Momiji - Japán nagy körutazás (Oszaka, Kiotó, Hirosima, Tokió)

Momiji, a japán vidék csodái

13 napos körutazás Japánban magyar idegenvezetéssel

Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem, ám ezúttal kissé letérünk a megszokott ösvényről és felderítjük az ország rejtettebb arcait is: Kanazawa, Takayama, Shirakawa-go is utunk részét képezi. A Momiji körút megalkotásánál nem kötöttünk kompromisszumokat: az egész napos városnézéseknek és folyamatos szervezett programoknak hála egyedülálló betekintést kapnak a felkelő nap országába.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban Reggelit minden nap, érkezéskor fogadóebédet, egy vacsorát Kiotóban Transzfereket (busz és taxi) Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt Egész napos buszos városnézést Kiotóban, Narában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél Fél napos gyalogos városnézést Hirosimában, Miyajimán, Kiotóban és Takayamában Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet Retúr repülőtéri transzfert

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, valamint az egyágyas felárat.

Hossz: 
13 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
min. 15 fő
Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről a Lufthansa kényelmes járatán, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

2. NAP
A reggeli órákban érkezés az oszakai nemzetközi repülőtérre és transzfer a szállodába privát busszal. Az érkezést követően fogadóebéd, majd rövid városnézésre indulunk a metropoliszba. Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt. Gyalogosan járjuk be a felhőkarcolókkal tűzdelt várost, így sokkal hitelesebb képet kapunk a valódi japán életről. Felfedezzük a négyszáz éves Oszaka kastély és múzeum kincseit, majd végigsétálunk a boltokkal és éttermekkel tűzdelt Dotombori utcán. Szállás Oszakában.

3. NAP
Reggeli a szállodában, majd a kijelentkezés után busszal indulunk az alig egy órára fekvő, csodás kertekkel és festői szentélyekkel teli japán kulturális főváros, Kiotó felfedezésére. Kiotó megőrizte hagyományos japán karakterét, ami annak is köszönhető, hogy a II. világháborút komolyabb bombázások nélkül vészelte át. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott, a Tükör-tó partján álló Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a Tiszta víz templomában folytatjuk, amelyet a hegyoldal fölé merészen kiugró épületszárnyak és a csodálatos faszerkezet mellett a nagycsarnok óriási tornácáról nyíló páratlan kilátás tesz különlegessé. Ezután meglátogatjuk a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélyt, az első Tokugawa sógun kiotói rezidenciáját. Transzfer a szállodába, szállás Kiotóban.

4. NAP
Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába indulunk – a város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara Parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel: a Fushimi Inari-taisha szentély egymást követő, végtelenül kígyózó narancsszínű torii kapui közt sétálni életre szóló élmény. Este vacsora egy helyi hagyományos étteremben, miközben egy igazi maiko (gésatanonc) táncát csodálhatjuk meg. Szállás Kiotóban.

5. NAP
Reggeli után tömegközlekedéssel indulunk felfedezni a Kiotó nyugati részén fekvő Arashiyama városrészt. A félnapos program keretében meglátogatjuk az UNESCO Világörökség részévé nyilvánított Tenryu-ji templomot, melynek gyönyörű kertjéből szinte közvetlenül nyílik a méltán népszerű Sagano bambuszerdő. Mintha tényleg egy mesébe csöppennénk, a zöldes-szürkés bambuszok kecses eleganciával nyújtózkodnak az ég felé, a közöttük vágott, keskenyen kanyargó ösvényre halványan beszüremlik a fény. Délután szabad program áll rendelkezésre Kiotóban, aki szeretné, még Arashiyamában szervezett program keretében kipróbálhatja, milyen egy hagyományos, gondolához hasonló jakatabune hajóban ebédelni a Katsura-folyón (A fakultatív ebéd ára 19.900 Ft /fő). Akár a közeli majomparkba is ellátogathat, ahol tesközelből ismerheti meg a szabadon kószáló japán makákókat. Szállás Kiotóban.

6. NAP
Reggeli után végre alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt! 250 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé, hogy megismerjük az ország történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Kora délután kezdjük gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén. A tragikus események szinte megelevenednek az Atombomba Emlékpark bejárásával, a Hirosima Dóm és az Atombomba Múzeum megtekintésével. Szállás Hirosimában.

7. NAP
Reggeli után átkompozunk a közeli Miyajima szigetére, amelyet Szentély-szigetnek is neveznek. A híres Itsukushima-szentély hatalmas sintó kapuja a dagály idején magasztosan emelkedik ki a tengerből, így méltán emlegetik Japán három legszebb helyének egyikeként. Délután vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére. Az esti órákban érkezünk meg Kanazawába, mely várost fantasztikus fekvése mellett – a Japán Alpok, a tenger és festői folyók veszik körbe – kulturális látnivalói is az ország egyik leghangulatosabb helyévé teszik. Szállás Kanazawában.

