Kalkuttától az utolsó Himalája-i királyságig

15 napos körutazás Indiában Kalkutta, Darjeeling, Sikkim és a Bhutáni királyság felfedezése

Megismerhetjük Kalkuttát, a brit gyarmatbirodalom indiai központját, épületeit, hangulatát, mely az idő múlásával is emlékeztet az egykori Londonra. A Himalája lábánál fekvő Darjeelingban leróhatjuk a tiszteletünket Kőrösi Csoma Sándor sírjánál, a Himalája múzeumban pedig eredeti tárgyak között ismerhetjük meg az egykori csúcshódítások történetét. Bhutánban megismerkedhetünk egy különleges nép/ország életével, világszemléletével, gondolkodás módjával és építészetével.

Alapár tartalmazza

13 éjszaka szállást helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban, a reggelis ellátást Kalkuttában; a félpanziós ellátást Darjeelingben és Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátást Kewzingben és Bhutánban (a főétkezések italok nélkül értendőek), program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal, illetve Sikkimben terepjáróval, gyalogosan, magyar nyelvű idegenvezetést, belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz Kalkutta-Bagdogra, belföldi repülőjegyet és a Paro-Kalkutta nemzetközi repülőjegyet, bhutáni vízumdíjat és illetéket.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek, indiai e-vízum díját ügyintézéssel, útlemondási biztosítás, borravalók,  egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Hossz: 
15 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
maximum 20 fő

Szállás

Helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban.

Program: 

1-2. nap: Budapest – Kalkutta
Utazás menetrend szerinti járattal, átszállással. Érkezés a reggeli órákban Kalkuttába. A szálláshely elfoglalása után rövid pihenő, majd egész napos városnézés, melynek során megnézzük a gyarmati idők emlékeit, a Londonra emlékeztető épületeket a Howrah hidat, és kalkuttai Teréz anya sírját. Szállás Kalkuttában (1 éj).

Szállás: Hotel Hindusthan International 4*

3. nap: Kalkutta – Darjeeling
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Bagdogra-ba, majd onnan transzfer a 2000 méter magasan fekvő Darjeelingbe. A szálláshely elfoglalása után gyalogos séta keretében megismerkedünk a város központjával. Szállás Darjeelingben (2 éj).

Szállás: Cedar Inn 3*

4. nap: Darjeeling
Reggeli közben a felkelő nap által színesre varázsolt Kancsendzönga 8.586 méteres csúcsában gyönyörködhetünk, majd útnak indulunk, és felkeressük a tibeti buddhizmus Galug iskoláját követő Ghum kolostort. Majd felszállunk a Darjeeling Toy Train járatára, és látogatást teszünk egy teaültetvényen. Visszatérve Darjeelingbe felkeressük Kőrösi Csoma Sándor sírját, és a Himalája Múzeumban megnézzük a Mount Everest meghódításáról szóló kiállítást.

5. nap: Darjeeling – Kewzing
Reggeli után irány Sikkim tartomány, Kewzing. Érkezés után megismerkedünk a helyiek életével, részt vehetünk a vacsora elkészítésében, és kipróbálhatjuk az egyik helyei csemege, a momo elkészítését is. Szállás vendégházakban (1 éj).

Szállás: Ravangla Buddha Retreat

6. nap: Kewzing – Rumtek
Reggeli után bekapcsolódhatunk a helyiek életébe, segíthetünk a családi gazdaságban, majd kisétálunk a mezőre és a földekre, ahol megnézzük az ott folyó napi tevékenységeket is. Ebéd után Rumtek-be indulunk. Szállás Rumtek-ben (2 éj).

Szállás: Royal Plaza

7. nap: Gangtok
A mai napon a tibeti buddhizmussal ismerkedünk. Reggel megnézzük a Rumtek kolostort, Sikkim legfontosabb vallási központját, amely a tibeti Tsurpu Kagyurpa kolostor mása. Következő megállónk az Enchey kolostor lesz. Programunkat a Tibetológia Kutató Intézetben folytatjuk. A nap végén teszünk egy sétát a Mahatma Gandhi sétányon. 

8. nap: Gangtok – Chalsa
Reggeli után útra kelünk és a Chulsa folyó mellett, teaültetvények között haladunk Chalsa felé. A szálláshely elfoglalása után szabad program, majd vacsora. Szállás Chalsa-ban (1 éj).

Szállás: Sinclairs Retreat

9. nap: Chalsa – Phuntsholing – Timphu
A mai napon hosszú utazás vár ránk, a határt átlépve a Bhutáni Királyságban folytatjuk utunkat. Phuntsoling-ban meglátogatjuk a Zantro Pilri kolostort, majd a gyönyörű trópusi kerttel körbevett Kharbandi Ghompa-t. Megérkezve Bhután fővárosába, Thimpuba, a hagyomány és a modern világ különleges elegyét láthatjuk. Szállás Thimpu-ban (2 éj).

Szállás: Hotel Kisa

10. nap: Thimpu
A mai napunkat Thimpuban töltjük. Megnézzük a főbb látnivalókat, a Nemzeti Könyvtárat és a Tradicionális Gyógyászati Intézetet. Ebéd utáni programunk a Nemzeti Chorten, a Tashichho Dzong és a Nemzeti Textilmúzeum felkeresése. Programunkat a helyi piac meglátogatása is változatossá teszi.

11. nap: Thimpu – Punakha
Reggeli után a Dochu-la hágón keresztül a szubtrópusi völgyben fekvő Punakha-ba utazunk, mely 1955-ig az ország fővárosa volt, a királyi család téli rezidenciája a mai napig is itt található. Felkeressük az 1637-ben épült Punakha Dzong-ot. Szállás Punakha-ban (1 éj).

