Japán körutazás

Japán körutazás - Himawari

10 napos körutazás Japánban - Tokió, Fuji-hegy, Kamakura, Yokohama

Júliusi utunk alkalmával az eddigieknél sokkal nagyobb mélységekben fedezheti fel a japán fővárost és környékét, valamint kétnapos fakultatív programunk keretében megmászhatja a szent Fuji-hegyet, hogy hajnalban 3.776 méter magasból csodálhassa a napfelkeltét.

-7%

kedvezmény egyes
időpontokban!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, átszállással, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában 3*-os szállodában, reggelivel, egy szushi ebédet a második napon, magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt, fél napos buszos és gyalogos, plusz két egész napos gyalogos városnézést Tokióban, retúr repülőtéri transzfert. A részvételi díjat 1 JPY = 2,4 Ft árfolyamig garantáljuk.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, a fakultatív programok árát.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

JÚLIUS 20.
Elutazás Budapestről menetrend szerinti járattal, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében.

JÚLIUS 21.
Megérkezünk Tokióba a Haneda repülőtérre, majd busszal kezdjük felfedezni a vibráló Tokiót. Elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának forgatagában: felkeressük a Meiji szentélyt, amely egyike Japán leghíresebb szentélyeinek, majd a közelben lévő, fiatalosHarajukut, végül a Császári Palotát. Este megérkezünk szállodánkhoz és elfoglaljuk a szobáinkat. Szállás Tokióban.

JÚLIUS 22.
Reggeli a szállodában, majd gyalogosan és tömegközlekedéssel vesszük célba a várost. Még a délelőtt folyamán eljutunk egy nem mindennapi szushi-étterembe, ahol tapasztalt séfek segítségével készítjük el saját szushi ebédünket, kizárólag friss alapanyagokból! A napot egy bevásárlótúrával folytatjuk a mindig csillogó Ginza negyedben, Japán legfelkapottabb áruházai között.
Este fakultatív programlehetőség Vacsora a Tokiói öbölben: A Tokiói öböl felé vesszük az irányt, ahol hajókázni indulunk, és a vacsoránkat is a fedélzeten költjük el. A fakultatív program ára: 29.000 Ft/fő
Vacsora után visszatérünk a szállodába, szállás Tokióban.

JÚLIUS 23.
Reggeli a szállodában, majd ismételten gyalogos városnézésre indulunk, kezdésként barangolunk a híres szórakozó negyedben, Asakusában. Itt nyílt meg az első mozi, és a kabukiszínház fogalma is ehhez a városrészhez köthető. Megtekintjük a Senso-ji templomot, majd kedvünkre válogathatunk szuveníreket a Nakamise bevásárló utca végtelen kínálatából. Következő állomásunk Akihabara, a modern elektronikai cikkek Mekkája, itt bejárhatjuk a világ legnagyobb elektronikai áruházát. Utunkat Ueno városrészben folytatjuk, ahol egy kellemes sétát teszünk a hatalmas parkban, és meglátogatjuk az Ueno állatkert leghíresebb lakóit, az óriáspandákat, majd innen visszatérünk a szállodába. Szállás Tokióban.

JÚLIUS 24.
Reggeli a szállodában, majd fél napos városnézésre indulunk, ismét gyalogosan és tömegközlekedéssel. Első célpontunk a TV-ből és filmvászonról már oly jól ismertkereszteződés Shibuyában, ahol csúcsidőben néha nem látszódik az aszfalt színe a hatalmas tömegtől. Innen a szomszédos Shinjuku városrészbe vezet utunk, ami Tokió üzleti- és politikai központja. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedik a 243 méter magas városháza is, melynek a 45. emeletén lévő kilátóból csodálhatjuk az elénk táruló hihetetlen tokiói panorámát. A nap hátralévő részében szabad program áll rendelkezésre, majd este szállás Tokióban.

JÚLIUS 25-26.
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program Tokióban.
Fakultatív programlehetőség: Két napos túra, a Fuji-hegy megmászása
Korán reggel indulunk útnak a japánok legszentebb hegyéhez, a Fujihoz. Tokióból busszal tesszük meg az utat a Fuji 5. állomásig (2304m), ahová kb. 11 órára érkezünk. Innen egy kis szabadidő után gyalog folytatjuk felfelé, 4-5 óra hegymenettel jutunk fel a 7. állomásig (2910m), ahol egy hangulatos hegyi kunyhóban pihenjük ki a fáradalmakat, meleg vacsoránk társaságában. Vacsora után lepihenünk, hisz késő este folytatjuk a kb. 4 órás utat a csúcsig, hogy a csodálatos napfelkeltét már 3776 méter magasból láthassuk. Az ereszkedést a Kawaguchi-ko 5. állomása felé kezdjük, ahol 9 óra környékén megérkezünk, lepihenünk és megebédelünk. Ebéd után még eltöltünk egy kis időt a közeli Yamanaka Onsennél, ahol a kellemes forrásvizes fürdőkben pihenhetjük ki a túra fáradalmait. 15 óra környékén innen indulunk busszal vissza Tokióba, érkezés 18 óra körül a Shinjuku állomáshoz. A fakultatív program ára: 105.000 Ft/fő

JÚLIUS 27.
Reggeli a szállodában, majd egész napos szabad program Tokióban.
Fakultatív programlehetőség: Kamakura, a Nagy Buddha otthona és Yokohama
A Tokiótól egy órára található városkába utazunk, amelyet sokszor „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek, köszönhetően a gyönyörű templomoknak, szentélyeknek és a misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotokuin templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha szobor több mint 700 éves, a korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Egy időben az egész szobrot aranyréteg borította, ennek maradványai ma is láthatóak a füle környékén. Ezután felfedezzük a Hase-dera templomot, amely egyike a Benzaiten istennőnek szentelt japán zarándokkörút 33 állomásának. A látványos buddhista templomban megtekintjük Kannon istenség hatalmas faszobrát, a környék pedig fantasztikus kilátást kínál a kamakurai öbölre. Útközben visszafelé megállunk Yokohamában, Japán második legnépesebb városában, és elmerülünk a kínai negyed színes forgatagában. A fakultatív program ára: 29.000 Ft/fő.
Szállás Tokióban.

