Jordánia csodái, Aqaba-i pihenéssel

9 napos körút Jordániában

Ha kiváncsi, hogy hol forgatták a filmtörténet kultikus filmjeit, akkor Jordánia a legjobb választás. Wadi Rum sivatagi világa megjelenik többek között a Csillagok háborújában, de volt már Mars is a Túlélő c. filmben. Indiana Jones pedig Petra-ban "kereste" az utolsó keresztes lovagot.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Augusztusi indulás most 20000 Ft kedvezménnyel foglalható!

Részvételi díj tartalmazza

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást(reggeli és vacsora, italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízum ügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

a borravalókat kb. 50 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
20 kg feladható poggyász költsége (változhat) kb. 29 000 Ft-tól/poggyász
Wizz Priority (+1 db 10 kg-os kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ingyenes repülőtéri utasfelvétel) kb. 17 500 Ft-tól/fő
Ülőhely foglalás
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
maximum 20-22 fő

Szállás

helyi 4-5*-os szállodákban, kétágyas szobákban; 1 éj Wadi Rumban színvonalas sátras szálláson, kétágyas szobákban

Program: 

1. nap: Budapest – Amman
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal Jordánia fővárosába, Ammanba. Érkezés után transzfer a szállodába. Szállás Ammanban (1 éj).
Szállás: The Corp Amman Hotel 4* 

2. nap: Amman – Holt-tenger
Reggeli után városnézés Ammanban: citadella, Archeológiai Múzeum, római színház, Folklór Múzeum. Ezután továbbutazunk a Holt-tengerhez, amely Földünk egyik leggazdagabb, évezredek alatt kialakult természetes só forrása. Vize annyira sós, hogy nem tudunk elsüllyedni benne, könnyen lebeghetünk felszínén. Szabadidő fürdőzésre. Vacsora és szállás a Holt-tengernél (1 éj).
Szállás: Dead Sea & Spa Resort 4*

3. nap: Holt-tenger – Petra
Reggeli után szabadidő pihenésre, fürdőzésre. Kora délután a nabateusok ősi városa, a sziklába vájt Petra felé vesszük az irányt. Fakultatív program keretében lehetőségünk van ezt a varázslatos várost este is megcsodálni. Vacsora és szállás Petrában (1 éj).
Szállás: Petra Canyon Hotel 4*+

4. nap: Petra – Wadi Rum
Reggeli után a „rejtett város” gyalogos felfedezésére indulunk, az 1 kilométer hosszú, hatalmas sziklákkal szegélyezett, szűk kanyonban. A páratlan színekben játszó homokkő sziklafalak mindenkit ámulatba ejtenek egészen addig, amíg egy keskeny hasadékon keresztül Petra jelképe, a híres „Kincsesház” látványa elénk nem tárul. Ez a régészeti terület mindenki által ismert látnivalója. Azonban ezen kívül még számtalan lenyűgöző sziklasírt, templomot és amfiteátrumot is találhatunk itt. Másik érdekessége az út végén álló kolostor, ahova 800 lépcső vezet, így megközelítése már jóval nehezebb (felár ellenében szamárháton is lehetséges). Túránk után továbbutazunk a helyiek által "Hold völgyének" is nevezett Wadi Rumba, a Jordánia jelentős részét kitevő sivatagok legszebbikébe. Dzsipszafarink keretében megismerkedünk a vörös sivatag leglátványosabb részeivel. Este vagy reggel igény esetén fakultatív tevegelésre is lesz lehetőség. Vacsora és szállás Wadi Rumban, különleges sátras szálláshelyünkön (1 éj).
Szállás:  Aladdin Camp

5. nap: Wadi Rum – Aqaba  
Reggeli után a Vörös-tenger partján fekvő Aqabába indulunk, mely Jordánia egyetlen tengerparti kikötővárosa, fontos kereskedelmi központ. Emellett igazi üdülőparadicsom, pálmafákkal szegélyezett tengerpartján sétálhatunk, élvezhetjük a napsütést és a Vörös-tengerben is megmártózhatunk. Vacsora és szállás Aqabában (3 éj).
Szállás: Movenpick Residences 5* 

6-7. nap: Aqaba
Szabadidő Aqabában, pihenés a tengerparton. Reggeli és vacsora a szállodában.

