Nagy Kanadai körutazás - Montréal, Québec, Ottawa, Toronto és a Nemzeti Parkok

14 napos körutazás Kanadában

A nyüzsgő városokon, a forgalmas országutakon és a rohanó mindennapokon túl léteznek helyek, melyek vadságukkal, érintetlenségükkel és szépségükkel olyannyira lenyűgözőek, hogy alapjaiban képesek megváltoztatni a világról alkotott szemléletedet. Ha szeretnéd megismerni Kanada legszebb természeti tájait, itt a helyed!

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket (be­leértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Vancouver-szigetre,a 12 éj­sza­kai szál­lást, a 12 reggelit, 1 vacsorát a 9. napon, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tő­t Budapesttől Budapestig, a helyi idegenvezetéseket, a belépést a nemzeti parkokba, valamint a következő belé­pő­dí­ja­kat: Notre-Dame bazilika Montréalban, „1000 sziget” hajótúra, CN-torony, hajókirándulás a Nia­ga­rá­nál, felvonó a Banff melletti Sulphur hegy­csúcs­ra, hajózás a Maligne-tavon, Butchart-kertek, Capilano függő­híd.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a baleset-betegség-poggyász biztosítást, belépőket, a fakultatív programok árát. A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. Utasonként összesen kb. 35-40 dollárra kell számítani.

Hossz: 
14 nap
Szállás: 
szálloda
***

Szállás

12 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Program: 

1. NAP: MONTREAL

Elutazás Budapestről egy nyugat-európai átszállással Montrealba, Kanada második legnagyobb városába. Érkezés (helyi idő szerint) a délutáni órákban, transzfer a városközponti szállodába (1 éj).

2. NAP: MONTREAL
Városnézés Montrealban, mely Párizs után a világ második legnagyobb francia nyelvű városa: óváros a pompás Notre-Dame bazilikával; a belváros modern felhőkarcolói; az Olimpiai negyed a híres ferde toronnyal; a Mont Royal hegy; a Szt. József templom, mely a XX. században épült és a világ egyik legnagyobb temploma lett stb.
A közös programok után szabadidő az óvárosban, illetve lehetőség a különleges földalatti város felfedezésére (közel 2000 üzlet, 30 km-es folyosórendszer).
Késő délután utazás a Szt. Lőrinc-folyó mentén Québecbe, szállás a városban (1 éj).

3. NAP: QUÉBEC, OTTAWA
Québec a francia kultúra bölcsője Amerikában. Több mint 400 évvel ezelőtt alapították, sokak szerint Észak-Amerika leginkább történelmi hangulatú városa. A városnézés során sétálunk az alsóváros bűbájos utcácskáin és a falakkal körülvett felsővárosban is. Ez utóbbihoz tartozik a város jelképévé lett hatalmas Frontenac kastélyhotel, valamint a Szt. Lőrinc-folyó feletti teraszra épült Dufferin-panorámasétány.
Délután utazás Ottawába. Megérkezés után ismerkedés a kanadai fővárossal, majd a szállodai szobák elfoglalása (1 éj).

4. NAP: OTTAWA, „1000 SZIGET” HAJÓTÚRA A SZT. LŐRINC-FOLYÓN
Folytatjuk az ismerkedést Ottawával. A sok szép épület közül kiemelkedik a Kanadai Parlament háromrészes, nagyszerű neogótikus épületegyüttese az Ottawa folyó partján. Késő délelőttől szabadidő, ezalatt az érdeklődőknek lehetőségük lesz a Kanadai Történelem Múzeumának megtekintésére. A szupermodern múzeum remek áttekintést ad a különböző indián törzsek néprajzáról, valamint a fehérek megérkezése óta eltelt időszak történelméről.
A kora délutáni órákban búcsú Ottawától, utazás a Szt. Lőrinc-folyóhoz. Ahol a folyó kilép a hatalmas Ontario-tóból, több mint 1000 kisebb-nagyobb sziget található. A szigetek jó része magántulajdonban van, nyaralóházakkal, pazar villákkal. A leglátványosabb közülük a Boldt várkastély, mely a romantikus német várak mintájára épült. Egyórás panoráma hajókirándulás a szigetek között, majd a szállodai szobák elfoglalása Kingstonban (1 éj).

5. NAP: KINGSTON, TORONTO
Ismerkedés Kingstonnal, az ország egyik legrégebbi városával, mely egy időben Kanada fővárosa volt. Az Ontario-tó partján emelkedő Fort Henry a legnagyobb erődítmény Kanadában, része az UNESCO világörökségnek (fotószünet).
Késő délelőtt továbbutazás az Ontario-tó északi partja mentén Torontóba. A megérkezés után lehetőség a világ nagy múzeumai közé tartozó ROM (Royal Ontario Museum) megtekintésére. A kiválóan összeállított kiállítások közül a legérdekesebbek a dinoszaurusz galéria, valamint az egyiptomi és a kínai gyűjtemény. Ezt követően autóbuszos városnézés (fotószünetekkel) Kanada legnagyobb, s talán legmodernebb városában (Yonge Street – a világ leghosszabb utcája, a régi és az új városháza, Ontario tartomány parlamentje, a belváros felhőkarcolói, Sky Dome, kikötő stb.). Szállás Toronto környékén (2 éj).

