Jamaica, a napfény szigete

10 napos körutazás Jamaicában

Jamaica, a Karib-tenger harmadik leg­na­gyobb szi­ge­te már Kolumbuszt is elvarázsolta. Amikor 1494-ben kikötött itt a második útján, azt írta a naplójába, hogy ez a világ leg­szebb szigete. A mai utazókat is elbűvölik a szép tengeröblök, a zúgó vízesések, a szubtrópusi vegetáció, a változatos hegyvidékek és nem utolsósorban a barátságos, vendégszerető emberek.

Alapár tartalmazza

A repülőjegyeket, a londoni transzfert odaútban és a londoni vá­ros­né­zést hazaútban, a helyi autó­buszt Jamaicán, az 1+7 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ét­ke­zé­sek­kel, a csomaghordást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, valamint az idegenvezetés költségeit.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, fakultatív programokat, a baleset-betegség-poggyász biztosítást,A helyszínen borravalót illik adni a helyi idegen­ve­ze­tőnek és gép­ko­csi­ve­ze­tők­nek, amennyi­ben elégedettek a munkájukkal; össze­sen kb. 20 USD-ra kell számítani.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
****
Program: 

1. NAP:
Elutazás Ferihegyről a késő délutáni órákban London Heathrow repülőterére a British Airways közvetlen járatával, transzfer a szállodába, mely London Gatwick repülőtere mellett található (1 éj).
Megjegyzés: A Budapestre is közlekedő légitársaságok közül csak a British Airways repül Jamaicára, így velük lehet a legkedvezőbb feltételekkel, és egyszeri (londoni) átszállással eljutni oda. Mivel azonban a reggeli Budapest – London járattal nem lehet biztonságosan elérni a jamaicai járatot, ezért inkább már az előző este elrepülünk az angol fővárosba.

2. NAP: RUNAWAY BAY
A déli órákban elutazás London Gatwick repülőteréről közvetlen járattal Jamaica fővárosába, Kingstonba. Érkezés a késő délutáni órákban (helyi idő szerint), majd utazás autóbusszal Jamaica északi részébe, a Runaway Bay nevű városkában található szállodánkhoz (7 éj). Ez a karib-tengeri település központi fekvése révén az ország különböző részeibe induló kirándulások egyik ideális kiindulópontja.

3. NAP: RUNAWAY BAY
Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.

4. NAP: SUN VALLEY ÜLTETVÉNY, SHAW PARK BOTANIKUS KERT, DUNN FOLYÓ VÍZESÉSEI, OCHO RIOS (KÉZMŰVES PIAC)
Egész napos kirándulás a közeli Ocho Rios város környékén. Először egy működő ültetvényre utazunk (Sun Valley Plantation), ahol a helyi vezetők számtalan trópusi növényt, gyümölcsfát megmutatnak, az egzotikus gyümölcsök jó részét meg is lehet kóstolni. Italként frissen facsart gyümölcsleveket kínálnak.
Ezt követően a Shaw Park botanikus kertbe látogatunk, mely 300 méter magasan található, egy Ocho Rios melletti hegyen. A gyönyörű vegetáción kívül (közel 600-féle virág) van egy szép vízesés is a parkban, de nagy élmény lesz a partvidékre nyíló panoráma is.
Délután Jamaica legnépszerűbb turisztikai attrakciója következik, a Dunn’s River Falls (Dunn folyó vízesései). A hely különlegességét a gyönyörű környezeten kívül az adja, hogy a vízesés mentén, a folyó medrében lehetőség van gyalog (néha mászva) felmenni a vízesés felső részéhez (természetesen fürdőruhában; vízi cipő a helyszínen is vásárolható). Ez a kis túra a kevésbé sportosak számára is bevállalható, de idősebbeknek kevésbé ajánlott. Aki nem akar bemenni a vízbe, annak is nagy élmény fotózni a vízben haladókat a vízesés mentén kiépített ösvényről.
A nap zárásaként szabadidő és vásárlási lehetőség Ocho Rios autentikus kézműves piacán.

