Kambodzsa és Thaiföld - csoportos körutazás magyar idegenvezetéssel 2023.02.13.-03.01.

17 napos csoportos utazás Távol-Keleten

Ez az utazás Thaiföld sokszínű világába repíti Önt! Először az Angyalok városának nevezett főváros, Bangkok legszebb templomait, a Királyi Palotát nézzük meg, majd csónakázhatnak a várostól délre fekvő vízi piacon, felfedezhetik Kanchanaburi buja folyóparti dzsungelét, megtekinthetik a történelmi jelentőségű hidat a Kwai-folyón, fürödhetnek a hét lépcsős Erawan-vízesésnél. Az év fáradalmait Phuketen, a csodálatos strandjairól ismert szigeten pihenhetik ki, és felfedezhetik a környező lenyügöző szépségű szigetvilágot.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegy Budapest-Bangkok útvonalon, egy átszállással az Emirates járataival, turista osztályon
Repülőjegy Phnom Penh-Bangkok útvonalon a Bangkok Airways járatával
Repülőjegy Bangkok-Siem Reap útvonalon az AirAsia járatával
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Repülőtéri illetékek
Szállás két éjszakára Bangkokban a Mandarin Hotel by Centre Point Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára Kanchanaburiban, a Felix River Kwai Resortban, kétágyas superior szobában
Szállás három éjszakára Siem Reapben, a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, az Anik Boutique Hotel & Spa kétágyas deluxe szobáiban
Szállás két  éjszakára Kepben, a Vakara Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás három éjszakára Sihanoukville-ben, a Sokha Beach Resortban, kétágyas kertre néző superior szobában
Reggeli, három alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza

Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj (Kambodzsa): 30 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Ajánlott szervizdíj: 60 USD/fő
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
A kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség. 
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén  az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti  60 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Hossz: 
17 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő

Szállás

Szállás két éjszakára Bangkokban a Mandarin Hotel by Centre Point Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára Kanchanaburiban, a Felix River Kwai Resortban, kétágyas superior szobában
Szállás három éjszakára Siem Reapben, a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, az Anik Boutique Hotel & Spa kétágyas deluxe szobáiban
Szállás két  éjszakára Kepben, a Vakara Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás három éjszakára Sihanoukville-ben, a Sokha Beach Resortban, kétágyas kertre néző superior szobában

Program: 

február 13. hétfő
Elutazás átszállással Bangkokba (Budapest-Dubaj 15:10-23:20, Dubaj-Bangkok 03:05-12:05).

február 14. kedd
Kora délután érkezünk Bangkokba. Thaiföld fővárosában a több ezer éves thai kultúra érdekes ötvözetet alkot a mai, modern, felhőkarcolókkal tűzdelt nagyvárossal. Transzfer a szállodába, szállás: Mandarin Hotel by Centre Point 4*.

február 15. szerda
Délelőtt Bangkokot, a Chao Phraya folyó partján épült metropoliszt fedezzük fel.  Az ellentétek városának is nevezhetjük, hiszen remekül megférnek egymás mellett a hagyományos, cölöpökön álló házak és az aranyozott, csillogó templomok, a nyüzsgő piacok és a hatalmas bevásárlóközpontok, illetve a nagy forgalomban száguldó tuk-tukok és a modern Skytrain (magasvasút). Az út során felkeressük a thai főváros legfontosabb látnivalóit: a Királyi Palota együttesét a smaragd Buddhával, valamint a Wat Phot a 45 méteres fekvő Buddhával.  Délután szabadidő.

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 95 USD/fő. Belekóstolunk az igazi bangkoki életstílusba és belevetjük magunkat a nagyvárosi éjszakába. Felpattanunk a tuk-tukra majd a kínai negyed szívét, a Yaowarat utcát fedezzük fel, ahol a neonfények világítják meg a régi üzleteket, családi kifőzdéket Megkóstoljuk a legnépszerűbb helyi ételeket, majd a virágpiacot is meglátogatjuk. A nyüzsgés után jólesik a csend: a kivilágított sztúpák látványa végtelen nyugalmat sugároz, így fejezzük be a mozgalmas estét.

