Körutazás Sába királynő országában

9 napos körutazás Jemenben

A Közel-Kelet egyik legjobb úti célja: különleges a kultúrája, lenyűgözően gazdag az iszlám előtti és utáni építészeti öröksége, különösen az agyag felhőkarcolót csodálja meg a civilizált világ más tájairól érkező.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

A valutaárfolyam változások az árakat módosíthatják. Az út árai 1 USD = 300 Ft és 1 EUR= 330 HUF árfolyamig érvényesek.

Nem garantált, hogy az utazás minden esetben érinti a képeken látható helyszíneket.

Részvételi díj tartalmazza

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éjszaka vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízumot, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon), belépőket, étkezéseket.

Hossz: 
9 nap
Létszám: 
minimum 15 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éjszaka vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest …
Elrepülés Budapestről átszállással Szanaa-ba, Jemen fővárosába. Étkezés és éjszakázás a repülőgép fedélzetén.

2. nap: … Szanaa – Nemzeti Múzeum
Érkezés a hajnali órákban, transzfer a szállodába, a szálláshely elfoglalása, pihenés. Reggeli után városnézés (Nemzeti Múzeum, bazárlátogatás, stb.). Szanaa a tengerszint felett 2000 m-en fekszik egy fennsíkon. Egyedi építészeti stílusának köszönhetően a világ egyik legismertebb fővárosa; óvárosa az UNESCO Világörökség része. Az épületek több jemeni építészeti stílust is magukon hordoznak, általában bazaltkőből, téglából és sárból készültek, az ablakokat pedig fehér gipsz keretezi. A több mint ezer éves épületek a mai napig lakóházakként funkcionálnak. Vacsora. Szállás Szanaa-ban.

3. nap: Szanaa – Ibb – Jibla – Taiz
Reggeli, majd utazás Ibb városába, amelynek eredete a bibliai időkre nyúlik vissza, hosszú ideig Jemen fővárosa volt. A környéken igen jó minőségű a termőtalaj a vulkáni működésnek köszönhetően, főként gabonát, gyümölcsöket és kávét termesztenek itt. Megtekintjük az óvárost, amely különleges mecseteivel és házaival ejti ámulatba a látogatót. Folytatjuk utunkat a két folyó közt fekvő ősi városba, Jiblába, amely Arwa királynő uralkodása alatt élte virágkorát a XI-XII. század fordulóján. Megtekintjük Arwa királynő mecsetét és palotáját. Ezután továbbutazunk Taizba, a másik egykori fővárosba, amely a Sabir hegy oldalára épült 3000 m magasságban. A város különleges negyedeiről híres, ahol a házak barna téglából épültek, míg a mecsetek fehér színűek. Megtekintjük a Citadellát (Kairói vár), az alAshrafiah mecsetet, és látogatást teszünk a fűszerpiacon is. Vacsora. Szállás Taizban.

4. nap: Taiz – Zabid – Hodeidah
Reggeli után utazás Zabidba, amely fontos szerepet játszott a történelemben, főként könyvtárairól és egyeteméről ismert, ahol egy matematikai felfedezés is született. Rengeteg mecset épült és pusztult el itt az idők folyamán. Épületei belülről rendkívül gazdagon díszítettek, ez éles kontrasztban áll a házfallal, amely nagyon egyszerű, így a tulajdonos gazdagsága rejtve maradt. Meglátogatjuk az Alashaar mecsetet és néhány épületet belülről is megtekintünk. Továbbutazás Hodeidah-ba, a Vörös-tenger partján található kikötővárosba, amely a XIX. század közepén épült. Séta a tengerparton és a szukban (bazár). Vacsora. Szállás Hodeidah-ban.

5. nap: Hodeidah – Haraz hegység – Manakha
Reggeli, majd a helyi halpiac felkeresése, ezután folytatjuk utunkat a Haraz hegységen keresztül, ahol kis hegyi falvakat láthatunk (pl. Al-Hajjara, Al-Hutaib), és megfigyelhetjük a tradicionális jemeni emberek mindennapjait. Érkezés Manakhába, a teraszos vidék központjába, magas tengerszint feletti fekvése és a környező Haraz hegység miatt gyönyörű panoráma tárul az ember szeme elé a városból. Vacsora. Szállás Manakhában, egy vendégházban.

