Japán csoda

12 napos Körutazás Japánban

Japán a régmúlt s a legfejlettebb civilizáció ámulatba ejtő elegye, melyet még varázslatosabbá tesz a táj mindenütt jelenlévő, lenyűgöző szépsége, a rizsföldek és a kertek békéje, a szentélyek csöndje, lelket simogatóvá az emberek kedvessége. Minden évszaknak meg van a maga varázsa. Az ősz a nyári erdők zöldjét váltja fel, a természet pompás színárnyalataival, s ezt a szépséget tovább fokozza, hogy a VILÁGÖRÖKSÉGEK közé tartozó látnivalók sokaságát is felkeressük!

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, a 10 éjszaka szállás reggelivel, programok a felsoroltak szerint. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetéket, félpanziós felárat (AJÁNLOTT!), a vonatbérlet ára az összes útvonalra, amely magában foglalja a Hirosima–Miyajima kirándulás árát is, a belépőjegyek árát (kb. 12.000,- JPY/fő), valamint a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %). Szervízdíj / Borravaló: 30,- USD/fő

Hossz: 
12 nap
Szállás: 
szálloda
***
Program: 

1. nap: Budapest – Tokió
Elutazás repülővel Japánba, európai átszállással. Éjszaka a repülőgépen.

2. nap: Tokió – a főváros
Érkezés után ismerkedés a japán fővárossal. Az Asakusa–szentély a város legrégebbi és legnépszerűbb buddhista temploma, a körülötte tobzódó színes bazárral. A 333 m–es Tokyo-torony 250 méter magasan lévő teraszáról lebilincselő panoráma nyílik a városra. A Császári palotát (1868 óta nevezik így a korábbi Edo-palotát, a shógun székhelyét) az 1457-ben emelt várkastély megmaradt részeinek felhasználásával építették. Az eredeti várkastély megrendelője Óta Dókán, a környék katona-közigazgatásának vezetője, korának neves költője volt. A jelenlegi Parlament hatalmas, 65,5 méter hosszú tömbjét 1918-ban egy országos pályázat győzteseinek tervei alapján építették, miután az 1890-ben létesített, eredeti épület tűzvész áldozata lett. A nap még egyéb látnivalókat is tartogat számunkra. Szállás.

3. nap: Kamakura – Fuji – Ashi-tó – Tokió
Utazás autóbusszal a Tokió közelében lévő KAMAKURA-ba. A város a XII. század végétől közel 150 éven keresztül Japán katonai vezetőjének, a sógunnak volt székhelye. Városnézés: Nagy Buddha (11 méter magas bronzszobor a XIII. századból), Tsurugaoka Hachimangu (shinto szentély) megtekintése. Továbbutazás az ország legmagasabb hegycsúcsához a FUJI-hoz (3376 méter). Hajókázás az Ashi-tavon, séta a kénes kigőzölgéseiről híres OWAKUDANI-nál (Nagy Pokol). Szállás Tokióban.

4. nap: Nikkó – Chuzenji-tó – Kegon vízesés – Tokió
Reggeli után kirándulás autóbusszal NIKKO-ba, ahol a természeti szépségek (CHUZENJI-TÓ, KEGON VÍZESÉS) mellett megcsodálhatjuk a japán építészet talán leggyönyörűbb emlékét, a TOSHOGU SZENTÉLY-t (Ieyasu Tokugawa shógun emlékhelyét - 22.000 m2 aranyozott felület, csodálatos, míves fafaragásokkal). Nem marad ki természetesen az Iroha-zaka, az ABC lejtő sem a hajtűkanyarjaival. Visszatérve a fővárosba, ismerkedés a fantasztikus modern SHINJUKU városrésszel, illetve az esti szórakozó negyeddel és annak fényeivel. Szállás Tokióban.

5. nap: Tokió (a múlt és a jelen) – Kiotó
A városnézés folytatása helyi közlekedéssel, illetve gyalogosan TOKIÓ-ban: Omotesando-sétány, Meijii- szentély és parkja, a Tokió történetét bemutató Edo-Múzeum. Séta a világhírű Ginza-n. Megnézzük az új Tokyo-tornyot is (formája a híres japán kardot, a katanát imitálja!), amely 634 m magas! Késő délután utazás a közel 300 km / óra sebességgel száguldó szuper-expresszel Kiotóba. Szállás.