6. NAP: TORONTO, NIAGARA
Délelőtt a torontói program fénypontjaként felmegyünk a modern világ egyik csodájának tartott CN-toronyba (a XX. század végéig a világ legmagasabb építménye volt).
Ezt követően kirándulás a Niagara-vízeséshez. Séta a vízesések kanadai oldalán, majd a klasszikus hajókirándulás következik, melynek végcélja a félelmetes robajjal lezúduló Patkó-vízesés.

7. NAP: SZIKLÁS-HEGYSÉG, BANFF
Elutazás repülőgéppel a kanadai vadnyugat fővárosába, a prérin fekvő Calgaryba, ahonnan tiszta időben már jól látszanak a Sziklás-hegység láncai. A Kanadai Sziklás-hegység a körutazás csúcspontja, a világ egyik legszebb magashegysége, az érintetlen természet hazája kristálytiszta vizű tavakkal, vadregényes szurdokokkal, zúgó vízesésekkel, óriási gleccsermezőkkel, sötétzöld fenyvesekkel és hófödte csúcsokkal.
A Bow folyó völgyében haladva érkezünk meg a Banff Nemzeti Parkba, majd Banff városába. Ez az alpesi hangulatú városka a Kanadai Sziklás-hegység legjelentősebb üdülőhelye. Ismerkedés a várossal, majd felvonóval felmegyünk a közeli Sulphur hegycsúcsra, ahonnan lebilincselő panoráma nyílik a Nemzeti Park hegyvilágára. Szállás Canmore-ban (a júl. 2-i csoport esetén) vagy Banff városában (a júl. 23-i csoport esetén) - 2 éj.

8. NAP: BANFF ÉS YOHO NEMZETI PARKOK (JOHNSTON-KANYON, LOUISE-TÓ, MORAINE-TÓ, EMERALD-TÓ STB.)
Egész napos barangolás a Sziklás-hegység 2 nemzeti parkjában. Először séta a Banff környéki Johnston-kanyon alsó vízeséséig, majd két vadregényes tó megtekintése következik. A Louise-tó és a Moraine-tó sokak szerint a világ legszebb tavai.
Megjegyzés: A Moraine-tó meglátogatása forgalomtól függ, mivel az odavezető út járműforgalmának jelentős megnövekedése és a korlátozott számú parkolóhely miatt elképzelhető, hogy több órás várakozási idő alakulhat ki ezen az útszakaszon, illetve a hatóságok le is zárhatják azt. Ettől függetlenül igyekszünk majd úgy szervezni ennek a napnak a programját, hogy minél nagyobb esély legyen a tó megtekintésére.
Délután a Nagy Vízválasztón keresztül átruccanás a Yoho Nemzeti Parkba. A kirándulás végcélja a gyönyörű színekben pompázó Emerald-tó (Smaragd-tó), útközben fotószünet a Spirális alagutaknál és a Természetes hídnál.

9. NAP: ICEFIELDS PARKWAY (JÉGMEZŐK PANORÁMAÚTJA)
Az Icefields Parkway a világ egyik legszebb panorámaútja, Lake Louise és Jasper települések között húzódik 230 km hosszan. Az utazás során számtalan fotószünetet tartunk panorámapontoknál, gleccsereknél, gyönyörű tavaknál, vízeséseknél. Pihenő a Columbia-jégmező látogatói központjánál (kilátóhely, kiállítás, étterem, szuvenírboltok stb.).
Fakultatív program: gleccserséta
A látogatói központtól autóbusszal megyünk a közeli Athabasca-gleccser széléig, ahol átszállunk a hatalmas kerekű ún. hóbuszokba. Különleges élmény az utazás, majd az azt követő séta a gleccser jegén.
A fakultatív program ára: 17.500 Ft (garantált indulás).
Továbbutazás a Jégmezők panorámaútjának mentén, szállás Jasperben (1 éj).

10. NAP: JASPER NEMZETI PARK, MALIGNE-TÓ, MALIGNE-KANYON, MOUNT ROBSON
Délelőtt másfél órás hajókirándulás a festői szépségű, hatalmas hegyekkel körülvett, kristálytiszta vizű Maligne-tavon. Ezt követően séta a látványos Maligne-kanyonban, majd pihenő a Mount Robson látogatói központnál, ahonnan kiválóan látszik a 3954 méter magas Robson-hegy, a Kanadai Sziklás-hegység legmagasabb csúcsa.
Ezután elbúcsúzunk a Sziklás-hegységtől, de továbbra is szép hegyvidéki tájakon utazunk a Csendes-óceán irányába. Szállás Kamloopsban (1 éj).

