Kalandozások az Azori-szigeteken lisszaboni városnézéssel

9 napos körutazás

Először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa. Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot, a Felfedezések emlékművét, majd a Jeromos Kolostort.

Alapár tartalmazza

A megadott szállást reggelis ellátással, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést, helyi idegenvezetést a szigeteken, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

A repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), Belépők, Útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5 %Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, vacsora felár, fakultatív bálnales (időjárás függvénye), különleges fakultatív ebéd a 3.napon.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
****

Szállás

****-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Lisszabon - Ponta Delgada

Elutazás Budapestről 05:40-kor a TAP légitársaság közvetlen járatával. Érkezés Lisszabonba 08:25-kor, majd először autóbusszal fedezzük fel a gyönyörű, mediterrán metropoliszt, amely 1255 óta Portugália fővárosa.  Először a Belém-negyedbe utazunk. Itt megtekintjük a híres Belém tornyot (Torre de Belém), a Felfedezések emlékművét (Podrao dos Descobrimentos), majd a Jeromos Kolostort (Monasterio dos Jeronimos). Aztán átmegyünk az Április 25. hídon, és megállunk a híd lábánál álló hatalmas Krisztus szobornál. Innen a városközpontba buszozunk egészen a Rossio-térig, majd gyalogosan fedezzük fel az óvárost. Felkeressük az Alfama-negyed zegzugos utcáit, megcsodáljuk a gyönyörű azulejos fali csempéit, melyek sok ház falát díszítik, valamint a Sé katedrálist-t, és a Santo Antonio templomot. Délután visszaindulunk a repülőtérre, majd továbbrepülünk Sao Miguel szigetére. Érkezés Ponta Delgádára 20:25-kor. Szállás elfoglalása. ( 5 éjszaka ). Szállás: Hotel Grand Acores Atlantico 4*. Hotel Grand Acores Atlantico 4*

2. nap: Ponta Delgada
Reggeli után gyalogos városnézés Sao Miguel fővárosában. Séta a kolonialista időket idéző hangulatos óvárosban, a Forte de Sao Brastól a főtéren át a Sao Pedro templomig, majd az óceánparti promenádon. Ismerkedés a portugál világ jellemző részleteivel: a virágmintás kockakő járdákkal, az azulejo felületekkel, a vulkáni kőzetből épült, fehérre meszelt épületekkel és a kovácsolt vasakkal-virágpompával gazdagon díszített épületekkel, a világon egyedül csak a portugál világban megtalálható Mánuel-stílussal. Fakultatív ebéd lehetőség, majd szabad program a városban. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

3. nap: Vila Franca do Campo – Furnas    
Délelőtt szigettúra autóbusszal: utazás a gondosan művelt, tiszta levegőjű és zöld növényzettel borított óceánparton, látogatás és rövid fényképezés a sziget első, történelmi fővárosában, Vila Franca do Campo-ban. Fényképezés a templomnál és egy kis séta, szabadidő a kikötőnél, hogy magunkba szívjuk a város hangulatát. Továbbutazás a vulkáni utóműködések birodalmába, Furnas körzetébe. Útközben lehetőségünk nyílik megállni olyan kilátópontoknál, ahonnan lélegzetelálló kilátásban gyönyörködhetünk a furnas-i tóra, majd séta és fényképezés aLagoa das Furnas (Furnas-i tó) mellett, ahol vulkáni utóműködésekkel is találkozhatunk: kénes kigőzölgések, iszapfortyogók között sétálhatunk. Itt lehetőségünk adódik megfigyelni a helyi jellegzetes étel, a „Cozido do Furnas” elkészítését: a szemünk láttára- egy hatalmas fazékban beássák a húsos egytáltelt a édes burgonyával, kukoricával és különféle zöldségekkel és helyi fűszerekkel együtt  a fortyogók mellé 2 méter mélyen a földbe, betemetik, és rábízzák a természet erőire. Ezt később meg is kóstolhatjuk. (fakultatív ebéd).

Sétálunk a híres Terra Nostra Park gyönyörű botanikus kertjében, ahol szabad idő függvényében megmártózhatunk a park vulkáni utóműködése által természetesen fűtött hatalmas, meleg medencéjében is. A program után visszatérünk szállásunkra. Éj Ponta Delgada-ban.

4. nap: Cha Gorreana – Ribeira Grande – Lagoa do Fogo – Caldeira Velha
Továbbutazás Gorreana-ba, ahol megtekintjük Európa egyetlen teaültetvényét. Látogatás a teaüzemben, ahol a szárítás, fermentálás, válogatás, csomagolás különböző műveleteit végzik. Ismerkedés a régi és a modern technológiákkal, majd tea kóstoló és vásárlási lehetőség. Ez után megállunk a sziget egyik legnagyobb városának, Ribeira Grande-nak centrumában, majd megcsodáljuk képeslapra illő nevezetességét, a különleges Ponte de Oito Arcos hidat. A program után egy olyan kilátóponthoz utazunk, ahonnan lélegzetelállító látvány tárul elénk: sziget egyik legnagyobb krátertava, a Lagoa da Fogo (Tűztó). Délután ellátogatunk a Caldeira Velha természeti parkba, ahol megtekintjük a festőien szép látványt nyújtó, szubtrópusi hangulatot árasztó buja, zöld növényzettel körülvett természetes termálmedencét, amelyet langyos vízű vízesés táplál. A feltöltődés után megnézünk egy helyi ananászültetvényt, ahol megismerkedhetünk az üvegházas műveléssel, a növény különleges fejlődésével, és a kétéves fejlődés különleges fázisaival. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

