Kanada-A Nagy tavak és a Szent Lőrinc folyó kulturális központjai

9 napos körút Kanadában

Kanada és Alaszka határvidékének északi vadonja az Aranyláz földje. Skagway vagy Dawson City fából épített városai mai is őrzik a XIX. század hangulatát. Földünk legnagyobb, nem sarkvidéki jégmezői alatt vezet utunk egészen a Világ teteje főút fordulójáig, Jack London nyomain járva.

Alapár tartalmazza

8 éjszakai szállást, helyi 3* szállodákban, magyar nyelvű idegenvezető, belföldi utazások a VIA Rail vasúton, egész napos Niagara-vízesés és Szent Lőrinc folyó kirándulások, helyszíni közlekedést, megadott programokat.

Alapár nem tartalmazza

repülőjegy illetékkel,ETA engedély díjat, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás,étkezések, egyágyas felár, belépők (helyszínen fizetendőek).

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Max: 16 fő

Szállás

3*-os szállodákban.

Program: 

Program:
1. nap: Torontó - Kanada mega-metropolisza

Utazás Torontóba, Kanada és Amerika mega-metropoliszába. Menet közben vázlatos áttekintés az áttekinthetetlen méretű (6.000.000 lakos) város kalandos múltjáról, az irokéz időktől és a város 1793-ban történt alapításától – az 1812 évi amerikai ostromon át, az 1850-es években kezdődő, s ma is tartó rendkívüli növekedés okáig. Megérkezésünk után rövid pihenő belvárosi hotelünkben, majd séta az állandóan nyüzsgő Fairmont Royal York Hotelhez, illetve, a Union Station Pályaudvarra. A kivilágított CN Tower (554 m magas!) torony fényképezése, majd fakultatív látogatási lehetőség a Loose Moose (Laza jávor…) bárban – a torontói méretekhez szokás jegyében. Éjszaka Torontóban.

2. nap: A kanadai Oxford-tól – a helyi Times Square-ig…
Reggeli után 4-5 órás Hop on Double deckerbuszos városnézésünk megkezdése, „londoni stílusban”. Az utazás É-D irányban szeli át a világvárost, az északi, ligetes Egyetemi negyedtől és a Royal Ontario Múzeumtól a közvetlen tóparti Distillery District, valamint az East Bay Front negyedig. Vázlatos „nyomvonal”: Rogers Centre Stadion - Harbour Front Centre sétány - Ontarió-tó partja – Hockey Hall of Fame - Parliament & Ontario Legislative Offices – Casa Loma – Royal Ontario Múzeum - Egyetemi negyed - Dundas Square. Erőnlétünktől, s hangulatunktól függően a buszozás több helyen is megszakítható, vezetett sétákkal. Néhány ajánlott lehetőség: 1./ az Egyetemi negyed parkja, a Trinity College és a Victoria University látogatható területei; 2./ az Új Városháza és környezete; 3./ a Toronto Stock Exchange és a pénzügyi negyed felhőkarcolói. Késő délutáni szabad program és vásárlási lehetőség. Este közös séta a kivilágított Younge - Dundas Square térre – „a kanadai Times Square”-re. Éjszaka Torontóban.

3. nap: A Niagara Falls vízesés csodája
Reggeli után elutazás helyi, menetrend szerinti járattal Niagara Falls városába (kb. 2 órás utazás). További 3-4 perc „türelem-próba” kisvonattal, vagy taxival – amíg elérünk a zuhatag torkához. Sétánk megkezdése a Queen Victoria Park makulátlan gyepéről, a kavargó páraörvény felé, s közben történetek Földünk talán leghíresebb vízeséséről és azokról a bolondokról, akik alázuhantak itt (bejelentett módon). Amerika legbővizűbb vízesés-együttese 3 zuhatagból áll: Patkó-; Amerikai- és Menyasszony fátyol zuhatag. Habár „csak” 51 m magas, de itt zubog át az Erie-tó vize az Ontario-tóba, ezért vízhozama 110.000 m3/ sec, középvíz idején is. (!) Az amerikai (New York) oldal fotózása, szabadidő. Délutáni séta Niagara Falls csendesebb, „gyarmati stílusú” óvárosában. A Queen Street középületeinek fotózása, majd rövid tea szünet. Koraesti visszautazás Torontóba (kb. 2 órás utazás). Éjszaka Torontóban.