11. NAP: BRIT COLUMBIA, BRIDAL VEIL FALLS, VANCOUVER
Továbbutazás Brit Columbia tartomány változatos tájain át Vancouverbe, Kanada harmadik legnagyobb városába. Útközben könnyű túrázási lehetőség a Menyasszonyfátyol-vízeséshez (Bridal Veil Falls).
Délután városnézés a nyugati part gyönyörű fekvésű metropoliszában, a világ egyik legkozmopolitább városában: a belváros felhőkarcolói és modern épületei, a régi Vancouvert idéző Gastown a híres gőzórával, a Kínai negyed, a 400 hektáros Stanley park stb. Szállás Vancouver belvárosában (2 éj).

12. NAP: VANCOUVER-SZIGET (BUTCHART-KERTEK, VICTORIA)
Vancouver városát a hatalmas Vancouver-sziget zárja el a nyílt óceántól. Kora délelőtt kompátkelés, majd látogatás egy meseszép virágoskertben (Butchart Gardens), mely világhírnevét jórészt a csendes-óceáni partvidék kellemes éghajlatának köszönheti. Délután ismerkedés Brit Columbia tartomány fővárosával, Victoriával, mely egész évben tele van virágokkal. Lehetőség az egészen különleges Miniature World (makett világ) múzeum megtekintésére, majd visszautazás Vancouverbe. Szerencsés esetben a kompról gyilkos bálnákat is láthatunk.

13. NAP: VANCOUVER
Délelőtt a monumentális Lions Gate hídon keresztül átruccanunk Vancouver egyik fő nevezetességéhez, a Capilano függőhídhoz. A 70 méter mély szurdokot átívelő 137 méter hosszú függőhíd mellett több más – ugyanazon belépővel látogatható – turisztikai attrakciót is létrehoztak (sétaút az esőerdő fáinak tetején, totemoszlopok gyűjteménye stb.).
A látogatást követően rövid szabadidő, majd transzfer a repülőtérre, elutazás egy nyugat-európai átszállással Budapestre.

14. NAP:
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Téli kempingezés a kanadai vadonban - Kovács Attila, 2019. augusztus. 14
» Elképesztő homokkő formák, vad sziklás vidékek... - Kovács Attila, 2019. október. 28
» Az ég a Mount Baker felett - Kovács Attila, 2019. október. 11
» Nyár a hegyekben - Kovács Attila, 2019. október. 05
» A tavasz Manhattanben - Kovács Attila, 2019. szeptember. 28
» Gyönyörű tájak... - Kovács Attila, 2019. szeptember. 27
» A világ a Google Street View nézőpontjából - Kovács Attila, 2019. augusztus. 02
» A Bryce-kanyon csodálatos formái - Kovács Attila, 2019. július. 30

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Fakultatív programok

Fakultatív program: gleccser­séta
A látogatói központtól autó­busszal megyünk a közeli Athabasca-gleccser széléig, ahol átszál­lunk a ha­tal­mas kerekű ún. hóbu­szokba. Külön­leges él­mény az utazás, majd az azt követő séta a gleccser jegén. A fakul­tatív program ára: 17 500 Ft/fő (garantált indulás).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket (be­leértve a belső járatot is), a helyi autóbuszt, a kompátkelést a Vancouver-szigetre,a 12 éj­sza­kai szál­lást, a 12 reggelit, 1 vacsorát a 9. napon, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, a fel­so­rolt progra­mo­kat, az ide­gen­ve­ze­tő­t Budapesttől Budapestig, a helyi idegenvezetéseket, a belépést a nemzeti parkokba, valamint a következő belé­pő­dí­ja­kat: Notre-Dame bazilika Montréalban, „1000 sziget” hajótúra, CN-torony, hajókirándulás a Nia­ga­rá­nál, felvonó a Banff melletti Sulphur hegy­csúcs­ra, hajózás a Maligne-tavon, Butchart-kertek, Capilano függő­híd.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a baleset-betegség-poggyász biztosítást, belépőket, a fakultatív programok árát. A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőknek és a helyi idegenvezetőknek. Utasonként összesen kb. 35-40 dollárra kell számítani.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
A teljes részvételi díj tartalmazza a belépődíjakat a programleírásban megadott helyekre.
 
További fakultatív lehetőségek:
Ottawa Kanadai Történelem Múzeuma CAD 12,50
Toronto Royal Ontario Múzeum CAD 23,-
Victoria Miniature World CAD 18,-
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti repülőjáratokkal a Budapest – Montreal, a Toronto – Calgary és a Vancouver – Budapest út­vo­na­lon, a helyszínen lég­kon­di­cio­nált autó­busszal.

Szállás: 

12 éjszaka középkategóriájú szállodákban, kétágyas, fürdőszobás szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj 12 reggelit tartalmaz. Felár ellenében félpanziós ellátás igényelhető.(10 vacsora és 1 ebéd – napi egy főétkezés a 2. naptól a 12. napig. A 6. napon az ebéd a Niagaránál egy panoráma-étteremben lesz.)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Védőoltásra nincs szükség.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!