5. nap: Sete Cidades
Reggeli után kirándulás Sao Miguel nyugati partvidékére, Sete Cidades-be. A különlegesen szép, érintetlen környezetben fekvő, kristálytiszta vizű krátertó megtekintése romantikus szerpentin után, majd érkezés a kettős tórendszerhez, a „kék” és „zöld” tó együtteséhez és a partjukon fekvő városba. Ismerkedés a portugál kolonializmus időszakában kialakult, és máig fennmaradt jellegzetes építészeti megoldásokkal, színekkel, formákkal épített házakkal. Rövid pihenő, majd folytatjuk utunkat: következő megálónk az Escalvado kilátó, ahonnan a magasból láthatjuk a nyugati partszakaszt és az óceánt.  Délután szabadidő a sziget fővárosában. Éj Sao Miguelen, Ponta Delgada-ban.

6. nap: Ponta Delgada – Horta – Capelinhos vulkán
Reggel kijelentkezünk a szállodánkból, még teszünk egy búcsú sétát a városban, majd transzfer a reptérre. Gépünk 13:40-kor száll fel, és 14:30-kor érkezik Hortába, Faial szigetére, ahol a sziget felfedezésére indulunk: megállunk az Espalamaca kilátónál, ahol Horta kikötőjének csodálatos látképe tárul elénk. Felkeressük a természetvédelmi területet: a hatalmas Caldeira krátert, majd a sziget legfőbb látnivalóját, a Capelinhos vulkánt. A vulkán érdekessége, hogy 1957-ben emelkedett ki a tengerből, és több, mint egy évig aktívan működött. Visszatérés Horta városába, bejelentkezés a hotelbe. Éj Faial szigetén, Horta-ban.
Szállás: Forte De Santa Cruz 4*. Hotel Forte De Santa Cruz 4*

7. nap: Horta – Pico szigete
Reggeli után áthajózunk Pico szigetére, ahol egész napos szigettúrán veszünk részt kisteherautóval vagy jeep-pel. Itt található Portugália legmagasabb csúcsa.(2351 m). Utunk során megtekintjük az UNESCO Világörökség részét képező szőlőültetvényeket, az elbűvölő, ikonikus, kis piros szélmalmot, a Gruta das Torres lávabarlangot, és a pico-i bortermelést bemutató múzeumot, ahol megkóstoljuk a helyi, egyedülálló, édes bort. A szigettúra után komppal visszatérünk Faial szigetére. Éj Horta-ban.

8-9. nap: Fakultatív bálnales – Horta –Lisszabon-Budapest
Reggel kijelentkezünk a hotelből. Szabad programként felfedezhetjük Horta városát. Akinek pedig kedve van, fakultatív programlehetőségként részt vehet egy életre szóló élményen: egy  kb 3-4 órás bálnalesen, melynek keretén belül angolul beszélő tengerbiológusok halradarok segítségével derítik fel a különböző delfin és bálnarajokat, és a különleges óceáni emlősöket közelről figyelhetjük meg. (A program időjárásfüggő!) Délután a csomagok felvétele után transzfer a repülőtérre, ahol 17:35-kor felszállunk a Lisszabonba tartó gépre. Érkezés Lisszabonba 21:00-kor, majd irány Budapest a másnap 00:20-kor induló géppel. Landolás hajnali 04:55-kor a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

Kapcsolódó cikkek

» Egy nap Lisszabonban - Kovács Attila, 2019. június. 12
» Lisszaboni történetek - utazom.com, 2013. március. 20
» Ericeira: a portugál szörfparadicsom - Kovács Attila, 2019. április. 16
» Az Azori-szigetek szépsége - Kovács Attila, 2018. október. 30
» Lisszabon a magasból - Kovács Attila, 2017. szeptember. 07
» Kirándulások Lisszabon környékén - Setubal - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legszebb városai - Olhao, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 27
» Algarve legjobb strandjai- Albufeira, Portugália - Kovács Attila, 2016. június. 22

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.

 

Fakultatív programok

Fakultatív bálna les : Jöjjön és legyen részese Ön is a világ legnagyobb állatának megigyelésében! A kb 3 órás programon , a megfelelő védőfelszerelésekkel a tengerbiológusok segítenek megérteni és megmutatni az életét ezeknek a csodás emlősöknek.

A program ára: 70 EUR/fő (időjárás függvényében és min 10 fő esetén)

Különleges fakultatív ebéd a 3.napon: 8 500 Ft

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A megadott szállást reggelis ellátással, a megadott programokat, a helyszíni közlekedést, helyi idegenvezetést a szigeteken, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőjegy, személyenként 1 db kézipoggyásszal (max. 8 kg) és 1 db feladható bőrönddel (max. 23 kg), idegenforgalmi adó (helyszínen fizetendő), Belépők, Útlemondási biztosítás (kötelező): 1,5 %Egyéb költségek: BBP biztosítás, egyágyas felár, vacsora felár, fakultatív bálnales (időjárás függvénye), különleges fakultatív ebéd a 3.napon.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, borravalók.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A TAP légitársaság várható menetrendje:

Budapest-Lisszabon: 05:40-08:25

Lisszabon - Ponta Delgada: 19:00 - 20:25

Ponta Delgada - Horta: 13:40-14:30

Horta -Lisszabon: 17:35 - 21:00

Lisszabon-Budapest: 00:20 - 04:55

Szállás: 

****-os szállodákban kétágyas fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj reggeli ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Hivatalosan nem szükséges védőoltás, vizet ajánlatos boltban vásárolni és palackos ásványvizet fogyasztani. A csapvizet ne igyuk.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!