Fotós körutazás Japánban

11 napos fotós körutazás Japánban

Különleges, kifejezetten a fotózás iránt érdeklődőknek szervezett körutazás indul Japánba, Bakos Gábor (QEP, EFIAP) nemzetközileg is elismert fotográfus vezetésével, aki segítségére lesz a legjobb beállítások és kompozíciók megtalálásában, hogy tényleg nagyszerű képekkel térjen haza. Az utazásra ősszel kerül sor, amikor a vörösen izzó juharfák alatt járjuk be a legkülönlegesebb fotótémákat Japánban.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, érkezéskor fogadóebédet, egy vacsorát Kiotóban, transzfereket és városon belüli közlekedést (metró, busz és taxi), magyar nyelvű csoportkíséretet és fotóoktatást az út teljes időtartama alatt, egész napos buszos és/vagy gyalogos városnézést Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban, Takayamában, Kanazawában, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket,kötelező sztornó biztosítást (2,5%), baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, ebédeket és vacsorákat (kivéve a fogadó ebédet), személyes kiadásokat, egyágyas felárat.

Hossz: 
11 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 8 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. NAP
Elutazás Budapestről a Lufthansa kényelmes járatán.

2. NAP
Kora délután érkezünk meg Oszakába. Gyors ebéd és már indulunk is a felhőkarcolókkal tűzdelt városba. A kékórában megfotózzuk a neonfényes nyüzsgést, majd irány egy hatalmas felhőkarcoló függőkertje, ahonnan az éjszakai városra nyílik remek kilátás. Szállás Oszakában.

3. NAP
Felfedezzük Kiotót, a japán kultura fővárosát. Az ősi császárváros legszebb látnivalójával, a Tükör-tó partján álló Aranytemplommal kezdünk, majd a Ryoanji templomba látogatunk, mely csodálatos kőkertjéről vált híressé. Városnézésünket a Tiszta víz templomában folytatjuk, ahol naplementekor megfotózzuk az épület oszlopain és a hegyoldal lankáin lekúszó napsugarakat. Ez után visszamegyünk (taxival vagy tömegközlekedéssel) a szállodába, és egy hagyományos helyi étteremben vacsorázunk, ahol egy maiko (gésatanonc) táncában gyönyörködhetünk. Szállás Kiotóban.

4. NAP
Reggeli után Narába, Japán egykori fővárosába, a japán kultúra második leggazdagabb kincsestárába indulunk. Megnézzük a Todai-ji templom Nagy Buddha-csarnokát és a Nara jelképének számító óriási bronz Buddha-szobrot aztán a Nara parkban sétálunk, ahol 1200 szabadon kószáló őz lakik. Mivel a buddhizmust megelőző időkben az istenek hírnökeinek tartották őket, országszerte védettséget élveznek, így szabadon kóborolhatnak a területen. Ennek köszönhetően megszokták az ember közelségét, etetni és simogatni is lehet őket. A naplementét az őzekkel teli vadaspark felső részéről fogjuk fotózni, ahonnan a város káprázatos kilátása tárul elénk. Szállás Narában.

5. NAP
Reggeli előtt kisétálunk a vadaspark alsó részére, ahonnan megfotózzuk a napfelkeltét. Reggeli után az ősi kő és bronz lámpásairól híres Kasuga-taisha szentélyhez látogatunk, majd Japán egyik ikonikus helyszínét keressük fel: a Fushimi Inari-taisha szentély egymást követő, narancsszínű torii kapuit, melyek közt sétálni életre szóló élmény. A naplementét ismét az őzek társaságában, a Wakakusa hegyről örökítjük meg. Szállás Kiotóban.

6. NAP
Hajnalban ismét napfelkeltét fotózunk a vadaspark alsó részén. Ez után vonattal indulunk Japán vidéki szépségeinek felderítésére, és még délelőtt megérkezünk Kanazawába, az ország egyik leghangulatosabb helyére. A régi szamuráj és gésa negyed utcái varázslatos hangulatot árasztanak, az egykori kastély parkja, a Kenroku-en pedig egyike Japán legszebb kertjeinek, ezért következőnek ide állítjuk fel fotós állványainkat. Itt megfotózzuk a csodás parkot és a kastélyt is. Szállás Kanazawában.