Szállás Bangkokban: Mandarin Hotel by Centre Point 4*.

február 16. csütörtök
Elhagyjuk a nagyvárost, elsőként a 17. században épült Nyári Palotát látogatjuk meg, mely a korabeli kelet és nyugat építészeti stílusait vegyíti, kertje a Loire-menti kastélyok mintájára készült. Sziám második fővárosát, Ayutthayát keressük fel: a burmai hadsereg által a 18. században elpusztított város templomai és erődítményeinek romjai mesélnek nekünk a dicső múltról. Ebéd után továbbutazunk a Kwai folyó partján fekvő Kanchanaburiba, ahol az éjszakát is töljük: Felix River Kwai Resort 4*.

február 17. péntek
Első megállónk az ausztrál kormány által fenntartott háborús emlékmúzeum, ahol a vasút építésének szörnyű körülményeivel ismerkedünk meg, ezután meglátogatjuk a híres hidat, melyet a foglyok építettek, vonatra is ülünk, hogy más perspektívából is megnézzük a tájat. Ebéd után az Erawan nemzeti parkba látogatunk el, itt látható a világ egyik legszebb vízesése, a hét lépcsős Erawan vízesés. Lenyűgöző a látvány a legfelső szintről, megéri felmenni a a meredek ösvényen, majd utána megmártózni a természetes medencében. Szállás Kanchanaburiban: Felix River Kwai Resort 4*.

február 18. szombat
Délelőtt szabadidő, majd elindulunk a bangkoki repülőtérre. Útközben megállunk Nakhom Patomban, ahol  az ország legrégibb buddhista templomát és legmagasabb, 120 méter magas sztúpáját nézzük meg. Este elutazunk repülővel Kambodzsába, Siem Reap városába (Bangkok-Siem Reap 20:15-21:20). Megérkezés után transzfer a szállodába. Szállás: Tara Angkor Hotel 4*.

február 19. vasárnap
Angkor - a khmer építészet és szobrászat különleges "templomvárosa" - ma Délkelet-Ázsia egyik legnagyobb turistalátványossága. Délelőtt Angkor Thom ősi városát látogatjuk meg. Elsőként Bayon templomát keressük fel, amely több száz faragott kőarccal díszített gigantikus oszlopaival, és falait borító domborműveivel a XII. századi Angkor mindennapjaiba enged bepillantást. Ismerkedés a Mennyei Palota romjaival, az Elefántos terasz és a leprás király teraszának lenyűgöző szobraival. Délután a varázslatos Angkor Watot látogatjuk meg, melyet egykoron a földi mennyországként tiszteltek. A palota Angkor legnagyobb és legjobb állapotban fennmaradt épülete, amely közel 210 hektáros területen fekszik, majd a 12-13. század fordulóján épült Ta Prohm mahájána buddhista templom-kolostorhoz látogatunk, melynek különlegessége, hogy ma is úgy látható, ahogy a régészek az őserdő mélyén rátaláltak, hatalmas fák fogságában, indákkal benőve.

Este fakultatív khmer showműsor: 14 000 Ft/fő.  Látványos showműsor fiatal kambodzsai táncosokkal: ismerjük meg a kambodzsai történelmet és kultúrát. A Phare Circus jótékonysági szervezet is: a szegény, de tehetséges művészeknek  ad lehetőséget, hogy kibontakoztathassák tehetségüket

Szállás Siem Reapben: Tara Angkor Hotel 4*.

február 20. hétfő
Délelőtt a  Tonle Sap-tó partján cölöpökön álló falut, Kompong Khleangot fedezzük fel, és hajóról is ismerkedünk a helyiek mindennapjaival. Ebéd program közben. Délután szabadidő. Szállás Siem Reapben: Tara Angkor Hotel 4*.

