Jigoku - Körutazás Japánban a hőforrások és vulkánok földjén

12 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Utazzon Nyugat-Japánba és Kyushura, a hőforrások és vulkánok földjére! 12 napos körutazásunk során tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében fedezheti fel Japán természeti kincsekben gazdag vidékeit.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap és vacsorát Beppuban, transzfereket (busz), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Narában, Kiotóban, Hirosimában, Miyajimában, Kagosimában, Kumamotoban, Nagaszakiban és Fukuokában, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,35 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes összeg 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, ebédeket és vacsorákat (kivéve Beppuban), egyágyas felárat, és a fakultatív programok árát.

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. NAP, FEBRUÁR 16.
Elutazás Budapestről a Lufthansa kényelmes járatán, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. NAP, FEBRUÁR 17.
Délelőtt érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre. Rövid városnézésre indulunk a metropoliszban. Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt. Gyalogosan járjuk be a felhőkarcolókkal tűzdelt várost, így sokkal hitelesebb képet kapunk a valódi japán életről. Felfedezzük a négyszáz éves oszakai kastély és múzeum kincseit. Majd végigsétálunk a boltokkal és éttermekkel tűzdelt Dotombori utcán.
Ezt követően busszal továbbindulunk Narába, Japán egykori fővárosába – ahol a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk. Ezután busszal visszatérünk Oszakába, ahol elfoglaljuk szálláshelyünket. Szállás Oszakában.

3. NAP, FEBRUÁR 18.
Reggeli a szállodában, majd busszal indulunk az alig egy órára fekvő, csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Kiotó megőrizte hagyományos japán karakterét, ami annak is köszönhető, hogy a II. világháborút komolyabb bombázások nélkül vészelte át. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott, a Tükör-tó partján álló Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a Tiszta víz templomában folytatjuk, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Majd séta a Higashiyama/Gion negyedben. Szállás Oszakában.

4. NAP, FEBRUÁR 19.
Reggeli után végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Érkezést követően megkezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Majd komppal áthajózunk Miyajima szigetére, vagyis a Szentély-szigetre. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként.
Szállás Hirosimában.

5. NAP, FEBRUÁR 20.
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd vonattal utazunk Beppuba, ahol a híres onszen fürdők kényelmében pihenhetjük ki az előző napok fáradalmait.
Beppu egy ódivatú mégis forgalmas, egyszerre hagyományos és modern város. Egy igazi menedékhely. Egyesek a mulató negyedek világában, mások egy onszen fürdőben találják meg az igazi megnyugvást. Két éjszakát töltünk itt, mielőtt folytatjuk Kyushu szigetének felfedezését. Szállás hagyományos japán fürdő-szállodában Beppuban.

6. NAP, FEBRUÁR 21.
Egész napos pihenés és szabadprogram Beppuban. Beppu melegvizű forrásainak két típusát különbözethetjük meg. Egyik a jigoku, vagyis a termálforrások látványos változatai, a másik az onszen, vagyis a fürdőzésre szolgáló meleg forrás. Aki szeretné, töltheti az egész napot onszenezéssel, hiszen a városban rengeteg lehetőség van (ingyenesek is), illetve a többiek részt vehetnek fakultatív programunkon, melyen végre megtudhatjuk mit jelent, a Jigoku.
Jigoku (pokol)-túra: Beppu legnépszerűbb látványosságai a Jigokuk vagyis a „poklok”, ezek tulajdonképpen miniatűr tematikus parkok, ahol a termálvíz, különböző és különleges formákban tör a felszínre. A túra alatt 8 különböző meleg vizű forrást nézünk meg. Többek között a kihagyhatatlan, nagy kiterjedésű Umi Jigokut (Tenger-pokol), a mesterségesen kékre festett Shiraike Jigokut ( Fehér-tó pokol) vagy a kisebbek közül Chi-no-ike Jigokut (Vértó-pokol) is. A túra ára: 31 000 Ft/fő.
Szállás hagyományos japán fürdő-szállodában Beppuban.

7. NAP, FEBRUÁR 22.
Reggelit követően busszal utazunk Kagosima városába. Kagosima az azonos nevű prefektúra fővárosa, dél-Kyushu legnagyobbb városa 540 000 fős lakosságával. Kagosimát gyakran hasonlítják olasz testvérvárosához, Nápolyhoz, enyhe éghajlata a pálmafákkal övezett utcái, valamint a ma is aktív Sakurajima vulkán miatt. Az utcák is mediterrán jellegűek, viszont a pizzák és tészták helyett itt a regionális ételkülönlegességek az elterjedtebbek, például a tonkatsu (karamellizált sertés), a füstölt angolna, vagy a karuna (édes yam sütemény). Délután és este szabadprogram. Szállás Kagosimában.

