Kamcsatka, a vulkánok, Gejzírek és medvék birodalma

12 napos körutazás a Kamcsatka-félszigeten

Ezt a túrát elsősorban azok figyelmébe ajánljuk, akik szeretnének minimum idő alatt maximális élményben részesülni. Továbbá azoknak, akik hozzá vannak szokva a kényelemhez, és nem szeretnék sátorban tölteni az éjszakát. Rövid idő alatt lehetőség nyílik megismerni Kamcsatka legérdekesebb és legszebb turista látványosságait.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban) a reggelis ellátást, az 5. és 6. napon a teljes ellátást, a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, belépőjegyeket a termálfürdőkbe és a helyi angol  nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

Repülőjegyet illetékkel (kb. 270.000 Ft), vízumdíjat (19.000 Ft), útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1-2. nap: A lenyűgöző Moszkva
Érkezés után meglátogatjuk a város legrégebbi emlékeit, megtekintjük a Szófia rakpartot, a Megváltó Krisztus Székesegyházat, az ortodox vallás egyik páratlan remekművét, majd következő célpontunk a Novogyevicsij kolostor. A 16.-17. századi III. Vaszilij nagyfejedelem által alapított építészeti remekmű a Kreml után az orosz főváros egyik leghíresebb műemléke. Az épületegyüttes 2004-től a UNESCO világörökség részét képezi. Ezután felkeressük a Lomonoszov Egyetemet, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik Moszkvára. Reggeli után a városnézésünk a világhírű Vörös téren kezdődik a Vaszilij Blazsennij székesegyház megtekintésével (kívülről), majd ezután megcsodáljuk a Kreml épületeit. Délután indulás Petropavlovsz-Kamcsatszkijba.

3. nap: Megérkezés Petropavlovszk-Kamcsatszkijba, Paratunka
Megérkezés a Kamcsatka félsziget legnagyobb városába, Petropavlovszk-Kamcsatszkijba. Érkezés után ellátogatunk Paratunka hőforrásokra épült fürdő- és üdülő központba. Itt megfürdünk a hőforrások táplálta medencékben, erőt gyűjtünk az elkövetkező napokhoz, majd visszatérünk, szállásunkra.

4. nap: A Gejzírek völgye, Avachinsky-öböl
Ezen a napon fakultatív kirándulás keretében lehetőségünk nyílik részt venni egy helikopteres túrán a Gejzírek Völgyébe és az Uzon vulkán kráterébe, vagy kihajózhatunk a Csendes-óceánba nyíló Avachinsky-öbölbe, ahol is élvezzük a tengeri levegőt, a hullámokat. Este visszatérés szálláshelyünkre.

5. nap: Esszo falu
Átutazunk a kb. 580 km-re lévő Esszo faluba, amelyet „Kamcsatkai Svájc”-ként is emlegetnek. Közben útba ejtjük a Malkinszki hőforrásokat egy kis fürdőzés keretében, majd megebédelünk Milkino faluban. Esszo faluban Kamcsatka őslakosai, az evenek élnek itt, akik nyelvén az esszo szó vörösfenyőt jelent.

6. nap: Dvujurtocsnaja hegyi tó
Ezen a napon helikopterrel átrepülünk a Dvujurtocsnaja hegyi tóhoz. Ha az égbolt tiszta, megcsodálhatjuk a Kluchevsky-vulkáncsoport tagjait, valamint a Sivelucs, Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. A szállás elfoglalása után fürdőzés a helyi hőforrások gyógyhatású vizében. A nap második felében elsétálunk a 600 méterre lévő Dvujurtocsnaja patak partjára, ahonnan megismerjük a medvék halfogási tudományát.

7. nap: Lazac horgászat, csónakázás a tavon
Ezen a napon a partról megfigyeljük a medvéket, akik a folyóban bőséggel tenyésző halakra vadászva csillapítják éhségüket, szerencsét próbálunk lazac horgászat terén, csónakázunk a tavon, veszünk egy kellemes, lazító termálfürdőt és megízleljük a frissen fogott halból készült fogásokat egy kis vörös kaviár kíséretében.

8-9. nap: Esszo falu
Reggel medve megfigyelés, majd helikopterrel visszatérünk Esszo faluba, közben megcsodáljuk az Alnej és Csasakondzsa vulkánokat. Megmártózunk termálvizes medencében, majd ellátogatunk az őslakosok táborába. Másnap a falu látványosságaival való megismerkedés után ellátogatunk a helytörténeti múzeum komplexumba és a kamcsatkai őslakosok műhelyeibe. Fakultatív program keretében elmehetünk lovagolni, gyalogtúrára, illetve részt vehetünk egy helikopteres túrán a rénszarvas telepre.