6. nap: Manakha – Kawkaban – Thula – Kohlan – Hajja
Reggeli, majd utazás Kawkabanba, egy XV. századi fővárosba, amely főként várerődjéről ismert. Nevét onnan kapta, hogy volt két palota is, amelyeket drágakövekkel ékesítettek fel, és mivel mindegyiket úgy hívták, hogy „a csillag”, ezért lett a város neve Kawkaban (két csillag). Séta a városban. Továbbutazás Thulába, amelyet egykor egy 2 km hosszú városfal vett körül. A város életében az oktatás mindig is fontos szerepet játszott, több híres vallási oktató volt köthető a mecsetekhez. Rendkívül népszerűek Thulában a különböző, azonos termékekre „szakosodott” piacok, pl. szőnyeg-, hús-, és gabonapiac. Ezután Kohlanba látogatunk, ahol megtekintjük az egyik legjobban erődített várat. Estére megérkezés Hajjába, amely egy hegy tetején épült. Vacsora. Szállás Hajjában.

7. nap: Hajja – Amran – Szanaa
Reggeli után városnézés Hajjában, rengeteg erődje közül megtekintjük az egyiket, majd utazás Amranba, amely egy agyagból épült város, a városfal pedig cserépből készült. Estére érkezés Szanaa-ba. Vacsora. Szállás Szanaa-ban.

8. nap: Szanaa – Wadi Dahr – Szanaa
Reggeli, majd délelőtt látogatás Wadi Dahrban, amely a fővárostól északnyugatra található, a legjelentősebb látványossága pedig a Dar Al-Hajar (a Sziklapalota), amely egy hatalmas szikla tetején épült a XVIII. század végén – lenyűgöző látvány. Imam Yahya nyári rezidenciaként használta, ma főként a kormány veszi bérbe különböző eseményekre. A kanyargó úton továbbhaladva a völgy alján, a szikla tövében található Suq al-Wadi falu. Wadi Dahr a helyieket is vonzza, szabadságuk ideje alatt ide járnak piknikezni. Visszautazás Szanaa-ba. Délután szabad program. Vacsora. Transzfer a repülőtérre.

9. nap: Szanaa – Budapest
Kora hajnalban elrepülés átszállással Budapestre, érkezés a reggeli órákban.

További információ

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Repülőjegyet, BBP biztosítást, közlekedést külön busszal, elhelyezést középkategóriájú (kb. 3-4*-os) szállodákban, 1 éjszaka vendégházban, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel, valamint a magyar nyelvű csoportkísérő idegenvezetőt indulástól érkezésig.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, útlemondási biztosítást, vízumot, személyes jellegű költségeket (pl. borravaló, hordár, ital, telefon), belépőket, étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Vízumdíj.
Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

A belépőket és a programban szereplő étkezéseket (menü vacsorák) szolgáltatásaink nem tartalmazzák, ezek a helyszini szolgáltatóknak fizetendők: kb. 180 USD/fő
Ajánlott borravaló: 4USD/fő/nap

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely a foglaláskor fizetendő. Indulás időpontját megelőző 30 napon belül a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal az idulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Pénz: USD-t érdemes vinni. Az árviszonyok a magyarnál olcsóbbak. Közbiztonság: átlagos. Forgalmas helyeken lopásveszély. A meglátogatandó helyek egyébként biztonságosak, európai turisták által rendszeresen látogatottak.
Feszültség: 220 V körül. Európai dugaszok általában használhatók, de javasolt világadapter beszerzése.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapestről átszállással Szanaa-ba, Jemen fővárosába. Étkezés és éjszakázás a gép fedélzetén.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

A területről: 
A Vörös-tenger és az Adeni-öböl menti keskeny, meleg sivatagi parti síkságok mögött emelkedik a központi fennsík, melynek magassága eléri a 3760 m-t és nyári csapadékban gazdag. Északi és keleti része a Rab-el-Háli homoksivatagba megy át. Jemenhez tartozik még az Indiai-óceánban, Afrika szarvának folytatásában elhelyezkedő Szokotra-szigetcsoport, ami 1998 óta (a természeti örökség kategóriában) a világörökség része.Az ország legmagasabb pontja a Nabi Szubeju amely 3760 m. A hegyekben eredő állandó patakok sehol sem érik el a tengert, kiszáradnak a forró és száraz part menti síkságon. A legfőbb folyó a Maszila.
Időjárás: 
A partvidék száraz és forró. A csapadékmennyiség évi 100 mm körüli. A hegyvidék nyugati része viszont az Arab-félsziget legcsapadékosabb területe, a csapadékmennyiség néhol eléri az évi 1000 mm-t. Tovább keletre és északra a csapadék mennyisége megint csökken, a Rub al-Khali sivatagban szinte sohasem esik az eső. Jemen belső területein igen nagy a napi hőmérséklet ingadozás: az éjjeli fagypont körüli hőmérséklet váltakozik a nappali 30 °C-kal.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a baleset, betegség poggyászbiztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!