6. nap: Kiotó – a japán kultúra fellegvára
Reggeli után egész napos ismerkedés KIOTÓ városával. A japán építészet sokszínűségéből kapunk ma ízelítőt: Nijo-jo (a shoguni palota), Kiyomizu dera (a „Tiszta víz temploma”), Arany pavilon, Ryoanji (az „Alvó sárkány temploma” zen kőkertjével). Kimonó bemutató is színesíti a programunkat. Este fakultatív színházlátogatás, hogy megismerjük a japán kultúrát (teaszertartás, virágrendezés, bunraku stb.), illetve a gésa-negyed. Szállás Kiotóban.

7. nap: Miyajima – Hiroshima
Fakultatív kirándulás keretében a Hiroshima közelében levő MIYAJIMA szigetére utazunk, ahol megcsodálhatjuk a dagály idején a víz fölött „lebegő” Itsukushima szentélyt, sétálhatunk „az 1000 matrac templomában”, találkozhatunk szelíd őzekkel, és ámulhatunk a tengeröbölben emelt óriási „Torii” időtlen szépségén. Miyajima méltán a három legszebb japán táj egyike. HIROSHIMA Béke-parkját (a „Dóm”) és múzeumát mindenkinek látni kell, egy csendes elmélkedés és főhajtás erejéig. Utazás vissza szuper-expresszel Kiotóba. Szállás.

8. nap : Kiotó – Fushimi Inari – Oszaka
Reggel az ősi császárvárosban, KIOTÓ-ban felkeressük az Ezüst Pavilont (Ginkakuji) az egyedülállóan szép kertjével. Sanju-san-gendo (a „33 nyílás” temploma) csodálatos fából készült szobrai és a XIII. századi 1001 Kannon szobor miatt vált nevezetessé. Látogatás FUSHIMI INARI shinto szentélyéhez, hogy láthassuk az egyedülálló, több km hosszú „torii” kapukból épült alagutat. Szállás Oszakában.

9. nap: Koyasan – a buddhizmus szent hegye
Reggeli után utazás KOYASAN-ra, ahol 1.000 m magasan egy cédrusokkal borított hegyen található a japán buddhizmus szent központja. Több mint száz temploma közül az elsőt 805-ben Kobo Daishi, a shingon buddhizmus atyja alapította. A hegyen japán szállás és igazi japán vacsora vár. Másnap reggel szemtanúi lehetünk a kolostor életének, a szerzetesek reggeli ájtatosságának. Megtapasztalhatunk valamennyit a buddhizmus szellemiségéből, a környező természet végtelen békéjéből és lenyűgöző szépségéből. Életre szóló élmény!

10. nap: Koyasan – Oszaka
Reggeli a KOYASAN-on, majd utazás Japán második legnagyobb városába, „Kelet Velencéje”, OSZAKÁ-ba. A délutánt az izgalmasan modern városban töltjük. Múltját felidézzük a várárokkal, szép parkkal övezett vár meglátogatásával. A XVI. században 3 év alatt készült el, ma is eredeti formájában áll, bár az évszázadok során többször lerombolták és újjáépítették. 1930-ban épült fel a megmaradt gránit alapfalakra az eredeti formát híven megőrző lakótorony. Még ma is impozáns látványt nyújt. Szállás Oszakában.

11. nap Nara – Horyuji
Ez az utolsó napunk Japánban. Az eddigi csodákat még újabb élmények fokozzák. Ma a világ legnagyobb fából készített épületével és a Nagy Buddha szoborral ismerkedünk. NARA történelmi látnivalóinak megtekintése után séta az őzparkban. A HORYUJI a világ legrégebbi faépület együttese a Világörökség része, fantasztikus buddhista ereklyékkel, múzeummal. Este transzfer a repülőtérre, hazautazás átszállással. Éjszaka a repülőn.

12. nap: Budapest
Érkezés Budapestre menetrendtől függően.

