Kalandozás és tengerparti pihenés Bali szigetén - Kiscsoportos körutazás tengerparti pihenéssel

13 napos csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

Ismerkedés Bali paradicsomi szigetével, több száz éves, festői templomaival és szentélyeivel, hullámzó rizsteraszaival, a helyiek színes hindu-buddhista kultúrájával. A felfedezőtúrák után kellemes kikapcsolódást ígér a tengerpart, remek fakultatív programokkal!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 10 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, idegenforgalmi adó, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza

vízum (helyszínen fizetendő, 500 000 IDR, azaz kb. 33 USD), turistaadó (150 000 IDR, kb. 10 USD), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások:
A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló:
Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Hossz: 
13 nap/10 éj
Létszám: 
Minimum létszám: 16 fő (fakultatív programok esetében 6 fő)

Szállás

4 csillagos szállodákban.

Program: 

1-2. nap: Utazás Balira
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban dubaji átszállással Bali szigetére. Éjszaka a repülőn, érkezés a denpasari repülőtérre a másnap délutáni órákban, transzfer a szállodába. A nap további részében szabad program, pihenés. Vacsora és szállás: Ubud (4 éj).

3. nap: Ubud
Korai reggeli után a kulturális és művészeti központként ismert Ubud és környéke felfedezésére indulunk. Megnézzük Bali egyik legrégibb templomát, a Pura Desa Batuant, aztán Tegalalang faluba utazunk tovább, hogy tegyünk egy rövid sétát rizsteraszain. Bali híres látnivalója, az ősi templomromokat „őrző” makákóktól hemzsegő Szent Majomerdő lesz a következő megállónk, majd egy séta keretében érintjük az ubudi királyi palota történelmi épületét, a gyönyörű vízi templomot, a Pura Taman Saraswatit, majd a piacot. Végezetül az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Elefánt Barlangtemplomhoz látogatunk el, amelyet egykor a hindu papok és aszkéták használtak meditáció céljára. Vacsora a szállodában.

4. nap: Ubud
Egész napos szabadidő, pihenés a szállodában, vagy egész napos fakultatív program:

Vadvízi kalandok és elefántszafari kezdőknek is, magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 6 fő)

Cseppet sem megerőltető, veszélytelen, leginkább remek szórakozást ígérő fergeteges rafting-kaland Balin 5-től 75 éves korig mindenki számára! Svédasztalos ebéddel folytatódik a program egy hegyekre és rizsföldekre néző étteremben, majd egy Elefánt Szafariparkba látogatunk el, amelyet 11 évvel ezelőtt alapítottak az ökoturizmus koncepciójával: mindenki élvezhet az elefánt-trekking izgalmas kalandját, miközben a veszélyeztetett indonéziai elefánt (a világ egyik legritkább elefántja) megmentéséhez is hozzájárul.

Este vacsora a szállodában.

5. nap: Kelet-Bali 
Egész napos kirándulás keretében nekivágunk a sziget keleti oldala felfedezésének. A napi látnivalók palettáján szerepel a Mennyek kapujaként elhíresült, Bali legszentebb templomai között számon tartott Pura Lempuyang hindu templom; Tirtta Ganga, a balinéz és kínai építészeti jegyek sajátos ötvözetét képviselő hajdani királyi palota és vízi kert; Bali szent tűzhányójának, az Agung-vulkánnak a lejtőjén épült hatalmas templomegyüttes, az „Anyatemplomnak” is nevezett Pura Besakih; végezetül pedig a nagyon látványos Tukad Cepung-vízesés. Vacsora a szállodában.