Szállás: Dragon’s Nest

12. nap: Punakha – Paro
Reggeli után a látványos Paro-völgybe utazunk. Itt találhatóak Bhután legrégebbi templomai és kolostorai. Érkezés után megnézzük a Ta Dzong-ot, az egykori őrtoronyból lett Nemzeti Múzeumot. Szállás Paroban (2 éj).

Szállás: Tashi Phuntshok

13. nap: Taktsang kolostor
A mai napon a Taktsang, ismertebb nevén Tigrisfészek kolostorhoz kirándulunk. A kilátópontig busszal jutunk el, onnan gyalogosan folytatjuk az utunkat A látványos kolostor egy ember alkotta csoda, amely Bhután ikonikus épülete. A program végeztével visszautazunk Paro-ba, még látogatást teszünk a piacon, majd vacsora.

14-15. nap: Paro – Kalkutta – Budapest
Reggeli után transzfer a repülőtérre, utazás Kalkuttába. Továbbutazás átszállással Budapestre, érkezés a 15. napon.

A programok és a szálloda változtatásának jogát irodánk fenntartja!

UNESCO Világörökségi helyszín
Himalája vasút

Kapcsolódó cikkek

» A Holi-ünnep Indiában- a színek fesztiválja - Kovács Attila, 2018. január. 30
» India: Varanaszi, India spirituális fővárosa - Etédi Alexa, 2014. március. 19
» India: Goa, India portugál szeglete - Etédi Alexa, 2014. március. 14
» A mogul India: A kertépítészet - Etédi Alexa, 2014. február. 27
» A mogul India: Lahore, a „mogulok kertje” - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Mumtaz Mahal, a világ legszeretettebb asszonya - Etédi Alexa, 2014. február. 26
» A mogul India: Sah Dzsahan, az ötödik mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25
» A mogul India: Bábur, az első mogul sah - Etédi Alexa, 2014. február. 25

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

13 éjszaka szállást helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban, a reggelis ellátást Kalkuttában; a félpanziós ellátást Darjeelingben és Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátást Kewzingben és Bhutánban (a főétkezések italok nélkül értendőek), program szerinti transzfereket és kirándulásokat autóbusszal, illetve Sikkimben terepjáróval, gyalogosan, magyar nyelvű idegenvezetést, belépőjegyeket a programban meghirdetett látnivalókhoz Kalkutta-Bagdogra, belföldi repülőjegyet és a Paro-Kalkutta nemzetközi repülőjegyet, bhutáni vízumdíjat és illetéket.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyek és illetékek, indiai e-vízum díját ügyintézéssel, útlemondási biztosítás, borravalók,  egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár.

Kötelező költségek: 

Repülőjegyek és illetékek, e-vízum ügyintézés, borravalók, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók kb. 75 USD/fő

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Borravalók kb. 75 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
Május 1. Budapest - Doha 09.40 – 16.10   QR 202 / kb. 5 óra 20 perc

Májusr 1.  Doha – Kalkutta 18.50 – 02.20 (másnap)  QR 540 / kb. 4 óra 30 perc

Május 15. Kalkutta - Doha  03.30 – 06.40  QR 541 / kb. 6 óra 10 perc

Május 15. Doha – Budapest 08.20 – 12.55  QR 199 / kb. 5 óra 35 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 3-4*-os szállodákban és vendégházakban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelit Kalkuttában; félpanziót Darjeelingben, Gangtokban és Chulsa-ban; teljes ellátást Kewzingben és Bhutánban tartalmaz.
A területről: 
Éghajlata: Trópusi, szubtrópusi. Indiában három évszak van. A száraz hűvös tél novembertől februárig tart. A száraz, forró tavasz márciustól májusig, az esős évszak, azaz a monszun pedig májustól októberig tart.
Öltözködés: A meleg páradús időben ajánlunk könnyed, légáteresztő ruhákat, amik pamutból, illetve szövetből készültek. Az esti és reggeli hideg időkre és a téli hónapokra ne felejtsenek el bepakolni melegebb ruhákat is.
Leginkább nők számára javasolt a nem túl feltűnő, visszafogott öltözködés, amellyel sok kellemetlen helyzet elkerülhető. Ne csomagoljanak be rövid szoknyát, amik nem fedik be a lábat, illetve olyan felsőket, ahol a has vagy a váll marad fedetlen. Ilyen ruhákban megjelenni illetlenség. Nőknek javasolt a vállat takaró kendő/sál.
FONTOS: Mivel a vallásos épületeknél mindenhol le kell venni a cipőt, olyan lábbelit vigyenek magukkal, amiből könnyen ki-be lehet bújni!!, Lehetőleg ne a legjobb cipőjüket csomagolják be, felkészülve arra, hogy az akar el is tűnhet.....Vigyenek magukkal gyógyszertárban is kapható fertőtlenítő kendőt, amivel a kezüket és a lábukat megtisztíthatják, fertőtleníthetik!
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a higiénés alapkövetelményeket.. A csapvizet csak fürdésre használjuk, inni csak palackozott vizet igyunk!!! A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező védőoltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. A gyümölcsöt mindig hámozzuk meg. Kötelező oltás nincs, malária tabletta szedése ajánlott. Hepatitis A, tífusz és tetanusz oltás szintén ajánlott. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a SMECTA-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A nyilvános WC-k legtöbbször ázsiai jellegűek, olyan luxuscikkek, mint a melegvíz, szappan, WC papír hiányoznak. Érdemesebb az éttermekben használni a toilettet.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!