Izrael - Jordánia: Jeruzsálem, Tiberias, Amman, Petra, Tel Aviv

10 napos körutazás a Közel-Keleten

Ez utazás felfedezőútra hív, melynek során megismerkedhetünk Izrael történelmével és tájaival. Ezt a földet számtalan nép lakta az idók során, s itt alakult ki a három nagy világvallás is. Kirándulás Betlehembe, a Születés templomához - Jézus feltételezett születési helyére, megmártózás a világ egyik legmélyebb és legsósabb természetes tengerében és szétnézhetünk a Nebo hegyről, ahonnan Mózes megpillantotta a Szentföldet.

Alapár tartalmazza

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 9 éjszaka szállást kétágyas szobában félpanzióval, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel és a szükséges belépőkkel, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a fakultatív kirándulásokat, a jordániai vízumot, be és kilépési illetéket és az ajánlott borravalót.

Hossz: 
10 nap
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
Minimum létszám: 20 fő
Program: 

1. nap 
Elutazás Tel Avivba a menetrend függvényében. Transzfer Jeruzsálembe a szálláshelyre.

2. nap 
Egész napos városnézés Jeruzsálemben, az emberiség egyik legszentebb városában, ahol három világvallás emblematikus helyszíne is megtalálható: a Siratófal (zsidó), a Szent Sír Templom (keresztény) és a Sziklamecset (iszlám). Az olajfák-hegyén a Getshemane-kert megtekintése, ami a Biblia szerint Jézus kedvelt helye volt, de elárulása is itt történt. A Nemzetek Templomának is nevezett Agónia Bazilika kupoláinak mozaikjait más és más ország adományozta, innen ered az elnevezése. Az óváros masszív városfalai az Ottomán Birodalom idején épültek a XVI. században. Dávid király uralkodása után fia, Salamon király bővítette a várost. A Via Dolorosa Krisztus kereszthalálának helyszíne. Szállás Jeruzsálemben.

3. nap 
Szabad program, vagy fakultatív egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben. Yad Vashem – a Holocaust áldozatainak emlékparkja; Izrael Múzeum; Knesset – Izrael parlamentje; Menora – az ország egyik fő szimbóluma; Szent János temploma Ein Karemben. Elutazás Betlehembe, a Születés templomához, Jézus feltételezett születési helyére (a betlehemi program az aktuális politikai helyzettől függ, elmaradásáért felelősséget nem vállalunk). Betlehem palesztin fennhatóságú területen található. A Születés templomát a negyedik században építettek, napjainkban katolikusok, örmények és görög-ortodox vallásúak osztoznak a bazilikán. Szállás Jeruzsálemben.

4. nap 
Szabad vagy fakultatív egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára. Kirándulás a világ legsósabb természetes tengeréhez strandolási lehetőséggel, majd a Heródes kori Massada erőd maradványainak megtekintése, ismerkedés a zelóták történetével, utazás kötélpályás felvonóval. A Nagy Heródes által alapított massadai erőd a Júdeai sivatag keleti részén, 400 m magas sziklafennsíkon található. Az erőd a zelóták büszkeségének és merészségének is a jelképe. 73-ban, a római hadsereg támadása során, a zsidók a rabszolgaság helyett a tömeges öngyilkosságot választották. Szállás Jeruzsálemben.

5. nap 
Elutazás észak felé. Caesarea - római kori metropolisz maradványainak megtekintése. Haifa – Izrael harmadik legnagyobb városa; legnagyobb kikötője itt található. Carmel-hegy érintésével a Bahia szentély megtekintése kívülről. Sepphoris – Mária feltételezett születési helye. Názáret – A Biblia szerint Názáretben jelent meg Gábriel arkangyal és jövendölte meg Máriának a Megváltó megszületését. Az Angyali Üdvözlet templomának megtekintése. Szállás Tiberiasban.

6. nap 
Egész napos kirándulás a Genezáreti-tó szent helyeire Jézus és az apostolok nyomában: Nyolc Boldogság hegye, Ferences Kápolna (a Hegyi Beszéd színhelye), Capernaum, Szent Péter háza, a régi zsinagóga és az Úr Asztala Kápolna. Továbbutazás Safedbe, a kabbalizmus fővárosába. Megálló a Golan-fennsíkon, csodás kilátás a zöld Hula-völgyre. Hajózás a Genezáreti tavon. Szállás Tiberiasban.