6. nap: Tabanan
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, és a sziget egy újabb régiójában kalandozunk. Észak-Bali csupa zöld hegy és völgy, festői templomokkal, szentélyekkel tarkítva. Pelaga faluban megnézzük a zöld fennsíkon alázúduló GitGit-vízesést, felkeressük a balinéz építészet egyik lenyűgöző példáját, a Bratan-tó partján lépcsőzetesen kialakított hindu Ulun Danu Bratan templomkomplexumot. A csodás fotók elkészültével továbbutazunk Jatiluwih rizsteraszaihoz, Bali egyik legtöbbet fényképezett látnivalójához, utolsó állomásunk pedig a sziget talán leghíresebb temploma, a tengerből kiemelkedő sziklára épült Tanah Lot lesz. A program végeztével transzfer a tengerparti szállodába, szobák elfoglalása. Szállás: Nusa Dua (4 éj).

7. nap: Ubud, Nusa Dua
Egész napos pihenés a tengerparton, szabadidős programlehetőségekkel.

8. nap: Nusa Dua
Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton, vagy fakultatív program:

Balinéz főzőtanfolyam, piaclátogatással, magyar nyelvű idegenvezetővel, ebéddel (kb.7-8 órás program, min. 6 fő):

Ismerkedés az autentikus balinéz konyhával: látogatás egy hagyományos helyi piacon, ismerkedés a helyi fűszerekkel, hozzávalókkal, majd egy főzőstúdióba látogatunk el, ahol segítőink útmutatása mellett helyi recepteket, mintegy 21-féle helyi ételt készítünk el.

9. nap: Nusa Dua

Egész napos szabad program, pihenés a tengerparton, délutáni fakultatív programlehetőséggel:

Pura Uluwatu és vacsorával egybekötött kecak tűztánc-előadás, magyar nyelvű idegenvezetővel (min. 6 fő)

Késő délután utazás Bali egyik leghíresebb látványosságához, az Indiai-óceán partján, sziklacsúcson magasodó Pura Uluwatu templomhoz. A látogatást kecak tűztánc-előadás követi: 50 férfi táncos táncolja el a hindu Rámájana eposz szerelmi történetét.  Az előadást tengeri gyümölcsökből összeállított vacsora követi a Jimbaran Beach egyik éttermében, majd visszatérünk a szálláshelyre.

10-11. nap: Nusa Dua
Reggeli után szabad program, kikapcsolódás a tengerparton. 18:00 órakor kijelentkezés a szállodából, majd transzfer a repülőtérre. Éjszaka a repülőn, érkezés Budapestre kora délután.

A programok sorrendje változhat.

x

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

fakultatív programok (min. 6 fő jelentkezése esetén):
Főzőtanfolyam piaclátogatással, ebéddel:  44 000 Ft/fő
Pura Uluwatu és kecak tűztánc-előadás: 32 000 Ft/fő
Egész napos Észak-Bali kirándulás:  32 000 Ft/fő
Egész napos kirándulás Nusa Penida szigetére 49 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyek, repülőtéri illeték, szállás 10 éjszakára reggelivel, programok a leírás szerint, idegenforgalmi adó, útlemondási biztosítás*.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

vízum (helyszínen fizetendő, 500 000 IDR, azaz kb. 33 USD), turistaadó (150 000 IDR, kb. 10 USD), borravalók** (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő), utasbiztosítás*.

*Biztosítások:
A részvételi díj tartalmazza az útlemondási biztosítás díját, amely nem kötelező, megkötését a szigorú lemondási feltételek miatt javasoljuk.  A részvételi díj nem tartalmazza az utasbiztosítást, kérje kedvező ajánlatunkat Covid fedezettel rendelkező betegség-, baleset- és poggyászbiztosításra.

**Szervízdíj/borravaló:
Helyi szokás szerint a szolgáltatók (pl. sofőr, helyi idegenvezető, kiszolgáló személyzet) elvárja a szervízdíjat/borravalót, amely a legtöbb országban kötelező és az idegenforgalomban bevett szokás.

Helyszíni költségek leírása: 

vízum (helyszínen fizetendő, 500 000 IDR, azaz kb. 33 USD)
turistaadó (150 000 IDR, kb. 10 USD)
borravalók (helyszínen fizetendő kb. 50 USD/fő)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjáratokkal.
Repülési idő: Kb. 14/15 óra

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. – felár ellenében félpanzió, ill. all inclusive ellátás foglalható

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!