Egyágyas felár: 95.000.- Ft
Repülőtéri illeték: 159.000.- Ft/fő
Vonatjegy: 89.500.- Ft/fő
Félpanziós felár: 56.000.- Ft/fő

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» A Maldív-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 13
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 02
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, a 10 éjszaka szállás reggelivel, programok a felsoroltak szerint. A BBP utasbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetéket, félpanziós felárat (AJÁNLOTT!), a vonatbérlet ára az összes útvonalra, amely magában foglalja a Hirosima–Miyajima kirándulás árát is, a belépőjegyek árát (kb. 12.000,- JPY/fő), valamint a kötelező útlemondási biztosítást (1,5 %). Szervízdíj / Borravaló: 30,- USD/fő

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték: 159.000.- Ft/fő - VÁLTOZHAT
Vonatjegy ára: 89.500.- Ft/fő
 

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők, engedélyek, egyéb (12.000,- JPY/fő)
Szervízdíj / Borravaló: 30,- USD

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Tokió és Oszaka – Budapest útvonalon repülővel, európai átszállással. A program során autóbusszal, vonattal, szuper-expresszel és komppal. 

Szállás: 

*** / **** csillagos szállodák 2 ágyas, zuh. / WC-s szobáiban, 1 éj japán szálláson. 

Egyágyas felár: 95.000,- Ft/fő

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz. Félpanziós ellátás felár ellenében igényelhető 7 ebéd és 1 vacsora: 56.000.-Ft/fő
A területről: 
Japán a világ egyik legbiztonságosabb országa. A komolyabb bűncselekmény fogalma szinte ismeretlen, apróbb lopás előfordulhat, de rendkívül ritka. Időeltolódás: +7 óra Tekintettel, hogy egy a miénktől gyökeresen eltérő kultúrával fogunk megismerkedni, ezért az alábbiakat szeretnénk nyomatékosan kérni utasainktól: A nyelvi korlátok miatt teljes egészében rá lesznek utalva a csoportvezetőre. Alapvetően japánul beszél mindenki, így a kommunikáció rendkívül nehéz. Kérjük, az egyéni tájékozódásról mindig egyeztessenek a csoportvezetőkkel! A hely idegensége, az időnkénti zsúfoltság nagyfokú toleranciát és összetartást igényel a csoporttól. Kérjük, minden esetben hallgassanak a vezetőre, és nagyon figyeljenek oda egymásra is! Ez lesz a kulcsa egy jó hangulatú, tartalmas kikapcsolódásnak! Japánban nagy hagyománya van az ajándékozásnak, érdemes készülni némi hazánkra jellemző aprósággal, jól jöhet a helyiekkel való ismerkedésnél. Kulcstartó, kis csomag paprika, tenyérnyi hímzett terítő stb. A repülőjáratokon kívül a Japanese Railways vasúti és városokon belüli egyéb (metro, busz) közlekedési szolgáltatásait vesszük igénybe. Sokat fogunk sétálni (!), részben a látnivalók közt, részben a városokon belül. Az átlagos állóképesség elégséges. Az esti étkezéseket a csoportvezető segítségével közösen oldjuk meg.
Időjárás: 
Októberben kellemes, 20 fok körüli hőmérsékletet jósolnak Japánban, többnyire napos időt, némi esővel.
Csomagolás: 
Könnyű kabát és esernyő ajánlott, amit olcsón lehet kint is beszerezni, csak akkor érdemes hozni, ha valakinek van kedvenc összecsukhatósa. Lábbelinek egy kényelmes szandál, könnyű cipő a legalkalmasabb, ami a templomlátogatások alkalmával könnyen levehető. A mosatás megoldható, bár az európai áraknál magasabbért. Fürdőruhát érdemes hozni. Jó ha a felszerelés része: frissítő kendő, övtáska, fejfedő, esetleg napszemüveg.
Vízum: 
A hazaérkezéstől számítva min. 6 hónapig érvényes útlevél (minimum 3-4 félig üres oldal a pecséteknek) + 1-2 fénymásolat az útlevél fényképes oldaláról. Az utazáshoz magyar állampolgároknak vízumra nincs szükségük.
Biztosítás: 
A baleset, betegség poggyászbiztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Kötelező védőoltás nincs és nincs is szükség semmire a megszokott házi patikán kívül. Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés ellen ajánljuk a Smecta-t, Imodiumot, továbbá jó ha van nálunk fájdalom-, láz- és hányinger- csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!