A Szentföld ösvényein Galileától Jeruzsálemig

12 Napos Körutazás Izraelben - Három Kultúra vonzásában

Vegyen részt ezen a páratlan körutazáson, ahol a Szentföldre kalauzoljuk Önt! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része! Látványosságok: Hajóval a Genázáreti tavon - Szent helyek Tibériás környékén - Palesztin keresztények Názáretben - Titkok és valóság Qumránban - Zsidó, keresztény és muszlim vallási hagyományok a Béke városában – Jeruzsálem
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Tel Aviv – Budapest repülőjegyet.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Hossz: 
12 nap
Létszám: 
minimum létszám: 15 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban, reggelivel. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. nap: Budapest – Názáret
Budapest–Tel Aviv repülés, felutazás Názárethbe.

2. nap: Haifa – Megiddó
Haifa, Ceaserea és a Kármel-hegy látnivalói, délután már az Armageddon hagyományával ismerkedünk Megiddóban.

3. nap: Akkó – Názáret
A nyüzsgő, mediterrán Akkóban kényeztet a múlt: Al Jazzar pasa mecsetje, a keresztes lovagok földalatti városa. Délután Sepphorison keresztül ismét Názáretbe érünk, ahol megtekintjük a monumentális Angyali Üdvözlet bazilikát.

4. nap: Tábor-hegy – Száfed
A Tábor hegy, Jézus színeváltozásának helye nyitja a napot, majd a zsidó misztika őshazája, Száfed felé vesszük az irányt.

5. nap: Tiberias
Ma Jézus Galileai működésének helyszínei mentén utazunk. A Boldogságok hegye, majd a tóparti Tabgha, és Kafarnaum következik. A Genezáreti-tó partjára érve Hammat Tiberias nemzeti parkját látogatjuk meg.

6. nap: Jardénit – Bét Seán – Jerikó
Jardénít (Jézus megkeresztelési helye) után, Bét Seána látogatunk, majd Jerikóban drótkötélpálya emel bennünket a Megkísértés monostorához.

7. nap: Wadi Qelt – Qumrán – Maszada
A Wádi Qelt sziklafalai között Koziba Szent György monostorát tekintjük meg, majd Qumrán a Holt-tengeri tekercsek feltalálási helye következik. Délután Maszada erődjét másszuk meg és fürdünk-lebegünk a Holt-tengerben.

8. nap: Hebron – Betlehem
Ma a Pátriárkák sírjához megyünk Hebronba, majd Bethlehemben a Születés temploma következik.

9-11. nap: Jeruzsálem
Három rendkívüli nap következik a monoteista vallások szent városában: Templom hegy; Zsidónegyed, Siratófal; Sion hegye, az Utolsó Vacsora terme, Örmény negyed; Jézus passiójára emlékeztető zarándokhelyek: Olajfák hegye, a Miatyánk temploma, Dominus Flevit templom, a Getszemáné kert, Szűz Mária sírja. Via Dolorosa, Krisztus börtöne, Ecce Homo, a Föld köldöke, minden templom legtitokzatosabbika: a Szent Sír bazilika; Bethlehem: Születés temploma ; Izrael Múzeum.

12. nap: Jeruzsálem-Budapest
Reggel Jaffa kikőtőjében búcsúzunk a Szentföldtől. Hazautazás

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2022. december. 14
» Dubai látképe - Kovács Attila, 2022. február. 11
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

11 éjszaka szállást, a részletes ismertetőben felsorolt programokat, minden szükséges transzfert (busz), a magyar csoportvezető díját, az idegenvezetést, a csoportos vízumügyintézés díját, a Budapest – Tel Aviv – Budapest repülőjegyet.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek (250 USD/fő), az egyéni kiadásokat (hordár, fotóengedélyek, stb.), a kötelező biztosításokat. BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, belépők, engedélyek, kötelező biztosítások, melynek aktuális összege az árkalkulációnál látható.
BBP utasbiztosítás megléte utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 

Személyes kiadások, borravalók, fakultatív programok.
Belépők, engedélyek, egyéb kinti költségek kb. 250 USD/fő

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerint közlekedő repülőjárattal a Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
A napi átlaghőmérséklet 25-35 Celsius körül van. A nagyobb városokban gyakran fújdogál kellemes szellő, ami elviselhetőbbé teszi a klímát. Mivel száraz meleg várható, ezt sokkal könnyebben viseli a szervezetünk. Mindazonáltal időnként lehűlhet kicsit a levegő, érdemes csomagolni melegebb ruhát is.
Csomagolás: 
lapvetően nyári, könnyű ruhákkal kell készülni, de esténként és a reptereken lehet hűvös, ezért némi meleg felső öltözet sem árt. Továbbá fontos, hogy a térségben a nőknek és férfiaknak egyaránt tiszteletben kell tartani az öltözködésre vonatkozó szokásokat. Fedett váll, hosszú szoknya vagy nadrág a megfelelő viselet. A ruha semmiképpen sem lehet kihívó. A férfiaknál is kerülendő a rövidnadrág viselése. Férfiaknak sapka, valamilyen fejfedő mindenképpen szükséges. (Bár a legtöbb helyen elméletileg adnak, erre nem árt készülni.) Ezen kívül más kötöttség nincs. A helyszínen olcsón lehet arab kendőt kapni, palesztin kendő viszont ne legyen nálunk, abból - akár belépéskor is - gondok lehetnek. A fürdőruhát ne felejtsük itthon. Lábbelinek egy kényelmes szandál, cipő ajánlott, esetleg egy zártabb edzőcipő bizonyos helyeken hasznos lehet. Jó, ha a felszerelés része: magas faktorú napkrém, a napszúrás elkerülése végett egy kalap vagy kendő, frissítő kendő, WC-papír, övtáska vagy szütyő, amit a ruhánk alatt hordhatunk. Szükség lehet zseblámpára is. Ajánljuk, hogy csak egy nagyobb csomagot, illetve egy kézipoggyászt hozzanak magukkal.
Vízum: 
Magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél problémát okozhat, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!