Spirituális Utazás a Szentföldön (Izrael, Tel Aviv, Jeruzsálem, Galilea, Betlehem, Qumran)

8 napos utazás Izraelbe

"Izrael testnek és léleknek". Vegyen részt ezen a páratlan körutazáson, ahol a Szentföldre kalauzoljuk Önt! Garantáltan felejthetetlen élményben lesz része! Látványosságok: Izrael, Tel Aviv, Jeruzsálem, Galilea, Betlehem, Qumran, Massada, Betania. Az utazás szakértői idegenvezetéssel indul!
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!

Részvételi díj tartalmazza

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátást (izraeli büfé reggeli és büfé vacsora), transzfert a repülőtérről a szállodáig, és vissza, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 56 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
minimum 20 fő

Szállás

Elhelyezés középkategóriájú (3-4*) hotelekben, 2 ágyas fürdőszobás szobákban.

Egyágyas felár: 69.000 Ft

Program: 

1. nap-kedd: Érkezés Izraelbe, a Szentföldre
Utazás Budapestről 10:30-kor az EL-AL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával a Ben Gurion repülőtérre Tel-Aviv-ba, majd autóbusszal Galileába a hotelbe, vacsora, szállás.
A következő napokat ebben a gyönyörű, nyugodt, évezredek óta szinte érintetlen természeti környezetben töltjük el. Az állandóság legfőbb jelképe a Galileai tó/tenger (Kinneret), melyet szelíd dombok, hegyek és a Golán fennsík vesz körül.

2. nap-szerda: Galilea szépségei – léleknek és testnek
Reggeli után hajóra szállva egy csendes órát töltünk el a Genezáreti tavon, majd utunk a Hegyibeszéd színhelyére vezet. Capernaumban Péter házát és a föléje épült hajó-formájú templomot, valamint a Jézus idejében már megvolt zsinagóga romjait tekintjük meg. Eredeti mozaikok őrzik a tó partján, Tabgha-n a csodálatos kenyér-és halszaporítás színhelyét. Lelkiekben feltöltődve fölmegyünk a nemzeti parkok–övezte Golán fennsíkra, a feltörő hévizek, a buja növényzet vonzza az állatvilágot a környező vidékre. Vacsora, szállás Galileában.

3. nap-csütörtök:  Galilea szépségei – testnek és léleknek
Napunkat a Jordán folyónál, Yardenitben kezdjük, ez kedvenc merítkezési helye az afrikai és amerikai keresztény gyülekezeteknek. Innen utunk Nazaretbe vezet, ahol az Angyali Üdvözlet templomát csodálhatjuk meg, majd Kánába a menyegző színhelyére látogatunk el.Paradicsomi helyen, édenkerti hangulatban töltjük a délutánt, a Gilboa forrásainál fürdőzünk, majd visszatérünk szálláshelyünkre. Vacsora, szállás Galileában.

4. nap-péntek: A Jordán völgyén át Jeruzsálembe – Betlehem
Beit-Shean (Skytopolis), a különös hangulatú római város, ahol szinte halljuk a Cardo-n az emberek nyüzsgését és az arénában a közönség tetszés-nyilvánításának hangjait. A Jordán völgyén Jerikó oázisának érintésével érkezünk Jeruzsálembe. Innen utunk azonnal Betlehembe visz. Jézus születésének városában megérint minket a történések szelleme és az arab/palesztin város különös világa. Vacsora és szállás Jeruzsálemben.

5. nap-szombat: Judeai sivatag és Holt tenger – Qumran – Massada
A Judeai sivatagon keresztül a világ legmélyebben fekvő pontjához, a tengerszint alatt 400 méterre ereszkedünk le, ez a Holt tenger vidéke. Ellátogatunk Betániába, a Jordán folyónál újonnan megnyitott eredeti bibliai helyre, ahol Keresztelő János megkeresztelte Jézust.  Ezután utunk Qumranba, a Holt-tengeri tekercsek lelőhelyére visz, majd látogatás Massadán, Nagy Heródes sivatagi menedékvárosában. Ezután a Holt-tenger egyik fürdőhelyéhez érve fürdés-lebegés a Holt-tengerben. Vacsora, szállás Jeruzsálemben.

6. nap-vasárnap: Egész napos program a Szent Városban
Napunkat a Templom-hegyen kezdjük, majd a Szent István kapun belépve először a Bethesda fürdőt – Szent Anna templomba látogatunk, ezután végig követjük Jézus keresztútját a Via Dolorosán. A város falain kívül elsétálunk a Jaffa kapuhoz, melyen át a Sion-hegyre lépünk. Az Elszenderülés templomának, az Utolsó vacsora termének és Dávid király sírjának megtekintése után utunk a zsidó negyedbe vezet. – Siratófal.   Vacsora, szállás Jeruzsálemben.

7. nap-hétfő: Jeruzsálem
Reggeli után fölmegyünk az Olajfák hegyére – Jeruzsálem legszebb kilátójánál fölülről megnézzük a várost, amelyet már ismerünk. Bibliai úton haladunk a Dominus Flevit Temploma mellett a Próféták ösvényén a Getsemane kertig.
Az Ophel Régészeti Parkban áttekintjük Jeruzsálem múltját, építészetét, majd látogatást teszünk a Yad Vashemben. Szállás, vacsora Jeruzsálemben.

