Jordánia körutazás az őszi szünetben pihenéssel Aqaba tengerpartján

9 napos csoportos körutazás Jordániában

Jordánia számtalan látnivalóval kápráztatja el látogatóit: ősi várak, sivatagok, bibliai emlékhelyek, tengerpartok várnak felfedezésre! Felejthetetlen élmény lesz a lebegés a Holt-tenger vizében vagy Petra látványa gyertyafényben.

Alapár tartalmazza

Repülőjegy, 8 éjszaka szállás reggelivel, transzferek, programok a leírás szerint magyar idegenvezetéssel, belépők, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illeték, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***+
Létszám: 
Minimum létszám: 25 fő

Szállás

3*+-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
 

Program: 

1. nap: utazás Ammanba
Elutazás Budapestről a kora délutáni órákban isztambuli átszállással Ammanba. Érkezés éjfél körül, transzfer a szállodába (2 éj)

2. nap: Jerash és Ajloun vára
Reggeli után kirándulni indulunk Ammantól északra. Ellátogatunk Ajloun várába, ami a Közel-Kelet egyik legfontosabb történelmi emlékhelye, a várkastély az iszlám építészet szép példája. Következő állomásunk Jerash ősi római kori városa lesz, ahol megcsodálhatjuk a meglepően jó állapotban fennmaradt épületeket. A legfontosabbak: Hadrianus diadalíve, Zeusz temploma, az Északi és Déli színházak, az Ovális fórum, Artemisz temploma, az Északi és Déli kapu, a Cardo Maximus és a Nymphaneum . Délután visszautazás Ammanba.

3. nap: Madaba, Mt. Nebo, és Kerak vára
Reggeli után Madabába utazunk, a város legismertebb látnivalója a Jeruzsálem és a Szentföld térképét ábrázoló 6. századi mozaik. Továbbutazunk a Nébó-hegyhez, a Biblia szerinte erre a hegyre ment fel Mózes, hogy halála előtt még megpillanthassa az ígéret földjét. Kerak, a Szentföld legjelentősebb keresztes vára, a 12. században épült. A magaslatról tiszta időben csodálatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. A szállásunk Petrában lesz (2 éj).

4. nap: Petra
Az egész napot Petra felfedezésével töltjük. A Szik 1 km hosszú sziklahasadékán keresztül haladva érjük el a nabateusok egykori fővárosát, megcsodáljuk a vörös sziklából kifaragott város monumentális templomait, színházait, síremlékeit és lakóházait. Este fantasztikus élmény vár a csoportra, megcsodálhatjuk a gyertyákkal megvilágított ókori város látványát a Petra by night program keretén belül.

5. nap: Wadi Rum és Aqaba
Reggeli után Aqaba felé utazunk, út közben 3 órás dzsip túrán veszünk részt Wadi Rum sivatagában, homokdűnék és holdbéli tájat idéző sziklaalakzatok között. Délután bejelentkezés a tengerpart közelében fekvő szállodába, szabad program (2 éj).

6. nap: Aqaba
Szabad program, kikapcsolódás a tengerparton vagy a szálloda medencéjénél.

7. nap: Bethany
Búcsút veszünk Aqabától és reggeli után a Holt-tenger felé utazunk. Bethany-ba látogatunk, a Jordán-folyó partjához, itt keresztelte meg Jézust Keresztelő Szent János. Délután elfoglaljuk szállásunkat a Holt-tenger partján (1 éj).

8. nap: Ma In vízesés és a Holt-tenger
Reggel Hammamat Main termálvizű vízeséséhez látogatunk, ahol meg is mártózhatunk, vagy relaxálhatunk a vízesés mögötti barlangok természetes szaunájában. Délután szabad program, pihenés a szálloda medencéjénél és megmártózhatnak a Holt-tengerben is. Az Izrael és Jordánia területén fekvő tó magas sótartalmáról híres, aminek köszönhetően a benne fürdőző teste könnyedén lebeg a vízen. Este visszautazás Ammanba, ahol búcsúvacsorát fogyaszthatunk el, majd transzfer a szállodába. Szállás Ammanban (1 éj).

9. nap: utazás Budapestre
A kora reggeli órákban elutazás Ammanból isztambuli átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2019. május. 27
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegy, 8 éjszaka szállás reggelivel, transzferek, programok a leírás szerint magyar idegenvezetéssel, belépők, útlemondási biztosítás.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illeték, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, borravalók.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, helyi borravalók.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Helyi borravalók.
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal.

Szállás: 

3*+-4*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!
 

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Jordánia, hivatalosan Jordán Hásimita Királyság, ázsiai, közel-keleti arab ország. Fővárosa Ammán. Északról Szíria, északkeletről Irak, délkeletről Szaúd-Arábia, délnyugatról az Akabai-öböl, nyugatról pedig Izrael és a Palesztinához tartozó Ciszjordánia határolja. Jordánia lakossága nagyrészt az iszlám vallás követője, a hivatalos nyelv az arab. Jelenleg II. Abdulláh király az államfő.
Időjárás: 
Éghajlata északnyugaton mediterrán. A nyár forró, száraz a tél hűvös. Az éves csapadékmennyiség Ammán környékén 800 mm évente. Kelet és dél felé ez gyorsan csökken, a Holt-tenger vidékén már csak 120 mm évente. Eső jóformán csak télen esik. Ammán környékén néhány évente előfordul hó. Jordánia többi részén kontinentális sivatagi éghajlat van. A hőmérséklet nyáron 31-38 °C, télen 13-19 °C Ammán környékén.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése kötelező. Irodánkban van lehetőség kedvezményes biztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelezően előírt védőoltás nincs. Ajánlott oltás a hepatitis A és B, hastífusz, diftéria-tetanusz, veszettség, meningococcus meningitis. A helyi gyógyszertárakban gyakorlatilag mindenféle gyógyszer kapható. Bár a tengervíz sótalanításából nyert csapvíz mindenhol iható, célszerűbb helyette palackozott vizek fogyasztása.. Az egészségügyi előírásokról helyi partnereink megkérdezése alapján adtunk tájékoztatást. Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot! Cím: Budapest, IX. Gyáli u. 3/a, telefon: 06-1 476-1364, honlap: www.oek.hu
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!