Japán körutazás magyar nyelven, garantált indulással

10 napos körutazás Japánban

Olyan helyekre kalauzoljuk utasainkat Japánban, ahol megelevenedik a szamurájok és gésák egykori világa, az érintetlen, ősi Japán hangulata lengi be az utcákat és parkokat. Nem maradhatnak ki az ország legfontosabb látványosságai sem.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Tokyo-Budapest útvonalon átszállással, belső járatot Tokyo-Oszaka útvonalra (a belső járaton személyenként 1 db max 20 kg/fő feladott poggyászt és 1 kézipoggyászt 7 kg/db) felsorolt programokat, szállást Tokyoban 4 éj, Oszakában 4 éj reggelis ellátással, privát magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, reptéri transzfereket (Tokyo,Oszaka), vonatjegyeket (Tokyo - Kamakura – Tokyo, Tokyo – Mt Fuji - Tokyo, Oszaka – Nara – Oszaka, Oszaka – Kyoto – Oszaka)

Alapár nem tartalmazza

Reptéri illeték 149.000 Ft/fő, sztornóbiztosítás 1,4% (alapárra + illetékre számolandó). Helyszínen fzetendő: belépőjegyek (kb. 130 USD/fő), metrójegyek a tokyoi városnézések alatt (kb. 20 USD/fő) + egyéb személyes kiadások (pl. étkezés, mosoda, telefonszámla, wellness használat)

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 2

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1.nap: Elutazás Budapestről
Menetrend függvényében indulás Budapestről.

2.nap: Tokyo érkezés
A repülőjárat menetrendjétől függően érkezés Japán fővárosba, Tokyoba. Útlevél ellenőrzés és csomagfelvétel után, képviselőnk névre szóló táblával várja az érkezési szint "Meeting Point" részénél. Találkozást követően szuper expresszel és mrt-vel (JR Sobu line) utazás csoportkísérőnkkel a tokyoi szálláshoz. Szállás elfoglalása Tokyoban (4 éj). Szabadprogram. Este tradicionális japán vacsorán veszünk részt.

3.nap: Tokyo I. városnézés
Reggeli után tömegközlekedéssel keressük fel az ázsiai metropolisz legfontosabb nevezetességeit. Első állomásunk a japán Császári Palota lesz. A palota Tokyo szíve és lelke, a császári család lakhelye, az eredeti erődítményt a Tokugawa sógunátus építette. A jelenlegi kastély 1888-ban készült el, ma is a japán császár otthona. A palotát hatalmas zöld park és kert veszi körül. (Nyitva tartás: 09:00-16:00 között, zárva hétfőn és pénteken). Ezt követően a hatalmas méretű, francia klasszicista stílusú Akaszaka-palotát nézzük meg. Valaha volt Japán első, nyugati mintára emelt épülete. A földrengés- és tűzbiztos palota építéséhez európai márványokat, gránitot és egyéb nemes anyagokat használtak fel, termeit japán és európai festőművészek alkotásai díszítették. Helyén korábban az Aojama-kastély állt, amely 1873-tól Meidzsi császár székhelye volt. A császár 1888-ban a Császári palotába költözött. A régi kastély helyén Katajama Tókuma, a kor vezető építésze tervei alapján 10 év alatt, 1909-re készült el a trónörökösnek szánt Akaszaka-palota. A második világháború után egy ideig a Parlament könyvtára, majd kormányhivatalok költöztek ide, és közben sokat veszített régi fényéből. Napjainkban azonban újra ragyog. Ezután a Senso-ji templomhoz kirándulunk, amely Tokió legrégebbi és legjelentősebb buddhista temploma. Mellette található az Asakusa kegyhely, egy shinto szentély. 45-ben épült templomhoz a Kaminarimin kapun át juthatunk el, közepén egy óriási élénkvörösre és feketére festett papírlámpa hivatott elűzni a viharokat. A templom környékén több tucatnyi üzlete is csábít. Érdekes szuveníreket, ajándéktárgyakat vásárolhatunk itt. Megnézzük a Meiji-szentélyt, ami egy sintószentély a tokiói Sibujában, amit az 1912-ben elhunyt Meidzsi császár és 1914-ben elhunyt felesége, Sóken császárné tiszteletére emeltek. A szentélyt 1920. november 1-jén avatták fel, emléket állítva a japán történelem e két befolyásos alakjának. Délután megnézzük a Ginza negyedet, ide minden turista kötelezően elzarándokol. Fényes kirakatai, elegáns áruházai, a hátsó utcák éttermei, állandóan nyüzsgő élete felejthetetlen élmény. A Kabuki színház Ginzától sétatávolságra található. Fakultatívként már 20 dollárért lehet jegyet venni egy rövidebb előadásra, de ennyi is elég ahhoz, hogy a tánc, ének, színpadművészet egzotikus világába betekinthessünk.