10. nap: Petropavlovszk, termálfürdőzés
Reggeli után autóval ellátogatunk az 580 km-re levő Petropavlovszk városába. A pár órás utat megszakítva veszünk egy lazító fürdőt a „Forró kulcs” nevű, radon tartalmú gyógyforrásban, majd megebédelünk Milkino faluban.

11. nap: Vulkánok és hőforrások bűvöletében
Ezen a napon a Viljucsinki és Goreli vulkáni fennsík érintésével ellátogatunk a Mutnovszki vulkán talapzatához (kb. 110 km), majd elsétálunk a 2,5 km-re található Dacsnij hőforrásokhoz, amelyet a Fiatal Gejzírek Völgyeként is szoktak emlegetni. Útközben lehetőség nyílik megcsodálni a Felsőparatunszki hőforrásokat valamint a Viljucsinszki vízesést.

12. nap: Hazatérés
Kamcsatkai körutazásunk lezárásaként ellátogatunk a halpiacra, ahonnan tovább megyünk a repülőtérre, hogy felszálljunk a hazafele induló menetrend szerinti járatra.

A kirándulások sorrendjében az időjárás függvényében előfordulhat változás!

Kapcsolódó cikkek

» Moszkva és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 09
» Kerékpárkölcsönzők nyíltak Moszkvában - Etédi Alexa, 2013. június. 11
» A kilenc legszennyezettebb hely a Földön - Etédi Alexa, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mit tegyünk, ha fázunk?- a kihűlés veszélyei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» A Nápolyi-öböl szigetei - Kovács Attila, 2017. december. 06
» Nyaralás és tengeri kajak - irány a Sporádok! - Kovács Attila, 2017. december. 05
» Kajakkal Kaprijén - Hudanik Zsolt, 2017. december. 04
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Helikopteres túra a Gejzírek völgyébe és az Uzon vulkánhoz.
Hajózás az Avanchinsky-öbölbe.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást (Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban) a reggelis ellátást, az 5. és 6. napon a teljes ellátást, a megadott programokat, a helyszíni transzfereket, belépőjegyeket a termálfürdőkbe és a helyi angol  nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőjegyet illetékkel (kb. 270.000 Ft), vízumdíjat (19.000 Ft), útlemondási biztosítást (1,5%) és a betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy.
Repülőtéri illeték.
Vízumdíj.
Útlemondási biztosítás.
BBP biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel, menetrendszerinti járatokkal.

Szállás: 

Moszkvában 4*-os szállodában, Petropavlovszk-Kamcsatszkijben 3*-os szállodában, Esszo faluban 3*-os szállodában, Dvujurtocsnij üdülőközpontban faházakban kétszemélyes szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj a szállodákban reggelis ellátást, valamint a 4.5. napon teljes ellátást tartalmaz.
A területről: 
A mintegy 470 ezer négyzetkilométer kiterjedésű Kamcsatka különleges természeti értéke nem csupán a gazdag élővilágban rejlik, hanem a területen élő speciális, ritka összetételű ökoszisztémában. Ennek egyediségét a számos vulkáni és utóvulkáni működés (40 gejzír, 200 termálforrás), az óceán közelsége és a terület elszigeteltségének kölcsönhatása adja. Az itt található közel 1200 növényfaj 10 százaléka vörös listán van, ugyanígy 35 madár és 12 emlősfaj is. Kamcsatka egyik fő látványossága a kamcsatkai barna medve (Ursus arctos beringianus), amely a barna medve második legnagyobb termetű alfaja, mérete alig marad el a csúcstartó kodiak medvéétől. Marmagassága 1-1,5 méter, testtömege akár 700 kg is lehet. A kifejlett hímek felágaskodva elérhetik a 3 métert is. Kelet-Szibéria tajgavidékein él, legnagyobb populációja a Kamcsatkai-félszigeten fordul elő. Kamcsatka északi részén, mintegy 650 km-re a Petropavlovszk-Kamcsatszkijtól, nem messze a Shiveluchtól, a legaktívabb működő vulkántól, hegyek között, 266 méterre a tengerszint felett terül el a Dvujurtocsnaja tó, ahová medvék százai ereszkednek le egy kis friss vörös lazac reményében.
Vízum: 
Az Oroszországba utazó magyar állampolgárok vízumkötelesek. Amennyiben szolgáltatásunkat igénybe veszik, irodánk valamennyi vízumtípus beszerzését vállalja és az ehhez szükséges papírokat biztosítja. A vízumhoz szükséges papírok: 1 db fénykép, fél évre kiutazás után érvényes útlevél, amelyben 2 egymással szembeni üres oldal található, elektronikus vízumkérőlap, meghatalmazás, biztosítás. Ügyintézési idő: 4-10 munkanap. Többféle vízum létezik: leggyakoribb a turista vízum és az üzleti vízum.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!