Japán körutazás

Japán körutazás - Himawari

10 napos körutazás Japánban - Tokió, Fuji-hegy, Kamakura, Yokohama

Júliusi körutunk alkalmával igyekszünk rövidebb idő alatt a lehető legtöbbet megmutatni Japán klasszikus látnivalói közül. Utunkat leginkább azoknak ajánljuk, akik a nyári szabadság alatt a legjobb ár-érték arányban szeretnének megismerkedni a felkelő nap országával, tapasztalt magyar idegenvezető segítségével. Programunk főbb részei a hatalmas modern metropolisz, Tokió, valamint a hagyományok és szentélyek városa, Kiotó, de mindezek mellett más, a közelben lévő ismert helyekkel is megismerkedhet, mint Kamakura, a Hakone Nemzeti Park, vagy Nara.

Alapár tartalmazza

Repülőjegyet Budapest-Tokió -Budapest útvonalon, 7 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, transzfereket (busz és tömegközlekedés), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Tokióban, Kiotóban, Narában, Oszakában, Hakonéban és a Kamakurában, hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, retúr repülőtéri transzfert, a belépőket a programok során. A részvételi díjat 1 JPY = 2,60 Ft árfolyamig garantáljuk.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, egyágyas felárat

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Nehézség:

A napi kirándulások jó fizikai erőnlétet igényelnek!

Program: 

1. NAP – Július 17
Elutazás a délutáni órákban Budapestről, magyar nyelvű idegenvezető kíséretében a Qatar Airways légitársaság járatán. 

2. NAP – Július 18
A késő délutáni órákban érkezünk a tokiói nemzetközi repülőtérre, ahonnan transzfer a szállodába busszal, a szobák elfoglalása.
Szállás Tokióban. 

3. NAP – Július 19
Reggeli a szállodában, majd elmerülünk a világ egyik legnagyobb metropoliszának, Tokiónak a forgatagában: egész napos gyalogos városnézésünk során kipróbálhatjuk Tokió elsőre bonyolultnak tűnő, de meglepően szervezett tömegközlekedését.

Első célpontunk az Asakusa negyed, ahol a város legfontosabb buddhista templomát találhatjuk, a Sensojit, valamint válogathatunk a Nakamise bevásárlóutca szuvenírboltjainak kínálatából. Innen a TV-ből jól ismert forgalmas kereszteződéshez tartunk Shibuyában, meglátogatjuk a Meiji szentélyt, majd elmerülünk Tokió üzleti- és szórakoztató negyedében, Shinjukuban. A rengeteg felhőkarcoló között emelkedő városháza kilátójából tekinthetünk körbe a panorámán, majd a szórakozás mekkájában Kabukichoban teszünk egy sétát. Este szállás Tokióban.

4. NAP – Július 20
Reggelit követően vonattal utazunk a közeli Kamakura városába, melyet Kelet-Japán kiotójának is neveznek. Kamakura két legfőbb nevezetessége a hatalmas Buddha szobor a Kotoku-in templomban, valamint a festői Hasedera templom. A kulturális látványosságokat követően a helyi utcai kisvasúttal utazunk tovább, és teszünk egy kellemes sétát Enoshima tengerpartján. Némi szabadidő, majd vonattal utazunk vissza a fővárosba. Szállás Tokióban. 

5. NAP – Július 21
Egy időre búcsút veszünk a fővárostól, és korán reggel busszal indulunk a szent Fuji-hegy lábánál elterülő nemzeti parkba, Hakonéba. Sétahajózáson veszünk részt az Ashi-tavon, ahonnan kis szerencsével gyönyörű kilátás nyílik a Fujira. Később a remek állapotban tartott Odawara kastélyt tekintjük meg, majd alkalmunk nyílik kipróbálni a híres shinkansent, a japán szuperexpresszt. 250 km/órás sebességgel száguldunk az ország konyhájának is nevezett metropoliszba, Oszakába. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobáinkat, szállás Oszakában.

6. NAP – Július 22
A szállodában elfogyasztjuk a reggelit, majd egész napos, buszos városnézésre indulunk a szentélyek és gésák városában, Kiotóban. Elsőként a „Tiszta víz” Templomát (Kiyomizudera) látogatjuk meg, melynek verandájáról páratlan kilátás nyílik a környékre. Innen az 1001 Kannon templomához, a Sanjusangendohoz tartunk, majd programunkat a fülemüle hangját utánzó padlójáról híres Nijo kastélynál folytatjuk. Kora délután némi szabadidő áll rendelkezésre Kiotó legnagyobb hagyományos piacán, a Nishiki piacon, majd napunkat az ősi császárváros legszebb látnivalójaként számon tartott Aranytemplommal (Kinkakuji) zárjuk. Szállás Oszakában. 

7. NAP – Július 23
Mozgalmas napunk során vonattal Narába látogatunk, de út közben még teszünk egy feledhetetlen sétát a több, mint tízezer narancsszínű torii (szentélykapu) végeláthatatlan sorai közt a Fushimi Inari Taisha nagyszentélyben. Következő állomásunk, Nara nyolc világörökségi műemléke is jelzi, hogy a japán kultúra második leggazdagabb kincsestárában járunk. Ellátogatunk a Todai-ji templomba, itt található a hatalmas Buddha-szobor, mely Nara jelképe. Megtekintjük a Kasuga Taisha szentélyt és teszünk egy sétát a csodálatosan szép Nara Parkban, ahol 1200 őz él szabadon. Vonattal utazunk vissza a szállodánkba, szállás Oszakában. 

