Kalandozás Erdélyben

Szent Anna tó, Egyeskő, Mohos láp, Csíksomlyó,Büdös barlang

EZEN TÚRÁNKNAK JELENLEG NINCS MEGHIRDETETT IDŐPONTJA. KÉRJÜK VÁLOGASSON ÉLŐ ÚTJAINK KÖZÜL! KATTINTSON IDE!

 

Az Egyes kő impozáns sziklafalai, haragoszöld lankás legelők, vidáman csobogó patakok, legelőkön tanyázó pásztorok a nyájaikkal, a Drakula kastély. Varázslatos gyönyörű tájak, barátságos vendégszerető emberek. Zsindelyborítású házikók, megbúvó várromok, büszkén hordott népviselet, régi szokások, mind megannyi csoda.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Papp Csongor
Csongor a hegyekben érzi magát a legszabadabbnak. Mély elhivatottságot érez a természetjárás, a fotózás és a via ferraták iránt.

Nehézség:

Közepesen nehéz túrák, olyanoknak ajánljuk akik szoktak túrázni kirándulni. A túrák oszthatók, kihagyhatók. A programban pihenőnap is szerepel.

 

Miért minket válassz?

- 2 ágyas elhelyezés, félpanzióval!
- tapasztalt túravezetők
- izgalmas program!

Részvételi díj tartalmazza

az utazást, a 4 éjszaka szállást panzió 2 ágyas szobáiban félpanzióval, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Hossz: 
5 nap
Létszám: 
35-45 fő

Szállás

szállásunk egy új építésű panzióban lesz Tusnádfűrdőn, 2 ágyas fürdőszobás szobákban.  A szobafoglalás jelentkezési sorrendben történik, a rendelkezésre álló szobákról kérdezd irodánkat!
Ágyneműt szállásunkon biztosítanak, törölközőt hozni kell. Szállásunkhoz közel fürdő található, fürdőruhát, papucsot hozz magaddal!
Egyágyas felár: 5000 Ft/Fő/éj.
 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK / VÍZUM / EGÉSZSÉGÜGYI KÖVETELMÉNYEK

Európa:

Fontos, hogy utazása előtt folyamatosan ellenőrizze az aktuális szabályokat az alábbi linken, hiszen a beutazási feltételek teljesítése minden esetben az utazó saját felelőssége.

A Konzuli Szolgálat hivatalos oldala >>>

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Részletes program
1. nap: Budapest, Torda,Tusnádfürdő

Korán reggel indulunk autóbuszunkkal a Hősök teréről, Néhány óra utazás után megszakítjuk utunkat, hogy felfrissüljünk és bejárhassuk a festői szépségű Tordai sóbányát. Az elmúlt években látványos fejlesztéseken átesett bánya igazi csemege és felejthetetlen élmény minden látogatónak.  A bányalátogatás után továbbindulunk Tusnádfürdőre a szálláshelyünkre, ahol meleg vacsorával várnak bennünket. 

2. nap: Szent Anna tó, Mohos tőzegláp, torjai Büdös-barlang

Túra a Szent Anna-tóhoz, és a Mohos-tőzegláphoz. Tusnádfürdőről indulva meredek erdei ösvényen, a Csomád-hegység oldalában kimászunk a Mohos-láp előtti hatalmas tisztásra (1050m). A Mohos és a Szent Anna-tó két testvérkráterben helyezkednek el. Korábban a Mohos is tó volt, és négyszerese lehetett a Szent Anna-tónak, de a vízutánpótlás hiánya és egy vulkánkitörés miatt feltöltődött és elmocsarasodott. Érdekes növényeket láthatunk itt, mint a tőzegmoha, törpenyír, törpefenyő, tőzegrozmaring és a kis húsevő harmatfű, amely rovarokat fog be csápjaival. A Mohostól leereszkedünk a Szent Anna-tóhoz. A tó Közép-Kelet Európa egyedüli krátertava, csodálatos környezetben, fenyőerdővel körülvéve, ezért elidőzünk egy kicsit és jó idő esetén fürdünk a tó egy eldugottabb részén. A kráterperem legmagasabb pontja a Nagy-Csomád (1301 m). A Szent Anna-tó és a Mohos-tőzegláp természetvédelmi területek, ezért a láp belsejébe csak vezetővel, kiépített fapallón lehet bemenni. A tó melletti parkolóból átbuszozunk a közel Büdös-hegyhez, ahonnan egy rövid túrával felkapaszkodunk a hegy oldalában nyíló torjai Büdös-barlanghoz. A hegy a nevét az utóvulkáni tevékenység nyomán keletkező kénes kigőzölgések záptojásra emlékeztető szagáról kapta.

A Büdös-barlang sem más, mint egy ilyen kénes kigőzölgés (solfatara), amelyhez hasonlót a Vezúv lábánál találunk. A barlangból kiáramló gázokat ma is alkalmazzák keringési betegségek ellenszereként.

Menetidő kb. 6 óra, kb. 600 m szintkülönbség.

3. nap: Vargyas-szoros,

Reggeli után buszra szállunk, majd egy órányi buszozás után megérkezünk a Vargyas-szoros bejáratához. A látványos szurdokvölgyet a Vargyas-patak hozta létre. Az alig 4 km hosszú völgy 124 barlangot rejteget, melyek közül néhány látogatható. Ezek közül mi a legismertebbet, az Orbán Balázs barlangot fogjuk megnézni, amely egy jelentős denevérpopulációnak is az otthona.  A rendkívüli szépségű szoros bejárása után visszaindulunk Tusnádfürdőre, a szállásunkra. Ha időnk engedi, teszünk egy kis kitérőt Kisbaconba, ahol a nagy mesemondó, Benedek Elek szülőháza áll.