4. nap: A Canadian Pacific transzkontinentális vasúton (VIA Rail) Ottawába
Délelőtti elutazás Ottawába a Canadian Pacific (VIA Rail) szerelvényén. (4 órás utazás) Menet közben történetek a transzkontinentális vasút építésének hőskoráról és hőseiről. Az Ottawa folyó déli partján emelt főváros (jelentése algonkin indián nyelven „a csere helye”) Kanada legmagasabb életszínvonalú nagyvárosa, mesébe illően szép viktoriánus és eklektikus épületekkel, s megannyi igaz mesével Samuel de Champlain korától (1608) – a Rideau Canal és a Parliament Hill felépítésén át (XIX. sz.) – a jelenlegi, hatványozottan előnyös helyzetéig. Közös séta az UNESCO világörökségi védelem alatt álló Rideau Canal partján, sztorikkal Viktória királynő koráról, s a belváros megépítéséről. Vacsora lehetőség a ByWard Market hangulatos éttermi negyedében. Szállás Ottawában.

5. nap: Séták Kanada fővárosában
Délelőtti látogatás a Parlamentnél. (Közös döntés alapján sorban állási lehetőség - a bejutásért.) Séta a XIX. századi épület parkjában, a vörös kabátos őrség fotózásával. Látogatás a Nemzeti Galériánál, majd nyitva-tartástól függően az ezüstkupolás Notre Dame Katedrálisban. A Királyi Pénzverde (Royal Canadian Mint) közös megtekintése. Rövid szabadidő, ebéd lehetőség a ByWard Market-téren. „Kiutazás” az 1867-ben épült Rideau Hall-ba, a mindenkori brit kormányzók (Governor General) palotájába. Az épület és csodaszép parkja ma is a Windsorok vendégfogadó helye, Kanadában tett látogatásaik során. Késő délutáni szabadidő és pihenő. Szállás Ottawában.

6. nap: Quebec a néhai Nouvelle-France
Délelőtti továbbutazás a transzkontinentális vasúton (VIA Rail) Québec Provincia fővárosába, Quebec-be. A Miért olyan mások a franciák? és Miért olyan nehéz velük…? kérdéskörök eklektikus boncolgatása, az utastársak véleménycseréjével. Vázlatos áttekintés a több mint 1,5 millió km2 területű, francia identitású provinciáról, s elődje, a néhai Nouvelle-France (Új-Franciaország) világáról, a britekkel vívott megannyi küzdelemről. 4 órai utazás után érkezés a fővárosba, Québec „lovagvár” pályaudvarára, a La Gare du Palais-ba. Rövid taxizás hotelünkbe, majd rövid pihenő, felkészülés sétánkra. A 800.000 lakosú főváros Észak-Amerika egyetlen fallal körülvett települése. 1608 – 1763 között a franciák, majd ezt követően a franciák és a britek fejlesztették falait – az angolok, majd az amerikaiak ellen. Óvárosa (Vieux-Québec) UNESCO világörökségi védelem alatt álló, középkorias hangulatú kincs a jól elkülöníthető Haute-Ville (Felsőváros) és Basse-Ville (Alsóváros) negyedekkel. Séta a  La Citadelle-re, a város panorámáinak élvezete, a több, mint 4,5 km hosszú falrendszer körvonalainak keresgélésével. Fakultatív kávézási lehetőség a Le Chateau Frontenac Hotel-ben, a világ legtöbbet fotózott, luxushotelében – ahol Mackenzie King, Churchill és Roosevelt (miniszter)elnökök a D napról döntöttek (Normandiai partraszállás). Szállás Quebecben.

7. nap: A Szent Lőrinc-folyó mentén
Reggeli indulással egész napos kirándulás a Szent Lőrinc folyó mentén. Rövid összefoglalás a több mint 3.000 km hosszú folyó földrajzáról, a Nagy-tavakat az Atlanti-óceánnal összekötő Szent Lőrinc-víziút építményeiről, s Földünk legnagyobb tölcsértorkolatáról. Séta a Montmorency-folyó 83 m magas, a Szent Lőrincbe ömlő vízesésénél. (Fakultatív bátorság próba: Séta a zuhatag felett átívelő függőhídon). Látogatás a Sainte-Anne-de-Beaupré főszékesegyház zarándokközpontjában: Az „amerikai Lourdes-ként” tisztelt, több mint 100 m magas ikertornyú templomban őrzik Szent Anna ereklyéit, mára az ide érkező zarándokok és kíváncsiskodók száma sok millió. Rövid utazás után további bátorság-teszt lehetőségek: Közös séta a Canyon Sainte-Anne réskanyon 74 m mélyre zuhanó vize feletti három, lélegzetelállító- és lélegzetelállítóan szép függőhídjain és ösvényein. Továbbutazás az óriásfolyó mentén az Ile D’Orléans-sziget panorámáival a Mount-Sainte-Anne síközpontba. Az egyedülálló, „hegyvidéki-folyótorkolat” kilátás élvezete. Aláereszkedés Petite-Riviére-Saint-Frances mólójához. Az óceáni méretű víztükör fényképezése. (A folyó itt már több, mint 20 km szélességű!) Séta és pihenő a Cote de Charlevoix partvidék legfestőibb falujában Baie-Sainte-Paul-ban, tűnődési lehetőséggel – miért írnak mindent ilyen bonyolultan a franciák… Az utcanév táblák és üzletek neveinek kiolvasási kísérlete Québec egyik legrégebbi főutcáján. Koraesti visszaérkezés a fővárosba. Szállás Quebecben.

