Kalandozások az Azori-szigeteken lisszaboni városnézéssel

9 napos körutazás

Először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot, a Felfedezések emlékművét, majd a Jeromos Kolostort.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást reggelis ellátással, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést, helyi idegenvezetést a szigeteken, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), Belépők, Útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5 %Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, vacsora felár, fakultatív bálnales (időjárás függvénye), különleges fakultatív ebéd a 3.napon.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. nap: Budapest – Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről 05:40-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:25-kor, majd először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk egészen a Rossio-térig, majd gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, valamint a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot. Délután visszaindulunk a repülőtérre, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára 20:25-kor. Szállás elfoglalása. ( 5 éjszaka ). Szállás: Hotel Grand Acores Atlantico 4*. Hotel Grand Acores Atlantico 4*

2. nap: Ponta Delgada
Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo – Furnas    
Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe. Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni a helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: a szemünk láttára- egy hatalmas fazékban beássák a húsos egytáltelt a édes burgonyával, kukoricával és különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt  a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később meg is kóstolhatjuk. (fakultatív ebéd).

Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. A program után visszatérünk szállásunkra. Éj Ponta Delgada-ban.

4. nap: Cha Gorreana – Ribeira Grande – Lagoa do Fogo – Caldeira Velha
Továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. Ez után megállunk a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Délután ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vízű vízesés táplál. A feltöltődés után megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

5. nap: Sete Cidades
Reggeli után kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd folytatjuk utunkat: következő megálónk az Escalvado kilátó, ahonnan a magasból láthatjuk a nyugati partszakaszt és az óceánt.  Délután szabadidő a sziget fővárosában. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

6. nap: Ponta Delgada – Horta – Capelinhos vulkán
Reggel kijelentkezünk a szállodánkból, még teszünk egy búcsú sétát a városban, majd transzfer a reptérre. Gépünk 13:40-kor száll fel, és 14:30-kor érkezik Hortába, Faial szigetére, ahol a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Visszatérés Horta városába, bejelentkezés a hotelbe. Éj Faial szigetén, Horta-ban.
Szállás: Forte De Santa Cruz 4*. Hotel Forte De Santa Cruz 4*

7. nap: Horta – Pico szigete
Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisteherautóval vagy jeep-pel. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a Gruta das Torres lávabarlangot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére. Éj Horta-ban.

8-9. nap: Fakultatív bálnales – Horta –Lisszabon-Budapest
Reggel kijelentkezünk a hotelből. Szabad programként felfedezhetjük Horta városát. Akinek pedig kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy  kb 3-4 órás bálnalesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. (A program időjárásfüggő!) Délután a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre, ahol 17:35-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 21:00-kor, majd irány Budapest a másnap 00:20-kor induló géppel. Landolás hajnali 04:55-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. március. 05
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Az Azori-szigetek szépsége - Kovács Attila, 2018. október. 30
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila, 2017. szeptember. 07
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

 

Fakultatív programok

Fakultatív bálna les : Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megigyelésében! A kb 3 órás programon , a megfelelő védőfelszerelésekkel a tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek.

A program ára: 70 EUR/fő (időjárás függvényében és min 10 fő esetén)

Különleges fakultatív ebéd a 3.napon: 8 500 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást reggelis ellátással, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést, helyi idegenvezetést a szigeteken, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), Belépők, Útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5 %Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, vacsora felár, fakultatív bálnales (időjárás függvénye), különleges fakultatív ebéd a 3.napon.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A TAP légitársaság várható menetrendje:

Budapest-Lisszabon: 05:40-08:25

Lisszabon - Ponta Delgada: 19:00 - 20:25

Ponta Delgada - Horta: 13:40-14:30

Horta -Lisszabon: 17:35 - 21:00

Lisszabon-Budapest: 00:20 - 04:55

Szállás: 

****-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli ellátást tartalmaz.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Portugáliába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!