Best of Izrael, csillagtúra a Szent Földön

6 napos körutazás a Szentföldön

Kedvelt izraeli csillagtúránk várja a Szentföld iránt érdeklődőket. Ismerje meg Izrael egyedülálló látnivalóit a legendás idegenvezetővel Simon Segalival. A program gerincét Izrael messzeföldön híres látványosságai alkotják: barangolás Galilea zöldellő, érintetlen bibliai hangulatot árasztó dombjain, Jeruzsálemben az évszázados utcaköveken, valamint megmártózás a Holt-tenger semmihez sem hasonlítható olajosan sűrű, sós vizében.
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

Utazást repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel, a leírt programokat a szükséges belépőkkel és helyi idegenvezetéssel, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza

Repülőtéri illetékeket és díjakat, helyi borravalót (ajánlott összeg kb. 40 USD/fő), fakultatív programok (minimum 10 fővel indulnak, és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket), felárakat.

Hossz: 
6 nap
Létszám: 
Minimum létszám: 15 fő

Szállás

5 éjszaka középkategóriájú, tengerpart közeli szállodában, kétágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Program: 

1. NAP
Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében, majd transzfer a netanyai szállodához. Netanya a Földközi-tenger partjánál fekszik, kedvelt üdülőváros mind a nemzetközi, mind az izraeli turisták körében. Hosszú, homokos tengerpartja kiváló strandolásra, a város főtere és sétálóutcája éttermekkel, kávézókkal teli. Szállás Netanyán.

2. NAP
Elutazás Názáretbe – a történelmi Názáretet keresztények és muzulmánok lakják, a település eredete az ókorig nyúlik vissza. A vallástörténet szerint Jézus gyermekkorának színhelye. A program útvonala és látnivalói: Angyali Üdvözlet temploma, majd az egész napos autóbuszos kirándulás folytatása a Galil-tó (Genezáreti-tó) szent helyeire. A Galil-tó és vidéke Izrael legészakibb tartománya – termékeny föld, a tó gyógyító vize és a Szentföld emblematikus helyszíneit jelenti a látogatónak. Az ősi időkben Galileán keresztül vezettek az utak Damaszkuszba, Egyiptomba és Izrael keleti vidékére. A 16. században Tiberias volt a négy szent városok egyike, ma fontos idegenforgalmi központ. Látnivalók és útvonal: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna, Tabgha – a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, a bizánci mozaik, Tiberias, a csodálatos Genezáreti-tópart megtekintése. Szállás Netanyán.

3. NAP
Szabad program vagy fakultatív programlehetőség: egész napos kirándulás autóbusszal –Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál – a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko – a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik; a bazár; és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak – csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház – megtekintése. Szállás Netanyán.

4. NAP
Egész napos városnézés Jeruzsálem óvárosában: Olajfák-hegye (történelmi, vallási események színhelye a olajfaligetekkel borított hegyoldal, ahol a korabeli zarándokok felütötték sátraikat az ünnepek idején), Getshemane kert (az Olajfák hegyének legismertebb része, nevét a kertben lévő olajprésről kapta. Jézus kedves helye volt, de elárulása is itt történt – fontos vallási színhely), Nemzetek Temploma (római katolikus templom, más néven Agónia Bazilika. A jelenlegi épület két korábbi vallási helyszínre épült, és az olasz tervező alkotta templom kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered elnevezése. A magyar címer is látható itt.) Majd az Óváros: Zion kapu, Zsidónegyed, Siratófal, a keresztény és arab városrészek, a Via Dolorosa és a Golgotán lévő Szent Sír Templom megtekintése. A jeruzsálemi óváros városfallal körülvett rész a modern Jeruzsálemen belül, itt találhatók a legfőbb kulturális és vallási látnivalók, helyszínek. Masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a 15. században. A Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost nagyobbra. A mai városfalak 4,5 km hosszúak, 11 kapuval, melyek közül általában 7 van nyitva a látogatók előtt. Az óváros negyedei: muszlim, örmény, keresztény, zsidó. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne, ahol az első zarándokok a bizánci korban járták végig a szenvedés stációit. A mai tradicionális útvonal az Oroszlán Kapu belső részénél kezdődik, és végigvezet egészen a Szent Sír templomig, mely székhelye mind a jeruzsálemi görög-katolikus pátriárkának, mind a jeruzsálemi katolikus érseknek is. Szállás Netanyán.

5. NAP
Szabad program vagy egész napos fakultatív városnézés Jeruzsálem új városrészében. A kirándulás során az új városrész megtekintése: Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset (Izrael parlamentje), Menora (Izrael egyik fő jelképe – a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt) Yad Vashem – a Holokauszt áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához – Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Szállás Netanyán.

6. NAP
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Munkatársaink segítenek megtalálni
az Ön egyedi igényeinek megfelelő árat és időpontot.
Kérjen tőlünk ajánlatot!

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Dubai látképe - Kovács Attila, 2022. január. 10
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2018. június. 06
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Fakultatív programok

Egész napos kirándulás autóbusszal – Haifa a szép kikötőváros az ország harmadik legnagyobb városa különlegesen szép fekvéssel a Földközi-tenger partjánál – a Carmel-hegy és a Bahai szentély kívülről; Akko – a keresztes lovagkori várrendszer, mely a tengerpart mellett magaslik; a bazár; és az ókori romjairól híres Caesarea római kori maradványainak – csodás épségben ránk maradt akvadukt és nagyszerű akusztikájú színház – megtekintése. 
Egész napos fakultatív városnézés Jeruzsálem új városrészében. A kirándulás során az új városrész megtekintése: Izraeli Múzeum (az 1965-ben alapított intézmény a legnagyobb kulturális helyszín Izraelben és egyben a világ egyik vezető múzeuma), Knesset (Izrael parlamentje), Menora (Izrael egyik fő jelképe – a bronz emlékmű kb. 5 méter magasan emelkedik a parlament épülete előtt) Yad Vashem – a Holokauszt áldozatainak megindító emlékparkja, Keresztelő Szent János temploma. Délután továbbutazás Betlehembe, a Születés templomához – Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem Palesztina területén helyezkedik el Jeruzsálemtől kb.10 kilométerre. A Születés templomát a 4. században építettek. Az eredeti épületet a történelem során lerombolták, újjáépítették, a hosszú évszázadok során sok gazdája volt. Napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. 
 

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 5 éjszaka szállást reggelivel, a leírt programokat a szükséges belépőkkel és helyi idegenvezetéssel, utas-, poggyász-, baleset- és útlemondási biztosítást, magyar nyelvű idegenvezetést.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetékeket és díjakat, helyi borravalót (ajánlott összeg kb. 40 USD/fő), fakultatív programok (minimum 10 fővel indulnak, és tartalmazzák a leírt programot, közlekedést autóbusszal, a szükséges belépőket), felárakat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Ajánlott borravaló kb. 40 USD/fő, további étkezések, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.

 

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Étkezés: 

A részvételi díj izraeli büféreggelis ellátást tartalmaz Felár ellenében vacsora igényelhető.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza!
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!