8. NAP – Július 24
Reggelit követően fél napos városnézés keretében tömegközlekedéssel igyekszünk felfedezni a régió legnagyobb városát, Oszakát. Körbenézünk a központi Umeda városrészben, majd magasabbról is megcsodáljuk a várost az Umeda Sky Building kilátójából. Ebédünket szabadidő keretében a Dotonbori városrészben költhetjük el, mely számtalan étteremmel és hatalmas választékkal várja az ide látogatókat. Késő délután shinkansen szuperexpresszel utazunk vissza Tokióba, és tömegközlekedéssel jutunk a szállodánkba. Szállás Tokióban. 

9. NAP – Július 25
Reggelit követően kijelentkezés a szállodából, majd délelőtt szabad program áll rendelkezésre Tokióban. Kora délután busszal folytatjuk városnézésünket, mely során elsőként a császári család jelenlegi lakhelyéhez, a Császári Palotához látogatunk. Körbejárjuk Tokió elit bevásárlónegyedét, Ginzát, majd újabb szemszögből vethetünk még néhány pillantást a metropoliszra a Tokyo Tower kilátójából. Innen estére busszal jutunk ki a repülőtérre, ahonnan Dohán keresztül utazunk haza Magyarországra. Érkezés Budapestre várhatóan július 26-án a déli órákban.

A programváltozás jogát fenntartjuk!

Kapcsolódó cikkek

» Megnyílt a nagyközönség számára is az „Égig érő fa” - Etédi Alexa, 2013. június. 12
» 7 hely, ahol tilos meghalni - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 10
» Beégett a japán tárlatvezető robot...de nem szégyelli - Etédi Alexa, 2013. július. 05
» Elhagyatott helyek: "Csatahajó-sziget" - Világutazó.net, 2013. június. 05
» 10 hely, ahová soha nem juthatsz el - Etédi Alexa, 2013. május. 16
» Mélyponton a gyerekek száma Japánban - Etédi Alexa, 2013. május. 09
» A világ legnagyobb épülete - Etédi Alexa, 2019. március. 19
» Az egzotikus Bora Bora - Kovács Attila, 2019. március. 17

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Repülőjegyet Budapest-Tokió -Budapest útvonalon, 7 éjszaka szállást 3 csillagos szállodában, kétágyas, standard szobákban, reggelit minden nap, transzfereket (busz és tömegközlekedés), magyar nyelvű idegenvezetést és tolmácsolást az út teljes időtartama alatt, városnézést Tokióban, Kiotóban, Narában, Oszakában, Hakonéban és a Kamakurában, hét napos Japan Rail Pass vasúti bérletet, retúr repülőtéri transzfert, a belépőket a programok során. A részvételi díjat 1 JPY = 2,60 Ft árfolyamig garantáljuk.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket, kötelező sztornó biztosítást, amely a részvételi díj 2,5%-a, baleset-, betegség-, és poggyászbiztosítást, a programban nem szereplő étkezéseket, egyágyas felárat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Kötelező útlemondási biztosítás.

 

Helyszíni költségek leírása: 

Borravlók, leírásban nem szereplő étkezések, egyéb személyes kiadások

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Induláshoz képest egy hónapon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Budapest – Tokió – Budapest útvonalon menetrendszerinti járattal

Szállás: 

Középkategóriás szálloda Tokióban, jó tömegközlekedési lehetőségekkel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető, társítás kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz minden nap. További étkezéseket egyénileg lehet megoldani. Az éttermek ablakaiban a náluk kínált fogások műanyag mását fedezhetjük fel, így jelentősen megkönnyítik a választást. A sushi sokkal olcsóbb, mint Európában és legolcsóbban az önkiszolgáló éttermekben ehetünk, ahol a tányérok színe, és száma alapján kell fizetni. Amennyiben a szállás költsége nem tartalmazza a reggelit, a drága hotelreggeli helyett választhatjuk a japán kávéházak reggeli kínálatát, amelyek általában kávéból, pirítósból és salátából állnak, elfogadható áron. De szinte minden boltban vásárolhatunk friss szendvicseket vagy rizslabdákat (onigiri).
A területről: 
Az országot négy nagy és megközelítőleg hétezer, túlnyomórészt parányi kis sziget alkotja, amelyek egy 3000 km sugarú körben helyezkednek el. Japán szárazföldi területének több mint kilencvenkilenc százalékán a négy fő sziget osztozik. A legnagyobb közülük Honshu szigete, amely Japán területének hatvan százalékát teszi ki, és itt él a lakosság 80 százaléka. Itt találhatók a legnagyobb japán városok is: Tokió, Yokohama, Osaka, Nagoya. A második legnagyobb sziget Hokkaido északon, amit délen Kyushu, majd Shikoku követ.
Vízum: 
Magyar állampolgárok vízum nélkül utazhatnak Japánba. Az útlevélnek hazautazástól számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Japánban nagyon magas szintű orvosi ellátásban részesülhetünk, nem kell aggódni semmilyen fertőző betegség miatt. A japán orvosok nagy része beszél angolul, vagy németül.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!