Izrael - Tosca a masadai operafesztiválon

7 napos körutazás Izraelben és Jordániában

Jöjjön velünk Izraelbe, járja végig a szent helyeket Caesarea-tól Názáreten, a Boldogság hegyén keresztül Tiberiasba, majd onnan Jeruzsálemen keresztül az Olajfák hegyére, ahonnan óváros lélegzetelállító látványa tárul a szemünk elé...

Alapár tartalmazza

Utazást az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival, turista osztályon, 6 éjszakai szállást 3*-os szállodákban félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulások és városnézések autóbusszal a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat, belépőjegyet az opera előadásra.

Hossz: 
7 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap: elutazás Budapestről Tel Avivba menetrend szerinti repülőjárattal, érkezés után transzfer autóbusszal Haifába, vacsora és szállás.

2. nap: reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során látogatás a Karmel-hegyre, ahol a Karmelita rend temploma és kolostora található. Továbbutazás Kánába, az újszövetségi menyegző helyszínére majd Názáretben az Angyali Üdvözlet Templomának megtekintése és látogatás Mária kútjánál.

3. nap: reggeli után elutazás a Tábor-hegyre, mely Krisztus színeváltozásának helyszíne volt, majd elutazás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során Kapernaumban látogatás Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál, Tabghában, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne és a bizánci mozaik megtekintése. Továbbutazás a Nyolc Boldogság hegyére a Ferences Kápolnához, mely a Hegyi Beszéd színhelye volt, végül a Szent Apostolok templomának meglátogatása után visszautazás a szálláshelyre.

4. nap: kora reggel elutazás a Holt-tengerhez. Érkezés után Heródes híres fellegvárának megtekintése Masadában, majd szabad idő, fürdési lehetőség a Holt-tengernél. Továbbutazás Ein Gedibe, szállás hostelben. Puccini Tosca című előadásán résztvevő utasaink számára transzfert biztosítunk a hostel és a fesztivál között. Az előadás 21.30 órakor kezdődik.

5. nap: reggeli után elutazás Jeruzsálembe, egész napos városnézés. Látogatás az Olajfák hegyén, a Mennybemenetel kápolna, a Miatyánk temploma, a Getshemane kert megtekintése. Látogatás Szűz Mária sírjánál, a Nagyboldogasszony apátságban. Séta a Via Dolorosán, követve a Keresztút állomásait, egészen a Szent Sír templomáig a Golgota hegyén. Szállás Betlehemben.

6. nap: látogatás a Sion-hegyen, ahol az Elszenderülés temploma, az Utolsó vacsora terme és Dávid király feltételezett sírja található. Utazás Ein Karembe, ahol látogatás Keresztelő Szent János templomában és a festői völgy túlsó oldalán található Erzsébet és Szűz Mária találkozásának templomában. Visszatérve séta a Nyugati Falnál, majd szabadidő, vásárlási lehetőség az óvárosi bazárban. Szállás Betlehemben.

7. nap: látogatás a Születés templomában, Jézus feltételezett születési helyén, majd kirándulás a Betlehemtől 3 km távolságra található Pásztorok mezejére. Itt jelent meg egy angyal a pásztoroknak, hogy hírül adja nekik a Megváltó születését. Transzfer a repülőtérre, útközben informatív városnézés Tel Aviv-ban és a jaffai óváros, a művész negyed és a világítótorony megtekintése. Hazautazás az EL AL légitársaság repülőjáratával Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
» A 20 legszebb naplemente - Kovács Attila, 2013. november. 20
» Vulkántól sivatagig új világörökségek a listán - Etédi Alexa, 2013. július. 02
» Már nem veszélyeztetett világörökség az iráni Bám fellegvára - Etédi Alexa, 2013. június. 18
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Puccini Tosca című előadásán résztvevő utasaink számára transzfert biztosítunk a hostel és a fesztivál között. Az előadás 21.30 órakor kezdődik.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival, turista osztályon, 6 éjszakai szállást 3*-os szállodákban félpanziós ellátást, transzfereket, kirándulások és városnézések autóbusszal a program szerint, baleset, betegség- és poggyászbiztosítást, útlemondási biztosítás, magyar idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat, belépőjegyet az opera előadásra.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Szervizdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, turista osztályon

Szállás: 

5 éjszakai szállás háromcsillagos szállodákban, 1 éjszaka hostelben (3 éjszaka Haifa + 1 éjszaka Ein Gedi + 2 éjszaka Betlehem). Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
Magyar útlevéllel rendelkezők számára vízum nem szükséges. Az útlevélnek hazaérkezéstől számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!