4.nap: Tokyo II. városnézés
Reggelit követően Kamakurába utazunk, a Nagy Buddha otthonába. A Tokyótól egy órára található, amelyet „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek. Köszönhetően a gyönyörű templomainak, szentélyeinek és misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotoku-in templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A több mint 13 méter magas, 93 tonnás bronz ülő Buddha-szobor több, mint 700 éves. A korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Ezután visszautazunk a fővárosba, és a 332 méter magas Tokyo Toronyot keressük fel, mely az Eiffel-torony mintájára készült színes japán stílusban, rendeltetése szerint tv antenna. Japán teaszertartáson veszünk részt a Happo-en Kertben. Megnézzük a Tokyo Skytree, azaz az új Tokyo-tornyot, mely 634 méteres magasságával az ország legmagasabb mesterséges építménye. Alakját tekintve a híres japán kardot, a katanát imitálja. Délután a Sinjuku Tokió egyik leglátványosabb, ultramodern, közel 20 négyzetkilométeres kerületétébe csöppenünk. Ez a város kereskedelmi és adminisztrációs központja, amelyben a világ legforgalmasabb vasútállomása, a Sinjuku pályaudvar, a főváros önkormányzati épülete és a szórakoztató negyed is megtalálható. A kerület hatalmas üzletházakkal, elektronikai üzletekkel, üvegpalotákkal, mozikkal, felhőkarcolókkal, éttermekkel és bárokkal, játéktermekkel, lokálokkal van tele. A tokyoi programjaink alatt a tömegközlekedés külön helyben fizetendő JPY-ben. Kb: 20 USD/fő.

5.nap: Tokyo - Mt Fuji – Tokyo
Reggeli után Fuji Nemzeti Parkhoz kirándulunk. Itt láthatjuk tiszta időben Japán legmagasabb hegyét, a Mt. Fujit. A szimmetrikusan kúpos, 3.776 méter magas hegy Japán szimbóluma. A kirándulásunk során a 2.300 méteres magasságban lévő Ötödik Állomásához látogatunk el (jó idő esetén). Késő délután érkezünk vissza Tokyoba.

6.nap: Tokyo – Oszaka
Reggelit követően transzfer a Tokyo-i repülőtérre. Menetrendszerinti repülőjárattal utazás Oszakába. Érkezést követően szállás elfoglalása (4 éj). Oszaka Japán második legnagyobb városa, „Kelet Velencéje”-ként is ismert. A délutánt az izgalmasan modern városban töltjük. Múltját felidézzük a várárokkal, szép parkkal övezett oszakai vár meglátogatásával. A XVI. században 3 év alatt készült el, ma is eredeti formájában áll, bár az évszázadok során többször lerombolták és újjáépítették. 1930-ban épült fel a megmaradt gránit alapfalakra az eredeti formát híven megőrző lakótorony. Még ma is impozáns látványt nyújt.

7.nap: Nara
Reggeli után Nara-ban utazunk. Japán első fővárosa volt, mely funkciót a 8. században töltötte be. Vonattal érkezünk meg a főpályaudvarra, a modern városrészbe, ahonnan rövid sétával érjünk el a narai parkot, ahol már messziről láthatók a városban élő szarvasok, melyek a helyi legenda szerint a város és az ország őrzői. A parkban megnézzük az öt szintes pagodát, majd folytatjuk sétánkat a Todai-ji templomhoz, a világ legnagyobb bronz Buddha szobrával. Az egész napot a városban töltjük, megnézünk a világörökség részét képező szentélyt és templomot: Kashuga Taisha szentély, Gango templom. Vonattal térünk vissza Oszaka-ba (kb:70 perc).

