Spirituális Utazás a Szentföldön (Izrael, Tel Aviv, Jeruzsálem, Galilea, Betlehem, Qumran)

8 napos utazás Izraelbe

"Izrael testnek és léleknek". Vegyen részt ezen a páratlan körutazáson, ahol a Szentföldre kalauzoljuk Önt! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része! Látványosságok: Izrael, Tel Aviv, Jeruzsálem, Galilea, Betlehem, Qumran, Massada, Betania. Az utazás szakértői idegenvezetéssel indul!

Alapár tartalmazza

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátást (izraeli büfé reggeli és büfé vacsora), transzfert a repülőtérről a szállodáig, és vissza, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 56 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
minimum 20 fő
Program: 

1. nap-kedd: Érkezés Izraelbe, a Szentföldre
Utazás Budapestről 10:30-kor az EL-AL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával a Ben Gurion repülőtérre Tel-Aviv-ba, majd autóbusszal Galileába a hotelbe, vacsora, szállás.
A következő napokat ebben a gyönyörű, nyugodt, évezredek óta szinte érintetlen természeti környezetben töltjük el. Az állandóság legfőbb jelképe a Galileai tó/tenger (Kinneret), melyet szelíd dombok, hegyek és a Golán fennsík vesz körül.

2. nap-szerda: Galilea szépségei – léleknek és testnek
Reggeli után hajóra szállva egy csendes órát töltünk el a Genezáreti tavon, majd utunk a Hegyibeszéd színhelyére vezet. Capernaumban Péter házát és a föléje épült hajó-formájú templomot, valamint a Jézus idejében már megvolt zsinagóga romjait tekintjük meg. Eredeti mozaikok őrzik a tó partján, Tabgha-n a csodálatos kenyér-és halszaporítás színhelyét. Lelkiekben feltöltődve fölmegyünk a nemzeti parkok–övezte Golán fennsíkra, a feltörő hévizek, a buja növényzet vonzza az állatvilágot a környező vidékre. Vacsora, szállás Galileában.

3. nap-csütörtök:  Galilea szépségei – testnek és léleknek
Napunkat a Jordán folyónál, Yardenitben kezdjük, ez kedvenc merítkezési helye az afrikai és amerikai keresztény gyülekezeteknek. Innen utunk Nazaretbe vezet, ahol az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába a menyegző színhelyére látogatunk el.Paradicsomi helyen, édenkerti hangulatban töltjük a délutánt, a Gilboa forrásainál fürdőzünk, majd visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Galileában.

4. nap-péntek: A Jordán völgyén át Jeruzsálembe – Betlehem
Beit-Shean (Skytopolis), a különös hangulatú római város, ahol szinte halljuk a Cardo-n az emberek nyüzsgését és az arénában a közönség tetszés-nyilvánításának hangjait. A Jordán völgyén Jerikó oázisának érintésével érkezünk Jeruzsálembe. Innen utunk azonnal Betlehembe visz. Jézus születésének városában megérint minket a történések szelleme és az arab/palesztin város különös világa. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

5. nap-szombat: Judeai sivatag és Holt tenger – Qumran – Massada
A Judeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a tengerszint alatt 400 méterre ereszkedünk le, ez a Holt tenger vidéke. Ellátogatunk Betániába, a Jordán folyónál újonnan megnyitott eredeti bibliai helyre, ahol Keresztelő János megkeresztelte Jézust.  Ezután utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, majd látogatás Massadán, Nagy Heródes sivatagi menedékvárosában. Ezután a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdés-lebegés a Holt-tengerben. Vacsora, szállás Jeruzsálemben.

6. nap-vasárnap: Egész napos program a Szent Városban
Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, majd a Szent István kapun belépve először a Bethesda fürdőt – Szent Anna templomba látogatunk, ezután végig követjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Jaffa kapuhoz, melyen át a Sion-hegyre lépünk. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének és Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe vezet. – Siratófal.   Vacsora, szállás Jeruzsálemben.

7. nap-hétfő: Jeruzsálem
Reggeli után fölmegyünk az Olajfák hegyére – Jeruzsálem legszebb kilátójánál fölülről megnézzük a várost, amelyet már ismerünk. Bibliai úton haladunk a Dominus Flevit Temploma mellett a Próféták ösvényén a Getsemane kertig.
Az Ophel Régészeti Parkban áttekintjük Jeruzsálem múltját, építészetét, majd látogatást teszünk a Yad Vashemben. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

8. nap-kedd: Jeruzsálem – Tel Aviv – Budapest
A kora hajnali órákban transzfer a Ben Gurion repülőtérre, majd indulás Budapestre.

Egyágyas felár: 69.000,- Ft

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátást (izraeli büfé reggeli és büfé vacsora), transzfert a repülőtérről a szállodáig, és vissza, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Alapár nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 56 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Kb. 60 dollárral kell készülni a helyszínen fizetendő szervízdíjra. Az út során adódó fakultatív programlehetőségek a helyszínen fizetendők. Az éttermekben a  a felszolgálás díja benne van az árban, borravalót nem várnak el, ha mégis úgy gondolják, lehet a számla mellett hagyni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 60 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 220 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Szállás: 

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban.

Egyágyas felár: 69.000 Ft

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (büfé reggeli és büfé vacsora/, melyet az adott szállodában lehet igénybe venni). Az izraeli ételek nagyon sokfélék, egészségesek és finomak. Reggeli: tejtermékek sajt, vaj, túró- halak, gyümölcsök, saláták, humusz /a híres csicseriborsó krém/édességek stb. Vacsora: büfé vacsora, mely salátával, gyümölccsel és az európai ízlésnek megfelelő rántott hússal, pörkölttel, változatos köretekkel, édességekkel minden igényt kielégít. Ebédre egy-egy falafel, pita vagy saláta elfogyasztása bőséges és nem is drága.
A területről: 
Pénz / pénzváltás: Izrael hivatalos pénze a Shekel. Néhány helyen USA Dollárral is lehet fizetni. 1 USD= kb. 3,5 Shekel. Magyarországon nem érdemes Shekelt váltani, USA Dollárt, vagy Eurót ajánlott kivinni. Az idegenvezető lehetőséget biztosít a pénzváltásra, ilyenkor érdemes egyszerre csak kisebb összeget beváltani, hogy az út végén ne kelljen visszaváltani. Elektromos hálózat: Európai szabvány 220 V. Telefon: A mobiltelefonokat (hálózattól függetlenül) lehet használni
Időjárás: 
Az ország éghajlata kicsiny területe ellenére is nagyon változatos. Célszerű rétegesen öltözködni. Csapadék az év bármelyik időszakában lehet, esőkabátot vigyenek.
Csomagolás: 
A kirándulásokhoz feltétlenül készítsenek kényelmesebb cipőt. Hosszú nadrág / szoknya és diszkrét felső viselete a szent helyek és templomok látogatásánál kötelező. A Holt-tengeri fürdőzéshez fürdőruhát/törülközőt hozzanak.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Oltások ügyében kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz. (Tel: 476-13-64, 1097 Budapest Gyáli út 2-6.; E épület, oldalszárny; Rendelés: hétfő-kedd-szerda-csütörtök 9-12 óra.) Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés elleni gyógyszert, fájdalom-, láz- és hányinger-csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A hasmenéses esetekre alternatív megoldásként javasoljuk a helyi gyógyszereket, melyek beszerzésében a csoportvezető segít. A nyilvános WC-k hol tiszták, hol nem, és mint minden közel-kelti országban részben pottyantósak, így eddzük lábizmainkat, és legyen nálunk mindig WC-papír, szappan és egy kis törölköző.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!