A nabateusok öröksége - Jordánia

10 napos körutazás Jordániában

10 napos kalandozás a nabateusok földjén Arábiai Lawrence nyomában, Petra sziklába vájt Kincstárától a Holt-tengerig. Hihetetlen, hogy Petra ősi romjaitól a Wadi Rum dűnéin keresztül a Holt-tengerig mennyi élmény és látnivaló fér ebbe a tíz napba.

Alapár tartalmazza

8 éjszaka szállást (4* szállodákban, ebből 1 éjszaka sivatagi táborban a Wadi Rum-ban), reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Amman – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (200 USD), a vízum díjat (22.000 Ft/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
minimum 15 fő
Program: 

1. nap: Budapest - Amman
Elrepülés Budapestről az esti órákban, érkezés Ammanba kora hajnalban. Szállás: Amman.

2. nap: Amman - Salt - Amman
Reggeli után elkezdjük a dombokra épült, völgyekkel tagolt, évezredes történelemmel bíró, bájos jordán főváros felfedezését: a római, bizánci, és korai muszlim időszakok emlékeit őrző Citadella megtekintése, Nemzeti Régészeti Múzeum, a 2. században épült, 6000 férőhelyes Római Színház, Óváros, Al-Huszeini mecset, Abu Darwish mecset, King Abdullah mecset. Délután felkeressük Salt városát, mely az Ammant Jeruzsálemmel összekötő fontos kereskedelmi útvonalon helyezkedik el és egykoron a Jordán völgyének legjelentősebb központja volt. Szállás: Amman.

3. nap: Amman - Sivatagi erődök - Amman
Reggel dzsippekbe szállunk, hogy felkutassuk az iszlám első uralkodói, az Ommajád kalifák sivatagba rejtett várait. Kietlen homok- és kősivatagon vágunk keresztül, hogy elérjük a 7. században épült, színes freskókkal díszített, romantikus erődromokat. Kharraneh, Qasr Amra, Umm al-Jimal bejárása után Azraq oázisába látogatunk és bejárjuk bazalterődjét, mely az 1917-es arab felkelés idején Arábiai Lawrence főhadiszállásául is szolgált. Este már újra Amman hangulatos utcáin sétálgatunk. Szállás: Amman.

4. nap: Amman - Jerash - Ajloun - Umm Qais
Jerash-ban, a Római Birodalom egyik legépebben megmaradt városkomplexumában kezdjük a napot, bejárjuk az antik oszlopokkal, diadalívekkel díszített, színházakkal és agorával ellátott romvárost, majd Umm Qays-ba: a bibliai Gadara városába látogatunk. Jézus egyik csodatevésének színhelyéről, az egykori görög-római város romjai mellől gyönyörködünk a Galileai-tó és a Golán-fennsik látványában. A napot Ajloun 12. századi sziklaerődjének megmászásával zárjuk, majd visszautazunk Ammanba. Szállás: Amman.

5. nap: Amman - Madaba - Mt. Nebo - Kerak - Petra
Ma délnek vesszük az irányt! Első megállónk a Nebo-hegy, ahonnét a legenda szerint Mózes megpillanthatta az Ígéret földjét. A hegyről lélegzetelállító kilátás nyílik a Holt-tengerre és néha Jeruzsálem aranykupolái is látszanak. Madaba 3500 éves városkája következik, melynek bazilikájában megcsodáljuk a 6. századi Szentföld mintegy kétmillió, színes mozaikból kirakott térképét. Kerak 1142-ben épült, kereszteslovag-várának megtekintésével folytatjuk utunkat, estére érkezünk Petra ősi városába. Szállás: Petra.

6. nap: Petra
Egész napos barangolás a nabateusok egykori birodalmi fővárosában, kanyonok mélyén, sziklák ormain, homokösvények mentén: Obeliszk-sírbolt, Siq, Kincstár, Színház, a Hajadon Kastélya, sziklasírok, Magas Áldozati Hely, a Kolostor. Opcionális éjjeli látogatás a kanyonban, Petra romjainál. Szállás: Petra.

7. nap: Petra - Wadi Rum
Reggel folytatjuk petrai kalandozásainkat, majd dzsippjeinkkel bevetjük magunkat a vörös kanyonokkal és sziklákkal szabdalt varázslatos Wadi Rum homokrengetegébe. Tábortűz mellett vacsorázunk, beduin meséket hallgatunk, csodáljuk a sivatagi égboltot. Éjszaka kényelmes sivatagi sátortáborban. Szállás: Wadi Rum.

8. nap: Petra - Hammamat Ma'in
Sivatagi napfelkelte után a Hammamat Ma’in szurdok hévízforrásaihoz látogatunk. Pihenünk és élvezzük az ásványi anyagokban gazdag forrás gyógyhatását, a környező vízesésekben gyönyörködve. Szállás: Hammamat Ma’in.

9-10. nap: Holt-tenger - Amman - Budapest
Utunk méltó befejezéseként ma a Holt-tengerhez utazunk. A 400 méterrel a tenger szintje alatt fekvő Holt-tenger a földfelszín legmélyebb pontja, sótartalma 30%-os. Pihenünk, lebegünk a vízen, sókristályokat fotózunk. Délután visszatérünk Ammanba, este szabadprogram és fakultatív búcsúvacsora, tradicionális arab élőzenével. Éjjel hazautazunk, érkezés Budapestre a reggeli órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2014. április. 13
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Éjszakai Petra túra: 12 000 Ft/fő
Búcsúvacsora élő zenével: 10 000 Ft/fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

8 éjszaka szállást (4* szállodákban, ebből 1 éjszaka sivatagi táborban a Wadi Rum-ban), reggelis ellátást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar és a helyi csoportvezetők díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézést, a Budapest – Amman – Budapest repülőjegyet.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (200 USD), a vízum díjat (22.000 Ft/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat és a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Reptéri illeték.
Vízum díj.
Kötelező biztosítások

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, vízum díj, egyéb étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. 30 nappal indulás előtt foglalva a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a fizetendő 30 nappal indulás előtt.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járattal Budapestről Ammanba

Szállás: 

4* szállodákban 2 ágyas szobákban ebből 1 éjszaka sivatagi táborban a Wadi Rum-ban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében kérhető.
Csomagolás: 
Vízum: 
A Jordániába való belépéshez vízum szükséges a magyar állampolgároknak. A vízumügyintézés irodánk bonyolít. Ehhez mindössze az útlevél adataira lesz szükségünk. Az útlevélnek az országból való kilépéstől számítva még minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie. Izraelbe nem szükséges vízum.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltást nem írnak elő a hatóságok, azonban a Hepatitis A és esetleg a hastífusz elleni védőoltás javasolt. Jó szolgálatot tehet valamilyen szúnyogriasztó készítmény, illetve gyógyszer az esetleges hasmenéses megbetegedések kezelésére. Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!