5. NAP: RUNAWAY BAY / HAMPDEN RUMGYÁR, FALMOUTH, GREENWOOD KÚRIA
Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe. Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.
Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.
Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.
A fakultatív program ára: 33.500 Ft.

6. NAP: RUNAWAY BAY / PORT ANTONIO, KÉK LAGÚNA, FRANCIA-ÖBÖL, RIO GRANDE TUTAJOZÁS
Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. (A nap során összesen kb. 6 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flyn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).
A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.
A fakultatív program ára: 35.900 Ft (ebéddel).

7. NAP: RUNAWAY BAY / LIBEGŐZÉS AZ ŐSERDŐ FELETT (MYSTIC-HEGY)
Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.
Fakultatív program: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk, ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.
A fakultatív program ára: 22.500 Ft.

8. NAP: RUNAWAY BAY / YS VÍZESÉSEK, BAMBOO AVENUE, BLACK RIVER (FEKETE-FOLYÓ) SZAFARI
Pihenés, strandolás Runaway Bay-ben.
Fakultatív program: Egész napos kirándulás a főbb üdülőhelyektől távol eső Délnyugat-Jamaicába, ahol 3 érdekes látnivalót keresünk fel. Számítsanak rá, hogy az utak errefelé keskenyek, néha kanyargósak és elég rossz minőségűek. (A nap során összesen 6-7 órát töltünk az autóbuszon.)
Először Jamaica egyik leglátványosabb természeti csodájához, a YS vízesésekhez utazunk. A dzsungelben található 7 lépcsős vízesés természetes medencéiben akár fürödni is lehet.
Ezt követően fotószünet a Bamboo Avenue-nál (Bambusz sugárút). Ez egy 4 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan óriási bambusznádak nőnek, hogy több helyen az út felett összeérnek.
A kora délutáni ebédet követően egy sétahajózás következik a Fekete-folyón, talán innen figyelhető meg a legjobban Jamaica élővilága. A sűrű mangrovék között vezető hajókiránduláson valószínűleg látni fogunk kócsagokat, gémeket, pelikánokat, halászsasokat és még sokféle más madarat, de a legnagyobb látványosság a krokodil lesz.
A fakultatív program ára: 25.400 Ft (ebéddel).

9. NAP: KINGSTON, PORT ROYAL
Búcsú Runaway Bay-től, utazás Jamaica fővárosába, Kingstonba, mely egy hatalmas tengeröböl és a Kék-hegység között terül el. Ismerkedés a várossal: a belváros történelmi épületei, a Nemzeti Hősök Parkja, az Emancipáció Parkja, az újváros modern épületei stb. A városnézést követően látogatás Bob Marley (a jamaicai születésű reggae legenda) egykori lakóházában berendezett múzeumban.
Délután továbbutazás Port Royalba, mely a Kingstoni-öblöt lezáró félsziget csücskében helyezkedik el. Ez a kis település valaha az „Újvilág” egyik leggazdagabb városa volt, egy igazi kalózfészek, később pedig 200 éven keresztül az angol haditengerészet központja a karibi térségben. Látogatás a Károly-erődben, melynek múzeumában azt is elmesélik, hogy miért van az egykori város kétharmada a tenger mélyén.
Az esti órákban elutazás a British Airways közvetlen járatával Londonba.

10. NAP: LONDON
Érkezés London Gatwick repülőterére a délelőtti órákban (helyi idő szerint). Mivel a British Airways budapesti járatai London Heathrow repülőteréről indulnak, és a legközelebbi biztonságosan elérhető csatlakozás a késő délutáni órákban indul, ezért (amennyiben a repülőgép a menetrend szerint érkezik) utasainknak a közbenső időben egy kis autóbuszos városnézést és egy sétát biztosítunk az angol fővárosban.
Érkezés Ferihegyre az esti órákban.