február 21. kedd
Elindulunk a főváros, Phnom Penh felé. Útközben a 12. században épült Kompong Kdei hidat, majd Sambor Prei Kukban, a Chenla királyság egykori fővárosának régészeti területén a pre-angkori templomegyüttes maradványait nézzük meg. A következő megálló Skun, ami a sült, grillezett tarantulákat kínáló piacáról ismert település. Szállás Phnom Penh-ben: Anik Boutique Hotel & Spa 4*.

február 22. szerda
Egész nap a Mekong folyó partján fekvő Phnom Penh-el, becenevén "Ázsia gyöngyével" ismerkedünk. Első látnivalónk a Királyi palota területén található, a király kincseit örző Ezüstpagoda (kívülről). Láthatunk itt tömör aranyból készült, majdnem 10 000 gyémánttal kirakott Buddha szobrot és egyéb, a királynak ajándékozott műtárgyat. A Nemzeti Múzeumban a khmer művészet emlékeivel ismerkedünk, majd a város névadóját, a dombra 1372-ben épült Phnom pagodát látogatjuk meg. Következő megállónk az egykori iskola, a Tuol Sleng, melyet a vörös khmerek börtönnek használtak és uralmuk alatt elképzelhetetlen szörnyűségeket követtek el saját népük ellen.  A városnézés az orosz piacon ér véget  - nevét onnan kapta, hogy ide jártak a '80-as években itt állomásozó katonák.  A piac rendkívül gazdag választéka vásárlásra csábít - szép kézműves tárgyakat és szuveníreket találhatunk itt. 

Este fakultatív hajózás a Mekong-folyón: 10 000 Ft/fő. Élvezzük a naplementét az óriási Mekong-folyón az egy órás hajókázás során. Elhaladunk a nevezetességek mellett és részesei lehetünk a vibráló város esti újjáéledésének.

Szállás Phnom Penh-ben: Anik Boutique Hotel & Spa 4*.

február 23. csütörtök
Elutazunk a Thai-öböl felé, útközben megállunk a Bati-tónál és megnézzük a legfontosabb angkori király által emelt kis templomot. Szállás Kepben: Vakara Hotel Kep 4*.

február 24. péntek
Elsőként Kep városát fedezzük fel. Az egykor népszerű koloniális tengerparti üdülőváros az indokínai háború után eljelentéktelenedett, a franciák által emelt villákat a vörös khmerek lerombolták. Az utóbbi időben ismét felfedezték szép tengerpartját, páratlanul ízletes tengeri herkentyűket kínáló éttermeit és nemzeti parkját. A „só és bors” földjével ismerkedünk tuk-tukkal. Kampotban termesztik a legjobb minőségű és legdrágább borsot és a sókitermelés is jelentős. Szállás Kepben: Vakara Hotel Kep 4*..

február 25. szombat
Továbbutazunk Sihanoukville-be, ahol a következő három éjszakát töltjük a tengerparton. A Thai-öbölben fekvő várost a korábbi király után nevezték el, és Kambodzsa legfontosabb üdülővárosa lett, hosszú és festői tengerparti strandjainak köszönhetően, az elmúlt években pedig szédületes fejlődésen ment keresztül. Szállás a tengerparton: Sokha Beach Resort 4*.

február 26-27. vasárnap-hétfő
Pihenés a tengerparti szállodában. Szállás: Sokha Beach Resort 4*.

február 28. kedd
Transzfer Phnom Penh repülőterére, elutazás Bangkokba (Phnom Penh-Bangkok 19:25-20:40).

március 1. szerda
Továbbutazás Budapestre az Emirates járataival átszállással, megérkezés kora délután (Bangkok-Dubaj 01:05-05:00, Dubaj-Budapest 10:35-13:35).