8. NAP, FEBRUÁR 23.
A reggelink elfogyasztását követően elindulunk felfedezni Kagosimát. A Senganen (Isoteien) kertben kezdjük a napot, melynek kellemes hangulatát a Kagosima öböl és a háttérben füstölgő Sakurajima teszi még varázslatosabbá.
Amennyiben az időjárási viszonyok is megengedik, a sétát követően komppal átmegyünk Sakurajima szigetére. A még ma is aktív vulkán 1955 óta folyamatosan füstöl, és hamufolyamot lövell ki magából. Azonban ezek csak kisebb kitörések, az utolsó igazán nagy robbanás 1914-ben volt, amikor is több falvat is elárasztott a mintegy hárommilliárd tonnányi láva. Sakurajima három csúcsából egy aktív, a Minami-dake (1040 m), azonban a tűzhányót nem lehet megmászni. A látogató központban mindent megtudhatunk Sakurajimáról, illetve a közelben több nagyszerű megfigyelő pont is van, melyekre a lávafolyamokat átívelő gyalogjárókon keresztül juthatunk el. A program után visszamegyünk a szállodába, vacsora egyénileg.
Szállás Kagosimában.

9. NAP, FEBRUÁR 24.
Reggeli a szállodában, majd vonattal elindulunk Nagaszaki felé. megállunk Kumamotoban, ahol egy kellemes sétát teszünk a Kumamoto kastély körül, és a Suizenji kertben. Majd folytatjuk utunkat Nagaszakiba. Érkezést követően meglátogatjuk Dejima városrészt, amit 1636-ban építettek azzal a céllal, hogy az ide hajózó portugál kereskedőket elkülönítsék a japán lakosságtól. Néhány évvel később a portugálokat kiutasították az országból, onnantól kezdve Dejima a szintén hajóval érkező holland kereskedők „otthona” lett. Vacsora a kínai negyedben. Szállás Nagaszakiban.

10. NAP, FEBRUÁR 25.
Reggeli után kijelentkezünk a szállodából, majd délelőtti városnézésünk során folytatjuk Nagaszaki felfedezését. Sétánk során megnézzük a Glover kertet, majd az Oura templomot, a Kofukuji templomot és Sofukuji templomot, majd a Nagaszaki Béke Parkban fejezzük be a városnézést, ami hirosimai párjához hasonlóan a második világháború szörnyű pusztítására emlékeztet minket, illetve annál is inkább a béke fenntartásának fontosságára. Ezután átvonatozunk Fukuokába. A szállodába való bejelentkezést követően este a Yatai városnegyedben vacsorázunk.
Szállás Fukuokaban.

11. NAP, FEBRUÁR 26.
Reggeli a szállodában, majd elindulunk Fukuoka felfedezésére. Ellátogatunk a Momochi Seaside Parkba és a Fukuokai Ázsiai Művészeti Múzeumba. A városnézést követően visszaindulunk Oszakába.
Szállás Oszakában.

12. NAP, FEBRUÁR 27.
A reggelit követően transzfer a repülőtérre. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
Fakultatív programok

Jigoku (pokol)-túra: Beppu legnépszerűbb látványosságai a Jigokuk vagyis a „poklok”, ezek tulajdonképpen miniatűr tematikus parkok, ahol a termálvíz, különböző és különleges formákban tör a felszínre. A túra alatt 8 különböző meleg vizű forrást nézünk meg. Többek között a kihagyhatatlan, nagy kiterjedésű Umi Jigokut (Tenger-pokol), a mesterségesen kékre festett Shiraike Jigokut ( Fehér-tó pokol) vagy a kisebbek közül Chi-no-ike Jigokut (Vértó-pokol) is. A túra ára: 31 000 Ft/fő.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka-Budapest útvonalon, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap és vacsorát Beppuban, transzfereket (busz), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Oszakában, Narában, Kiotóban, Hirosimában, Miyajimában, Kagosimában, Kumamotoban, Nagaszakiban és Fukuokában, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket. A részvételi díjat 1 JPY = 2,35 HUF árfolyamig tudjuk garantálni.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a teljes összeg 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, ebédeket és vacsorákat (kivéve Beppuban), egyágyas felárat, és a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték (kb. 140.000.- Ft/fő), útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, személyes kiadások, belépők.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest - Oszaka - Budapest útvonalon.

Szállás: 

Hearton Hotel Nishi Umeda 3* – Oszaka
Hotel New Hiroden 3* – Hiroshima
Hotel New Nagasaki 3+* – Nagasaki
Hakata Miyako Hotel 3*- Fukuoka
Hearton Hotel Nishi Umeda 3*- Oszaka

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk!
Egyágyas elhelyezés felár ellenében válaszható.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz minden nap és egy alkalommal vacsorát Beppuban
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Vélemények, értékelések
4.7
2 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
4.5
Szállás értékelése
4.5
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
4.5
Debrecen
4.4
Jól éreztem magam. Az idegenvezető csúcs!
A szállások nekem túl jók voltak, olyan értelemben, hogy szerényebbel is beértem volna, ellenben több program lehetett volna - értem ez alatt, hogy voltak kihasználatlan délutánok - ez nyilván egyénenként eltérő, mert van aki szeret egyedül kóborolni, vagy vásárolgatni. Elfogadom, nehéz eltalálni az egyensúlyt, hiszen mindenkinek más az igénye. Az tény, hogy sikerült átfogó képet kapnunk.
Debrecen
5.0
Fantasztikus volt.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!