8. nap-kedd: Jeruzsálem – Tel Aviv – Budapest
A kora hajnali órákban transzfer a Ben Gurion repülőtérre, majd indulás Budapestre.

Egyágyas felár: 69.000,- Ft

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

repülőjegyet, szállást kétágyas szobákban, középkategóriás szállodákban, félpanziós ellátást (izraeli büfé reggeli és büfé vacsora), transzfert a repülőtérről a szállodáig, és vissza, légkondicionált autóbuszt az utazás teljes időtartamára, belépőjegyeket a program szerint, 1 órás hajózást a Galileai tavon illetve a magyar nyelvű idegenvezetést

Részvételi díj nem tartalmazza: 

repülőtéri illetéket, helyszínen fizetendő szervizdíjat: 56 USD, BBP biztosítást, kötelező útlemondási biztosítást, egyéb személyes kiadásokat

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Útlemondási biztosítás

Helyszíni költségek leírása: 

Kb. 60 dollárral kell készülni a helyszínen fizetendő szervízdíjra. Az út során adódó fakultatív programlehetőségek a helyszínen fizetendők. Az éttermekben a  a felszolgálás díja benne van az árban, borravalót nem várnak el, ha mégis úgy gondolják, lehet a számla mellett hagyni.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
kb. 60 USD/fő
Várható költőpénz szükséglet: 
kb. 220 USD/fő
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulás előtt 30 napon belül történő foglalás esetén a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás Budapestről az ELAL Izraeli Légitársaság menetrendszerinti járatával Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon.

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz (büfé reggeli és büfé vacsora/, melyet az adott szállodában lehet igénybe venni). Az izraeli ételek nagyon sokfélék, egészségesek és finomak. Reggeli: tejtermékek sajt, vaj, túró- halak, gyümölcsök, saláták, humusz /a híres csicseriborsó krém/édességek stb. Vacsora: büfé vacsora, mely salátával, gyümölccsel és az európai ízlésnek megfelelő rántott hússal, pörkölttel, változatos köretekkel, édességekkel minden igényt kielégít. Ebédre egy-egy falafel, pita vagy saláta elfogyasztása bőséges és nem is drága.

A területről: 
Pénz / pénzváltás: Izrael hivatalos pénze a Shekel. Néhány helyen USA Dollárral is lehet fizetni. 1 USD= kb. 3,5 Shekel. Magyarországon nem érdemes Shekelt váltani, USA Dollárt, vagy Eurót ajánlott kivinni. Az idegenvezető lehetőséget biztosít a pénzváltásra, ilyenkor érdemes egyszerre csak kisebb összeget beváltani, hogy az út végén ne kelljen visszaváltani. Elektromos hálózat: Európai szabvány 220 V. Telefon: A mobiltelefonokat (hálózattól függetlenül) lehet használni
Időjárás: 
Az ország éghajlata kicsiny területe ellenére is nagyon változatos. Célszerű rétegesen öltözködni. Csapadék az év bármelyik időszakában lehet, esőkabátot vigyenek.
Csomagolás: 
A kirándulásokhoz feltétlenül készítsenek kényelmesebb cipőt. Hosszú nadrág / szoknya és diszkrét felső viselete a szent helyek és templomok látogatásánál kötelező. A Holt-tengeri fürdőzéshez fürdőruhát/törülközőt hozzanak.
Vízum: 
A magyar állampolgároknak a hazaérkezéstől számított legalább fél évig érvényes útlevéllel kell rendelkezniük. Az utazás során vízumra nem lesz szükségünk. A határátlépésnél hosszabb ellenőrzésre számíthatunk, ha az útlevél tartalmaz korábbi utakhoz kapcsolódó, muzulmán többségű országba szóló vízumot.
Biztosítás: 
Baleset-, betegség-, poggyászbiztosítás megkötése ajánlott, melyre irodánkban van lehetőség.
Egészségügyi tudnivalók: 
A higiénés körülmények elfogadhatóak, elegendő betartani a következő alapkövetelményeket: A gyümölcsöt mindig mossuk meg palackozott vízzel, vagy hámozzuk meg. A csapvizet csak fürdésre és fogmosásra használjuk, inni csak palackozott ásványvizet igyunk. Csak frissen főzött, illetve sütött ételeket fogyasszunk, valamint ne kérjünk italunkba jégkockát, és lehetőleg kerüljük azokat a zöldségeket, salátákat, gyümölcsöket, amelyeket csapvízben mostak meg. Oltások ügyében kérjük, forduljon a Nemzetközi Oltóközponthoz. (Tel: 476-13-64, 1097 Budapest Gyáli út 2-6.; E épület, oldalszárny; Rendelés: hétfő-kedd-szerda-csütörtök 9-12 óra.) Az állandóan szedett gyógyszereinket ne hagyjuk itthon, valamint ajánlott egy kis egészségügyi csomagot összeállítani: hasmenés elleni gyógyszert, fájdalom-, láz- és hányinger-csillapító, ragtapasz, némi kötszer, valamint vitaminok. A hasmenéses esetekre alternatív megoldásként javasoljuk a helyi gyógyszereket, melyek beszerzésében a csoportvezető segít. A nyilvános WC-k hol tiszták, hol nem, és mint minden közel-kelti országban részben pottyantósak, így eddzük lábizmainkat, és legyen nálunk mindig WC-papír, szappan és egy kis törölköző.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!