7. NAP
Következő úti célunk a világörökség részét képező hangulatos, skanzen-szerű Shirakawago falucska. A békét és tisztaságot árasztó japán vidék igazi esszenciáját tapasztalhatjuk meg a házak közt sétálgatva. Felkeressük a Wagda kereskedőcsalád rezidenciáját és a naplementében megfotózzuk a lenyűgöző őszi tájat. Busszal utazunk tovább Takayamába, ahol szállásunk egy hagyományos japán stílusú szállás egy ryokan lesz. Szállás Shirakawago-ban.

8. NAP
Pirkadatkor meglátogatjuk az Asaichi piacot a Miyagawa folyó partján az óvárosban, ahol megismerkedhetünk a japán konyha friss hozzávalóival. Utána rögtön indulunk a Fujihoz. Több óra utazás vár ránk, de megéri, mert este az Ashi tó mellől örökítjük meg a tájat, reménykedve, hogy Fujisan kegyes lesz hozzánk és megmutatja magát. Szállásunk a tó partján lesz.

9. NAP
A napfelkeltét az Ashi tó partjáról örökítjük meg, ahol több fotópontot is felkeresünk. Napközben felmegyünk a Komagatake lankáira, itt adunk egy utolsó esélyt Fujisannak, hogy a legszebb arcát mutassa felénk. Szállás Tokióban.

10. NAP
Délelőtt pihenünk de ha van kedved, vásárolhatsz jellegzetes japán szuveníreket a Nakamise bevásárló utcában. Aztán nyomás Roppongiba a Mori Tower felhőkarcolóhoz, aminek a tetejéről, 218 méter magasról ismét egy lenyűgöző naplementét fotózunk meg. Szállás Tokióban.

11. NAP
Reggel Tokióból hazarepülünk, a késő esti órákban érkezünk Budapestre.

További információ

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» Palawan, Fülöp-szigetek - Kovács Attila, 2018. május. 25
» Aktív utazások, izgalmas túrák az utazom.com szervezésében - Kovács Attila, 2018. május. 24
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet, 3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, érkezéskor fogadóebédet, egy vacsorát Kiotóban, transzfereket és városon belüli közlekedést (metró, busz és taxi), magyar nyelvű csoportkíséretet és fotóoktatást az út teljes időtartama alatt, egész napos buszos és/vagy gyalogos városnézést Kiotóban, Narában, Hirosimában, Hakonéban és Tokióban, Takayamában, Kanazawában, Japan Rail Pass vasúti bérletet, valamint a belépőjegyeket.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket,kötelező sztornó biztosítást (2,5%), baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, ebédeket és vacsorákat (kivéve a fogadó ebédet), személyes kiadásokat, egyágyas felárat.

Kötelező költségek: 

repülőtéri illeték, útlemondási biztosítás

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Felszerelés ajánló

Technikai oldalról a fotós körutazás nem támaszt speciális igényeket. Az utazás alatt használt fényképezőgépe lehet egy egyszerű kompakt, vagy cserélhető objektíves masina. Objektívből a 24-100mm elegendő, de az ennél hosszabb gyújtótávolságok sem maradnak kihasználatlanul. Ezen kívül szüksége lesz egy állványra, amiről állva is tud fotózni. Sok képet fogunk készíteni, gondoskodjon kellő tárterületről. Több akkumlátorra illetve elemre lesz szüksége a fényképezőgéphez. Nem feltétlenül szükséges, de jó szolgálatot tehet egy távkioldó. Az egészet pedig egy könnyen kezelhető fotós válltáskába vagy hátizsákba csomagolja. Célszerű, hogyha van Önnél esőkabát is. Japánban úgynevezett “A” típusú elektromos csatlakozót használnak, ezért az elemek és akkumlátorok töltéséhez szüksége lesz egy átalakítóra.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Repülővel Budapest -Oszaka, Tokió -Budapest útvonalon.

Szállás: 

3 csillagos szállodai elhelyezést 2 ágyas, standard szobákban. Egyágyas felár: 99.900.- Ft

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást minden nap + érkezéskor fogadóebédet, egy vacsorát Kiotóban
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!