7. nap
Folytatjuk a Galil-tó szent helyeineklátogatását: Tabgha, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszíne, majd a Jordán folyón a keresztelőhely megtekintése. Elutazás Jordániába, ahol az első állomás Jerash. A csodás, épségben megmaradt Oszlopok tere, Zeusz templom, Artemis templom és a többi épület igazi ókori hangulatot áraszt. Továbbutazás Ammanba, ahol rövid városnézés. Szállás Ammanban.

8. nap 
Utazás Madabába: a Szentföld bizánci mozaiktérképének megtekintése, majd továbbutazás a Nebo-hegyre, ahonnan Mózes megpillantotta a Kánaánt. Utazás a nabateusok által alapított Petrába, ahol Szállás.

9. nap 
Reggel a sivatag sziklái között megbúvó egykori karavánközpont, az egykori arab néptörzs, a nabateusok virágzó fővárosának, Petrának megtekintése. A sziklából kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. Nabateus és Király sírok, a Dzsin sziklák (a bejáratnál lévő hatalmas sziklák), a Szik szurdok mind izgalmas látnivalót ígér. Délután elutazás Tel Avivba, ahol szállás.

10. nap 
Transzfer a repülőtérre, visszautazás Budapestre a menetrend szerint.

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2014. április. 13
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Fakultatív programok

Egész napos városnézés Jeruzsálem új városrészében és Betlehemben.
Egész napos kirándulás a Holt-tengerhez és Massadára.

Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazást a leírásnak megfelelően repülőgéppel és légkondicionált autóbusszal, 9 éjszaka szállást kétágyas szobában félpanzióval, a programban leírt városnézéseket és kirándulásokat helyi, magyarul beszélő idegenvezetővel és a szükséges belépőkkel, betegség-, baleset-, poggyász- és az útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket és díjakat, a fakultatív kirándulásokat, a jordániai vízumot, be és kilépési illetéket és az ajánlott borravalót.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri valamint be és kilépési illeték.

Helyszíni költségek leírása: 

Be és kilépési illeték és az ajánlott borravaló (ajánlott borravalót (kb. 75 USD/fő).

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Indulástól számított 30 napon belüli foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

A kiutazás menetrend szerinti közvetlen repülőjáratokkal Budapest-Tel Aviv-Budapest útvonalon, a körutazás alatt légkondicionált autóbusszal.

Szállás: 

Elhelyezés: középkategóriájú szállodában, kétágyas szobákban, félpanziós ellátással. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.
4 éjszaka Jeruzsálem, 2 éjszaka Tiberias, 1 éjszaka Amman, 1 éjszaka Petra, 1 éjszaka Tel Aviv.

Étkezés: 
A program ára félpanziós ellátást foglal magában.
A területről: 
Izrael a Földközi-tenger keleti partján fekszik. Északon Libanonnal, keleten Jordániával, Szíriával, délnyugaton Egyiptommal határos. Délen Eilat kikötőjénél az Akabai-öbölnél keskeny kijárata van a Vörös-tengerhez.
Időjárás: 
Éghajlata mérsékelt mediterrán. Télen esik némi eső, de a hosszú meleg évszak tavasszal, áprilisban kezdődik és októberig tart.
Vízum: 
Magyar állampolgárok turizmus céljából 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Izraelben. Az országba történő belépéskor a hatóságok megkövetelik, hogy az útlevél a tervezett izraeli tartózkodási idő leteltétől számítva legalább 6 hónapig érvényes legyen. Belépéskor gyakran ellenőrzik, hogy a turista vagy üzleti célból egyénileg utazó tartózkodásának teljes idejére a szállásfoglalásról szóló igazolással vagy meghívólevéllel, szervezett utazás esetén az utazási iroda igazolásával, érvényes oda-vissza szóló repülőjeggyel, valamint nem kevesebb, mint napi 100 USD-vel rendelkezik-e. Személygépkocsival utazók esetében a nemzetközi biztosítás (zöld kártya) megléte kötelező.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítást a részvételi díj tartalmazza.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!