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Az út kiemelt értékei:

  • Utazásunk változatos látnivalókat, tájakat és a világ leglátogatottabb nagyvárosát, Bangkokot érinti
  • Jó helyismerettel rendelkező, tapasztalt idegenvezető az út teljes időtartama alatt
  • Kényelmes, jó minőségű szálláshelyek, központi elhelyezkedéssel
  • Világörökségi helyszínek: Ayutthaya, Angkor, Sambor Prei Kuk
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Koronavírussal kapcsolatos jelenleg érvényes beutazási szabályok: oltási igazolással vagy negatív koronavírus teszttel lehet Thaiföldre beutazni.

Kapcsolódó cikkek

» Thaiföld - Kovács Attila, 2020. november. 06
» Indokína arcai - Hudanik Zsolt, 2012. február. 24
» Kalandozás Ázsiában - Kovács Attila, 2023. február. 05
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2023. február. 01
» Thaiföld - Khao Sok expedició - Hudanik Zsolt, 2023. január. 28
» Thaiföld, Phi Phi szigetek - Kovács Attila, 2023. január. 23
» Isztambul hangulata - Kovács Attila, 2023. január. 22
» Thaiföldi utazás: szokatlan képsorokon megörökítve - Kovács Attila, 2023. január. 19

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Esti fakultatív tuk-tuk street food túra a kínai negyedben: 95 USD/fő.
Este fakultatív khmer showműsor: 14 000 Ft/fő.
Este fakultatív hajózás a Mekong-folyón: 10 000 Ft/fő.

A fakultatív programok minimumlétszáma: 15 fő.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegy Budapest-Bangkok útvonalon, egy átszállással az Emirates járataival, turista osztályon
Repülőjegy Phnom Penh-Bangkok útvonalon a Bangkok Airways járatával
Repülőjegy Bangkok-Siem Reap útvonalon az AirAsia járatával
Fejenként 1 x 20 kg tömegű feladott poggyász és 1 x 7 kg tömegű, max. 30 x 15 x 40 cm méretű) kézipoggyász
Repülőtéri illetékek
Szállás két éjszakára Bangkokban a Mandarin Hotel by Centre Point Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás két éjszakára Kanchanaburiban, a Felix River Kwai Resortban, kétágyas superior szobában
Szállás három éjszakára Siem Reapben, a Tara Angkor Hotelben, kétágyas superior szobában
Szállás két éjszakára Phnom Penh-ben, az Anik Boutique Hotel & Spa kétágyas deluxe szobáiban
Szállás két  éjszakára Kepben, a Vakara Hotelben, kétágyas deluxe szobában
Szállás három éjszakára Sihanoukville-ben, a Sokha Beach Resortban, kétágyas kertre néző superior szobában
Reggeli, három alkalommal ebéd
Kirándulások, városnézések légkondicionált autóbusszal, helyi idegenvezetővel belépőkkel
Magyar idegenvezető a teljes út során

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Fakultatív programok
Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás
Útlemondási biztosítás
Vízumdíj (Kambodzsa): 30 USD/fő a helyszínen, belépéskor fizetendő
Ajánlott szervizdíj: 60 USD/fő
Egyéb ellátás, személyes kiadások

Egyéb fontos információk:
Minimum létszám: 20 fő.
A fakultatív programok minimum létszáma: 15 fő.
A kambodzsai vízum igényléséhez az elutazástól számított minimum még fél évig érvényes útlevélre van szükség. 
Délkelet-Ázsiában a szobák kisebbek mint Európában, ezért kérjük vegye figyelembe, hogy a háromágyas elhelyezés szűkös és a harmadik ágy általában pótágy.
Egy fő foglalása esetén egyágyas felár fizetendő.
Eltérően utazási feltételeinktől, indulástól számított 60 napon kívüli útlemondás esetén  az AirAsia légitársaság  lemondási szabályzata szerinti  60 000 Ft/fő repülőjegy törlési díjat számítunk fel.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illetékek

Helyszíni költségek leírása: 

Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Szervizdíj (javasolt borravaló): 80 USD/fő (helyszínen fizetendő)
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely indulás előtt 30 nappal fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülőjegy Budapest-Bangkok útvonalon, egy átszállással az Emirates járataival, turista osztályon

Étkezés: 

A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az utazás teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!