Körutazás Izraelben

8 napos körutazás Izraelben

Jöjjön velünk Izraelbe, járja végig a szent helyeket Caesarea-tól Názáreten, a Boldogság hegyén keresztül Tiberiasba, majd onnan Jeruzsálemen keresztül az Olajfák hegyére, ahonnan óváros lélegzetelállító látványa tárul a szemünk elé...

Részvételi díj tartalmazza

Utazást az EL-AL légitársaság "UP" márkanévvel megjelölt repülőjárataival Budapest–Tel Aviv–Budapest útvonalon, 7 éjszakai szállást háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulásokat, városnézéseket a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat.

Hossz: 
8 nap
Létszám: 
minimum létszám: 35 fő

Szállás

Az első három éjszakai szállás Haifán, a második három éjszakai szállás Betlehemben, az utolsó éjszakai szállás Jeruzsálemben lesz. Valamennyi hotel háromcsillagos besorolásnak felel meg. A végleges szálloda neveket indulás előtt kb. 3 héttel tudjuk megadni.

Program: 

1. nap
Elutazás Budapestről Tel-Avivba diszkont légitársaság repülőjáratával. Érkezés után utazás autóbusszal Tel Avivba, rövid városnézés, a pezsgő fehér város, a modern Izrael megtekintése. Látogatás a Karmel piacon. Jaffában, melynek galériái, antik boltjai, éttermei és bolhapiacai számos látogatót vonzanak, séta az óvárosban, a művész negyed és a világítótorony megtekintése. Továbbutazás Haifába, vacsora és szállás.

2. nap
Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás, melynek során látogatás a Karmel-hegyre, ahol a Karmelita rend temploma és kolostora található. Továbbutazás Kánába, az újszövetségi menyegző helyszínére, majd, Názáretben az Angyali Üdvözlet Templomának megtekintése és látogatás Mária kútjánál. Továbbutazás a Tábor-hegyre, mely Krisztus színeváltozásának helyszíne volt. Visszautazás Haifába, városnézés, a Bahai kert és a német negyed megtekintése.

3. nap
Reggeli után elutazás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során Capernaumban látogatás Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál, Tabghában, a kenyér- és halszaporítás csodájának helyszínének és a bizánci mozaiknak megtekintése. Továbbutazás a Nyolc Boldogság hegyére, a Ferences Kápolnához, mely a Hegyi Beszéd színhelye volt. Továbbutazás a Jordán-völgybe, a híres keresztelő hely, Yardenit megtekintése, majd visszautazás a szálláshelyre.

4. nap
Kora reggel elutazás Betlehembe. Útközben látogatás a Szent György monostornál, Jézus megkísértésének helyszínénél, majd Jerikóban, az Elisha forrásnál. Elutazás a Holt-tengerhez, fürdési lehetőség, majd továbbutazás Betlehembe,szállás.

5. nap
Egész napos városnézés Jeruzsálemben. Látogatás az Olajfák hegyén, Mennybemenetel kápolna, Miatyánk temploma, Gecsemáné-kert, ősi olajfák. Látogatás Szűz Mária sírjánál, a Nagyboldogasszony
apátságban. Majd séta a Via Dolorosán követve a Keresztút állomásait egészen a Szent Sír templomáig a Golgota hegyén.Séta a Nyugati Falnál, szabadidő, vásárlási lehetőség az óvárosi bazárban. Szállás Betlehemben.

6. nap
Látogatás a Sion-hegyen, ahol az Elszenderülés temploma, az Utolsó vacsora terme és Dávid király feltételezett sírja található. Majd utazás Ein Karembe, ahol látogatás Keresztelő Szent János templomában és a festői völgy túlsó oldalán található Erzsébet és Szűz Mária találkozásának templomában. Visszatérve látogatás Nyugat-Jeruzsálemben, a Mahane Yehuda piac és a Kneszet épületének megtekintése kívülről.

7. nap
Látogatás a Születés templomában – Jézus feltételezett születési helyén, majd kirándulás a Betlehemtől 3 km távolságra található Pásztorok mezejére. Itt jelent meg egy angyal a pásztoroknak, hogy hírül adja nekik a Megváltó születését. Transzfer Jeruzsálembe, szabad program, lehetőség az óváros ismételt felkeresésére. Szállás Jeruzsálemben

8. nap
Transzfer a repülőtérre hazautazás diszkont légitársaság repülőjáratával.

Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2022. december. 14
» Dubai látképe - Kovács Attila, 2022. február. 11
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02

Ez az ajánlat utazási csomagként értékesíthető.

Ár & Jelentkezés
Részvételi díj tartalmazza: 

Utazást az EL-AL légitársaság "UP" márkanévvel megjelölt repülőjárataival Budapest–Tel Aviv–Budapest útvonalon, 7 éjszakai szállást háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulásokat, városnézéseket a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítást, magyar idegenvezetőt.

Részvételi díj nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, szervizdíjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték
Szervizdíj

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, turista osztályon

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Időjárás: 
Izrael éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turisztikai és üzleti célból évente maximum 3 hónapig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelik, hogy az útlevél a kiutazás napjától számítva még további hat hónapig érvényes legyen. (Belépéskor az útlevélbe való izraeli beléptetési pecsét helyett beléptetési különlapot kap a külföldi, amelyet kiutazáskor fel kell mutatni.) A beutazó útlevelében található arab vagy más muzulmán országok pecsétjei nem jelentenek beléptetési akadályt. Az ilyen pecséttel/pecsétekkel rendelkező utazók ugyanakkor alaposabb biztonsági ellenőrzésre számíthatnak.
Biztosítás: 
A részvételi díj tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Vélemények, értékelések
4.6
1 értékelés alapján
Szervezés értékelése
4.0
Program értékelése
5.0
Szállás értékelése
4.0
Túravezetők értékelése
5.0
Utazás értékelése
5.0
Kaposvár
4.6
Nagyon tetszett, azonban talán azoknak, akik a Biblia történetben annyira nincsenek otthon, lehet, hogy jobb lenne kronológiai sorrendben felkeresni a látványosságokat, mert egy kicsit nehezebben lehetett a szép történetet követni, gyakran kellett az internet segítségét is kérni, hogy megértsük az összefüggéseket.
A két túravezető kiváló volt, az út nagyon szép.
Írjon véleményt Ön is!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!