Izraeli körutazás szilveszterkor

8 napos utazás Szilveszterkor a Szenföldre

Izrael Szilveszterkor? Miért is ne! Az ilyenkor szokásos újévi köszöntés mellett több világörökségi helyszínt is felkeres a csoport az út során, tehát lesz bőven izgalom és látnivaló utazáskor.

Alapár tartalmazza

Szállást helyi 4*-os szállodákban kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora italok nélkül), a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza

Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket, útlemondási biztosítást, borravalók, egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felár.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
****
Létszám: 
Kis létszámú csoport, max. 20 fő!

Szállás

Helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Program: 

1. nap: Budapest – Tel Aviv
Utazás Budapestről menetrend szerinti járattal Tel-Avivba, érkezés a délutáni órákban. Érkezés után transzfer a szállodába. Vacsora és szállás Tel Avivban (1 éj)
Szállás: Prima City Hotel Tel Aviv 4*

2. nap: Jaffa – Haifa – Akko – Tiberias
Reggeli után először gyalogosan felfedezzük Jaffa óvárosát, majd a buszról megnézzük az UNESCO világörökség részét képező Bauhaus házakat. Ezután továbbutazunk Haifa-ba, ahol először a Karmel-hegy legszebb pontján fekvő karmelita kolostort, a Stella Marist (Tenger Csillaga) látogatjuk meg, majd a „haifai csodát”, a Bahai kertet keressük fel, amely az UNESCO világörökség része. A kertnél fotó stop, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a városra és a Földközi – tengerre. Közben megismerkedünk a Bahai vallással, történelmével, a kert történetével.  A mai napunk utolsó célpontja Akko kikötővárosa lesz. A városnézésünk alatt megnézzük az El Jazar mecsetet (kívülről), a bazárt, a karavánszerájt és természetesen a város keresztény, és a keresztes lovagokhoz köthető emlékeit is. A program végeztével utazás Tiberiasba. Vacsora a szállodában. Szállás Tiberiasban (1 éj).
Szállás: Prima Galil Tiberias Hotel 4*

3. nap: Názáret - Galileai-tó – Kapernaum – Tabgha
Reggeli után megnézzük Mária kútját és a Fogantatás templomát, vagyis az angyali üdvözlet bazilikát, majd a Galileai-tó különleges, bibliai helyszíneit keressük fel, Kapernaumot és Tabghát. A Nyolc Boldogság hegyére látogatunk, majd a Ferences Kápolnához, amely a Hegyi Beszéd helyszíne volt. Megállunk Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és megnézzük az Úr Asztala Kápolnát is. Ezt követően a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínét, valamint a híres bizánci mozaikokat nézzük meg.Ezután hajózás a Galileai-tavon, majd megállunk a Jordán-folyónál, egy hivatalos keresztelőhelynél. Programunk végeztével továbbutazunk Betlehembe, vacsora és szállás Betlehemben (3 éj).
Szállás: Diamond Hotel 4* vagy Ambassador City Hotel 4*

4. nap: Jeruzsálem
Reggeli után Jeruzsálembe, az Izraeli Múzeumba látogatunk, ahol megismerhetjük a híres Holt tengeri tekercseket. Ezután Új-Jeruzsálemben a Parlament (Kneszet) épületét és a híres 7 karú menórát, Izrael állam jelképét, a brit képviselőház ajándékát nézzük meg. A programunk végeztével a Mahane Jehuda piacra megyünk, ahol kóstolótúrán fogunk részt venni, majd vásárlásra is nyílik lehetőség. Vacsora a szállodában. 