8-9. nap: Aqaba – Wadi Al Mujib – Amman – Budapest
Reggeli után Amman felé vesszük az irányt. Útközben megállunk egy csodálatos természeti képződménynél, a Wadi Al Mujib kanyonnál, mely Földünk legalacsonyabban fekvő természetvédelmi területének számít. A Mujib folyó 70 km hosszan, hatalmas vörös homokkősziklák közötti szűk kanyonban kanyarog, és 410 méterrel a tengerszint alatt folyik a Holt-tengerbe. A kanyontúra során garantáltan senki nem marad szárazon, a nyári melegben kellemes fürdőzésre is nyílik lehetőség. (A túra közepes nehézségű, rendszeresen kirándulóknak könnyen teljesíthető, mentőmellényt biztosítanak, váltóruha és fürdőruha javasolt, 18 év alattiak és akik nem tudnak úszni, azok nem vehetnek részt a túrán – aki nem szeretne végigmenni az oda-vissza kb. 3 km-es túrán, az menetközben is bármikor vissza tud fordulni vagy a Visitor Centerben pihenhet, kávézhat vagy sétálhat). Vizes programunk után transzfer Ammanba, búcsúvacsora egy hangulatos étteremben, majd transzfer a repülőtérre, hazautazás Budapestre. Érkezés Budapestre a 9. napon (menetrend függvényében változhat!)

A programok sorrendjének és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja! 

UNESCO Világörökségi helyszínek
Wadi Rum sivatag
Petra 

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:

Kapcsolódó cikkek

» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2022. június. 15
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Petra by night: 11 000 Ft
A varázslatos táj éjszaka egészen más arcát mutatja. A körülbelül 2 órás program során mesebeli látvány tárul elénk, ahogy a Kincstárat több ezer lámpás fénye világítja meg, miközben lágy tradicionális arab zene ringat minket szinte meditatív állapotba.  

Hajókirándulás Aqabában: 19.000 Ft
Délelőtti hajókázás a Vörös-tengeren, sznorkellezési lehetőséggel, BBQ ebéddel a tengerparton. A program kb. 2,5-3 óra hosszú. Fürdőruhát vigyenek magukkal!

A programokra minimum 10 főtől a magyar idegenvezető is elkíséri utasainkat.

Tevegelés Wadi Rumban: kb. 30 USD (jelentkezés és fizetés a helyszínen)
A sivatagi élményt egy körülbelül fél órás vezetett tevegelés teszi feledhetetlenné. 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

a repülőjegyet illetékkel és személyenként 1 db max. 40x30x20cm-es kisméretű kézipoggyásszal
6 éjszakai szállást helyi 4-5*-os szállodákban, 1 éjszakát Wadi Rumban színvonalas sátras szálláshelyen, kétágyas szobákban
a félpanziós ellátást(reggeli és vacsora, italok nélkül)
a megadott programokat
a belépőket a meghirdetett látnivalókhoz
a helyszíni közlekedést autóbusszal
a vízum ügyintézést
a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

a borravalókat kb. 50 USD/fő
az útlemondási biztosítást (Covid fedezettel): 2,2%

EGYÉB KÖLTSÉGEK
Egyágyas felár
20 kg feladható poggyász költsége (változhat) kb. 29 000 Ft-tól/poggyász
Wizz Priority (+1 db 10 kg-os kézipoggyász, elsőbbségi beszállás, ingyenes repülőtéri utasfelvétel) kb. 17 500 Ft-tól/fő
Ülőhely foglalás
Fakultatív programok
BBP utasbiztosítás

Kötelező költségek: 

Vízum

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalókatkb. 45 USD/fő

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

repülővel, a Wizz Air közvetlen menetrend szerinti járatával

A repülőjegy díja a prospektus megjelenésekor a Ryanair honlapján elérhető legalacsonyabb ár szerint értendő. Irodánk a minimális létszám elérésekor a repülőjegyeket az aktuális áron állítja ki. A repülőjegy egyénileg is megvásárolható, ezzel kapcsolatban előzetesen egyeztessenek. A részletekről érdeklődjenek kollégáinknál.

Tervezett menetrend (változhat)
Budapest - Amman  19:05  23:25   W62373 / kb. 3 óra 20 perc
Amman - Budapest  23:55  02:45 (másnap)   W62374 / kb. 3 óra 50 perc 

Étkezés: 

félpanzió (reggeli és vacsora, italok nélkül)

Időjárás: 
Jordánia északon mediterrán, az ország többi részén alapvetően sivatagi éghajlatú, az esősebb időszak decembertől-márciusig tart. A hőmérséklet ebben a téli időszakban –4 C° és +10 C° között ingadozik, nyáron a déli területeken elérheti a 45-50 C°-ot is.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Választható 4%-os mértékű Z1 útlemondási biztosítás is, amely esetében a Covid-19 fertőzés kapcsán hatósági karanténba kerülés biztosítási eseménynek számít. Vagyis, ha valaki az utazását megelőző 10 napban hatósági karanténba kerülne Covid-pozitivitása miatt, az számíthat a biztosító segítségére. Amennyiben a 4% mértékű COVID-19 fedezettel rendelkező útlemondási biztosításra tart igényt kérjük, azt a megjegyzés rovatba tüntesse fel!
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!