos épségben őrződtek meg a keresztény templomok falfestményei. Innen holdbéli, vulkáni tevékenységtől drámaivá varázsolt tájon jutunk el az híres Ihlara-völgybe, ami zöld oázisként ragyog a sziklás fennsíkba ékelődő szurdokban. A folyóparton tett séta végén visszautazunk Göremébe.

5 nap Hőlégballonozás Kappadókia felett - Nevsehir - Isztambul - Hajókirándulás a Boszporuszon

Ma hajnalban korán kelünk, mert elérkezett utazásuk egyik fénypontja - hőlégballonnal szállunk a csodás kappadókiai táj fölé. A reggeli fényekben pompázó vulkáni formák, hangulatos falvak és mesebeli vidék felett hangtalanul suhan a ballonunk, melynek gondolájából csodálhatjuk az ezer méterrel alattunk hullámzó tájakat. Az életre szóló élmények átélése után visszautazunk a szállodánkba és Nevsehirbe indulunk, hogy egy belföldi járattal Isztambulba repüljünk. Itt a szállás elfoglalása után egy látványos hajókiránduláson veszünk részt az Aranyszarv-öbölből indulva a Boszporuszon.

6 nap Isztanbul városlátogatás - Kék Mecset - Hagia Sophia - Cisterna Basilica - Topkapi Palota

Ezen a napon Isztambul csodálatos látnivalóit ismerjük meg. Ellátogatunk a híres Hagia Sophia-ba, megnézzük a Kék mecset harmonikus épületét és a Cisterna Basilica kivilágított oszlopcsarnokát. A délután a Topkapi palota pazar díszletei között töltjük, este pedig egy hangulatos búcsúvacsorán veszünk részt Isztambul leghangulatosabb negyedében. 

7 nap Isztambul - Nagybazár - Egyiptomi fűszerbazár - Budapest

Bejárjuk a leghíresebb bazárokat, elmerülünk a Nagy Bazár és az Egyiptomi Fűszerbazár forgatagában, majd fájó szívvel búcsút mondunk a varázslatos Törökországnak és hazautazunk Budapestre.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A szállást három csillagos szálloda két ágyas szobáiban, reggelis ellátással, a túra folyamán a kisbuszos utazást és a túravezetést

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegyet, a múzeumi belépőket, az utasbiztosítást, az útlemondási biztosítást 1,4% és a reggelin felüli étkezéseket valamint a fakultatív programok árát (hőlégballonos utazás, hajókirándulás a Boszporuszon)

Helyszíni költségek leírása: 

Fakultatív hőlégballonozás: 140 euró/fő

Tartalmazza a transzfert a szállodából, egy büféreggelit, egy óra repülést, erről emléklapot illetve egy pezsgős ünneplést - valamint a teljes körű biztosítást

Várható költőpénz szükséglet: 
200-300 euró
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Bejáratott, jó lábbelivel érkezz a túrákra, de megfelelő lehet egy erősebb sportcipő is. Érdemes hozni gy 25-30 literes hátizsákot, amibe az  enni- és innivalót tesszük. Szél- és esőálló kabát, valamint meleg pulóver is legyen nálad.

Egyéb részletek
Vízum: 
Magyar állampolgárok vagy érvényes útlevéllel utazhatnak. A Törökországba történő beutazás vízummentes. Belépéskor az érvényes útlevélnek még legalább fél évig érvényesnek kell lennie!
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.u
Korhatár: 
10-70 év
Egészségügyi tudnivalók: 
Védőoltásra nincs szükség. Csapvíz fogyasztása nem ajánlott, ezért palackos ásványvíz fogyasztását javasoljuk. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot (Budapest, IX. Gyáli u. 3/a). Telefon: (0036) (1) 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!