5. nap: Jeruzsálem
Reggeli után egész napos kirándulás Jeruzsálembe. Napunkat az Olajfák hegyén kezdjük, ahonnan csodálatos kilátás nyílik az aranyló városra. Lesétálunk a Gecsemáné-kertbe, majd a hegy lábánál Szűz Mária sírját is megtekintjük. Az óváros kapuján belépve a zsidó negyedbe érkezünk, ahol megnézzük a Siratófalat, a Sziklamecsetet és a színes bazárokat. Utunk a via Dolorosán folytatódik, megállunk a keresztút állomásain, majd sétánkat a Golgota hegyén álló Szent Sír templomnál fejezzük be. Innen a jeruzsálemi óváros déli részén található Sion hegyre megyünk, a Nagyboldogasszony bencés apátságot nézzük meg (kívülről) és Dávid király sírját, valamint az Elszenderülés bazilikát. Vacsora a szállodában.

6. nap: Jeruzsálem – Bethlehem
Reggeli után Betlehemben a város legfontosabb építményét, a Születés templomát keressük fel. A hagyomány szerint a templomot a Jézus születési helyének tartott barlang fölé emelték. A templom együttes megtekintése után Ein Karembe látogatunk, amely régen egy hangulatos falucska volt, de mára már Jeruzsálem déli részéhez tartozik. A legenda szerint itt született Keresztelő Szent János. Megnézzük a Szent János templomot, majd visszautazunk Betlehembe, útközben egy borkóstoláson veszünk részt. Vacsora a szállodában.

7. nap: Masada – Holt - tenger
Reggeli után Jerikóba utazunk. Zakeus fájának, valamint az Elizeus forrásának megtekintése után  Masada felé vesszük az irányt, ahol a régi erőd falairól bámulatos kilátás nyílik a Holt-tengerre. Megnézzük a Múzeumot és Heródes palotájának emlékeit, majd leereszkedünk a Holt tengerhez. Útközben látogatás a Qumran barlangoknál, ahol a holt-tengeri tekercseket megtalálták. A Holt-tengernél az időjárás függvényében fürdési-mártózási lehetőség, majd visszautazunk Betlehembe, vacsora a szállodában.

8. nap Betlehem – Tel Aviv – Budapest
Reggeli után szabadidő, majd transzfer a repülőtérre és utazás Budapestre.

A programok és a szállodák változtatásának jogát irodánk fenntartja!  

UNESCO Világörökségi helyszínek
Masada
Tel Aviv
Haifa – Bahai kert
Kármel-hegy
Akko óvárosa

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Szállást helyi 4*-os szállodákban kétágyas szobákban, félpanziós ellátást (reggeli és vacsora italok nélkül), a megadott programokat és belépőket a meghirdetett látnivalókhoz, a helyszíni közlekedést autóbusszal, a magyar nyelvű idegenvezetést.

Alapár nem tartalmazza: 

Nemzetközi repülőjegyet és illetékeket, útlemondási biztosítást, borravalók, egyéb személyes kiadások, baleset, betegség és poggyász biztosítás, egyágyas felár.

Helyszíni költségek leírása: 

Borravalók: kb. 60 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Egyéb részletek
Kiutazás: 

Tervezett menetrend (változhat)
December 28. Budapest - Tel Avív 10:45  14:55  LY2366 /kb. 3 óra 10 perc
Január 4. Tel Aviv - Budapest 07:05   09:35  LY2365 /kb. 3 óra 30 perc

Igény esetén Business osztályú helyek foglalhatók. 

FONTOS! A légitársaság végzi a csoport ültetését a járatokra. Minden esetben kérjük, hogy az ülőhelyre vonatkozó egyéni kéréseiket (ablak, folyosó, stb.) legyenek szívesek a check-in pultnál jelezni.

Szállás: 

Helyi 4*-os szállodákban, kétágyas szobákban.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz. (reggeli és vacsora, italok nélkül)
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Izrael epidemológiai szempontból nem veszélyesebb, mint Magyarország. WHO besorolás alapján a magyarországitól eltérő gyermek- és felnőttkori védőoltásokra nincs szükség. Az általános egészségügyi és higiéniai helyzet jó. A vezetékes ivóvíz iható, de erősen klórozott. Közterületeken bent és kint egyaránt elterjedt a hűtött vizű ivókút.
Vélemények, értékelések
4.8
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
5.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
4.8
<szöveg nélkül>
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!