8. nap: Québec megér jó-néhány misét
Egész napos közös városnézés Quebec UNESCO világörökségi negyedeiben. Látogatás többek között a Basilique-Cathédrale Notre-Dame-de-Québec katedrálisnál; az 1641-ben épült Musée des Ursulinas-nál (Orsolyák Rendháza Múzeum), majd a Musée de l’Amérique Francophone-ban (Francia-Amerika Múzeum). Szabadidő a Latin-negyedben, bevásárlás.

Igénytől függően vásárlás valamelyik külvárosi bevásárlóközpontban (amerikai és kanadai világmárkák üzletei) – helyi közlekedéssel, idegenvezető részvételével. Búcsú Kanadától – whisky hörpintéssel és a látottak értékelésével. Szállás Quebecben.

9. nap: Hazautazás
Menetrendtől függően elutazás Budapestre, átszállással. Hazaérkezés a 10. napon, a délelőtti órákban.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszínek
Ottawa - Rideau Canal
Québec történelmi negyede 

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Téli kempingezés a kanadai vadonban - Kovács Attila, 2019. augusztus. 14
» Toronto - a kerékpáros világváros - Kovács Attila, 2019. július. 23
» Kanada csodálatos hegyvidékein - Kovács Attila, 2019. július. 21
» Észak-Amerika legidősebb városa - az európai stílusú Québec - Kovács Attila, 2016. október. 12
» Calgary a renitens város - a Vadon kapuja - Kovács Attila, 2016. október. 06

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszakai szállást, helyi 3* szállodákban, magyar nyelvű idegenvezető, belföldi utazások a VIA Rail vasúton, egész napos Niagara-vízesés és Szent Lőrinc folyó kirándulások, helyszíni közlekedést, megadott programokat.

Alapár nem tartalmazza: 

repülőjegy illetékkel,ETA engedély díjat, útlemondási biztosítás, BBP biztosítás,étkezések, egyágyas felár, belépők (helyszínen fizetendőek).

Kötelező költségek: 

Repülőjegy, repülőtéri illeték, belépő, nemzeti parki illeték, ESTA engedély, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

belépők (helyszínen fizetendőek)kb. 35 CAD

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Belépő és a nemzeti parki illeték, napi élelmiszer.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Szélsőséges időjárás, 5 -25C fok között. Réteges öltözködés, kapucnis dzseki, kényelmes edzőcipő javasolt.
Magas fokú higiénia, kultúrált tiszta környezet, jó közbiztonság. Árszínvonal Alaszkában magas, máshol európai.
Feszültség 110V, USA szabvány lapdugó.  

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint repülőjárattal, vasúttal.

Szállás: 

3*-os szállodákban.

Étkezés: 
A részvételi díj ellátást nem tartalmaz.
A területről: 
Kanada az észak-amerikai kontinens nagy részén elterülő ország. Területe az Atlanti-óceántól a Csendes-óceánig terjed, északon pedig a Jeges-tengerig ér. Délen és északnyugaton az Amerikai Egyesült Államokkal határos.A két ország közötti határ a világ leghosszabb nem védett határa.
Kanada egy tíz tartományból és három területből álló föderáció, melynek fővárosa Ottawa. Hivatalosan kétnyelvű és multikulturális állam, az angol és a francia is hivatalos nyelv, szövetségi szinten és Új-Brunswick tartományban egyaránt.
Időjárás: 
Kanada legnagyobb része a mérsékelt éghajlati övben fekszik. A kelet-nyugati irányú hegységek hiánya miatt az éghajlati zónák között nem éles határvonalak, hanem széles átmeneti területek alakultak ki. Az éghajlatra általában a meleg nyarak és az európaiaknál jóval keményebb, hideg telek jellemzők. A nyarak észak és kelet felé haladva válnak egyre hűvösebbé. Az ország északi része az állandóan fagyos sarkvidéki övbe nyúlik. A csapadék az ország délnyugati részének part menti régióiban a legtöbb.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!