8.nap: Kyoto
Vonattal utazunk Kyotoba (kb: 60 perc utazás). Első látnivalónk a Kinkau ji, a zen buddhizmus egyik ágához tartozó templomkomplexum. Elsőként főépületét, az Aranypavilont tekintjük meg.. Az eredetileg nyaralónak, majd palotának szánt épületeket a 14. században alakították át templommá. A csodálatosan festői környezetben álló épületek nem hiába japán egyik legnépszerűbb turista látványosságai. Ezt következően a híres Nijo kastélyt keressük fel. Ez a hatalmas területen fekvő épületkomplexumot a 17. században építették Tokugawa Ieasu, a Tokugawa sógunátus alapítójának parancsára. Több védelmi vonallal, vizes árkokkal, gyönyörű kertekkel övezett épületek közül a 3.300 m2 területű Ninomaru kastély talán a legszebb, az aprólékosan kidolgozott fal és mennyezet díszítő festményekkel. Végigsétálva a kastélyokon, kerteken némi elképzelést alkothatunk a középkori japán uralkodóinak életéről, ahol a padlódeszkák direkt nyikorognak, hogy figyelmeztessenek, ha valaki közeledik. Látogatást teszünk Fushimi Inari shinto szentélyéhez, hogy láthassuk az egyedülálló, több km hosszú „torii” kapukból épült fa alagutat. Kimonó bemutató is színesíti a programunkat. Délután visszautazás Oszakába. Este fakultatív színházlátogatás, hogy megismerjük a japán kultúrát (pl: teaszertartás, virágrendezés, bunraku, illetve a gésa-negyed meglátogatása). Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt.

9.nap: Oszaka – Hiroshima – Oszaka
Szabadprogram Oszakában, vagy fakultatív program Hiroshimába. Reggeli után utazás Hiroshimába, utunkat a híres shinkansent, a japán szuperexpresszel tesszük meg, 300 km/órás sebességgel száguldunk Hirosima felé (menetidő kb:1,5 óra). Itt megismerjük Japán történetének egyik legszomorúbb fejezetét. Érkezésünket követően gyalogos városnézésünket a világtörténelem első atomtámadásának egykori helyszínén kezdjük. Megnézzük az Atombomba Emlékparkot, a Hiroshima Dóm és az Atombomba Múzeum, Hiroshima Kastély is a programunk része. Ebédünket egy tradicionális sushi étteremben fogyasztjuk el. Késő délután érkezünk vissza Oszakába. A fakultatív program ára: 350 USD/fő, mely tartalmazza vonatjegyet Oszaka-Hiroshima-Oszaka között, magyar idegenvezetést, ebédet, programokat.

10.nap: Oszaka
Menetrendtől függően transzfer az oszakai nemzetközi repülőtérre. Hazautazás Magyarországra.
 

Elektromosság: Az elektromos hálózat feszültsége 100 V, a kamerák és az egyéb elektromos berendezések akkumulátorait szállásainkon fel lehet tölteni. Az elektromos csatlakozók, konnektorok nem a magyar szabvány szerintiek. Többféle van használatban, melyeket a köv. oldalon lehet megnézni: http://electricaloutlet.org

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Kamakura, a Nagy Buddha otthona és Yokohama. A fakultatív program ára: 29.900 Ft/fő.
A Tokiótól egy órára található városkába utazunk, amelyet sokszor „Kelet-Japán Kiotójának” is neveznek, köszönhetően a gyönyörű templomoknak, szentélyeknek és a misztikus hangulatának. Felkeressük a Kotoku-in templomot, és az ott található Nagy Buddhát. A 13 méternél is magasabb, 93 tonnás bronz ülő Buddha szobor több mint 700 éves, a korábban neki otthont adó csarnokot szökőárak és tájfunok többször is elpusztították, így került végül a szabadba. Egy időben az egész szobrot aranyréteg borította, ennek maradványai ma is láthatóak a füle környékén. Ezután felfedezzük a Hase-dera templomot, amely egyike a Benzaiten istennőnek szentelt japán zarándokkörút 33 állomásának. A látványos buddhista templomban megtekintjük Kannon istenség hatalmas faszobrát, a környék pedig fantasztikus kilátást kínál a Sagami-öbölre. Útközben visszafelé megállunk Yokohamában, Japán második legnépesebb városában, és elmerülünk a kínai negyed színes forgatagában. 

Egész napos városnézés Oszakában és Narában. A fakultatív program ára: 38.900 Ft/fő.
Oszaka Nyugat-Japán pénzügyi központja, valamint méltán tartják az „ország konyhájának”, hiszen a világ egyik legszínesebb gasztronómiai palettáját találjuk meg itt. Felfedezzük a négyszáz éves Oszaka kastély és múzeum kincseit, majd felkeressük az Oszaka szimbólumának számító, 173 m magas Umeda Sky Buildinget, melynek kilátójából fantasztikus panoráma nyílik az egész városra. A nagyvárosi nyüzsgésből a nyugodt, erdőkben és parkokban gazdag egykori fővárosba, Narába indulunk tovább. A város nyolc világörökségi műemléke jól jelzi, hogy a hagyományos japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. A Todai-ji templom hatalmas Nagy Buddha-csarnokának és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrának megtekintése után teszünk egy sétát a Nara parkban, amely 1200 szabadon kószáló őz lakhelyéül szolgál. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez is ellátogatunk, majd visszatérünk Kiotóba. 