4. nap: Egyeskő, Csíksomlyó

Reggel buszra szállunk, és egy óra buszozás után érkezünk Balánbányára. A város egykor szebb időket élt, de mára az elhagyott, lepusztult bányavárosok prototípusa. Minket azonban a város fölött magasodó Egyeskő érdekel.

A város központjából vágunk neki a hegynek, majd mintegy 5 km emelkedő és 650 méteres szint leküzdése után élvezhetjük a jól megérdemelt mesebeli panorámát. Megpihenünk a menedékház előtti réten, feltöltekezünk, majd egy másik útvonalon leereszkedünk a buszunkhoz. Hazafelé menet megállunk Csíksomlyón és meglátogatjuk a templomot valamint a híres pünkösdi búcsúnak helyt adó domboldalt.

Késő délután érkezünk vissza Tusnádfürdőre.

5. nap: Hazautazás, Törcsvári megállóval

Kora reggel buszra szállunk, majd hazaindulunk. Útközben tartunk egy pihenőt Törcsváron, ahol Erdély és egyben Románia leglátogatottabb turisztikai célpontja, a törcsvári Drakula-kastély áll. Az igen jó állapotban megőrzött kastély a Drakula-sztori révén lett világhírű, de a valóságban végvárként működött. A látványos környezetben, 2000-es csúcsok ölelésében található kastély parkolójából vágunk neki Budapestig tartó utunknak, ahová az esti órákban érkezünk.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

az utazást, a 4 éjszaka szállást panzió 2 ágyas szobáiban félpanzióval, a szervezést, a magyar nyelvű túravezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

az egyéb étkezést, az esetleges belépőket, az utasbiztosítást, és az útlemondási biztosítást.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Egy hónapon belüli indulás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Felszerelés ajánló

Szükséges felszerelésről: túracipő/túrabakancs, esőkabát, esőnadrág, meleg felsőruházat, túranadrág, sapka/kalap a nap ellen, elemlámpa, napvédő krém, fürdőruha.
Sportcipő nem megfelelő a túrák során! Kemény talpú túracipőre, vagy bakancsra van szükség. Ne feledd otthon a meleg ruházatot sem, mert a hegyekben még nyáron is hűvös lehet! Ha van, hozz magaddal túrabotot!
A jó minőségű túracipő, esőkabát és esőnadrág fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük, mindenképpen hozz magaddal! Olyan bakancsban gyere, amit már régóta használsz! Ha új bakancsod van, a túra előtt járasd be, nehogy az utazás alatt törje fel a lábad!
 

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet két gyakorlott gépkocsivezető irányít. Oda- és visszaúton kb. 3-4 óránként tartunk rövid pihenőket benzinkutaknál vagy nagyobb parkolókban. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van aprópénz. A buszokon ülésrend van, a helyfoglalás az előleg-befizetés sorrendjében történik, amit jelentkezéskor jelezni kell. A teljes csoport elhelyezése érdekében az iroda fenntartja magának a jogot, hogy a helyfoglaláson változtasson. A fel illetve leszállások csak a kijelölt felszálló helyeken lehetségesek.

Étkezés: 

A részvételi költség félpanziós ellátást tartalmaz. Az egyéb étkezés önellátó, de mindennap lesz alkalom élelmiszert vásárolni. Javasoljuk, hogy csomagolj néhány szendvicset a kiutazásra, amit napközben elmajszolsz. Aszalt gyümölcsök, magvak, szőlőcukor, kekszek, müzli- és energiaszeletek gyorsan pótolják az levesztett energiát a mászások során. Olvadásra hajlamos csokoládét, könnyen romlandó dolgokat azonban kérünk, ne hozz az utazásra.

Időjárás: 
A hegyekben leszünk, így hűvösebb napokra is lehet számítani, mint az itthon megszokott. A völgyekben 15-20 C fok várható a magasabb hágókon akár 10 C fok alá is eshet a hőmérő. Esetenként előfordulhat hűvös, szeles, csapadékos időjárás is, amelyre megfelelő ruházattal fel kell készülnünk.
Csomagolás: 
A túrák során a kisebb, kb. 20-25 literes hátizsákod lesz nálad, amibe a személyes irataidat, a pénztárcát, esőkabátot, tartalék meleg ruhát, élelmet, ivóvizet tudsz pakolni. Javasoljuk, hogy nagyobb táskába pakold a holmid többi részét ami a szálláson marad.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Romániába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő, hegymászás kategóriára is kiterjedő biztosítás megkötése kötelező. A biztosítást túravezetőink az indulás előtt ellenőrizhetik és nem érvényes, vagy nem megfelelő biztosítás kötvény hiányában, jogukban áll az utazáson való részvételt megtagadni. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére. Az utazás ára tartalmazza az útlemondási biztosítást.
Korhatár: 
12 éves kortól ajánlott a túra.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz-és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Irodánk munkatársai kizárólag elsősegélynyújtásban tudnak segítséget nyújtani, gyógyszereket nem áll módjukban biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!