Kapcsolódó cikkek

» Kuba hangulata - Kovács Attila, 2017. október. 30
» Toulousetól Martiniqueig: egy karibi utazás története - Kovács Attila, 2015. december. 28
» Időutazás a Karib-tengeren: Kuba nyaralás - Kovács Attila, 2014. január. 09
» A 10 legromantikusabb egzotikus nászút - Kovács Attila, 2013. november. 24
» A varázslatos Dominika - Kovács Attila, 2013. november. 18
» Egy ország a közhelyek mögött: Kuba - Explorer World, 2013. november. 07
» A világ 15 legszebb hotelmedencéje - Etédi Alexa, 2013. július. 19
» Mexikó harca a bikaviadalok ellen - Etédi Alexa, 2013. június. 20
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Fakultatív program 5. napon: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északnyugati részébe.
Először a Hampden Rumgyárba látogatunk el, ahol megismerkedünk a jamaicai rum készítésének több száz éves hagyományos módszereivel. Természetesen kóstoló, valamint egy kis étkezés is tartozik a programhoz.
Továbbutazás Falmouth városkába, ahol sok szép épület megmaradt a gyarmati korszakból, a várost az UNESCO világörökségi listára is jelölték. A városnézés után rövid szabad program.
Ezt követően a több mint 200 évvel ezelőtt épült Greenwood kúriát nézzük meg. Az építtető Jamaica egyik leggazdagabb embere volt, hatalmas ültetvényein több mint 2000 rabszolga dolgozott. A házban lévő régiségek gyűjteményét Jamaica egyik legjobb múzeumának tartják.
A fakultatív program ára: 33.500 Ft/fő

Fakultatív program 6. napon: Egész napos kirándulás a Karib-tenger partjai mentén Jamaica északkeleti részébe. 
(A nap során összesen kb. 6 órát töltünk az autóbuszon.) Ismerkedés Port Antonióval, Kelet-Jamaica legjelentősebb településével, séta az Errol Flyn jachtkikötőben. Ezután fotószünet a Kék Lagúnánál, majd pihenés, fürdési lehetőség és ebéd az elbűvölően szép, fehér homokos Francia-öbölben (Frenchman’s Cove).
A délutáni (kb. 2 órás) tutajozás egy őserdei folyón (a Rio Grandén) a nap fénypontját jelenti. A kétszemélyes, bambuszból készült, kényelmes tutajokat egy-egy helyi vezető egy hosszú rúddal, állva kormányozza. A kristálytiszta víz, a szép tájak, a dús növényzet, a háborítatlan környezet elvarázsolják a turistákat. Igény esetén fürdésre is van lehetőség.
A fakultatív program ára: 35.900 Ft/fő (ebéddel).

Fakultatív program 7. napon: Félnapos kirándulás. Autóbusszal az Ocho Rios melletti Mystic-hegy lábához utazunk,
ahonnan libegővel megyünk fel a csúcsra. Egészen különleges élmény a libegőről (felülről) tanulmányozni a szubtrópusi őserdőt. A hegytetőn van egy szép park, egy kiváló szuvenírbolt, egy panoráma étterem, egy kilátópont, egy úszómedence csúszdával és egy bobpálya.
A fakultatív program ára: 22.500 Ft/fő

Fakultatív program 8. napon: Egész napos kirándulás a főbb üdülőhelyektől távol eső Délnyugat-Jamaicába,
ahol 3 érdekes látnivalót keresünk fel. Számítsanak rá, hogy az utak errefelé keskenyek, néha kanyargósak és elég rossz minőségűek. (A nap során összesen 6-7 órát töltünk az autóbuszon.)
Először Jamaica egyik leglátványosabb természeti csodájához, a YS vízesésekhez utazunk. A dzsungelben található 7 lépcsős vízesés természetes medencéiben akár fürödni is lehet.
Ezt követően fotószünet a Bamboo Avenue-nál (Bambusz sugárút). Ez egy 4 kilométer hosszú útszakasz, ahol kétoldalt olyan óriási bambusznádak nőnek, hogy több helyen az út felett összeérnek.
A kora délutáni ebédet követően egy sétahajózás következik a Fekete-folyón, talán innen figyelhető meg a legjobban Jamaica élővilága. A sűrű mangrovék között vezető hajókiránduláson valószínűleg látni fogunk kócsagokat, gémeket, pelikánokat, halászsasokat és még sokféle más madarat, de a legnagyobb látványosság a krokodil lesz.
A fakultatív program ára: 25.400 Ft/fő (ebéddel).

