Izrael - Jordánia, a Közel-Kelet fényei

9 napos körutazás Izraelben és Jordániában

Jöjjön velünk Izraelbe, járja végig a szent helyeket Caesarea-tól Názáreten, a Boldogság hegyén keresztül Tiberiasba, majd onnan Jeruzsálemen keresztül az Olajfák hegyére, ahonnan óváros lélegzetelállító látványa tárul a szemünk elé... Jordániában látogatást teszünk a Nebo-hegyen, ahol Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. A Nebo-hegyről szép kilátás nyílik a környező tájra, s II. János Pál jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető.

Alapár tartalmazza

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Tel Aviv, Amman – Budapest útvonalon turista osztályon, 8 éjszakai szállás háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátás, transzferek, kirándulások, városnézések a program szerint, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 35 fő
Program: 

1. nap
Elutazás Budapestről Tel-Avivba menetrend szerinti repülőjárattal isztambuli átszállással. Érkezés után transzfer autóbusszal Haifába, szállás.

2. nap
Reggeli után egész napos autóbuszos kirándulás, melynek során látogatás a Karmel-hegyre, ahol a Karmelita rend temploma és kolostora található. Továbbutazás Kánába, az újszövetségi menyegző helyszínére, majd, Nazarethben az Angyali Üdvözlet Templomának megtekintése és látogatás Mária kútjánál. Továbbutazás a Tábor-hegyre, mely Krisztus színeváltozásának helyszíne volt. Visszautazás Haifába, városnézés, a Bahai kert és a német negyed megtekintése.

3. nap
Reggeli után elutazás a Galileai-tó szent helyeire. A kirándulás során Capernaumban látogatás Szent Péter házánál, a régi zsinagógánál és az Úr Asztala Kápolnánál, Tabghában, a kenyér és halszaporítás csodájának helyszínének és a bizánci mozaiknak megtekintése. Továbbutazás a Nyolc Boldogság hegyére, a Ferences Kápolnához, mely a Hegyi Beszéd színhelye volt. Továbbutazás a Jordán-völgybe, a híres keresztelő hely Yardenit megtekintése, majd visszautazás a szálláshelyre.

4. nap
Reggeli után elutazás Jeruzsálembe, egész napos városnézés. Látogatás Szűz Mária sírjánál, a Nagyboldogasszony apátságban. Séta a Via Dolorosán, követve a Keresztút állomásait, egészen a Szent Sír templomáig a Golgota hegyén. A Siratófal, a Cardo és a zsidónegyed megtekintése után látogatás a Sion-hegyen, ahol az Elszenderülés temploma, az Utolsó vacsora terme és Dávid király feltételezett sírja található. Szállás Betlehemben.

5. nap
Reggeli után elutazás a Jordániába, a határátlépés után látogatás a Nébo-hegyen, ahol Mózes megpillantotta az Ígéret földjét. A Nébo-hegyről szép kilátás nyílik a környező tájra, s II. János Pál jordániai látogatásának emlékműve is megtekinthető. Továbbutazás Petrába, mely az UNESCO kulturális világörökségi helyszíneinek egyike, ahol szállás.

6. nap
Egész napos gyalogos városnézés Petrában, a Nabateusok egykor virágzó városában, melyet kb. kétezer évvel ezelőtt alapítottak. A vörös homokkőbe kifaragott város romjai, hatalmas sírtemplomai és varázslatos természeti környezete egyedülálló komplexumot alkotnak. A romváros legnevezetesebb látnivalói a királysírok, a kincsesház, a színház és az egykori városközpont a főtemplom maradványaival.
Szállás Petrában.

7. nap
Reggeli után elutazás Wadi Rum-ba, két órás jeepszafari a vörös homokjáról ismert sivatagban. A program után elutazás Ammanba, útközben ismerkedés Jerash városával, ahol számos római kori emlék tekinthető meg – színház, főutca, templomok, erődfalak, fürdők maradványai. Szállás Ammanban.

8. nap
Reggeli, majd félnapos városnézés keretében ismerkedés a hét dombra épült jordán fővárossal. A program során az ókori városrész, a Fellegvár és a színház megtekintése. Délután szabad program, szállás Ammanban.

9. nap
Transzfer a repülőtérre a kora hajnali órákban, hazautazás isztambuli átszállással Budapestre.

Kapcsolódó cikkek

» Tel-Aviv és nevezetességei - Etédi Alexa, 2013. szeptember. 17
» Elfelejtett ősi városok - Etédi Alexa, 2013. június. 07
» A világ 10 legcsodálatosabb helyszíne - Etédi Alexa, 2013. május. 15
» 1500 éves mozaikpadló egy izraeli útépítésen - Etédi Alexa, 2013. május. 13
» Az Erő Háza - Irán tradicionális nemzeti sportja - Etédi Alexa, 2017. július. 21
» A titokzatos Petra, Jordánia - Kovács Attila, 2014. április. 13
» 10 dolog, ami hiányzik Magyarországról - Kovács Attila, 2014. január. 25
» Dubai csodái - Kovács Attila, 2013. november. 21
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Ár & Jelentkezés
Alapár tartalmazza: 

Utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal Budapest – Tel Aviv, Amman – Budapest útvonalon turista osztályon, 8 éjszakai szállás háromcsillagos szállodákban, félpanziós ellátás, transzferek, kirándulások, városnézések a program szerint, baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás, útlemondási biztosítás magyar idegenvezető

Alapár nem tartalmazza: 

A repülőtéri illetékeket, valamit a szervizdíjat.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték.
Szervizdíj.

Helyszíni költségek leírása: 

További étkezések, borravalók, személyes kiadások.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő. Az induláshoz képest 30 napon belül már a teljes részvételi díj fizetendő!

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyéb részletek
Kiutazás: 

Utazás az EL AL légitársaság menetrend szerinti repülőjárataival Budapest – Tel Aviv – Budapest útvonalon, turista osztályon

Szállás: 

8 éjszakai szállás 3*-os szállodákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető.

Étkezés: 
A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.
Időjárás: 
Éghajlata mérsékelt mediterrán, a hosszú meleg évszak áprilistól októberig tart. A tél enyhén csapadékos. A hőmérséklet télen sem esik 12-13 fok alá, júliusban 25-28 fok van, a Jordán-árok környékén ez az érték kb. 30 fok.
Vízum: 
Magyar útlevéllel rendelkezők számára vízum nem szükséges. Az útlevélnek hazaérkezéstől számított minimum 6 hónapig érvényesnek kell lennie.
Biztosítás: 
Az alapár tartalmazza a BBP-t és az útlemondási biztosítást.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára. Védőoltás nem szükséges.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!