JÚLIUS 28.
Reggelit követően transzfer a repülőtérre, ahonnan a délelőtti órákban indul járatunk átszállással Budapestre.

JÚLIUS 29.
Hazaérkezés Budapestre.

Részletek a két napos fakultatív Fuji-mászás programmal kapcsolatban:

A túrán angol nyelvű túravezető kíséri a csoportot.
A túrára egyénileg, a szabad helyek függvényében lehet jelentkezni.
Az ár tartalmazza a szállást a hegyi kunyhóban, meleg vacsorát és reggelit a hegyen, a tapasztalt hegyi vezetőt, az utazást Tokió és a Fuji-hegy között oda-vissza.
Jelentkezés: min. 2 héttel indulás előtt, irodánkban. Ezt követően, illetve helyszíni jelentkezés esetén az árak változhatnak.

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Vietnam ízei - Kovács Attila, 2017. december. 07
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2017. november. 30
Fakultatív programok

Vacsora a Tokiói öbölben: A Tokiói öböl felé vesszük az irányt, ahol hajókázni indulunk, és a vacsoránkat is a fedélzeten költjük el. A fakultatív program ára: 29.000 Ft/fő

Két napos túra, a Fuji-hegy megmászása: Korán reggel indulunk útnak a japánok legszentebb hegyéhez, a Fujihoz. Tokióból busszal tesszük meg az utat a Fuji 5. állomásig (2304m), ahová kb. 11 órára érkezünk. Innen egy kis szabadidő után gyalog folytatjuk felfelé, 4-5 óra hegymenettel jutunk fel a 7. állomásig (2910m), ahol egy hangulatos hegyi kunyhóban pihenjük ki a fáradalmakat, meleg vacsoránk társaságában. Vacsora után lepihenünk, hisz késő este folytatjuk a kb. 4 órás utat a csúcsig, hogy a csodálatos napfelkeltét már 3776 méter magasból láthassuk. Az ereszkedést a Kawaguchi-ko 5. állomása felé kezdjük, ahol 9 óra környékén megérkezünk, lepihenünk és megebédelünk. Ebéd után még eltöltünk egy kis időt a közeli Yamanaka Onsennél, ahol a kellemes forrásvizes fürdőkben pihenhetjük ki a túra fáradalmait. 15 óra környékén innen indulunk busszal vissza Tokióba, érkezés 18 óra körül a Shinjuku állomáshoz. A fakultatív program ára: 105.000 Ft/fő

Kamakura, a Nagy Buddha otthona és Yokohama: A Tokiótól egy órára található városkába utazunk, amelyet sokszor „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek, köszönhetően a gyönyörű templomoknak, szentélyeknek és a misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotokuin templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha szobor több mint 700 éves, a korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Egy időben az egész szobrot aranyréteg borította, ennek maradványai ma is láthatóak a füle környékén. Ezután felfedezzük a Hase-dera templomot, amely egyike a Benzaiten istennőnek szentelt japán zarándokkörút 33 állomásának. A látványos buddhista templomban megtekintjük Kannon istenség hatalmas faszobrát, a környék pedig fantasztikus kilátást kínál a kamakurai öbölre. Útközben visszafelé megállunk Yokohamában, Japán második legnépesebb városában, és elmerülünk a kínai negyed színes forgatagában. A fakultatív program ára: 29.000 Ft/fő.

Részletek az egyéb fakultatív programokkal kapcsolatban:
Minimum létszám: 12 fő
Jelentkezés: min. 2 héttel indulás előtt, irodánkban. Ezt követően, illetve helyszíni jelentkezés esetén az árak változhatnak

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal, átszállással, 7 éjszaka szállást 2 ágyas szobában 3*-os szállodában, reggelivel, egy szushi ebédet a második napon, magyar nyelvű idegenvezetőt a túra teljes időtartama alatt, fél napos buszos és gyalogos, plusz két egész napos gyalogos városnézést Tokióban, retúr repülőtéri transzfert. A részvételi díjat 1 JPY = 2,4 Ft árfolyamig garantáljuk.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, mely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, a fakultatív programok árát.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Kötelező útlemondási biztosítás.

 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravlók, leírásban nem szereplő étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal

Szállás: 

Középkategóriás szálloda Tokióban, jó tömegközlekedési lehetőségekkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető, társítás kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz a tokiói szálláson. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani. Az éttermek ablakaiban a náluk kínált fogások műanyag mását fedezhetjük fel, így jelentősen megkönnyítik a választást. A sushi sokkal olcsóbb, mint Európában és legolcsóbban az önkiszolgáló éttermekben ehetünk, ahol a tányérok színe, és száma alapján kell fizetni. Amennyiben a szállás költsége nem tartalmazza a reggelit, a drága hotelreggeli helyett választhatjuk a japán kávéházak reggeli kínálatát, amelyek általában kávéból, pirítósból és salátából állnak, elfogadható áron. De szinte minden boltban vásárolhatunk friss szendvicseket vagy rizslabdákat (onigiri).
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!