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyeket, a londoni transzfert odaútban és a londoni vá­ros­né­zést hazaútban, a helyi autó­buszt Jamaicán, az 1+7 éj­sza­kai szál­lást a fent megadott ét­ke­zé­sek­kel, a csomaghordást, a fel­so­rolt progra­mo­kat belépődíjakkal, az út­le­mon­dá­si biz­to­sí­tást, valamint az idegenvezetés költségeit.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, fakultatív programokat, a baleset-betegség-poggyász biztosítást,A helyszínen borravalót illik adni a helyi idegen­ve­ze­tőnek és gép­ko­csi­ve­ze­tők­nek, amennyi­ben elégedettek a munkájukkal; össze­sen kb. 20 USD-ra kell számítani.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

A helyszínen borravalót illik adni a gépkocsivezetőnek és a helyi idegenvezetőknek. A helyiek ezt gyakorlatilag kötelezőnek tekintik. Utasonként összesen kb. 20 dollárra kell számítani.

 

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő. 

Hátralék: 

 A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A British Airways menetrend szerinti járataival a Budapest – London – Kingston út­vo­na­lon és vissza. A helyszínen lég­kon­dicio­nált autó­busszal.

Szállás: 

1 éjszaka odaútban egy 4 csillagos szállodában London Gatwick repülőtere mellett, kétágyas, fürdőszobás, légkondicionált szobákban.
7 éjszaka Jamaica egy karib-tengeri településén, Runaway Bay-ben, egy 4 csillagos szállodában, kétágyas, fürdőszobás, erkélyes, légkondicionált, hűtővel, kávéfőzővel és TV-vel felszerelt szobákban. A szabadtéri medencével rendelkező szálloda egy szép parkban, egy golfpálya szomszédságában helyezkedik el. A hotel saját homokos tengerparti strandja 1,5 km-re található, kb. 20-25 perces sétával elérhető, de a vendégek részére naponta mindkét irányba 5-5 alkalommal ingyenes transzferbusz biztosított. Bővebb információ a szállodáról: www.thecardiffhotel.com

Étkezés: 
Félpanzió a 2. nap reggelétől a 9. nap reggeléig (felszolgált jamaicai reggeli + 3 fogásos menüvacsora). Természetesen a tengerentúli repülőjáratokon is biztosítanak a napszaknak megfelelő főétkezéseket.
Időjárás: 
Jamaica éghajlata szubtrópusi. A hőmérséklet szinte egész évben egyenletesen kellemes meleg. A száraz évszak novembertől április közepéig tart, ekkor ritka az eső, sok a napsütés. A nappali csúcshőmérsékletek sokéves átlaga ebben az időszakban 28-30 °C. Mivel azonban ez a régió közel van az Egyenlítőhöz, a napsütés ereje az itthoninál jóval erősebb. Mindenképpen javasolt napvédő krém használata, illetve szúnyogriasztó készítményt is vigyenek magukkal! A tenger vize egész évben fürdésre alkalmas, 26-27 °C-os. A Karib-tenger térségére jellemző hurrikánszezon (amely Jamaicát is érintheti) szeptember elejétől október végéig tart.
Vízum: 
Az útlevélnek a hazaérkezés dátumához képest még legalább 3 hónapig érvényesnek kell lennie. Magyar állampolgárok 30 napnál nem hosszabb időtartamra vízum nélkül utazhatnak Jamaicára.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Magyarországról induló utasok esetében a Jamaicára történő belépéshez védőoltásra nincs szükség. Gyomorrontás, hasmenéses megbetegedések csak nagyon ritkán fordulnak elő (a legtöbb helyen iható a csapvíz).
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!