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Tokyo-Budapest útvonalon átszállással, belső járatot Tokyo-Oszaka útvonalra (a belső járaton személyenként 1 db max 20 kg/fő feladott poggyászt és 1 kézipoggyászt 7 kg/db) felsorolt programokat, szállást Tokyoban 4 éj, Oszakában 4 éj reggelis ellátással, privát magyar nyelvű idegenvezetést az egész út alatt, reptéri transzfereket (Tokyo,Oszaka), vonatjegyeket (Tokyo - Kamakura – Tokyo, Tokyo – Mt Fuji - Tokyo, Oszaka – Nara – Oszaka, Oszaka – Kyoto – Oszaka)

Alapár nem tartalmazza: 

Reptéri illeték 149.000 Ft/fő, sztornóbiztosítás 1,4% (alapárra + illetékre számolandó). Helyszínen fzetendő: belépőjegyek (kb. 130 USD/fő), metrójegyek a tokyoi városnézések alatt (kb. 20 USD/fő) + egyéb személyes kiadások (pl. étkezés, mosoda, telefonszámla, wellness használat)

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

belépőjegyek (kb. 130 USD/fő), metrójegyek a tokyoi városnézések alatt (kb. 20 USD/fő) + egyéb személyes kiadások (pl. étkezés, mosoda, telefonszámla, wellness használat)

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Technikai oldalról a fotós körutazás nem támaszt speciális igényeket. Az utazás alatt használt fényképezőgépe lehet egy egyszerű kompakt, vagy cserélhető objektíves masina. Objektívből a 24-100mm elegendő, de az ennél hosszabb gyújtótávolságok sem maradnak kihasználatlanul. Ezen kívül szüksége lesz egy állványra, amiről állva is tud fotózni. Sok képet fogunk készíteni, gondoskodjon kellő tárterületről. Több akkumlátorra illetve elemre lesz szüksége a fényképezőgéphez. Nem feltétlenül szükséges, de jó szolgálatot tehet egy távkioldó. Az egészet pedig egy könnyen kezelhető fotós válltáskába vagy hátizsákba csomagolja. Célszerű, hogyha van Önnél esőkabát is. Japánban úgynevezett “A” típusú elektromos csatlakozót használnak, ezért az elemek és akkumlátorok töltéséhez szüksége lesz egy átalakítóra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal Budapest-Isztambul-Tokyo-Isztambul-Budapest útvonalon.

Budapest-Isztambul   20:10 23:15  

Isztambul-Tokyo         01:15 18:30 Tokyo-Isztambul         10:05 16:45  

Isztambul-Budapest   18:10 19:10

Szállás: 

Tokyo (4 éj)
Best Hotel Tokyo*** / Oak Hotel Tokyo***/ Hotel New Touhoku*** egyikében történik az utasok elhelyezése a visszaigazolás szerint. A szállodák 2 ágyas, saját wc + fürdőszobás szobákkal rendelkeznek. A szobához franciaágy, tv, légkondicionáló berendezés, WiFi elérés biztosított. Gyalogosan elérhető a tokyoi metróállomás. Japánban a szállodai szobák az átlagosnál kisebbek (kb:12-15 m2). A kétágyas szobákban a franciaágyak kb 140 cm szélesek!

Oszaka (4 éj)
Hotel Consort Osaka*** szállodájában fogunk megszállni. Japánban a szállodai szobák az átlagosnál kisebbek (kb:12-15 m2). A kétágyas szobákban a franciaágyak kb 140 cm szélesek! http://www.consort.co.jp/
A szállodák 2 ágyas, saját wc + fürdőszobás szobákkal rendelkeznek. A szobához franciaágy, tv, légkondicionáló berendezés, WiFi elérés biztosított (térítés ellenében). Gyalogosan elérhető a oszakai metróállomás. 1ágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére. Amennyiben a foglalással egyidőben, a kötelező útlemondási biztosítás megkötése mellett teljes körű baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére is sor kerül, akkor az útlemondási biztosítás önrészmentes; ellenkező esetben 20% önrészt tartalmaz.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!