8. NAP
Miután kipihentük az előző napi utazás fáradalmait, elindulunk felfedezni Kanazawa régi szamuráj és gésa negyedének utcáit, melyek varázslatos hangulatot árasztanak. A város kastélyának meglátogatása után sétát teszünk a kastély egykori parkjában, a Kenroku-enben, mely egyike Japán 3 legszebb kertjének. A nap során ellátogatunk a Nomura szamuráj család ősi rezidenciájába, sétálgatunk a hagyományos boltocskákkal teli utcákban, és bejárjuk az Ochaya Shima teaház gyönyörű termeit. Szállás Kanazawában.

9. NAP
A régió felfedezését Shirakawa-go falu meglátogatásával folytatjuk, ahová busszal jutunk el. A híres kis településen a vöröslő őszi táj mellett a buddhista imára záródó kezekre hasonlító tradicionális házakban gyönyörködhetünk. A különleges tetőszerkezetet úgy alakították ki az évszázadok során, hogy elbírja a régióban télen hulló rengeteg havat. A falvacska 1995 óta világörökségi helyszín, a békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Felkeressük a Wagda kereskedőcsalád rezidenciáját, valamint a kilátóból megcsodáljuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Takayamába: a hegyek közt fekvő városka egyike azoknak a japán városoknak, amelyekben még átélhetjük az Edo-korszak romantikáját. Végigsétálunk a kis faházakkal szegélyezett Kamisannomachi főutcán, majd részt veszünk egy szakékóstolón. Szállásunk egy hagyományos japán stílusú szálloda lesz. Itt igazán autentikus élményben lesz részünk, hiszen a szállásunk saját gyógyfürdőjében, egy onsenben áztathatjuk ki magunkból az utazás fáradalmait. Tatamira borított futon matracon töltjük az éjszakát. Szállás Takayamában.

10. NAP
Pirkadatkor meglátogatjuk az Asaichi (reggeli) piacot a Mayagawa-folyó partján az óvárosban, ahol megismerkedhetünk a japán konyha friss hozzávalóival. Ezután gyalogos városnézés során a Takayama Jinyát tekintjük meg: ebből a villából irányította a sógunátus képviselője egykor a természeti kincsekben gazdag prefektúrát. A hagyományos japán épület ma már múzeumként szolgál, de szobáiban sétálva úgy érezhetjük, hogy több száz évet repültünk vissza az időben. Ezután egy múzeumba vezet tovább utunk, ahol Japán egyik legnagyobb fesztiváljának kellékeivel ismerkedhetünk meg: a lebegni látszó gondolák minden tavasszal és ősszel hatalmas ünnepség keretében vonulnak végig a városon. Nehéz szívvel búcsút veszünk a vidéki Japántól, és vonattal jutunk Tokióba. Szállás Tokióban.

11. NAP
Reggeli a szállodában. Egész napos buszos városnézésünk során bejárjuk a hatalmas főváros főbb nevezetességeit. Sétálunk a fenséges Császári Palota előtti téren, és megtekintjük a lenyűgöző Meiji-szentélyt. Az Asakusa negyedben meglátogatjuk a Kannon istenségnek szentelt Sensoji templomot, amely Tokió egyik legszínesebb szentélye. Ezután kedvünkre válogathatunk a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este szabadprogram a nyüzsgő metropoliszban. Szállás Tokióban.

12. NAP
A napot Japán legszentebb hegyének, a Fujinak a megismerésére szánjuk. Shinkansennel utazunk a hegyhez, majd egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel az azt övező nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. Lepillantunk a festői tájra a kábeles felvonóból, majd a 2300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el. Sétahajókázás közben az Ashi-tavon tükröződő Fuji hósapkás lankáiban gyönyörködhetünk. Vonattal jutunk vissza Tokióba, ahol este ismét szabad program keretében deríthetjük fel a várost. Szállás Tokióban.

13. NAP
Reggeli után privát busszal jutunk ki a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan a Lufthansa járatán hazautazunk. Hazaérkezés Budapestre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Csodás képek Ladakh-ból - Kovács Attila, 2016. október. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2016. október. 22
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon 11 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban Reggelit minden nap, érkezéskor fogadóebédet, egy vacsorát Kiotóban Transzfereket (busz és taxi) Magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt Egész napos buszos városnézést Kiotóban, Narában, Kanazawában, Shirakawa-góban, Tokióban és a Fuji hegynél Fél napos gyalogos városnézést Hirosimában, Miyajimán, Kiotóban és Takayamában Hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet Retúr repülőtéri transzfert

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, valamint az egyágyas felárat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, kötelező útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Leírásban nem szereplő étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás menetrend szerint közlekedő repülőjáratokkal a Budapest-Oszaka, Tokió-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Oszaka: Hearton Hotel Nishi-Umeda
Kiotó: Karasuma Kyoto Hotel
Hiroshima: Hotel New Hiroden
Kanazawa: Hotel Route-in Kanazawa Ekimae
Takayama: Takayama Green Hotel
Tokió: Hotel Monterey Hanzomon

A szállodák változtatásának jogát fenntartjuk! Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz valamint érkezéskor fogadóebédet és egy vacsorát Kiotóban.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!