Koharu: személyre szabható Japán körutazás

9 napos körutazás Japánban

Ismerje meg Japán csodás látnivalóit tapasztalt magyar nyelvű idegenvezetőnk kíséretében. Az alapprogramban a modern Tokió és a kulturális emlékekben gazdag Kiotó látnivalóit mutatjuk be. Fakultatív programjaink keretében pedig lehetőséget kínálunk egyéb híres nevezetességek megismerésére

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest – Tokió / Oszaka – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában 3*-os szállodákban, reggelit a tokiói szálláson (reggeli a kiotói szálláson igény szerint helyben fizethető be), magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt, egész napos buszos városnézést Tokióban és Kiotóban, és félnapos gyalogos városnézést Tokióban, Shinkansen szuperexpress vonatjegyet Tokió – Kiotó útvonalon, retúr repülőtéri transzfert

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket és a fakultatív programok árát .

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

SZEPTEMBER 9.
Elutazás Budapestről menetrendszerinti járattal, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

SZEPTEMBER 10.
Megérkezünk Tokióba, majd busszal kezdjük felfedezni a vibráló Tokiót. Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának forgatagában: felkeressük a Meiji-szentélyt és a Császári Palotát, barangolunk a híres szórakozó negyedben, Asakusában. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk szuveníreket a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Este megérkezünk szállodánkhoz és elfoglaljuk a szobáinkat. Szállás Tokióban.

SZEPTEMBER 11.
Reggeli a szállodában, majd félnapos városnézésre indulunk gyalogosan és tömegközlekedéssel. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismert kereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas Tokiói Közigazgatási Torony is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. A nap hátralévő részében szabad program áll rendelkezésre, majd este szállás Tokióban.

SZEPTEMBER 12.
Reggeli a szállodában, majd szabad program a „szervezett káosz” városában, Tokióban. Szállás Tokióban. Fakultatív programlehetőség: Kamakura, a Nagy Buddha otthona. A Tokiótól egy órára található városkába utazunk, amelyet sokszor „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek, köszönhetően a gyönyörű templomainak, szentélyeinek és misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotoku-in templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha-szobor több mint 700 éves, a korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Egy időben az egész szobrot aranyréteg borította, ennek maradványai ma is láthatóak a füle környékén. Ezután felfedezzük a Hase-dera templomot, amely egyike a Benzaiten istennőnek szentelt japán zarándokkörút 33 állomásának. A látványos buddhista templomban megtekintjük Kannon istenség hatalmas faszobrát, a környék pedig fantasztikus kilátást kínál a kamakurai öbölre. A nap során elmerülünk Kamakura utánozhatatlan hangulatában, amely miatt számos utazó egyik kedvenc helyszíne Japánban. A fakultatív program ára: 29.900 Ft/fő.

SZEPTEMBER 13.
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program Tokióban. Szállás Tokióban.
Fakultatív programlehetőség: A Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park felfedezése. Egész napos kirándulás keretében fedezhetjük fel a nemzeti parkot, és a szigetország számtalan természeti szépségével ismerkedhetünk meg. Hegyek, erdők, gazdag állat- és növényvilág, valamint híres gyógyforrások teszik emlékezetessé ezt a kirándulást. Itt találjuk Japán legmagasabb hegyét, a Fujit (3776 méter), mely csak tiszta időben mutatja meg igazi szépségét. A kirándulásunk keretében elsőként a 2300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el. Hajókázás közben az Ashi-tavon tükröződő Fuji hósapkás lankáiban gyönyörködhetünk. A fakultatív program ára: 39.900 Ft/fő.

SZEPTEMBER 14.
Kora reggel shinkansennel (szupergyors vasúttal) indulunk Kiotóba, Japán kulturális fővárosába. Az érkezést követően egész napos városnézésre indulunk busszal a csodás kertek, festői szentélyek és a gésák városában. Elsőként az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplomot keressük fel, majd az 1460-ban a rindzai zen buddhista iskola által alapított Ryoan-ji templomba látogatunk el. A városnézést a Tiszta víz templomában folytatjuk, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Szállás Kiotóban.

SZEPTEMBER 15.
Egész napos szabad program Kiotóban. Szállás Kiotóban.
Fakultatív programlehetőség: Kiotó és Nara városnézés. Városnézésünk első állomása a Nijo kastély, majd ellátogatunk a Sanjusangendóhoz, az „1000 karú Kannon” buddhista templomához, ahol bepillantást nyerhetünk a japán hitvilág szertartásaiba. Kora délután átutazunk Narába, mely Japán első igazi fővárosa volt. A város nyolc világörökségi műemléke jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Buddha-szobra Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga-taisha szentélyt és ellátogatunk a Nara Parkba, ahol 1200 őz él szabadon. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. A fakultatív program ára: 29.900 Ft/fő.

SZEPTEMBER 16.
Egész napos szabad program Kiotóban. Szállás Kiotóban.
Fakultatív programlehetőség: Kirándulás Oszakába. A program során megtekintjük Nyugat-Japán felhőkarcolókkal tűzdelt, hatalmas, de mégis emberléptékű kereskedelmi központját, ahol a hagyományos és modern építészet együttélése egyedi városképet hozott létre. A „Japán konyhájának” is nevezett városban felfedezhetjük az ország teljes gasztronómiai palettáját. Az Umeda Sky Building kilátójából, 173 méter magasból csodálhatjuk meg a környék látnivalóit. Ezután gyalogosan fedezzük fel a négyszáz éves Oszaka kastély és múzeum kincseit. A kirándulás befejezéseként hajókázásra indulunk az Oszakai-öbölbe, mely során a város egy újabb arcát mutatja meg. A fakultatív program ára: 29.900 Ft/fő.

SZEPTEMBER 17.
A reggelit követően transzfer az oszakai repülőtérre, ahonnan átszállással utazunk haza Budapestre. Várható érkezés az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Fakultatív programok

Fakultatív programlehetőség:
Kamakura, a Nagy Buddha otthona: 29.900 Ft/fő
Fuji-Hakone-Izu Nemzeti Park felfedezése: 39.900 Ft/fő
Kiotó és Nara városnézés: 29.900 Ft/fő
Kirándulás Oszakába: 29.900 Ft/fő
Az árak a belépőjegyeket nem tartalmazzák (Max. 9.000 JPY) Minimum létszám: 10 fő

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest – Tokió / Oszaka – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában 3*-os szállodákban, reggelit a tokiói szálláson (reggeli a kiotói szálláson igény szerint helyben fizethető be), magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt, egész napos buszos városnézést Tokióban és Kiotóban, és félnapos gyalogos városnézést Tokióban, Shinkansen szuperexpress vonatjegyet Tokió – Kiotó útvonalon, retúr repülőtéri transzfert

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket és a fakultatív programok árát .

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, sztornó biztosítás.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal

Szállás: 

7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában 3*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Tokió: Candeo Hotels Ueno Park 3*
Kiotó: Karasuma Kyoto Hotel 3*

Étkezés: 
A részvételi díj a tokiói szálláson reggelis ellátást tartalmaz, a többi helyen önellátás, illetve a helyszínen van lehetőség felár ellenében további ellátást igényelni.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az országba való belépéshez a hazautazás dátumához képest minimum 6 hónapig érvényes útlevél szükséges.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!